header flash

Wednesday, May 6, 2015

:: BACKSTREET BOYS !!!! PENGALAMAN PERTAMA TENGOK KONSERT M::

Fuh....
lama sungguh xbkak blog ni..
giler busy... 
even aku xtau apa yg aku busykan sgt...
tapi...serious..xde msa langsung nak membebel kat sini...
mcm2 cerita dlm otak ni... semak otak aku..
jadi mlm ni.. nak gak curi masa nak mencatat pengalaman tengok konsert... hahaha..

Yes....!! Di umur 30 tahun baru 1st time gi konsert..
dan seperti dream comes true... tengok konsert BSB!!!! warghhhhhhhh....!! Sawan dlm stadium xhabis lagi hahaha...

Aku mmg minat giler la dgn BSB ni... mmg follow dari 1st album diorg lagi... tapi diorg xpernah lg buat konsert kat Malaysia *(pernah dtg tahun 1997 kalau xsilap...then nature force & 2 tahun lepas konsert yg sebelum f1 tu..tp aku dlm pantang masa tu....gigit jari je la..) tu yg aku selalu cakap kat MrAF... "xkira la masa tu umur brapa...kalau BSB buat konsert kat KL...bawakla isterimu ni pi..." *(lebih kurang mcm tu la ayat aku.. tulis ayat btol kan.. muntah geli lak korang nnt hahaha...dan nasib baik diorg mai masa aku umur 30..kalau mai masa aku umur 50 mcm mna? Hahahaha)... dan nasib baik la MrAF ni sanggup layan kerenah bini dia..gigih dia online nak dpt tiket...harapnnya nak tiket yg satu level lg mahal..lagi dekat kan...skali... sold out...laju giler...!! Pkul 10 lagi release tiket... pkul 11 dah sold out yg tu... tpaksalah ambik tiket yg belakang sikit...tp xde la blkg sgt... beliau kata ni hadiah anniversary ke-4... mmg rasa wanita terbahagia sungguh... Hakhakhak..

Beli bulan 2... bulan 4 baru dapat.. hahaha.. 


Wednesday, February 25, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; HAPPY 2 YEARS OLD PRINCESS SOPHEA ::


Satu lagi cerita dari arkib negara..
birthday Sophea sebenarnya pada 2 Feb 2015..
mak dia kan PM..tu busy xhengat xsempat nak hapdate hahaha..

tahun ni xde party..

Saturday, February 21, 2015

:: SOPHEA 1st VISIT TO THE ZOO ::

Hehehe....
selamat bercuti sempena CNY..
masa cuti ni baru dapat nak update cerita...

Sophea Melawat Zoo Taiping.. *(suara dan muzik mcm episod Doreamon heheh..)

Ini kisah sejarah..
sebab Sophea pi pada 1 Feb 2015.. sehari sebelum birthday ke dua...

Wednesday, February 18, 2015

:: ROTAN ::

Ok...isu dah lapuk..
tapi sebab busy..
baru terkeluar entry ni..



Aku xnak cakap psal rotan..
sebab aku seorang yang mendokong kaedah rotan..

Cuma aku xfaham situasi kat Malaysia ni..
bila menteri keluarkan cadangan tu..
maka melalak2 semua duk up psal 1001 kebaikan rotan dalam mendidik..segala hadis dan fatwa keluar..

Yang aku musykil..
ko tau rotan tu penting dalam usaha mendidik..
tapi..
ko tak bagi sekolah laksanakan hukuman rotan kat sekolah?
Hujah..?
Guru bukan ibu bapa..
Well..cuba congak..
berapa jam anak korang belajar kat sekolah compare dgn anak korang belajat kat rumah? Waktu anak tidur sila tolak.. *(tidur tak termasuk waktu belajar/mendidik).

Pastu adilkah macam tu..
hantar anak kat sekolah untuk dididik seharian..
tapi xleh kenakan sebarang hukuman..

Sunday, February 15, 2015

:: HAPPY BIRTHDAY EN.SUAMI....!! ::

Hahaha...
dah nak masuk sebulan dah baru nak hapdate..
nak buat mcm mna..
busy noooo...

Birthday MrAF ialah pada 24 Jan...

tahun ni xde surprise2 bagai..
biasa je..
cuma luar biasa sikit...sebab ni birthday MrAF yang ke 3 dekad... wuwuwuwuwu...dah masuk 3 series dah rupenya huhuhu...
tp MrAF cakap..."ada apa pada umur...asalkan org selalu tnya..tingkatan berapa?".. bluekkkk...statement xboleh blah sungguh hahaha..

kek birthday kali ni  home made by aku & Sophea..
buat kek aiskrim bodo2 janji ada kek utk makan hahaha..
yang penting nilai.kasih sayang.. mmuah mmuah.. dan ada sentimental value utk lelaki 3 dekad kecintaan hati kami itu..
hahaha...

Tuesday, January 20, 2015

:: ANAK MAMA & MONKEY.::


Korang ingat lagi x aku pernah cerita dulu alkisah aku & monkey? 



Sekarang...
anak aku...

Asal nampak monkey dia excited lebih...
Terjerit2 sambil tlompat2..
akan gigih cari segala gmbr monkey yang ada dalam buku dia..
akak bawak keluar semua toys monkey dia..
dan..

Sunday, January 18, 2015

:: ARJUNA BETA 2.0 ; JUARA LAGU DI HATIKU ::

Yupsss...mlm ni AJL...
giler terkejut aku bila hr tu umum Arjuna Beta xdpt masuk final..
heran bin ajaib sungguh..
Padahal lagu sikit punya best...

Korang tau kan..
aku pernah tulis pasal Arjuna Beta sebelum ni..
lirik yang sungguh mendalam...
xleh masuk final..
lagu yang ntah ape2 mcm "Lelaki" tu blh masuk pulak...
ooooo...
sebab lagu Yuna....sebab tu boleh masuk final.. pfttttttt.... double standard...

Masa semi final...
masa Kok Ping nyanyi lagu tu..
dengan aku skali menitis air mata...
MrAF tengok aku pelik je..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...