header flash

Friday, October 24, 2014

::HIPOPO BABY SPA AT QUEENSBAY::

Korang mesti dah tengok kan gambar&video kat FB aku kan...
tapi xpe..nak cerita jugak..
orang kata 'cucuk jarum' biar duit korang habis jugak... hahaha... 

Actually... masa dalam tempoh berpantang pernah terbaca psal baby spa nim..tapi spa tu kat KL la...xsure la plak Hipopo or company lain...jadi baca sepintas lalu dengan bisikan hati "wah...bestnya klu boleh bawak Sophea"...

Sampailah minggu lepas..ternampak Facebook Hipopo Baby Spa & Wellness...saje la bkak..skali tnampak.. Opening at Queensbay... haruslah aku godek2 lagu sampai la terjumpa no kontek... rupanya September hari tu lagi dia dah bukak...aku jek xtau... almaklumlah orang dah ada Mydin...pi Mydin jek..xpi dah Queensbay..hahaha...  

Dan kebetulan MrAF ada dinner hari ni..

Thursday, October 23, 2014

:: BLACKWOOD RESTAURANT & CAFE, KULIM ::

Hai hai...
ni hapdate laju2 dalam kereta....

Tadi pi Kulim...so mmg plan nak dinner kat Kulim... asyik dengar jek MrAF duk sebut makan situ..makan sini...nak wat mcm mna...dah dia kerja Kulim...hari2 la pi sana..  harap aku? Dalam 10 kali je kot baru aku sampai Kulim hahaha...

So tadi..meronda keliling Kulim..cari port nak makan kat sana.. sebab aku orang yang dibelanja..so jadi Mem Besar la... sampai kedai tu... tengok sekeliling mcm xmemberangsangkan... pi cari tempat lain pulak... biasalah... nak makan kne ikut instinct hahaha.. *(nama2 kedai xleh sebut..kan kecik ati pulak hahaha)... sampai lah kat depan Blackwood ni.. aku terus rsa ada keserasian dgn environment dia.. terus 'okay...kita makan kat sini'... ha..ngengada gitttuuuewwww.... hahahaha..


Dia punya konsep gabungan 3 restaurant...

Wednesday, October 22, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; MYDIN MALL PARIT BUNTAR ::

Dah lama pasang niat nak tulis psal Mydin Mall....tp xsempat untuk direalisasikan....hehehe..

Parit Buntar dah maju setapak dengan pembinaan Kerian Central... akan ada panggung wayang & bowling uolsss.. gempaw gituu org Parit Buntar... hehehe..

Tapi.... Kerian Central Mall ni xsiap lagi.. yang baru siap hanyalah Mydin Mall... dah dibuka bulan September hari tu...seminggu sebelum Aidilfitri...

Actually.. Parit Buntar memang dah ada beberapa pasaraya seperti Billion, Econsave, Apollo, Ten Ten dan sebagainya... tapi Mydin kira paling exclusive la binaan dia..

Tapi..apa yang aku suka pasal Mydin ni adalah..

Tuesday, October 21, 2014

::PENGALAMAN ANAK MASUK HOSPITAL::

*entry sebulan terperam.. harap maklum*

Ha..
Seperti yang korang sedia maklum...
Sophea tetiba demam panas kan...
Sangat CEMAS dan kne warded...
Maka....3 hari 2 malam aku bercuti di hospital...
Ni pengalaman pertama aku anak masuk hospital..
Baru la terbukak minda... ini adalah suatu benda baru ok...



Mula2 masuk wad... sangat memahami/mendalami watak seorang yang demam... tbaring je atas katil...xde nak merayap... drip tu pun elok je kat tgn...xde dia nak tarik ke ape... *(punyalah aku dgn MrAF soh doktor balut tgn dia yang sebelah lagi masa drip procedure tu... sbb tangan dia ni kreatif sikit.. mmg aku risau dia duk klebet balut2 and drip dia tu.... tp doktor kata tggu dlu...tgk keadaan)... skali...dia sgt behave... kagum aku.... tabik spring kat Sophea hehehe.. dia baring macam ni je la...

