header flash

Friday, May 29, 2009

:: ANAK DATO', DATO' SRI DAN PUAN ::

erm.. dah 2 hari aku berpuasa blog... bukan takat blog.. facebook, friendster, ym..smua aku tak bukak..pendek kata..3 hari ni aku mebazirkan wang jek byr Streamyx mahal2.. mahal wei.. RM140 sebulan tu huhu~~.. k, stop..bukan nak cerita psal Steamyx di sini hehehe.. erm.. aku duk bz nak siapkan keje sempena nak hantar sblm cuti sekolah kan.. sbb tu aku ala-ala blur bila shimah tanya aku.."sape kwn hang jibam tu?" aku pun crita la kat dia siapa si jibam bukan nma sebenar tu..tp dlm hati konfius..aku rsa aku pnah cerita kat diorg psal jibam and mngapa aku serik nak duk umah sewa dgn member2 huhu~~..rupe2nya si shimah tanya siapa jibam yang bg komen kat shout box aku...dan di sini,aku nak tegaskan bahawa sesungguhnya aku sdiri pon tak tau sape si jibam di shout box aku tu ahakz ;p

sebab xde benda nak merapu..so aku nak kongsi la cerita aku zaman muda-musa dulu (sekarang pon muda lagi hehehe).. masa sekolah dulu.. klu ada pape program yang nak jemput parents ke sekolah, cikgu2 akan edar surat tersebut kepada pelajar beserta sampul surat.. so tugas kami ialah lipat surat tersebut, masukkan ke dalam envenlope dan tulis alamat parents.. so pada saat dan waktu inilah kami mengambil kesempatan untuk memartabatkan ibu bapa kami.. time mcm ni la kami bagi gelaran kat parents kami..contoihnya.. Dato', Dato' Sri, Tan Sri.. dan sebagainyalah..hehehehe.. solehah kan kami?;p

alkisahnya bila masuk matrik..(aku KMPP..KMPP rocks!!!).. ada la kne htr surat nak mintak sumbangan untuk bulan Ramadhan klu tak silap..so pihak KMPP buat perkara sepertimana yang pernah dilakukan oleh sekolah aku..so aku masih terbawa2 dgn perangai kebudak-budakan..tambah2 pula msa duk tulis alamat tu kami duk berkumpul dengan schoolmates (SCIPPians)..so ape lagi..seperti biasa aku menganugerahkan darjat kebesaran Dato' Sri kepada ayah aku...so esok tu ketua praktikum collect la surat2 budak prak aku.. so aku dgn takde pape perasaan la bg..sebab dah biasa buat kan.. dan xsangka akan menimbulkan satu situasi... di mana..2 minggu lepas tu aku tkejut bila bebrapa budak prak lain tanya betul ke aku anak Dato'.. tkejut dowh dgr soalan tu..x munasabah giler... klu tgk muka aku pon mmg tak layak nak jd anak Dato'.. mmg aku konfius mcm mna boleh tersebar gossip sebegitu.. dan bila balik bersembang dgn kawan2.. kami keluar dgn satu konklusi.. maybe ketua prak aku yang mnyebarkan kpd kwn2 dia bila tgk surat yg aku htr kat parents aku tu.. dan kwn2 dia pun mnyebarkan kepada kwn2 mereka..(ala-ala virus H1N1 la ni huhu~~)... dan betapa ngoknya mereka-mereka yang percaya tu huhu~~ (muka mcm aku ni.. muka selipar jepun jek..mna la layak nak jd muka anak Dato' ;p)..dan aku rsa.. mesti diorg mngumpat aku
"giler riak minah ni,tulis surat kat ayah sdiri pon tulis Dato' Sri.." hahahahaha...
sebulan lepas tu... terhenti dah gossip aku anak Dato'.. klu betol aku anak Dato'..aku tak riak takabbur nak tulis kat sampul surat mcm tu..aku akan underground mcm Yanye jek (member aku msa matrik) anak speaker Penang..humble nak mati..aku pon tak tau dia anak Dato', tgk paper ada gmbr ayah dia baru tereveal segala-galanya huhu~~ suka hati kami jek duk bergelak ketawa mcm pontianak + buat lawak bodo dpn mak ayah dia..mna tau diorg orang berpangkat huhu~~)

itu cerita lama..sampaila beberapa minggu lepas..member aku, Sheeda call mintak alamat nak pos kad kawen.. aku pon bg la alamt sekolah... utk nama aku tegaskan.. Dato' Sri Hasniza Ibrahim.. dan 4 hari lepas tu aku pon terima satu surat... didepannya tertera "Pn. Hasniza Ibrahim"...CISSSSSSSSSSSSSS!!! xguna ko Sheeda.. kenekan aku yek..dengki la tu ahakz.. papepon..
Selamat Pengantin Baru aku ucapkan kepada mana2 kawan yang nak kawen dah... dengan ucapan, semoga berbahagia hingga ke anak cucu..
aku ni bila la nak kawen? waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...