header flash

Tuesday, January 20, 2015

:: ANAK MAMA & MONKEY.::


Korang ingat lagi x aku pernah cerita dulu alkisah aku & monkey? 



Sekarang...
anak aku...

Asal nampak monkey dia excited lebih...
Terjerit2 sambil tlompat2..
akan gigih cari segala gmbr monkey yang ada dalam buku dia..
akak bawak keluar semua toys monkey dia..
dan..

Sunday, January 18, 2015

:: ARJUNA BETA 2.0 ; JUARA LAGU DI HATIKU ::

Yupsss...mlm ni AJL...
giler terkejut aku bila hr tu umum Arjuna Beta xdpt masuk final..
heran bin ajaib sungguh..
Padahal lagu sikit punya best...

Korang tau kan..
aku pernah tulis pasal Arjuna Beta sebelum ni..
lirik yang sungguh mendalam...
xleh masuk final..
lagu yang ntah ape2 mcm "Lelaki" tu blh masuk pulak...
ooooo...
sebab lagu Yuna....sebab tu boleh masuk final.. pfttttttt.... double standard...

Masa semi final...
masa Kok Ping nyanyi lagu tu..
dengan aku skali menitis air mata...
MrAF tengok aku pelik je..

Friday, January 9, 2015

:: PASAR KEMBOJA DI PARIT BUNTAR 2.0 ::

Hai hai hai...
bersua kita dalam entry sambungan
Pasar Kemboja Di Parit Buntar.

Xsangka aku entry psal Pasar Kemboja mencecah 10k readers...fuuhhh.. ramai yang bminat nak tau rupanya.. maka aku buat sambungan entry sikit..

Ok..Pasar Kemboja Hari Sabtu aku dah cerita kan..
ni nak cerita pasal Bazar Kemboja dan Pasar Kemboja Kampung Kedah..
Tapak kilang...kat dalam tu ada banyak kedai jual barang kemboja.. tudung, telekung, baju kurung...mcm2 ada.. food court pun ada... parking pun banyak.. 

Ok.. Bazar Kemboja.. perghhhh....jgn main2 tau.. sekarang dah ada Bazaar Kemboja.. nama dia Buntar... nama lagi glemer.. BFO.. Buntar Factory Outlet... Semua barang dari Kemboja... sama macam

Wednesday, January 7, 2015

Thursday, January 1, 2015

:: GOODBYE 2014...WELCOME 2015 ::

Ok.
masa tinggal setengah jam je lagi sebelum 2015 muncul..
Gambar En Google


masa terbazir duk nak buat yg new year FB tu... 4x aku customized...pastu smua failed...pastu aku hangin..dah..!!.xmo buat... majuk...!!

Ok..
kembali ke entry laju2..

2014
Secara keseluruhannya sgt hebat bagi aku...
personally la...(xambik kira MH370,MH17,QZ8501 & Sophea warded, mak & ezry kne denggi.. biras & tok sdara meninggal..& banjir besar... ) al fatihah untuk kesemuanya... ;(

Walaupun azam.2014 nak kurangkan 8kg mmg totally failed... aku xnaik atas penimbang pun sebab rasa macam bukan kurang 8kg...tapi naik 8kg adalah.. choiiii... xpe..kita letak tepi dulu lemak2 tepu tersebut...
Nnt tahun 2015 kita sebat lemak2 tu hokkay.. kita mulakan diet kalori.. umphhh...!! Semoga kurus selim melim hahaha.. errr...ape?  kalau mngandung pastu bersalin pastu jaga makan lagi senang slim? Hurm.....akan dipertimbangkan....semoga ada rezeki hehehe..

