header flash

Monday, June 29, 2009

:: I JUST WANNA SAY I LOVE YOU ::

erm.. mlm ini aku sungguh sibuk..sibuk menyiapkan borang claim (tp x siap2 lagi)..aku juga sibuk menyiapkan lampiran prestasi aku a.k.a mengedit lampiran borang prestasi Shimah.. kak khomsah dah jeling jeling time kami masuk ofis sbb lambat benor kami nak ngantornya..dah lebih sbulan dia bg borang tu kat kami.. tp dah kami xtau nak isi..mcm mna nak htr huhu~~..

so dalam kekalutan tu pon..aku pon apa lagi..mngambil peluang utk mendowload lagu-lagu..sudah hampir 2 bulan kot aku tak dwload lagu.. so skali tu tergerak hati nak download lagu indon.. band potret..tajuk lagu dia I just wanna say I love you.. setelah 3 minit menanti di download..mka download complete.. maka dgn semangat berkobar-kobar..aku pon play la lagu tu...

lagu dia agak catchy..tp yang uniknya...dr awal smpai akhir..dia duk ulang i just wanna say i love you.. huhu~~ ada jugak mcm tu.. msa memula nak dwload lagu tu..aku fikir.. terer jgak indon ni ek..boleh cipta satu lagu english full version.. tp hasilnya...dk ulang satu ayat jek.. hahahahaha..lawak..lawak.. tp bila dgr byk2 kali ok gak lagu ni..cuma tu la..tak berkembang otak..dr awal smpai akhir duk i just wanna say i love you.. mmg bsungguh-sungguh dia nak ucap i love you..dr start lagu smpai habis..hahahaha.. pape pon.. to the person that i love.. i just wanna say i love you.. ~~ =)

Friday, June 26, 2009

:: A TRIBUTE TO MICHEAL JACKSON ::

malam ni aku sunguh penat.. tp walau penat mcm mna pon..aku tetap nak postkan blog ini.. hari ni Micheal Jackson dah meninggal.. memula aku dgr berita ni aku xde rsa papepon... sebab mmg dia xde makna dlm hidup aku pon.. tp slps tgk Buletin Utama tadi.. aku tetiba jadi sayu.. kenapa? bila TV tunjuk muka dia yang mcm mayat akibat plastic suregry... aku rsa mungkin lebih baik bg dia untuk dijemput Illahi kerana mungkin dia setiap hari menderita bila tgk muka sendiri yang dah x nampak mcm orang..nampak mcm patung cair..

dan... aku rasa iri hati.. kenapa? kerana dia diberikan oleh Allah peluang untuk beribadat dan insaf... ye..mmg dulu dia merupukan orang yang tidak mensyukuri nikmat Allah... dia ubah seluruh wajah dia..dr hitam jadi putih... berguni-guni kita telah mengutuk dan mengata tindakan dia... tak sedar diri la.. tak tau hargai pemberian Tuhan... pastu bila muka dia dah jd agak cair... maka kita dengan senang hati melemparkan kata-kata.."padan muka dia.. tu la.. tuhan dah wat elok-elok... nak ubah lagi... mati soksok..xtau la mcm mna..'

dan hari ini.. bg sesiapa yang telah mengata, mengutk dan menghina beliau.. hari ini Allah telah menunjukkan pada kita.. jgn sekali-kali kita mengutuk mereka yang berbuat salah atau mereka yang bukan beragama Islam..kerana hidayah Allah akan dtg pada bila-bila masa.. dan aku rasa.. Jacko amat bertuah jika ingin dibandingkan dgn kita yang celik2 mata kat buni Allah ini sudah menjadi muslim.. kerana... pada firasat aku.. dgn segala apa yang telah berlaku pd Jacko (buat plastic surgery dan muka jadi cair) telah membuatkan dia rasa insaf... selepas mememluk silam..dosa2 silamnya terhapus..ibarat seperti bayi yang baru dilahirkan... bagaimana dgn kita? yg sejak dr lahir adalah Islam..mengumpul dosa dr hari ke hari... dan tiada timbul kesedaran untuk insaf dan taubat.. yg kita pandai.. mencerca orang lain dgn anggapan kitalah yg paling bagus... dan berperangsangka buruk pd org yg tidak seagama.. ingatlah.. hidayah allah adalah untuk org yang dikehendakinya..dan bukan ditentukan oleh kuasa kita..apa yang kita boleh lakukan.. menginsafi diri sendiri.. aku hanya menasihiti diri sendiri yang kurang sifat mahmudahnya..dan lebih kemazmuhannya..semoga suatu hari nanti..hatikua sejernih air zam zam.. amiiin... dan tidak lupa..al fatihah untuk allahyarham Jacko..semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...

Tuesday, June 2, 2009

:: I'M HAPPY & EXCITED ::

hehehehe..today, 2nd June 2009... i'm very happy and excited... why? hehehehe.. there are 3 factors..


1) hari ni result interview SPP kuar and aku dah lulus... yeay!!! lps ni settle kan medical check up and hantar..pop!! settle..aku dah dilantik dgn sahnya pasni...maka aku pon dpt tunggakan elaun perumahan aku yg tertunggak tu..hehehehe..tp makin lma dia tunggakkan makin bagus..makin byk duit terkumpul.. bg kat aku,tiap2 bulan licin hahahaha...


2) hari ni jugak aku happy sebab En. AF dan berjaya dpt keje di cyberjaya..huhu`~ nasib baik la dpt gak keje zmn ekonomi gawat ni... tp 6 bulan pertama ni as interns.. tp xpelah.. klu xdiserap pon.. dianggap sbg experienced..advantages utk apply JP nnt.. papepon..aku happy... hehehehe... syukur sgt dpt peluang ni w'pon gaji xmahal sgt huhu``..


3) yg ketiga..aku baru dpt tau si supervisor dia tahun lps yang hampeh tu dah kne tukar jabatan.. dr school mecha kne pindah ke 3KP.. hakhakhak.. tu la..wat dajal lagi kat org..biar Allah balas kat dia... merosakkan masa depan org tanpa sebab..


kesimpulannya... i'm totally happy... yeay!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...