header flash

Wednesday, November 11, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; UPSIDE DOWN PENANG ::



We are happy family... ;)

Suka gambar ni sebab gaya Sophea...rasa macam cover drama Korea hahaha...




Friday, November 6, 2015

:: BEGEDIL ::

Hehehehe..
Lama xpost resipi masak...
Hari ni nak share cara buat begedil..
Errr...sebenarnya...begedil or bergedil??
Tak kisah la yang mana pun... sebab bukan nak kena buat esei BM SPM dah pun... SPM dulu dah dapat A1....ok lah tu.. hahaha...

Ok..aku sangat suka begedil...
Tambah2 kalau kena dengan ayam goreng + pajeri terung + sambal belacan + begedil... perghhhhhh....

Tapi..aku xpernah buat begedil..rasa macam buat begedil adalah sesuatu yang susah amat...
Sampailah petang tadi...
Tiba2 semacam dirasuk... telah berjaya membuat begedil... muahahahahaha..

SENANG...!! SANGAT SENANG..!! Sampai rasa macam nak nangis kenapalah aku xbuat dari dulu lagi..huhuhu...


Bahan-bahan

  • Kentang 6 bijik
  • Daging cincang ramli separuh paket (1petak)
  • Daun bawang
  • Bawang goreng
  • Cili api (kalau nak)
  • 1 biji telur (untuk salut)


Cara memasak

Wednesday, October 21, 2015

:: OPPPSSS.... I DID IT AGAIN...!! ::

Sebenanrnya....
Aku nak cerita benda lain..
Banyak cerita dalam draft...
Tetapi...
Aku kena potong que..
Sebab tiba2 'dia' jadi isu semulaaa...

Huuuuuu...
Unsangkarable....!! Unexpectedable...!! *(alang2 aku rosakkan bahasa melayu... aku rosakkan bahasa inggeris sekali...to be fair konsepnya...hehehe)


Yes...!!
The PBS entey become viral again....
Start petang Isnin... lepas borak dgn mak aku.. sebelum letak mak aku kata kakak aku nak cakap...
Aku igt dia na tnya pasa kunci rumah dia..
Alih-alih..
"Dik... blog awak jadi viral semula...ada kawan sy duk post..."...

DUB..!! Jantung berdetak...pastu rsa mcm jantung dah luruh bergolek2 sampai keluar rumah dah...
I try to act cool...
Letak telefon..
Bkak FB.. tengok...ada beberapa notofication... dan beberapa darinya tag aku kat post PBS tu...

Oh my.......!!!!!
CUAK...!!!!.
then 2,3 kawan wassap... inform me bout my blog...

Menggigil tangan..lutut rasa bergoyang..nasib baik duduk..klu berdiri tu..konfem terjelopok...

Wednesday, August 26, 2015

:: DISNEY INSIDE OUT ::

Heeee...
Nak update laju2...
Sebab nak tidur pulak...
Mata dah ngantuk...
Baru balik tengok cerita ni...
ni sebelum masuk..kemain muka berlagak...sekali dah masuk.....dalam hati ada taman ghupenyaaaaa... hahaha..

Ehemmm..
Ni 1st time aku & MrAF bawak Sophea tengok wayang...tp ni 2nd experience untuk Sophea sebenarnya....her 1st time bila anak BS bawak dia tengok cerita Minions bulan puasa hari tu..

Overall..ok la cerita inside out ni.. buat kita banyak fikir psal pengaruh emosi dalam kehidupan seharian... olahan yang menarik.. merangaang sel2 otak untuk berhubung sebab nak bagi faham konsep cerita dia...

