header flash

Tuesday, March 22, 2016

:: RAPAT ::

Macam kena rasuk lak tetiba update blog...
Xpe..sementara kne rasuk ni..kita tulis laju2...

Kali ni nak cerita pasal rapat...
Hubungan rapat okay... bukannya rapat jamu mak dara kencur rahsia istana kopi janda bagai...

Hubungan yang rapat...
Semuanya sebab terbaca ni di facebook semalam..

Bagaimana kita nak tahu kita rapat dengan seseorang?
Biasalah..dah masuk umur 30-an... banyak duk merenung hal2 kehidupan.....

Bagi aku..rapat ialah bila wujud komunikasi dua hala...
Kita rasa selesa berbual... kita rasa selesa bercerita.. dan mereka juga selesa untuk memberi komen atau mengulas cerita kita..
Macam tu juga bila kita menjadi pihak yang mendengar....

Wednesday, March 16, 2016

:: KISAH BIRTHDAY ::

Assalamualaikum...
Salam tahun baru...salam semua2...
Hahaha...lama giler x update blog...
Xtau la nape...
Banyak benda nak tulis..
Tapi malas pulak nak menaip...
Errrmm....dah dapat dah jawapan dia..
saya MALAS rupanya...

Tapi hari ni...tetiba rasa rajin nak update...
Makanya...cerita secara pukal lah..
Kompilasi kisah birthday yang berlaku sepanjang xupdate blog ni..

Birthday abah...
Birthday MrAF
Birthday Sophea
Birthday Saya
Dan Birthday ma...

Jadi
.banyak gambar...harap maklum...

BIRTHDAY ABAH
23 Disember 2015... ;p family abang aku je x join cuti2 di Grand Lexis... celebrate bday atok...tp pilih tempat untuk cucu.. hehehe....









Wednesday, November 11, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; UPSIDE DOWN PENANG ::



We are happy family... ;)

Suka gambar ni sebab gaya Sophea...rasa macam cover drama Korea hahaha...




Friday, November 6, 2015

:: BEGEDIL ::

Hehehehe..
Lama xpost resipi masak...
Hari ni nak share cara buat begedil..
Errr...sebenarnya...begedil or bergedil??
Tak kisah la yang mana pun... sebab bukan nak kena buat esei BM SPM dah pun... SPM dulu dah dapat A1....ok lah tu.. hahaha...

Ok..aku sangat suka begedil...
Tambah2 kalau kena dengan ayam goreng + pajeri terung + sambal belacan + begedil... perghhhhhh....

Tapi..aku xpernah buat begedil..rasa macam buat begedil adalah sesuatu yang susah amat...
Sampailah petang tadi...
Tiba2 semacam dirasuk... telah berjaya membuat begedil... muahahahahaha..

SENANG...!! SANGAT SENANG..!! Sampai rasa macam nak nangis kenapalah aku xbuat dari dulu lagi..huhuhu...


Bahan-bahan

  • Kentang 6 bijik
  • Daging cincang ramli separuh paket (1petak)
  • Daun bawang
  • Bawang goreng
  • Cili api (kalau nak)
  • 1 biji telur (untuk salut)


Cara memasak

Wednesday, October 21, 2015

:: OPPPSSS.... I DID IT AGAIN...!! ::

Sebenanrnya....
Aku nak cerita benda lain..
Banyak cerita dalam draft...
Tetapi...
Aku kena potong que..
Sebab tiba2 'dia' jadi isu semulaaa...

Huuuuuu...
Unsangkarable....!! Unexpectedable...!! *(alang2 aku rosakkan bahasa melayu... aku rosakkan bahasa inggeris sekali...to be fair konsepnya...hehehe)


Yes...!!
The PBS entey become viral again....
Start petang Isnin... lepas borak dgn mak aku.. sebelum letak mak aku kata kakak aku nak cakap...
Aku igt dia na tnya pasa kunci rumah dia..
Alih-alih..
"Dik... blog awak jadi viral semula...ada kawan sy duk post..."...

DUB..!! Jantung berdetak...pastu rsa mcm jantung dah luruh bergolek2 sampai keluar rumah dah...
I try to act cool...
Letak telefon..
Bkak FB.. tengok...ada beberapa notofication... dan beberapa darinya tag aku kat post PBS tu...

Oh my.......!!!!!
CUAK...!!!!.
then 2,3 kawan wassap... inform me bout my blog...

Menggigil tangan..lutut rasa bergoyang..nasib baik duduk..klu berdiri tu..konfem terjelopok...

Wednesday, August 26, 2015

:: DISNEY INSIDE OUT ::

Heeee...
Nak update laju2...
Sebab nak tidur pulak...
Mata dah ngantuk...
Baru balik tengok cerita ni...
ni sebelum masuk..kemain muka berlagak...sekali dah masuk.....dalam hati ada taman ghupenyaaaaa... hahaha..

Ehemmm..
Ni 1st time aku & MrAF bawak Sophea tengok wayang...tp ni 2nd experience untuk Sophea sebenarnya....her 1st time bila anak BS bawak dia tengok cerita Minions bulan puasa hari tu..

Overall..ok la cerita inside out ni.. buat kita banyak fikir psal pengaruh emosi dalam kehidupan seharian... olahan yang menarik.. merangaang sel2 otak untuk berhubung sebab nak bagi faham konsep cerita dia...

Tapi aku nak tulis ni bukan pasal cerita tu...
Tapi nak cerita pasal Sophea..
Apabila budak umur 2 setengah tahun tengok movie..
Hahaha..
Bpeluh mak & ayah dia hokkay....!!
Bukan  berpeluh dia xnak tengok pastu ajak balik ke ape...
Tapi berpeluh sebab penghayatan dia sangat tinggi..
Sampai tahap nangis teresak2 satu hall boleh dengar...
Start je si Joy & Sadness tercampak keluar dari head quarters... Sophea dah start sedih...
Bila Island yang 1st roboh.. dia dah menangis... "dah tak boleh balik....!!!!" Sesungguh hati dia menangis.....
Menggelabah mama&papa nak cool downs kan beliau.. "tak...!! Pasni dia boleh balik la.. nnt dia cari jalan balik..."....aku dgn MrAF nak pujuk bagi gambaran nnt mesti happy ending...tapi xjalan....
"Tapi jalan dah runtuh dah...dah xboleh nak lompat 'longkang' dah.."...
Tapi nak sampai ending tu...punyalah banyak halangan... jenuhla aku&MrAF nak kena cool kan kesedihan dia tu...
Setiap kali setiap island tu roboh...dia akan nangis kesedihan sampai teresak2... "dah xboleh balik dah...!!"...
Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...!!"...
Setiap kali halangan muncul je...dia akan nangis bersungguh2 penuh emosi...
Keretapi tergelincir tu dia jerit punya kuat... "dah jatuh....mcm mana nak balik?? Dah x boleh balik daj....!!"..teresak nangis sebab dia nak kontrol xnak nangis kuat... tp kuat jugak suara dia yg keluar huhuhu... sungguh emosi anaknda beta ini...

Wednesday, August 19, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; A REAL MAN ::


♡♡♡ ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...