header flash

Sunday, September 14, 2014

:: CERITA SEDIH ::



Cuti sekolah dah bermula...
Kakak aku sefamily balik ke Utara...
Tapi..aku xdak feeling cuti2 lagi ni weih...
Selagi xselesai intview HLP tu...selagi tu la jiwa huru hara...
Yang menjadikan jiwa lebih huru hara ialah proposal xsiap2 lg ni.... T_____T

Dan.. khabarnya calon intview utk HLP ni dlm anggaran 1000 orang... tawaran hanyalah untuk 60 atau 70 orang je... wuwuwuwuwu..sedihnya jd cikgu.. punya susah nak dpt study fulltime.. T__________T

Pastu hari ni walaupun hati pasang niat nak siapkan proposal.. tp niat tu

Wednesday, September 10, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY : BISNES KAWAN-KAWAN ::


Penat nak togelkan mereka...

Tadaaaaa......!!! Dah togel... hehehe.. semua untuk "Sang Putra"... tp yang atas tu utk sang Putri la... hehehehe... 

Suke...!!!
Suke...!!!
Order 4 bulan lepas...
Mggu ni dah smpai..
Tp xpela..
4x bayar...
Sambil2 tunggu shipping kan..
From UK uolssss....!!
Hah!! Xpercaya???
Ha.. ni bussiness senior saya...
Direct from UK..
Kalau berminat..
Search la facebook Aimi Eazy-Shop... 
Macam2 brand ada.... harga pasti the best because she'll alert us when there is sale in UK... ;)

Yg dalam sampul poslaju tu pulak benda alah ini...

Polisi insurans Sophea... tgk2 ada tabung.... ooo... nak suruh aku ajar Sophea menabung  dr kecik baru lah tua2 xboros mcm aku... hahahaba... 
klu berm boleh kontek classmate aku ni.. Anies... 019-2579211.. mmg the best la Anies ni... nama samaran.. Markonah.. hahaha.....

Ok... nak berehat sat... sehari dua ni kena serangan xpuas nak bernafas... tension aku.. xtau nak buat mcm mna.. 


Ha.. bulan puasa hari tu.. Tesco ada buat promosi ni..
Murah amat ok... tp sebab boycott tesco...aku xpi beli la.. tapi tiap2 hari duk terkenang2... sampaila last week.. Seng Heng adakan promosi sempena anniv ke 25... ada promo kuali ni..harga sebijik mcm ni.. tapi aku lmbt tau.. aku pi nak beli tu... harga dah jadi rm109 dah.. uwaaaaaa... patah hati berketul2... uphhh..xpelah.. next time klu Tesco offer lg.. aku nak pi beli jugak la.. ala... boleh la.. kuali ni sebijik jek.. boleh la..boleh la... huhuhu...alertkan aku ek klu ada sale.... 

Friday, August 29, 2014

:: DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA ::

Salam kemerdekaan...
Aku xboleh...
Memang sentimental sikit kalau tiba bab2 Malaysia nih...
Jiwang lebih..
Tadi tengok budak2 berarak sambil kibar Jalur Gemilang sambil diiringi lagu Jalur Gemilang...rasa nak menitik air mata...rasa sayu...
Betapa aku sayang Malaysia..
Xterluah...

Aku tau aku ni xde apa sumbangan pun kat negara... kalau ada pun tak banyak sangat... takat penggerak ekonomi sbb xpandai nak menabung hahahaha...
Tapi harapnya...kalau aku ni nanti tiba2 jadi golongan yg super profesional...or

Thursday, August 28, 2014

:: THINGS THAT MAKE YOU HAPPY ARE PRICELESS ::

Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
2 tiga menjak ini...
Banyak khabar2 yang membuatkan aku tersenyum sampai ke telinga...
Hati rasa bunga2....

Perkara satu..

Lalalala.... ni Cambridge Placement Test utk cikgu2 yang ajar BI... test ni aku jawab masa tahun 2012... 2014 baru kuar result... bapak lama dia peram.. hahaha.. C1 tu kira aras kedua hebat la.. *(ayat mesti bunyi hebat hahaha) ..paling terer C2... kira ok la kan aku dapat C1 tu... dan mcm aku cakap... ni test masa 2012... masa tu aku ajar BI... start tahun lepas...aku xajar BI dah.. maka mmg aku xberharap pun dapaf bayaran insentif tu... dapat result ni pun aku dah happy sangat.... rasa hidung kembangkempiskembangkempis sebab bajet terer BI walau opsyen Biologi/Kimia kan.. hehehe..
Nampak x yang aku nak cakap... walau xdapat duit...tapi ini perkara yang menggembirakan aku... ;)

Sunday, August 24, 2014

:: RESEPI SPAGETTHI BOLOGNESE ; SEDAP HINGGA MENJILAT KUALI ::

Hahahaha...
Nama resepi xmo kalah...

K lah..
Lama dah rasanya aku xshare resepi masak2 ni...
Walaupun hari ni aku buat lasagne..tp aku share resepi spagetthi dlu..sebab...
Hari tu nak link ke resepi spagetthi bolognese xjumpa... so aku bagi smula la resepi...
Versi yang telah diperbaharui...
Konfem sedap.. hahahaha..



Bahan2...
-Daging/ayam cincang sepeket..
-2 labu bawang besar... yg holland tu lg best.. didadu ye...

Wednesday, August 20, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; #MAKEUPTRANSFORMATION ::

Duk berdua dengan Sophea...
Xde kerja nak buat... *(bukan xde tapi xboleh nak buat sebab simanja saya itu xleh berenggang...nak kne tatap muka dia jek... adeihlaaa...maka untuk menjadikannya win win situation...dalam pada masa Sophea buli mama..mama buli la Sophea jugak wakakaka..)
Maka terhasillah 4 versi make up transformation...

Versi 1

Hahahaha.... ;p

Thursday, August 7, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; BOYCOTT ::



Ye...aku smgt memboikot skrg ni...
Start Israel serang Gaza...
Mmg skali pun xjejak kaki ke McD, Pizza dan yg sewaktu dengannya.. 
TESCO mmg jarang pi..jd isu mcm ni so mmg bye2 la TESCO.. tambah2 Mydin Mall dah bkak kat PB...
No more Starbucks... tp mmg dah lma xpi starbucks... sbb Coffe Beans double choc adalah super heaven lalalalala~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...