header flash

Monday, May 18, 2009

ANDA YAKIN ANDA BEBAS DARI SAMAN TRAFIK?


Ok.. kepada kengkawan yang selalu menggunakan jalan Parit Buntar - Bagan Serai, anda semua pasti tau kan bahawa jalan tu ada speed trap.. dan dlm minggu lps...plg nyata dan jelas.. ada camera trafik kat area SK Sg Bogak... area situ had lajunya 60/kmj... tp besalah..jln 4 lane, manusia mna yang nak bwk 60/kmj.. lori trailer yg sma besar dgn optimus prime pon bwk 100/kmj.. tp nak wat mcm mna... dah org ltk had laju kan.. tpaksa la ikut (tp aku mmg tak pnah ikut had laju tu..xlogik lgsg soh bwk 60/kmj)... ye la... jln 4 lane soh bwk 60/kmj.. tp bila smpai kat yg 2 lane, had laju 90/kmj..ape ke mangkuk org yg tetapkan hadlaju tu... ke individu yg bertanggung jawab tu xpernah bwk kreta..dia naik kreta lembu jek..so 4 lane ke, 2 lane ke..dia pdkulik ape..dia maintain merayap jek.. aku tak puas ati btol la klu wat keje tak kaji sedalam-dalamnya.... geng2 makan gaji "tak celik" la ni.. grrrrrrrrrrrrr....

papepon.. utk memudahkan anda... klik di sini utk check saman online... http://pkukmweb.ukm.my/~knam/JPJ.htm

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...