header flash

Thursday, July 23, 2009

:: KEKALUTAN, KEKERINGAN & sobsobsob::

apa yang kalut? pemantauan ISO ke? jawapannya tidak sama sekali.. apa aku kesah dgn pemantauan ISO..sb bg akal logik aku..xleh terima r sistem ISO ditubuhkan disekolah.. sebab sekolah adalah berkaitan dgn manusia.. manusia yang memberikan input iaitu cikgu dan manusia juga yang menerima dan memproses output iaitu students..jd ape kes nak bg gne ISO.. igt manusia ni xbrubah ke? hr ni dia rajin dia blh wat smua tugasan dgn baik..kne dia demam or batuk kering, prestasi dia sma ke? klu handle mesin lain r.. mmg btol sgt la kne guna ISO... dah r..mls nak membebl pasal ISO... buang masa.. bukan ada org nak heran dgn komen aku.. len la klu aku ni pengarah JPN... hahahaha..

sekarang..apa yg aku kalutkan ialah tentang nak pindah umah... adui..kalut.. mmg kalut sgt2... walaupun pindahnya kurang dr 500m.. tapi kekalutan yang dirasa tetap sma.. smua brg dlm umah nak kne naik lori utk dippindahkan.. sebelum nak naik lori mesti kne kemas2 kan... tp probnya... brg aku xkemas2 lagi.. brg abg aku smua dah kemas..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... i'm too busy finished up all the crappy tasks smpaikan nak pindah umah pon x terurus.. tp alhamdulillah la jugak sbb my mom and dad was here..diorg la yg tolong handle smua benda.. tp xkan la smpai baju aku pon diorg nak kemas.. mmg tanggangiah (tanggang perempuan) la aku huhu~~.. bebrapa perkara yang membuatkan aku makin kalut :

1) nak kne urus pertukaan line tepon dan jugak streamyx..ha!! tu la probnya... maunya pasni aku xleh ol sbb line streamyx penuh ke ape kat kawasan tu.. dah r aku amik 2 Mbps... maunya 2 bulan lagi aku tggu.. owh tidak.. i just can't live without streamyx.... sobsobsob...

2) nak urus pindah ASTRO... sah2 upah bukak dan pasang tu RM100... melayang duit aku mcm tu.. klu tambah RM80..dah blh bergaya dgn jeans baru dah...xpun dah boleh menikmati keenakan lobster di Manhattan.. sobsobsob...

3) bukak air cond and pasang smula.... RM200 sebijik air cond... melayang layang layang lagi duit aku.. klu kira, lps dah klu nak beli shades LEVI'S tu... tp tu lah... sobsobsob.. tp yang ak boleh tahan... kne tdo tanpa aircond tu la.. owh..panas sungguh.. mmg x indah la lelapku.. walaupun kipas ada..tp rsa mcm nak selimut dgn ice jek.. seksanya tdo tanpa aicond... iskh..iskh..sobsobsob..

4) dah pindah umah..mesti nak perabot baru... almari baru, sofa baru... ptg tadi pegi cari2 yang paling murah blh jupe di parit buntar ni.. tup2.. melayang jugak la RM1800... seb baik abg aku cover 80%..aku cover 20% jek... tp duit gak tu... huhu`~ melayang layang lagi duit... sob sob sob..

huhu~~ pusing2 balik..memang abis byk r duit..xkira yang abag aku dah abis berjuta-juta rupiah... hakhakhak.. sejuta rupiah brapa ek? hahahaha.. abg aku abes lg byk.. upah mengecat umah dkt2 2k jgak r..tp aku wat bodo jek..dlm ati rsa kerdil..dah keje pon xleh topap pape... duit mmg btol abes utk diri sdiri jek.. nape ek? akaun aku bocor ke? tp klu ikut penyata..mmg aku yg withdrawl smua2 duit tu..tp pegi mna ek? musykil aku huhu~~... dlm bank xde saving langsung lagi nih... mcm mna nak kawen nih? sob sob sob... wei..aku mmg kepanasan amat nih..xde idea nak mnulis.. nak stop ah..nak pgi tdo kat ruang tamu.. panas sgt dlm bilik aku nih... miss my air cond huhu~~..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...