header flash

Saturday, July 19, 2014

:: PRAY FOR MH17 ; PRAY FOR MH370 ; PRAY FOR SABAH ; PRAY FOR MALAYSIA & PRAY FOR GAZA ::

Salam dukacita untuk seluruh warga Malaysia...
Ye...aku yakin.....
Majoriti rakyat Malaysia berdukacita dengan kejadian yang menimpa MH17...

Belum lagi pulih jiwa ini dengan tragedi MH370....

Dalam kegusaran hati apa yang berlaku di Sabah sekarang..

Skali lagi dikejutkan dengan tragedi MH17...
Jiwa terkedu... bak jatuh terduduk situasinya...
Rasa kosong jiwa..
Rasa kelu bicara..
Hanya air mata yang setia mengalir...

Friday, July 18, 2014

:: BARAN ::

Sehari dua ni memang nama Kiki & CDM25 sangat glemer...
Semuanya disebabkan baran...

Aku pun manusia jenis baran jugak..
Senang sgt darah ni nak menyirap smpai ke otak...
Konfem mulut laju jek nak kuar perkataan2 x elok...
Tapi tengok jenis lawan la jugak..
Kalau yang sama kepala angin mcm aku..
Mmg makin bara la hati..
Tapi kalau yg mcm Uncle Kim tu..
Dengan dia orang jauh berumur dari aku..
Dengan dah ulang2 cakap..'saya mintak maaf saya xsengaja'
Aku rsa level berapi aku jatuh berdesup kot...
Silap2 beku terus hati... ada salji ala2 frozen gitu..

Ok..malas nak cerita panjang pasal Kiki...
Aku rsa semua orang dah tau..
And dia pun dah mintak maaf dgnnPak Cik tu...

Cuma aku ada nak kongsi cerita baran aku utk dijadikan pengajaran...
Terutamanya kepada mak2 buyung...

Tuesday, July 15, 2014

:: TERIMA KASIH KAK OSHIN ::


Hari ni..
Bibik kakak aku, Kak Oshin dah balik Indon..
Back for good after 3 years..
Ye...korang xsalah baca..
Memang bibik kakak aku..
Bukan bibik aku..
Tp sebab aku jiwa sentimental..
Aku pun turut rasa sedih...
Dan sememangnya aku patut sedih..
Sebab aku slalu mnyusahkan bibik..
Especially bila dah ada anak...

Masa dalam pantang..
Aku pantang kat KL..
Kak Oshin la yg duk kutip baju2 aku & Sophea...
Jumaat malam Sabtu..ada maharaja lawak mega..Kak Oshin la tidur sebelah Sophea atas katil smpai pkul 12..sebab aku nak tgk TV kat bawah.. pastu naik kejut bibik..tukar tempat tidur..huhuhuhu..
Kak Oshin la tukang clearkan bilik mandi besin2 bagai lepas aku mandikan Sophea...

Monday, July 14, 2014

:: HIPOKRIT ::

Bersempena bulan Ramadhan ini...
Aku mcm ada pengakuan untuk dibuat la..
Sebab bila difikir2...terasa diri ni tersangat2 hipokrit...



Aku ajar sains..
Aku ajar anak murid aku..
Pasal pencemaran alam..
Pasal kerakusan manusia meneroka bumi sehingga menimbulkan kemudaratan..

Maka
Aku ajar anak murid aku..
Supaya kitar semula..
Kurangkan pencemaran alam..
Secara teori..hebat aku berkata2..
Tapi secara praktikalnya..
Aku sendiri pun xapply..

Tuesday, July 8, 2014

:: SALAM PERANTAU ::

Teringat memori zaman abang aku wat PhD kat UK dulu...
Dalam tahun 2002-2004 mcm tu...
Zaman tu...
Nak berhubung sikit punya seksa... especially bagi mak & ayah aku..
Selain surat & card...
Telefon..
Tu pun dalam 2 minggu skali abang aku call mak aku..
Nak buat mcm mna.. mahal kot nak call...

Kalau dengan kakak & aku..
Senang sikit kot..
Sebab kami ada email..
Dan yahoo messangger..
Perghhh..kira canggih dah tu tahun tu dah tau guna internet..
Tapi..
Masa tu internet xmcm skrg...
Bukan streamyx unifi 4G bagai..
Internet yang jenis dial tu..
Sambung adapter dari telefon ke komputer pastu dial 1515 or 5151.. mcm tu la..lupa dah zaman prasejarah tu....
Tapi yang aku takkan lupa..
Bunyi dia nak connect tu..
Hahahaha.. sape yang biasa guna internet dial up mcm ni diorang tau la keindahan bunyi nak connect tu..
Bising ok...
Menjadi faktor kekantoian dengan ibu bapa apabila cuba online dimalam hari.. hahahaha..mcm haremmmmmm...

Saturday, June 28, 2014

:: SALAM RAMADHAN 2014 ::

Assalamualaikum..
Pejam celik pejam celik...
Dah masuk bulan Ramadhan...

Xde nak cakap panjang cuma nak mintak maaf kalau aku or MrAF or Sophea ada salah dan silap dengan korang....
Nak wat mcm mna..
Nama pun manusia...
Mmg banyak lah kesilapan yg dilakukan samada sengaja atau tidak sengaja..
Salah korang? Jgn risau.. aku maafkan semua... ;)

Nasihat utk diri aku sendiri nih... tapu share sini blh la sama2 saling ingat mengingatkan...kan..kan...

Aku tau aku ni jenis tak makan konfem lembik... so kne hindarkan diri menjadi kurang produktif... dan yang last tu... posa belum...dah kalut persiapan raya dah ni.. wuwuwuwuwuwu....
T__________T

Harap dapat berubah menjadi insan yang tinggi keimanannya...

Sekali lagi...
Salam Ramadhan...
Selamat beribadat...
Selamat berterawikh...


Aku?
Terawikh berimamkan MrAF je la kat rumah...
Nak pi masjid mmg xmampu dgn Sophea ni...
Klu MrAF pi masjid.. xaci r aku xdpt pahala berjamaah...
Jadi better aku berjemaah dgn MrAF kat umah...
Hehehehe...



P/S: kepada yang masih bujang..yang belum ada anak kecik..rebutlah peluang untuk beribadah di bulan Ramadhan ni.. sebab bila dah ada anak ni... mmg susah lah... nak sembahyang terawikh kat surau tu adalah sgt mencabar macam ekspedisi nak daki Gunung Kinabalu lah rsa susahnya... huhuhuhuhuhu...

Tuesday, June 24, 2014

:: DI MANA KEMANUSIAAN? ::



Hati membara menggelegak2...
Sedih xpayah cakap...
Sampai hati seorang ibu boleh buat anak dia smpai macam tu...

Sebelum2 ni mmg xleh...aku jd emo bila fikir... tp mlm ni..bila tgk adik Firdaus dan berisi sikit... hati dan jiwa aku lebih temteram...

Mula2 dapat news tu aku cuba bersangka baik...
Tapi sekali mak Firdaus si Lola tu bagi statement..
Terus aku rasa nak bagi penerajang jurusan padu jek kat muka si Lola tu kalau dia ada depan aku...

Aku tau aku bodoh..
Jadi sila jangan tambah kebodohan aku dengan statement2 xmasuk akal ko tuh..
Miskin? Kesempitan hidup?

LinkWithin

yangsukasukasahaja

LinkWithin

yangsukasukasahaja