header flash

Friday, August 29, 2014

:: DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA ::

Salam kemerdekaan...
Aku xboleh...
Memang sentimental sikit kalau tiba bab2 Malaysia nih...
Jiwang lebih..
Tadi tengok budak2 berarak sambil kibar Jalur Gemilang sambil diiringi lagu Jalur Gemilang...rasa nak menitik air mata...rasa sayu...
Betapa aku sayang Malaysia..
Xterluah...

Aku tau aku ni xde apa sumbangan pun kat negara... kalau ada pun tak banyak sangat... takat penggerak ekonomi sbb xpandai nak menabung hahahaha...
Tapi harapnya...kalau aku ni nanti tiba2 jadi golongan yg super profesional...or

Thursday, August 28, 2014

:: THINGS THAT MAKE YOU HAPPY ARE PRICELESS ::

Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
2 tiga menjak ini...
Banyak khabar2 yang membuatkan aku tersenyum sampai ke telinga...
Hati rasa bunga2....

Perkara satu..

Lalalala.... ni Cambridge Placement Test utk cikgu2 yang ajar BI... test ni aku jawab masa tahun 2012... 2014 baru kuar result... bapak lama dia peram.. hahaha.. C1 tu kira aras kedua hebat la.. *(ayat mesti bunyi hebat hahaha) ..paling terer C2... kira ok la kan aku dapat C1 tu... dan mcm aku cakap... ni test masa 2012... masa tu aku ajar BI... start tahun lepas...aku xajar BI dah.. maka mmg aku xberharap pun dapaf bayaran insentif tu... dapat result ni pun aku dah happy sangat.... rasa hidung kembangkempiskembangkempis sebab bajet terer BI walau opsyen Biologi/Kimia kan.. hehehe..
Nampak x yang aku nak cakap... walau xdapat duit...tapi ini perkara yang menggembirakan aku... ;)

Sunday, August 24, 2014

:: RESEPI SPAGETTHI BOLOGNESE ; SEDAP HINGGA MENJILAT KUALI ::

Hahahaha...
Nama resepi xmo kalah...

K lah..
Lama dah rasanya aku xshare resepi masak2 ni...
Walaupun hari ni aku buat lasagne..tp aku share resepi spagetthi dlu..sebab...
Hari tu nak link ke resepi spagetthi bolognese xjumpa... so aku bagi smula la resepi...
Versi yang telah diperbaharui...
Konfem sedap.. hahahaha..



Bahan2...
-Daging/ayam cincang sepeket..
-2 labu bawang besar... yg holland tu lg best.. didadu ye...

Wednesday, August 20, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; #MAKEUPTRANSFORMATION ::

Duk berdua dengan Sophea...
Xde kerja nak buat... *(bukan xde tapi xboleh nak buat sebab simanja saya itu xleh berenggang...nak kne tatap muka dia jek... adeihlaaa...maka untuk menjadikannya win win situation...dalam pada masa Sophea buli mama..mama buli la Sophea jugak wakakaka..)
Maka terhasillah 4 versi make up transformation...

Versi 1

Hahahaha.... ;p

Thursday, August 7, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; BOYCOTT ::



Ye...aku smgt memboikot skrg ni...
Start Israel serang Gaza...
Mmg skali pun xjejak kaki ke McD, Pizza dan yg sewaktu dengannya.. 
TESCO mmg jarang pi..jd isu mcm ni so mmg bye2 la TESCO.. tambah2 Mydin Mall dah bkak kat PB...
No more Starbucks... tp mmg dah lma xpi starbucks... sbb Coffe Beans double choc adalah super heaven lalalalala~~

Wednesday, August 6, 2014

:: SALAM AIDILFITRI 2014 ::

Assalamualaikum..
Dikesempatan ini saya ingin mengucapka
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin...
Andai terguris hati dan perasaan dengan ayat-ayat cinta aku kat blog ni hahaha..





Hahaha...
Orang dah sambut raya 6..
Aku baru terhegeh2 nak ucap selamat hari raya aidilfitri... ;p

Bukan apa..
Tahun ni..
Aku balik raya kat kampung...!!!!
9 tahun beb aku xbalik..
Sebab malas nak.mengharungi jammed...
Tapi tahun ni kebetulan mak cik aku buat kenduri kahwin anak bongsu dia..
Cuti pun panjang...
Maka...
Oooooooo...oooooo....balik kampung..!!!
Oooooo....ooooooo.... balik kampung...!!!
Oooooo....ooooooooo... balik kampung...!!
Hati girang...!!!!
12 hari kat kampung... perghhhhh...
Sakaaaaaaaaannnnn...

Saturday, July 19, 2014

:: PRAY FOR MH17 ; PRAY FOR MH370 ; PRAY FOR SABAH ; PRAY FOR MALAYSIA & PRAY FOR GAZA ::

Salam dukacita untuk seluruh warga Malaysia...
Ye...aku yakin.....
Majoriti rakyat Malaysia berdukacita dengan kejadian yang menimpa MH17...

Belum lagi pulih jiwa ini dengan tragedi MH370....

Dalam kegusaran hati apa yang berlaku di Sabah sekarang..

Skali lagi dikejutkan dengan tragedi MH17...
Jiwa terkedu... bak jatuh terduduk situasinya...
Rasa kosong jiwa..
Rasa kelu bicara..
Hanya air mata yang setia mengalir...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...