header flash

Friday, November 20, 2009

:: HOOREY HOOREY !!! ::


hampir setahun bekerja.. maka penyimpan mohor besar raja2 mengisytiharkan bahawa esok, 21 Nov 2009, bermulanya cuti akhir tahun persekolahan.. yippie!! yippie!!! =)

HOOREY!! HOOREY!!
IT'S A HOLY HOLIDAY!!!

Haish.. apehal cikgu tlebih bersorak nih? hehehe.. besalah,.. aku ni kan cikgu kanak2 riang... aku tetap nak bersorak gembira..sebab aku boleh bgn tdo lewat..sronok ah bergelumang dgn selimut di pagi hari... ditambah pula dgn hujan renyai2 diluar rumah.. indahnya.... hehehehe ;p

cuti ni jugak best sbb ni cuti akhir tahun..xde keje yang perlus dibawak msa cuti... tggu tahun depan lak kita bukak kamus baru... harap2 tahun depan aku masih bsemangat nak keje... ummph... tahun ni h dah bljr banyak benda... i'allah tahun dpn kerja lagi bertambah lancar.. i'll make sure next year my performance will be better than this year.. uumph!! =)

aku ada terbaca satu ceritera... meh nak share...

"Once upon a time a very strong woodcutter ask for a job in a timber merchant, and he got it. The paid was really good and so were the work conditions. For that reason, the woodcutter was determined to do his best.

His boss gave him an axe and showed him the area where he was supposed to work.

The first day, the woodcutter brought 18 trees

"Congratulations," the boss said. "Go on that way!"

Very motivated for the boss’ words, the woodcutter try harder the next day, but he only could bring 15 trees. The third day he try even harder, but he only could bring 10 trees.Day after day he was bringing less and less trees.

"I must be losing my strength", the woodcutter thought. He went to the boss and apologized, saying that he could not understand what was going on.

"When was the last time you sharpened your axe?" the boss asked.

"Sharpen? I had no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut trees..." "


so sempena cuti sekolah yang indah permai ini...aku nak gunakan dia untuk "sharpen my axes"... selamat bercuti semua... hehehehe...

Tuesday, November 17, 2009

:: MENGKEMAS RUMAH ::

Aku rsa dr 2,3 bulan sudah klu orang tanya aku "weekend ni watpe?" ..maka aku akan menjawab dengan yakin... "aku nak mengkemas rumah!!".. tapi yang musykilnya... smpai hari ni rumah aku tak kemas2..bselerak mcm tu je la.. xdenya indah dan permai mcm dlm majalah anjung seri.. aku pon xtau nape.. tapi actlly aku xlah heran mna.. sebab dlm seharian tu... lebih kurang 20 minit jek aku mengkemas rumah.. pastu aku stop.. ngadap TV, ngadap laptop.. xpon klu tetiba angin nak jaga badan aku muncul membuak-buak.. aku pon mnari-nari dgn gediknya lat living room..tapi sumpah..bpeluh2.. rsa ringan jek badan pastu... rsa mcm kurang berat 2kg.. ahakz ;p

k..kembali kepad ceritera mengkemas rumah.. aku ada satu rahsia... tapi hr ni aku xmo dia jadi rahsia dah.. sbb tu aku nak crita kat sini.. erm... aku ni xberapa pandai nak mengemas rumah ditambah pula dgn perasa tak berapa rajin.. uhukz.. sebab tu la smpai skrg aku rsa aku xlayak kawen... huhu~~.. actlly rumah aku skrg ni pon xdela bersepah tahap tunggang langgang tongkang pecah or dilanggar garuda..tapi keadaan rumah xclear.. kenapa xclear? sebab dimana ceruk ada shj barang aku... dalam bilik tamu ada tudung aku tergantung... kat meja kerja aku buku + fail tersusun-susun... kat sofa kat bwh ada buku aku.. kat living room... berselirat wayar adapter laptop aku.. pendek kata dan panjang kata.. seluruh rumah dijajah oleh barang aku.. sehinggakan abang aku kmengeluarkan kenyataan begini bila aku cakap nak mengemas rumah :: tu bukan mngemas rumah... tu mngemas barang sendiri... :: adoyai... terasa pedih dihulu hati..