Sunday, September 21, 2014

:: CEMAS ::

Hahahaha.... tajuk kemain..

CEMAS...!!
Tapi siap boleh up entry... cemas la sangat kan... hahahaha...

Actually...ni cerita semalam...
Memang betul99999 cemas...
Hari ni dah rilex santai2 la...
Siap bosan lagi... sebab tu up entry ni hahahaha..

Semalam...
Aku pi Gunung Jerai...
After 11 tahun.. buat comeback gittuew hahahaha.... memang jauh benar beza dulu dan skrg.. dulu aku rsa dah cantik dah.. sejuk sgt...skrg laaaaaaaagiiiii cantik....!! Nnt aku up entry psal gunung jerai.. bila tu xtau la... hahahaha...









Ok..tetiba rsa badan Sophea panas... so nak balik rumahla... actually pagi tu perasan mata dia berair...igtkan sebab dia mengantuk sebab dia bangun pukul 6 pagi.... atas kereta sepanjang perjalanan tu dia tdo... so bila mata dia still berair.. igtkan nak sakit mata... rupe2nya...dia dah lanas dalam... mana nak tau kan..

Dalam perjalanan tu... baru je masuk highway..aku rasa badan dia lagi membahang... tapak tangan & kaki sejuk, pucat kebiruan.... aku teringat la Paed Sophea Dr Ho pernah cakap.... sebab sebelum2 ni dia demam kaki & tgn dia panas...so aku risau igt sbb dia panas sgt...tp Dr Ho cakap... kalau tgn or kaki panas xpyh risau...tapi kalau tangan or kaki sejuk... itu perlu risau...sebab dia panas dalam... sebab tu smlm aku memang cuak yg amat dah... terus exit Sg Petani... cari stesen minyak berdekatan...tp kan...time kita emergency mcm tu kan... xnampak pun stesen minyak..pastu traffic light bapak banyak.... dan...!! Semua merah... merah lama lak tu sebelum hijau...dugaan sungguh la... bila tnampak je stesen minyak... rasa lega yang amat... terus bawak Sophea pi toilet... siram...siram kaki dulu dan baru semakin naik ke atas... menggigil2 sophea...pastu balut je dia dgn towel...xlap dah.. pastu baru dia mcm ok sikit.. bagi susu pun minum... elok lepas habis minum susu... burppppppp....!!! Semua keluar semula..... habis atas badan aku..tudung..baju...seluar semua kena... lap2 mcm tu je la sepanjang perjalanan tu.. just cari nearby hospital... KPJ Perda je yg ada dlm kepala...
Beriya aku cari dapatkan tudung idaman.. skali.. wat tadah muntah Sophea je.. ko mampu? Hahahaha.. 

Terus straight pi emergency... MrAF bawak sophea utk register..aku pi toilet cuci2 tudung and baju... tp takat cuci macam tu je lah...bau masam tu ada lagi...tp nak wat mcm mna... xde tudung or baju spare. .

Bila doc cakap je kne admit...barulah MrAF pi cari barang2 kelengkapan aku...sbb akulah yg akan jaga Sophea malam...tapi sedih je hati tgk Sophea meraung2 masa doktor duk buat procedure pasang drip tu... cicak ke.. meow ke..semua xjalan dah... duk meraung mama..mama je... huhuhuhh... sedihnya... anak aku baru demam..macam mna la dgn anak2 yang kecik2 lagi dah ada prob kesihatan kronik...? Macam2 jarum duk cucuk2... Huhuhuhuhu....

So..itu lah cerita cemas aku... hari ni suhu Sophea masik duk naik turun..doktor dah start bg antibiotik...mau 3,4 hari jugak la aku berkampung kat sini...wuwuwuwuwu... semoga Sophea cepat sembuh...sayu je hati tgk doa monyok je atas katil... biasa dia kan periang dan xreti duk diam dan sikit2 nak menari... ni dum tbaring...mata je bekelip2... huhuhuhu..sedihnyaaaaa..... T_________T

Jadi..pengajarannya...kalau nak travel tu.. bawak siap2 ubat bontot... and termometer...and cool fever.... buat tindakan mcm aku..mandikan baby kalau panas sgt mcm kes kecemasan aku ni...

