header flash

Wednesday, November 12, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; GAMBAR PASSPORT::


Hahahaha..
susah ok bila nak ambik gambar passport sikenit ni..bukan sebab nangis ke ape...tp sebab  mesra camera sangat hahaha.....

Monday, November 10, 2014

:: Hi-5...!!! ::

Apa? Running Man datang buat concert kat Malaysia?? Concert??? Cheh...buang karan.. xmengujakan langsung.. buat game kat Malaysia layan la jugak..takat concert...xheran...

Apa??? Hi-5 datang Malaysia....????
Aaaaaaaaaa.....!!! Aaaaaaaaaa...!!! Aaaaaaaaa....!!! *(histerically)
Eh....ko x memahami jiwa seorang ibu kepada anak yang ske tengok Hi-5... dan korang xkan memahami bagaimana perasaan terjebak dengan addicted to Hi-5 hahaha...

Macam pelik kan..padahal Hi-5 ni kidshow je pun...
tapi tulah...aku pun hairan...

Masa sekolah menengah...minat kumpulan 5ive...
Masa kat matrik & uni...minat Maroon 5..
Bila ada anak minat Hi-5 hahaha...

Saturday, November 8, 2014

:: ANAK CHE TA ::


Seminggu ni memang hangat sungguh cerita pasal anak Che Ta..
serius...!! Comel...  !! Alhamdulillah dia mewarisi genetik yang cantik dari mak ayah dia.. nama pun cantik Che Ta & Zain bagi..

:: TAIPING MALL ::

Assalamualaikum...
hehehe... lama sungguh x menulis..2 minggu gitu.. nak buat mcm mana... 2 minggu yang sungguh busy.. Sophea pun hantar rumah pengasuh dari pkul 6.30 pagi ambik 7.00 malam dalam tempoh 2 minggu ni... hehehe.. alhamdulillah..skrg dah xsibuk sgt...boleh la nak sapu2 sawang kat blog sendiri... *sawang kat rumah xsapu lagu ni.. hahahaha..

Pagi tadi..seawal 7.30 pagi dah bertolak pergi Taiping.. nawaitu utamanya nak ke  Imigresen..nak settlekan urusan ambik maid... hah? Xpercaya? Memang..jangan percaya...aku bohong je tu... hahaha..mana la mampu aku nak bayar agent belas2 ribu skrg ni... ha!! Yang ni aku xtipu... ;p

Nak ambik gmbar Sophea tdo... dgn aku2 skali "tertidur" hahaha


Sampai2... rasa macam sunyi je bangunan... pi naik kat Imigresen pintu pun tutup... berkunci gelap gelita... turun tanya guard dia kata imigresen tutup hari Sabtu.. haaish.. dlu aku ada tnampak dia buat notis Sabtu bukak... hurmm...dah tukar polisi la kot... tengok jam baru pukul 8.50... Sophea pun lena lagi...

Sebenarnya ada nawaitu tambahan iaitu lepas settle kat imigresen nak merayau kat mall baru bukak kat Taiping...


Sunday, October 26, 2014

:: CERITA SOTONG ::

Hahaha...
aku ni selalu jugak pi pasar beli barang basah.... tapi aku ni jenis manusia xigt harga... ada sesetengah orang tu...mcm bapak aku contohnya...dia boleh igt harga barang2..
contohnya..
"Mahal hari ni... rm35 sekilo.... biasa rm30 jek.."... ha... kellas gitu boleh ingat2 compare2 lagi...nak wat mc mna...boleh kata tiap2 hari pi pasar... 
tapi bila sampai time anak bongsu dia... "owh.. rm35 sekilo... mahal ke murah ek? Ahhh..beli je lah...bukannnya mampu nak jenguk pasar hari2" bisik hati kecilku...  hehehe..
Ni sebahagian daripada sotong yang aku beli... 1/3... baca cerita sampai habis baru korang faham

Friday, October 24, 2014

::HIPOPO BABY SPA AT QUEENSBAY::

Korang mesti dah tengok kan gambar&video kat FB aku kan...
tapi xpe..nak cerita jugak..
orang kata 'cucuk jarum' biar duit korang habis jugak... hahaha... 

Actually... masa dalam tempoh berpantang pernah terbaca psal baby spa nim..tapi spa tu kat KL la...xsure la plak Hipopo or company lain...jadi baca sepintas lalu dengan bisikan hati "wah...bestnya klu boleh bawak Sophea"...

Sampailah minggu lepas..ternampak Facebook Hipopo Baby Spa & Wellness...saje la bkak..skali tnampak.. Opening at Queensbay... haruslah aku godek2 lagu sampai la terjumpa no kontek... rupanya September hari tu lagi dia dah bukak...aku jek xtau... almaklumlah orang dah ada Mydin...pi Mydin jek..xpi dah Queensbay..hahaha...  

Dan kebetulan MrAF ada dinner hari ni..

Thursday, October 23, 2014

:: BLACKWOOD RESTAURANT & CAFE, KULIM ::

Hai hai...
ni hapdate laju2 dalam kereta....

Tadi pi Kulim...so mmg plan nak dinner kat Kulim... asyik dengar jek MrAF duk sebut makan situ..makan sini...nak wat mcm mna...dah dia kerja Kulim...hari2 la pi sana..  harap aku? Dalam 10 kali je kot baru aku sampai Kulim hahaha...

So tadi..meronda keliling Kulim..cari port nak makan kat sana.. sebab aku orang yang dibelanja..so jadi Mem Besar la... sampai kedai tu... tengok sekeliling mcm xmemberangsangkan... pi cari tempat lain pulak... biasalah... nak makan kne ikut instinct hahaha.. *(nama2 kedai xleh sebut..kan kecik ati pulak hahaha)... sampai lah kat depan Blackwood ni.. aku terus rsa ada keserasian dgn environment dia.. terus 'okay...kita makan kat sini'... ha..ngengada gitttuuuewwww.... hahahaha..


Dia punya konsep gabungan 3 restaurant...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...