header flash

Thursday, April 24, 2014

:: KERETA API ::

Assalamualaikum...
Sihat?harap semuanya sihat...
Untuk readers yg duk di KL & Selangor...semoga tabah menghadapi fasa catuan air...

Ok..berbalik pada cerita yang aku nak share malam ni...kisah pengalaman naik kereta api...
Aku ulang..kereta api...bukan komuter,bukan LRT,bukan MRT
Tapi kereta api..

Berapi kali korang pernah naik?


Aku?

Errr...baru 3x... Hahahahaha...

1st masa tahun 2007 mcm tu not... Tu pun ikut rombongan tadika spupu aku ajar .. Naik kat Tanah Merah...Turun kat Tumpat... 1stesen jek hahahaha... Xsempat kereta api nak pecut dah stop... Hahahahaha...

Kali kedua masa mengandung 7 bulan... Tp boleh considered yg 1st la kot sbb ni Baru real naik kereta api...Dari KL-PB...

Masa photoshoot kahwin kat Bukit Merah tu..aku baru nampak rail kereta api yang rentas tasik tu.. Start situ berkobar2 dlm jiwa nak naik kereta api....tapi tu lah.   2tahun lepas tu Baru naik... Hahahaha...
The best part....

Friday, April 18, 2014

:: F1 SEPANG ::

Assalamaulaikum... veingggggg.....
Ha...bergema gitu salam aku....
Almaklumlah... mood F1 hahahahaha...
So apa lagi....
Cepatla jawab...kan satgi tlupa jawab.... tak pasal2 dapat dosa... aku xmau campur.... hahahaha..giler penting diri ...

Hurm....
F1 Sepang 2014 dah tamat dah... tapi aku baru nak tulis...
Nak buat mcm mana... F1 laju sangat... tu yang cerita aku tertinggal belakang tu... hahahahahaha...
Lewis Hamilton di kedudukan pertama...di Sepang la... xsia2 aku duk depan Pit diorang hahahaha.... sebab tu dia menang... dapat tuah aku sikit2 hakhakhakhaktuih....


Ok....meh nak cerita sejujurnya...  aku ni xde la minat sangat F1... info F1 pun aku xde banyak... takat tau nama Lewis Hamilton, Alonso... tu jek.. hahahaha... tapi aku ni kan jenis bangsa yang nak bunyi best & gempaq... jadi mestilah menghadirkan diri dalam aktiviti yang bajet best & gempaq...faham? Hahahaha...



Aku start tengok F1 tahun 2011... ni kali ke 3 la aku ke Sepang... tahun lepas pun pi...tapi masa tu xcukup 40hari pantang lagi...tu xcerita...nnt konfem kne bebel...habaq skrg xpe la...hahahahahaha...

Wednesday, April 16, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; BIG SURPRISE FOR SOPHEA ::


Hari ni tetiba dapat pesanan "Nieza, ada barang sampai kat ofis.."

Bila pi kotak besar bapak... Nama Sophea..
Untuk Sophea... suspen bila tgk amount tu...

Memang besar kotaknya.. 
Memang suspen...sebab aku xde beli barang online... MrAF pun xde... 

Tuesday, April 15, 2014

::PENGALAMAN BERSALIN SEASON 1 part II ( panduan bersalin czer) ::

Assalamualaikum....
Apa khabar anda semua?
Saya bercuti hari ini... terpaksa ambik cuti sebab pengasuh Sophea a.k.a Maksu pi Ipoh... anak dia ada interview untuk maktab... lupa bak cerita hari tu..anak bongsu dia Aisyah, dapat 7A SPM...!!!! Klap klap klap!! (Aku paksa korang tepuk tgn nih...xkira... kne tepuk jugak...tanda sokongan moral kepada anak Maksu aku yg aku considered as adik aku lalalalala.. )
Ha!! Satu lagi...semalam Maksu cakap...dia xsanggup taknak jaga Sophea...means dia akan terus jaga Sophea... Alhamdulillah... !!! Xpayah pening kepala... nanti aku buat entry khas pasal pengasuh...
Masak dah siap...
Dah siap masak utk dinner... apa? Resipi? Hamboi..perli seyhhh... aku follow blkg paket kari tu je.. tapi aku suka masukkan telur.. bila dah masak.. pecahkan sebiji or dua biji telur dalam mangkuk.. pukul manja2 barang sesaat dua.. pastu masukkan dalam kari ketam tu... telur masak...tutup api..siap!! 

Nasi goreng untuk Sophea..


Kerja rumah pun dah siap...jadi jom kita menulis entry...

Ok..berbalik pada cerita... hari ni cuti.. duduk berdua dengan Sophea...tetiba terimbau lak kenangan masa dalam tempoh berpantang..and teringat lak aku ada janji nak wat sambungan yang dari Season 1 Episod 1 tu kan...so apa lagi..meh aku sambung ceritera aku.. khusus untuk bagi info mereka yang bersalin secara czer.. bahasa kampung..operate..

Sunday, April 13, 2014

:: APRIL... YOU CAN'T FOOLED ME..!!! ::

Assalamualaikum....
Bersua kita dalam mood yang ceria dan gembira...
Sebab....
Kesihatan kami sekeluarga sudah kembali pulih...kembali cergas bertenaga dan makan dengan berselera...
Alhamdulillah...
Ni gambar pagi semalam ... berselfie satu family sebelum hantar aku gi sekolah... ada LDP... see!! Muka penuh semangat..kena pi sekolah di hari Sabtu pun tersenyum riang... motivated gitu!! Hehehehe...


Actually...
Seminggu dua yang lampau..
Memang aku berada dalam fasa emosi hampir pasrah...pasrah itu menyerah... bak kata Izzah Ombak Rindu hehehe...
Tapi baca betul2...
Hampir.... maksudnya tak pasrah lagi...
Kenapa?
Meh aku cerita secara laju2...

Saturday, April 12, 2014

:: TUDUNG FAREEDA... FAREEDA NYATA JELITA(FNJ) ::

Assalamualaikum....
2,3 hari ni kecoh pasal tudung Fareeda Nyata Jelita tagline nya... nama pendek FNJ...

Ada ramai antara kita yang ada tudung FNJ dan ada yg xde.. tapi tauuuuu pasal tudung Fareeda...lebih2 lagi lepas Fizo Omar kawen dengan Mawar, anak pengusaha tudung FNJ dan juga model FNJ...

Aku antara pembeli tudung FNJ...
Tapi xbyk....
Ada la beberapa helai...dalam 12 helai mcm tu...

Friday, April 11, 2014

:: PEPERO ::

Assalamualaikum....
Hai hai hai..
Apa habaq? Iols xberapa sihat lg....
Tp dah boleh mkn.... so 80% ok dah la..
Tq ye untuk doa2 kalian hehehe...

Ha... hr ni nak sebut pasal PEPERO...
Coklat ni ala2 fenomena la semenjak dua menjak ni..
Coklat dari Korea...

LinkWithin

yangsukasukasahaja

LinkWithin

yangsukasukasahaja