2014 sgt amazing..
sebab aku jadi ala2 jadi retis gitu..
Bila aku search nama Hasniza Ibrahim kat Google hahahaha.. 
*retis la sgt..trauma ok..klu gi mna2 terus xpkai nametag..trauma.. hahaha..
Tapi ok what...boleh jump pengarah face to face... hahahaha.. *(gelak xikhlas) ;p

Tapi the best part.. tetiba bertambah reader...smgt sikit aku nak.merapu.. hahaha..ok..azam.2015...nak lebih rajin hapdet blog... klu xleh sehari sekali...seminggu sekali aku cuba hapdet...memang bayak pun benda aku nak tulis sbnrnya....tp klu sunyi jek... paham2 la ek... hahahaha..

Lagi satu yang best 2014  ni...dpt peluang untuk interview HLP tapi sayang 16juta kali sayang... xdpt... hahahaha.. sedih kot... ye la..interviewer tu siap puji melambong2 lagi kot... berbunga la hati aku bajet dapat.
skali kuat result.... hampa... mereka sekadar bertanam tebu dipinggir bibir... wuwuwuwuwu..

*Xtau nak.masukkan dlm azam ke x apply HLP ni.. sebab rasa renyah ya allah.. huhuhuu..


2014 jugak dengan rasminya dah memiliki Sang Putera... maka 2015 ni xleh nak merayap2 sgt la mcm tahun2 sebelum ni..agenda lebih kepada terperap bermanja dengan Sang Putra je la.. *(padahal duit xde sbb dah start pembiayaan sang putera wuwuwuwuwu)... papepon..semoga azam hujung tahun 2015 menjadi kenyataan? Azam ape? Hehehehe...rahsyiaaaaa....

Overall.. 2014 sgt awesome... !!! Impian nak pegang salji pun terlaksana.. syukeeeeee...

Hope 2015 will be better...!!! Insya Allah.. ;)

Ok...sekian dari saya bagi tahun umur 20-an.. pasni dah masuk 3 series...  huhuhuhu... semoga amal seiring dengan pertambahan usiaku..

 Abu Hurairah r.a. berkata:

"Setiap kali datangnya tahun baru membuat aku risau dan resah kerana semakin singkat umurku semakin dekatnya ajalku, semakin tipisnya waktu pengampunan Allah terhadapku dan semakin dekatnya hari perhitunganku....."  =(



Friday, December 19, 2014

:: TRIP KE SINGAPORE & TIPS ::

Assalamualaikum...
hahaha..bersua kita dalam entry pekasam... tertunggak selama 2 tahun nih...
hahaha.. bapak basi punya ceritera...
tapi xpelah..sebab dah 2 tahun aku berjanji nak up entry ni kan..
maka aku tunaikan janjiku untukmu.. ceewah!! mcm tajuk lagu dah bunyinya hahaha...

aku pun baru 2 kali jejak kaki kat Singapore..
1st time Februari 2012..
2nd time November 2012...
hahaha.. dua2 tahun 2012..
aku pun tak tau la nape mabuk bebenor aku pi Singapore tahun 2012 tu hahahaha...

2 kali pergi... maka 2 tempat tinggal yang berbeza..

jadi objektif aku... harap entry ni dapat membantu korang merancang percutian korang ke SINGAPORE..
dan kepada yang selalu duk tanam dalam kepala "Mahal nak pergi Singapore...".. aku harap entry aku nih dapat melupuskan pemikiran macam tu..
sebab klu pandai budget.. mmg xbanyak pun duit habis untuk ke Singapore...

maka.. amaran dari aku...entry ini panjang dan ada banyak gambar.. jangan salahkan aku kalau dia lambat loading... ye lah.. bercerita tanpa gambar mana nak syok kan...ABM (Alat bantu menulis) tu penting dalam usaha nak menyuntik semangat korang pi Singapore hehehehe...

Thursday, December 18, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; RESIPI SUSHI ::



Kikikiki...
Balik dari Korea..tapi buat sushi...
hahaha.. nampak noo jiwa tu lebih kepada Kejepunan hahaha..
xlah...Korea best...!!
Cuma aku kan disampuk hantu Jepun...tu jadi mabuk sushi tu hahaha..

Ok..layan gambar...

Bahan-bahan yang diperlukan..

Untuk fillings...suka hati kita la nak letak ape hehehe.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...