header flash

Wednesday, February 25, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; HAPPY 2 YEARS OLD PRINCESS SOPHEA ::


Satu lagi cerita dari arkib negara..
birthday Sophea sebenarnya pada 2 Feb 2015..
mak dia kan PM..tu busy xhengat xsempat nak hapdate hahaha..

tahun ni xde party..

Saturday, February 21, 2015

:: SOPHEA 1st VISIT TO THE ZOO ::

Hehehe....
selamat bercuti sempena CNY..
masa cuti ni baru dapat nak update cerita...

Sophea Melawat Zoo Taiping.. *(suara dan muzik mcm episod Doreamon heheh..)

Ini kisah sejarah..
sebab Sophea pi pada 1 Feb 2015.. sehari sebelum birthday ke dua...

Wednesday, February 18, 2015

:: ROTAN ::

Ok...isu dah lapuk..
tapi sebab busy..
baru terkeluar entry ni..



Aku xnak cakap psal rotan..
sebab aku seorang yang mendokong kaedah rotan..

Cuma aku xfaham situasi kat Malaysia ni..
bila menteri keluarkan cadangan tu..
maka melalak2 semua duk up psal 1001 kebaikan rotan dalam mendidik..segala hadis dan fatwa keluar..

Yang aku musykil..
ko tau rotan tu penting dalam usaha mendidik..
tapi..
ko tak bagi sekolah laksanakan hukuman rotan kat sekolah?
Hujah..?
Guru bukan ibu bapa..
Well..cuba congak..
berapa jam anak korang belajar kat sekolah compare dgn anak korang belajat kat rumah? Waktu anak tidur sila tolak.. *(tidur tak termasuk waktu belajar/mendidik).

Pastu adilkah macam tu..
hantar anak kat sekolah untuk dididik seharian..
tapi xleh kenakan sebarang hukuman..

Sunday, February 15, 2015

:: HAPPY BIRTHDAY EN.SUAMI....!! ::

Hahaha...
dah nak masuk sebulan dah baru nak hapdate..
nak buat mcm mna..
busy noooo...

Birthday MrAF ialah pada 24 Jan...

tahun ni xde surprise2 bagai..
biasa je..
cuma luar biasa sikit...sebab ni birthday MrAF yang ke 3 dekad... wuwuwuwuwu...dah masuk 3 series dah rupenya huhuhu...
tp MrAF cakap..."ada apa pada umur...asalkan org selalu tnya..tingkatan berapa?".. bluekkkk...statement xboleh blah sungguh hahaha..

kek birthday kali ni  home made by aku & Sophea..
buat kek aiskrim bodo2 janji ada kek utk makan hahaha..
yang penting nilai.kasih sayang.. mmuah mmuah.. dan ada sentimental value utk lelaki 3 dekad kecintaan hati kami itu..
hahaha...

Tuesday, January 20, 2015

:: ANAK MAMA & MONKEY.::


Korang ingat lagi x aku pernah cerita dulu alkisah aku & monkey? 



Sekarang...
anak aku...

Asal nampak monkey dia excited lebih...
Terjerit2 sambil tlompat2..
akan gigih cari segala gmbr monkey yang ada dalam buku dia..
akak bawak keluar semua toys monkey dia..
dan..

Sunday, January 18, 2015

:: ARJUNA BETA 2.0 ; JUARA LAGU DI HATIKU ::

Yupsss...mlm ni AJL...
giler terkejut aku bila hr tu umum Arjuna Beta xdpt masuk final..
heran bin ajaib sungguh..
Padahal lagu sikit punya best...

Korang tau kan..
aku pernah tulis pasal Arjuna Beta sebelum ni..
lirik yang sungguh mendalam...
xleh masuk final..
lagu yang ntah ape2 mcm "Lelaki" tu blh masuk pulak...
ooooo...
sebab lagu Yuna....sebab tu boleh masuk final.. pfttttttt.... double standard...

Masa semi final...
masa Kok Ping nyanyi lagu tu..
dengan aku skali menitis air mata...
MrAF tengok aku pelik je..

Friday, January 9, 2015

:: PASAR KEMBOJA DI PARIT BUNTAR 2.0 ::

Hai hai hai...
bersua kita dalam entry sambungan
Pasar Kemboja Di Parit Buntar.

Xsangka aku entry psal Pasar Kemboja mencecah 10k readers...fuuhhh.. ramai yang bminat nak tau rupanya.. maka aku buat sambungan entry sikit..

Ok..Pasar Kemboja Hari Sabtu aku dah cerita kan..
ni nak cerita pasal Bazar Kemboja dan Pasar Kemboja Kampung Kedah..
Tapak kilang...kat dalam tu ada banyak kedai jual barang kemboja.. tudung, telekung, baju kurung...mcm2 ada.. food court pun ada... parking pun banyak.. 

Ok.. Bazar Kemboja.. perghhhh....jgn main2 tau.. sekarang dah ada Bazaar Kemboja.. nama dia Buntar... nama lagi glemer.. BFO.. Buntar Factory Outlet... Semua barang dari Kemboja... sama macam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...