header flash

Monday, September 7, 2009

:: ♥ UNTUKMU IBU ♥ ::


entry ini dibuat dgn kadar yang cepat,laju dan pantas sebab i nak tulis dgn cepat, laju dan pantas.. hehehehe..dah start dah ayat pening ahakz..

k.. hari ni mak i dtg ke rumah sewa i & abg i di parit buntar... yezzaaa... serunuk... tapi sminggu sebelum mak i datang... i dah ketaq jiwa raga.. sebab mak i slalu cakap "jangan bagi rumah sepah-sepah"... dan disusuli dengan ayat ugutan "kalau ma datang tgk rumah sepah-sepah, ma pusing kereta balik KL smula" huhu~~ yang tu xtahan... pdahal bukan mak i yang drive... ayah i yang drive ;p

jadi, setelah i dimaklumkan oleh bonda kecintaan yang beliau akan berangkat ke parit buntar.. maka pada saat itulah, i dah kemas umah sikit demi sikit... banyak la kerja-kerja rumah yang i jarang2 buat tapi lately i slalu buat seperti :

1)dalam sminggu ni, 3x i cuci bilik mandi... biasa sminggu sekali je hehehehe..

2)i pon menglaundrykan diri, nnt x syok r mak i balik tgk baju kurang wangi i berlonggok dalam bilik i (walaupun itu bilik i, tapi mak i akan menjenguk jugak ;p)... memang hobi i kumpul baju 2 minggu skali baru basuh.. orang bujang la katakan hikhikhik... lagpon stok baju i banyak.. ;p

3) i pon start dari hari Sabtu dah mula menyapu rumah setiap hari..atas dan bawah... heh! kalau x, sbulan skali pon susah... wakakakaka...sape la yang rajin nak mngemas umah klu takat 2 orang je yang duduk...

4) i dah check barang2 dalam peti... yang mna dah sminggu dalam peti.. i campak.. yang mna sayur-sayur kelayuan di tasik madu akibat tunggu dimasak oleh Chef Hasniza, i campak... orang bujang.. biasalah..time pegi Econsave..xcukup troli nak letak barang2 dapur..last2 smua bkulat sbb makan kat kedai ;p

5) i clearkan tong sampah... bukan takat buang sampah, i siap basuh lagi tau.... bila mak i datang biar dia tgk tong sampah berkilat-kilat dan berseri-seri...

6)mana-mana barang i yang duk transit kat bilik tamu kat bawah... i angkut naik bilik i.. sumbat2 dalam almari...dalam almari mak i x nampak ahakz...

7) mak and ayah i salu mngomel... bosan tgk TV sebab xde channel National Geographic... duk mengomel i pilih pakej kartun + variety... i pon smalam call Astro mtk tambah satu lagi mini's.. dari rm85 maka jadilah RM88 sebulan... seb baik la tambah RM3 je.. kalau bertambah RM30.. i dengan without hesitate akan buat borang claim kat mak i tiap2 bulan... wakakakaka... kedekut dgn ibu sdiri..apa daaa.... ;p

8) pagi ni, masa i sedang indah dibuai mimpi dan diulit selimut... abag i dah bertungkus lumus mengemop umah and cuci dapur yang berminyak... hehehehe.. xpe lah.. bagi dia lak kemas umah skali skala... bg latihan sikit utk jadi suami mithali utk bakal kakak ipar aku nnt.. hahahahaha.... papepon..thanks bro...

9) mak i sakit urat..so xleh bdiri lama-lama... so i rasa sepanjang bulan puasa + raya ni.. i akan mengambil alih tugas ibu i di dapur sbnyak 60%... i seronok juga sbnrnya.. boleh la i asah lagi skills i di dapur.. cuma probnya.. di bulan puasa ni... i takut lps balik kerja je i dah collapsed... mcm mna i nak wat kerja dapur huhu~~

10) esok i nak gi TMpoint.. i nak amik pakej Let's Talk.. bukan ape..demi ibu i..nanti bolehla dia bergayut dgn Ezry yang jauh di KL.... hehehehe... i yakin, time i and abg i pergi keje... tinggal diorg bdua jek tunggu umah, mesti diorg akan keboringan... so g telefon.. gayut la puas2 nak gayut dgn sape pon hehehehe... bayarnya RM10 jek... huh..berkobar-kobar nih nak gi TM esok nih... ;p

so... demi untuk ibu.... and ayah.. i sanggup buat macam-macam.. tapi klu nak kira apa yang diorang dah buat utk i... hujung kuku jari kelingking kaki pon x sampai lagi... mmg banyak btol jasa+budi diorg utk i... duit xyah cakap r... klu mak ayah aku ni ah long.. maunya aku dah kne tikam beratus ratus kali... hahahaha.... tapi mak ayah aku baik... hulur jek walaupon "hutang-hutang" lapuk dah berkulapuk... ;p walaupon mak ayah aku x kaya bawak aku melancong luar negara.. i tetap sayang mak ayah i... (gado kadang-kadang tu biasa la.. aku nih bukan anak solehah sgt ahakz... normal la..mcm korang jugak ;p)... k.. i cakap i nak wat entry cepat, laju dan pantas kan..

so i end my entry with I LOVE MY PARENTS MMUAH MMUAH...

(ni gambar parents i masa diorang merayap kat Sabah)


p/s: awat aku gedik sgt guna "I" dalam entry ni? papejelah... layanZZZZZzzzzzzzzzzzz (tertidur kekenyangan );p

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...