Then...
Pastikan mykid sentiasa ada dibawa ke mana2...
Mcm aku...
Hr tu pi klinik...so mykid dia xde dlm purse..ada dlm compartment hbag...
Kan nak pi jalan2 ni... haruslah tukar hbag..
Nasib baiklah masa tukar hbag tu tgerak hati nak ambik mykid Sophea...
Kalau x....haruuuuuuu...
Boleh imagine x masa emergency mcm tu...
Bila nak register...mykid Sophea xde...
Konfem cemas jadi berganda2...
Silap2 aku yg sawan kat situ....
Hahahahaha...

K lah.. pnutup entry tpaksa diubah sbb dpt report rmai yg salah faham sbb ske jump to conclusion sdiri.. bosan btolla.. len kali tnya aku sdiri dr sesuka hati wat konklusi.. *geleng2 kepala*

Tq pd yg direct tnya aku... baru perasan...


Sunday, September 14, 2014

:: CERITA SEDIH ::



Cuti sekolah dah bermula...
Kakak aku sefamily balik ke Utara...
Tapi..aku xdak feeling cuti2 lagi ni weih...
Selagi xselesai intview HLP tu...selagi tu la jiwa huru hara...
Yang menjadikan jiwa lebih huru hara ialah proposal xsiap2 lg ni.... T_____T

Dan.. khabarnya calon intview utk HLP ni dlm anggaran 1000 orang... tawaran hanyalah untuk 60 atau 70 orang je... wuwuwuwuwu..sedihnya jd cikgu.. punya susah nak dpt study fulltime.. T__________T

Pastu hari ni walaupun hati pasang niat nak siapkan proposal.. tp niat tu

Wednesday, September 10, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY : BISNES KAWAN-KAWAN ::


Penat nak togelkan mereka...

Tadaaaaa......!!! Dah togel... hehehe.. semua untuk "Sang Putra"... tp yang atas tu utk sang Putri la... hehehehe... 

Suke...!!!
Suke...!!!
Order 4 bulan lepas...
Mggu ni dah smpai..
Tp xpela..
4x bayar...
Sambil2 tunggu shipping kan..
From UK uolssss....!!
Hah!! Xpercaya???
Ha.. ni bussiness senior saya...
Direct from UK..
Kalau berminat..
Search la facebook Aimi Eazy-Shop... 
Macam2 brand ada.... harga pasti the best because she'll alert us when there is sale in UK... ;)

Yg dalam sampul poslaju tu pulak benda alah ini...

Polisi insurans Sophea... tgk2 ada tabung.... ooo... nak suruh aku ajar Sophea menabung  dr kecik baru lah tua2 xboros mcm aku... hahahaba... 
klu berm boleh kontek classmate aku ni.. Anies... 019-2579211.. mmg the best la Anies ni... nama samaran.. Markonah.. hahaha.....

Ok... nak berehat sat... sehari dua ni kena serangan xpuas nak bernafas... tension aku.. xtau nak buat mcm mna.. 


Ha.. bulan puasa hari tu.. Tesco ada buat promosi ni..
Murah amat ok... tp sebab boycott tesco...aku xpi beli la.. tapi tiap2 hari duk terkenang2... sampaila last week.. Seng Heng adakan promosi sempena anniv ke 25... ada promo kuali ni..harga sebijik mcm ni.. tapi aku lmbt tau.. aku pi nak beli tu... harga dah jadi rm109 dah.. uwaaaaaa... patah hati berketul2... uphhh..xpelah.. next time klu Tesco offer lg.. aku nak pi beli jugak la.. ala... boleh la.. kuali ni sebijik jek.. boleh la..boleh la... huhuhu...alertkan aku ek klu ada sale.... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...