Tapi aku nak tulis ni bukan pasal cerita tu...
Tapi nak cerita pasal Sophea..
Apabila budak umur 2 setengah tahun tengok movie..
Hahaha..
Bpeluh mak & ayah dia hokkay....!!
Bukan  berpeluh dia xnak tengok pastu ajak balik ke ape...
Tapi berpeluh sebab penghayatan dia sangat tinggi..
Sampai tahap nangis teresak2 satu hall boleh dengar...
Start je si Joy & Sadness tercampak keluar dari head quarters... Sophea dah start sedih...
Bila Island yang 1st roboh.. dia dah menangis... "dah tak boleh balik....!!!!" Sesungguh hati dia menangis.....
Menggelabah mama&papa nak cool downs kan beliau.. "tak...!! Pasni dia boleh balik la.. nnt dia cari jalan balik..."....aku dgn MrAF nak pujuk bagi gambaran nnt mesti happy ending...tapi xjalan....
"Tapi jalan dah runtuh dah...dah xboleh nak lompat 'longkang' dah.."...
Tapi nak sampai ending tu...punyalah banyak halangan... jenuhla aku&MrAF nak kena cool kan kesedihan dia tu...
Setiap kali setiap island tu roboh...dia akan nangis kesedihan sampai teresak2... "dah xboleh balik dah...!!"...
Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...!!"...
Setiap kali halangan muncul je...dia akan nangis bersungguh2 penuh emosi...
Keretapi tergelincir tu dia jerit punya kuat... "dah jatuh....mcm mana nak balik?? Dah x boleh balik daj....!!"..teresak nangis sebab dia nak kontrol xnak nangis kuat... tp kuat jugak suara dia yg keluar huhuhu... sungguh emosi anaknda beta ini...

Wednesday, August 19, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; A REAL MAN ::


♡♡♡ ;)

Tuesday, August 4, 2015

:: BERCUTI DI PULAU REDANG ::



Hai hai hai.....
salam bersua lagi...
bapak bersawang blog ni...
Nasib baik xkena asma aku msa bkak blog ni..
almost 5 bulan terbiar...
nasib baik xtumbuh kulat...
Hurmmm
hari tu bukan.main aku berazam... 
nak hapdate tiap2 hari..
sekali...
haremmmmmm....

Rasanya...makin dijadikan azam..
makin kelaut hasilnya... huhuhu... patutlah azam aku nak kurus dah 2 tahun kelaut.. hahaha..

Ok..
asyik2 sebut laut ni..
meh aku bawa korang ke suatu tempat yang indah..yang dikelillingi oleh air jernih membiru...
pasir putih lembut mcm tepung best golek2... 
tak jauh pun tempat tu..
di Malaysia je...
Pulau Redang... 

Memang lawa & best....
secara peribadi..
lagi best dari Krabi...

Kenapa? 
Tunggulah aku story...
Sila bersabar...
hahaha... 

Wednesday, May 6, 2015

:: BACKSTREET BOYS !!!! PENGALAMAN PERTAMA TENGOK KONSERT M::

Fuh....
lama sungguh xbkak blog ni..
giler busy... 
even aku xtau apa yg aku busykan sgt...
tapi...serious..xde msa langsung nak membebel kat sini...
mcm2 cerita dlm otak ni... semak otak aku..
jadi mlm ni.. nak gak curi masa nak mencatat pengalaman tengok konsert... hahaha..

Yes....!! Di umur 30 tahun baru 1st time gi konsert..
dan seperti dream comes true... tengok konsert BSB!!!! warghhhhhhhh....!! Sawan dlm stadium xhabis lagi hahaha...

Aku mmg minat giler la dgn BSB ni... mmg follow dari 1st album diorg lagi... tapi diorg xpernah lg buat konsert kat Malaysia *(pernah dtg tahun 1997 kalau xsilap...then nature force & 2 tahun lepas konsert yg sebelum f1 tu..tp aku dlm pantang masa tu....gigit jari je la..) tu yg aku selalu cakap kat MrAF... "xkira la masa tu umur brapa...kalau BSB buat konsert kat KL...bawakla isterimu ni pi..." *(lebih kurang mcm tu la ayat aku.. tulis ayat btol kan.. muntah geli lak korang nnt hahaha...dan nasib baik diorg mai masa aku umur 30..kalau mai masa aku umur 50 mcm mna? Hahahaha)... dan nasib baik la MrAF ni sanggup layan kerenah bini dia..gigih dia online nak dpt tiket...harapnnya nak tiket yg satu level lg mahal..lagi dekat kan...skali... sold out...laju giler...!! Pkul 10 lagi release tiket... pkul 11 dah sold out yg tu... tpaksalah ambik tiket yg belakang sikit...tp xde la blkg sgt... beliau kata ni hadiah anniversary ke-4... mmg rasa wanita terbahagia sungguh... Hakhakhak..

Beli bulan 2... bulan 4 baru dapat.. hahaha.. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...