xpe..xpe.. pasni aku akan berjaga-jaga dgn setiap barang aku.. aku nak kurung diorang dlm territory diorg.. xmo bagi diorg mengkoloni kawasan baru.. uumph..ini memerlukan azam yang kuat..almaklumla..aku ni kekadang hangat2 taik arnab.. tapi kali ni aku nak pastikan aku menjadi berdisiplin.. ummph.. strive towards excellent.. hitam mutu keunggulan.. ceh!! pehal ko ni.. xnyempat nak merapu..dish!!->tumbuk muka sendiri... ;p

minggu lepas dikala mebuat marathon movie 2012 and pisau cukur (TERAPI MINDA 2)..aku jugak melakukan sejenis lagi terapi minda iaitu TERAPI MINDA 3 ::membeli belah::... hehehe.. ada sale cadar AKEMI.70% wacakaplu....so aku pon grab satu.. actlly aku dah tgk cdr tu mggu sebelumnya..tapi tabahkan hati utk xmo beli sebab budget bulan ni dah nazak.. tapi bila balik umah, aku xlena tdo wei..terbayang-bayang je cadar tu.. rsa mungkin tido aku akan jd lebih indah dgn cadar tu..so aku pon bersusah payah pgi smula dan beli.. Yes!!! berjaya juga memiliki cadar impian dgn merobohkan iltizam utk berjimat...tet!!! sau lagi point baru disini..aku nak berjimat..baru blh kawen.. huhu~~..

sekilas abangnda aku terpandang cadar baru aku.. maka selaju bullet train dia menuturkan ayat ini ::bilik bersepah pon nak pasang cadar baru ke? :: hohohohoho tercabar dgn kata-kata indah itu.. tang tu jgak aku memulakan misi mengkemas bilik supaya jadi anggung cantik jelita.. dan setelah hampir 2 jam bertungkus lumus.. aku berjaya... ini lah hasilnya...

so kepada individu-individu yang slalu mengemukakan soalan yang berbunyi begini atau pon yang sewaktu dgnnya "BILA HANG NAK KAWEN??"..tolong doakan aku akan rajin mengkemas rumah dan mempuanyai azam berjimat cermat.... baru aku yakin yang aku layak untuk kawen... klu dah capai tahap mcm tu.. sah2 aku boleh bagi jwpn dgn pastinya suci murni tanpa was-was.. hehehe...


Friday, November 13, 2009

:: TARAPAPPA ....(terapi minda Part 1)::


2,3 minggu ini aku bz amat.. mcm aku ckp dlm entry sebelum ni yg aku amat bz..mcm2 keje perlu disettlekan sebelum cuti... sgt bz..sampaikan aku rsa 24jam sehari x cukup.. boleh x nak demand.. sehari nak 48jam? hikhik.. bangang sunggung budak ini.. debush!! -> tumbuk muka sendiri...

"abes tu kata busy sgt..tapi yang ngengada nak tulis blog ni pehal? "xde la bz sgt klu boleh tulis blog lagi"..aku yakin..itulah yg korang akan mngata aku lm hati.. kan? kan?kan? ...xp..xpe..aku xkisah... sebab korg blh bg pandangan ikt ske hati korg.. tapi bg aku plak aku pandang dr sudut lain.. walaupon aku bz...aku akan jgak post entry ni.. bukan ape..sebab aku rsa teramatlah LOOOOOOOOOOOOOSER klu terlalu sibuk dgn kerja sampai xde life... nak FB xsempat..nak berblog pon xsempat... bila pk mcm tu aku akan jd makin tension..so sbb tu..walau mcm mna bz pon.. aku akan bkak gak FB hanya utk shout something... tp klu nak ber Farmville mmg xsempat.. (thanks alot utk Mr AF sebab tolong jga kebun. hehehehe..). dan aku jgak akan tetap tulis blog walau hanya untuk ckp benda sampah mcm yang aku ckp skrg..sbb aku angap dia terapi minda... otak aku akan kurang prsa pressure and tension bila pk..aku masih ada life walaupon sibuk kerja.. adakah aku GILA..?? atau normal utk aku buat terapi minda mcm ni? papejelah..

skrg aku nak stop..sbb aku dah blh post satu blog..dan rsa tension kurang sikit dah... hehehe.. i masih ada life walaupon byk kerja.. oh..indahnya dunia... tidak sukar untuk mencari kegembiraan.. hehehe... =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...