header flash

Wednesday, August 26, 2015

:: DISNEY INSIDE OUT ::

Heeee...
Nak update laju2...
Sebab nak tidur pulak...
Mata dah ngantuk...
Baru balik tengok cerita ni...
ni sebelum masuk..kemain muka berlagak...sekali dah masuk.....dalam hati ada taman ghupenyaaaaa... hahaha..

Ehemmm..
Ni 1st time aku & MrAF bawak Sophea tengok wayang...tp ni 2nd experience untuk Sophea sebenarnya....her 1st time bila anak BS bawak dia tengok cerita Minions bulan puasa hari tu..

Overall..ok la cerita inside out ni.. buat kita banyak fikir psal pengaruh emosi dalam kehidupan seharian... olahan yang menarik.. merangaang sel2 otak untuk berhubung sebab nak bagi faham konsep cerita dia...

Tapi aku nak tulis ni bukan pasal cerita tu...
Tapi nak cerita pasal Sophea..
Apabila budak umur 2 setengah tahun tengok movie..
Hahaha..
Bpeluh mak & ayah dia hokkay....!!
Bukan  berpeluh dia xnak tengok pastu ajak balik ke ape...
Tapi berpeluh sebab penghayatan dia sangat tinggi..
Sampai tahap nangis teresak2 satu hall boleh dengar...
Start je si Joy & Sadness tercampak keluar dari head quarters... Sophea dah start sedih...
Bila Island yang 1st roboh.. dia dah menangis... "dah tak boleh balik....!!!!" Sesungguh hati dia menangis.....
Menggelabah mama&papa nak cool downs kan beliau.. "tak...!! Pasni dia boleh balik la.. nnt dia cari jalan balik..."....aku dgn MrAF nak pujuk bagi gambaran nnt mesti happy ending...tapi xjalan....
"Tapi jalan dah runtuh dah...dah xboleh nak lompat 'longkang' dah.."...
Tapi nak sampai ending tu...punyalah banyak halangan... jenuhla aku&MrAF nak kena cool kan kesedihan dia tu...
Setiap kali setiap island tu roboh...dia akan nangis kesedihan sampai teresak2... "dah xboleh balik dah...!!"...
Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...!!"...
Setiap kali halangan muncul je...dia akan nangis bersungguh2 penuh emosi...
Keretapi tergelincir tu dia jerit punya kuat... "dah jatuh....mcm mana nak balik?? Dah x boleh balik daj....!!"..teresak nangis sebab dia nak kontrol xnak nangis kuat... tp kuat jugak suara dia yg keluar huhuhu... sungguh emosi anaknda beta ini...

Wednesday, August 19, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; A REAL MAN ::


♡♡♡ ;)

Tuesday, August 4, 2015

:: BERCUTI DI PULAU REDANG ::



Hai hai hai.....
salam bersua lagi...
bapak bersawang blog ni...
Nasib baik xkena asma aku msa bkak blog ni..
almost 5 bulan terbiar...
nasib baik xtumbuh kulat...
Hurmmm
hari tu bukan.main aku berazam... 
nak hapdate tiap2 hari..
sekali...
haremmmmmm....

Rasanya...makin dijadikan azam..
makin kelaut hasilnya... huhuhu... patutlah azam aku nak kurus dah 2 tahun kelaut.. hahaha..

Ok..
asyik2 sebut laut ni..
meh aku bawa korang ke suatu tempat yang indah..yang dikelillingi oleh air jernih membiru...
pasir putih lembut mcm tepung best golek2... 
tak jauh pun tempat tu..
di Malaysia je...
Pulau Redang... 

Memang lawa & best....
secara peribadi..
lagi best dari Krabi...

Kenapa? 
Tunggulah aku story...
Sila bersabar...
hahaha... 

Wednesday, May 6, 2015

:: BACKSTREET BOYS !!!! PENGALAMAN PERTAMA TENGOK KONSERT M::

Fuh....
lama sungguh xbkak blog ni..
giler busy... 
even aku xtau apa yg aku busykan sgt...
tapi...serious..xde msa langsung nak membebel kat sini...
mcm2 cerita dlm otak ni... semak otak aku..
jadi mlm ni.. nak gak curi masa nak mencatat pengalaman tengok konsert... hahaha..

Yes....!! Di umur 30 tahun baru 1st time gi konsert..
dan seperti dream comes true... tengok konsert BSB!!!! warghhhhhhhh....!! Sawan dlm stadium xhabis lagi hahaha...

Aku mmg minat giler la dgn BSB ni... mmg follow dari 1st album diorg lagi... tapi diorg xpernah lg buat konsert kat Malaysia *(pernah dtg tahun 1997 kalau xsilap...then nature force & 2 tahun lepas konsert yg sebelum f1 tu..tp aku dlm pantang masa tu....gigit jari je la..) tu yg aku selalu cakap kat MrAF... "xkira la masa tu umur brapa...kalau BSB buat konsert kat KL...bawakla isterimu ni pi..." *(lebih kurang mcm tu la ayat aku.. tulis ayat btol kan.. muntah geli lak korang nnt hahaha...dan nasib baik diorg mai masa aku umur 30..kalau mai masa aku umur 50 mcm mna? Hahahaha)... dan nasib baik la MrAF ni sanggup layan kerenah bini dia..gigih dia online nak dpt tiket...harapnnya nak tiket yg satu level lg mahal..lagi dekat kan...skali... sold out...laju giler...!! Pkul 10 lagi release tiket... pkul 11 dah sold out yg tu... tpaksalah ambik tiket yg belakang sikit...tp xde la blkg sgt... beliau kata ni hadiah anniversary ke-4... mmg rasa wanita terbahagia sungguh... Hakhakhak..

Beli bulan 2... bulan 4 baru dapat.. hahaha.. 


Wednesday, February 25, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; HAPPY 2 YEARS OLD PRINCESS SOPHEA ::


Satu lagi cerita dari arkib negara..
birthday Sophea sebenarnya pada 2 Feb 2015..
mak dia kan PM..tu busy xhengat xsempat nak hapdate hahaha..

tahun ni xde party..

Saturday, February 21, 2015

:: SOPHEA 1st VISIT TO THE ZOO ::

Hehehe....
selamat bercuti sempena CNY..
masa cuti ni baru dapat nak update cerita...

Sophea Melawat Zoo Taiping.. *(suara dan muzik mcm episod Doreamon heheh..)

Ini kisah sejarah..
sebab Sophea pi pada 1 Feb 2015.. sehari sebelum birthday ke dua...

Wednesday, February 18, 2015

:: ROTAN ::

Ok...isu dah lapuk..
tapi sebab busy..
baru terkeluar entry ni..



Aku xnak cakap psal rotan..
sebab aku seorang yang mendokong kaedah rotan..

Cuma aku xfaham situasi kat Malaysia ni..
bila menteri keluarkan cadangan tu..
maka melalak2 semua duk up psal 1001 kebaikan rotan dalam mendidik..segala hadis dan fatwa keluar..

Yang aku musykil..
ko tau rotan tu penting dalam usaha mendidik..
tapi..
ko tak bagi sekolah laksanakan hukuman rotan kat sekolah?
Hujah..?
Guru bukan ibu bapa..
Well..cuba congak..
berapa jam anak korang belajar kat sekolah compare dgn anak korang belajat kat rumah? Waktu anak tidur sila tolak.. *(tidur tak termasuk waktu belajar/mendidik).

Pastu adilkah macam tu..
hantar anak kat sekolah untuk dididik seharian..
tapi xleh kenakan sebarang hukuman..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...