header flash

Tuesday, November 17, 2009

:: MENGKEMAS RUMAH ::

Aku rsa dr 2,3 bulan sudah klu orang tanya aku "weekend ni watpe?" ..maka aku akan menjawab dengan yakin... "aku nak mengkemas rumah!!".. tapi yang musykilnya... smpai hari ni rumah aku tak kemas2..bselerak mcm tu je la.. xdenya indah dan permai mcm dlm majalah anjung seri.. aku pon xtau nape.. tapi actlly aku xlah heran mna.. sebab dlm seharian tu... lebih kurang 20 minit jek aku mengkemas rumah.. pastu aku stop.. ngadap TV, ngadap laptop.. xpon klu tetiba angin nak jaga badan aku muncul membuak-buak.. aku pon mnari-nari dgn gediknya lat living room..tapi sumpah..bpeluh2.. rsa ringan jek badan pastu... rsa mcm kurang berat 2kg.. ahakz ;p

k..kembali kepad ceritera mengkemas rumah.. aku ada satu rahsia... tapi hr ni aku xmo dia jadi rahsia dah.. sbb tu aku nak crita kat sini.. erm... aku ni xberapa pandai nak mengemas rumah ditambah pula dgn perasa tak berapa rajin.. uhukz.. sebab tu la smpai skrg aku rsa aku xlayak kawen... huhu~~.. actlly rumah aku skrg ni pon xdela bersepah tahap tunggang langgang tongkang pecah or dilanggar garuda..tapi keadaan rumah xclear.. kenapa xclear? sebab dimana ceruk ada shj barang aku... dalam bilik tamu ada tudung aku tergantung... kat meja kerja aku buku + fail tersusun-susun... kat sofa kat bwh ada buku aku.. kat living room... berselirat wayar adapter laptop aku.. pendek kata dan panjang kata.. seluruh rumah dijajah oleh barang aku.. sehinggakan abang aku kmengeluarkan kenyataan begini bila aku cakap nak mengemas rumah :: tu bukan mngemas rumah... tu mngemas barang sendiri... :: adoyai... terasa pedih dihulu hati..

xpe..xpe.. pasni aku akan berjaga-jaga dgn setiap barang aku.. aku nak kurung diorang dlm territory diorg.. xmo bagi diorg mengkoloni kawasan baru.. uumph..ini memerlukan azam yang kuat..almaklumla..aku ni kekadang hangat2 taik arnab.. tapi kali ni aku nak pastikan aku menjadi berdisiplin.. ummph.. strive towards excellent.. hitam mutu keunggulan.. ceh!! pehal ko ni.. xnyempat nak merapu..dish!!->tumbuk muka sendiri... ;p

minggu lepas dikala mebuat marathon movie 2012 and pisau cukur (TERAPI MINDA 2)..aku jugak melakukan sejenis lagi terapi minda iaitu TERAPI MINDA 3 ::membeli belah::... hehehe.. ada sale cadar AKEMI.70% wacakaplu....so aku pon grab satu.. actlly aku dah tgk cdr tu mggu sebelumnya..tapi tabahkan hati utk xmo beli sebab budget bulan ni dah nazak.. tapi bila balik umah, aku xlena tdo wei..terbayang-bayang je cadar tu.. rsa mungkin tido aku akan jd lebih indah dgn cadar tu..so aku pon bersusah payah pgi smula dan beli.. Yes!!! berjaya juga memiliki cadar impian dgn merobohkan iltizam utk berjimat...tet!!! sau lagi point baru disini..aku nak berjimat..baru blh kawen.. huhu~~..

sekilas abangnda aku terpandang cadar baru aku.. maka selaju bullet train dia menuturkan ayat ini ::bilik bersepah pon nak pasang cadar baru ke? :: hohohohoho tercabar dgn kata-kata indah itu.. tang tu jgak aku memulakan misi mengkemas bilik supaya jadi anggung cantik jelita.. dan setelah hampir 2 jam bertungkus lumus.. aku berjaya... ini lah hasilnya...

so kepada individu-individu yang slalu mengemukakan soalan yang berbunyi begini atau pon yang sewaktu dgnnya "BILA HANG NAK KAWEN??"..tolong doakan aku akan rajin mengkemas rumah dan mempuanyai azam berjimat cermat.... baru aku yakin yang aku layak untuk kawen... klu dah capai tahap mcm tu.. sah2 aku boleh bagi jwpn dgn pastinya suci murni tanpa was-was.. hehehe...


2 comments:

cikguaida said...

Ek eleh...tak rock la...beli cadar mahal2...tapi gambar kartun, warna pink lak tuh!! Ingatkan beli cadar kawen!!

Aida said...

Ek eleh.... tak rock la ....beli cadar mahal2 tapi gambar kartun, pink lak tuh!! Ingatkan cadar kaweeennnnn....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...