header flash

Tuesday, August 18, 2009

:: INDAHNYA ALUNAN ITU ::

ASSALAMAULAIKUM WBT... erm, aku rsa ni 1st time aku bg salam kat blog nih... x salah kan aku bg salam kan? salam tu boleh mengeratkan silaturrahim kan? kan? so ape lagi... sila la jawab salamku itu.. kan xpasal2 bdosa lak korang .. hehehehe....selepas ini, mari kita sama2 mendoakan kesejahteraan antara satu sama lain... =)

hehehehe..nape baik benar post aku kali ni? actually aku memang baik pon... (hahahahahaha-> gelak sambil pegang perut and ketuk2 meja ;p) xdelah..cuma hari ni aku nak mengepost blog yang berbunyi kearah kerohanian sikit... =)

seperti yang kebanyakan org dah tau (korang tau ke x aku xtau ahakz).. sekolah aku tu telah mengalami masalah rasukan, masuk bulan ni dah 3 bulan lebih r..dekat2 4 bulan dah... memang huru hara satu sekolah.. kalau dulu aku xblh bayang mcm mna org kena rasuk.. tp kali ni aku blh tgk dgn mata kepala aku sendiri.. betapa kuatnya kuasa diorg sampai selambe derk jek kaki diorg bg penendang kat muka ustaz-ustaz.. mmg bayak lagi r senario2 yang tak tercapai dek akal.. klu aku cerita korang mesti susah nak percaya tp aku dah tgk dgn mata kepala sendiri.. terpaksay percaya walaupun kadang2 rsa mcm xtercapai dek fikiran waras+logik..jadi mungkin aku agak bertuah la dpt mempunyai pengalaman seperti ini.. k.. stop huraian untuk crita rasukan.. bcak to the main point..

jadi, berikutan dgn cerita-cerita rasukan yang berlaku setiap hari ni.. maka dgn nasihat Datuk Ismail Kamus, dia suruh amalkan baca ayat2 MANZIL.... jd sekarang ni, skolah aku tiap2 pagi baca ayat2 manzil dulu... dan yang biasa mengetuai bacaan ni ialah samada Hanis atau Halim... dari tingkatan 5PSV (kak pah selalu panggil diorg 5 PSV Eindhoven ;p) memang diorg ni baca sgt best especially Halim.. huhu~~ Syahdu betol.. bila dgr dia baca.. hati jadi sayu sbb dia bawak lagu yang mendayu2 ala2 lagu hindustan.. pastu hati aku jugak jadi sayu bila memikirkan betapa bertuahnya dia Allah bg kelebihan untuk dia boleh bertarannum dgn sungguh indah.. aku mungkin xdpt jadi master mcm dia.. and bakal laki aku pun ala-ala x lepas nak bertaranum mcm tu.. huhu~~ walaupon budak tu bukannya pelajar cemerlang (nama pon kelas PSV kan)... sbb diorg ni masuk sekolah masa tingkatan 4 je sebab dulu diorg sekolah agama rakyat.. diorg nak pegi MESIR/JORDAN, jadi diorang kena ada sijil SPM... so diorg memang semata-mata untuk SPM.. PMR pun xamik dulu.. tp tu lah.. walaupun diorang bukan golongan pelajar2 bijak pandai dari segi akademik..tp aku tetap cemburu dengan kecemerlangan diorg dalam bidang tilawah dan hafazan... kelebihan macam tu lagi susah nak cari..especially zaman sekarang.. huhu~~ betol2 rasa iri hati dgn keistimewaan mereka.. dapat mengalunkan ayat2 suci dgn penuh indah dan mendamaikan... aku rsa kalau smyg terawikh diorg jadi imam, (Halim la)4o rakaat pon aku masih gagah berdiri sbb hati terikat dengan keindahan ayat2 suci yang dialunkan...



papepon.. kepada Hanis and Halim, cikgu ucapkan agar kalian berjaya mencapai impian kalian.. dan jadi orang yang beriman dunia dan akhirat... jgn terpesong daripada landasan yang benar.. doa cikgu mengiringi kalian.. aminnnnnnnnnnnnnnn =)

uzair (tok bomoh jr), halim (hebat bertarannum), hanis (no 2 hebat lepas Halim hehehe), sarifuddin (pembantu bomoh jr )-> diorang ni memberi aku nama samaran "CIKGU SUKE AMIK GAMBAR".. hampeh ;p

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...