header flash

Thursday, December 31, 2009

:: HAPPY NEW YEAR ::


pejam celik -pejam celik dah nak masuk 2010 kita ni ek.. yg plg xbest.. btambah lagi stahun umur... huhu~~ klu terundur satu tahun kan bagus jugak..sbb bila dah jd dewasa (guna term dewasa biar bunyi indah.. klu sebut tua rsa sedih lak ;p) baru sedar beapa bestnya jd muda remaja... byk benda2 sweet yg boleh dibuat.. xde org nak byk songeh dgn kira.. xde org atas yg nak marah@mnyindir kita... tapi nak buat mcm mna kan..udah lumrah alam.. sunnatullah.. hahahaha..

ok..berbalik pada cerita kita..new year... bila sebut new year.. mesti kita akan otomatik terfikir.. azam..atau nak bunyi canggih sikit.. resolution... jd aku jgak xktinggalan... menjelang tahun baru.. aku jgak ada resolution aku sendiri... tambah2 apabila melalui tahun 2009 dgn peuh suka dan duka, pahit dan manis.. yang mna smuanya telah sedikit sebanyak yang mengubah persepsi aku bahawa dunia dewasa itu indah... X INDAH sebenarnya.... so teeenagers out there.. listen here.. enjoy each and every seceonds of your teenage life.. so that it will at least cured your heart broken when u're getting older =)

jd..tahun depan.. azam aku...huhu~~ ada banyak.. tp xpela kan..blog aku..ske ati aku la nak tulis brapa pon kan... hahahaha....

1) aku nak perform lagi bagus dr tahun 2009.... tambah2 lak..tahun dpn aku xdpt byk sgt tugasan... jd..aku boleh tumpu sepenuh perhatian pd tugas2 aku yang lain.. boleh jadi guru tingkatan yang baik.. boleh jd pen s/u exam yang mantap.. boleh jd pen s/u koko yang gempaq.. erm..tu je la kot tugas2 aku yg besar tahun dpn..

2) aku nak think positive..ssehari dua ni aku rsa down.. kekadang aku rsa aku ni gila pon ada.. tp ntah la..sejak tgk buku organsai..tgk nma aku tak diberi tugas yang byk... aku rsa down/sedih... rsa mcm looser, sbb tu org tak bg kerja kat aku... gila ke aku pk mcm tu? ptutnya aku mlompat2 hoorey2 sbb kerja2 tu bukan benda wajib.. sampingan je.. xdenya dpt bonus ke ape... think positive..think positive.. xdpt keje byk blh rileks... and bukan aku sorg je yang kurang nma dlm buku organisasi tu.. 80% nasib mcm aku... ok..skrg aku sudah mulai senyum =)

3) aku nak jd seorang yang kurang peka.. sbb dlm stahun aku kerja ni.. bila aku terlampau peka pada benda yang kecik2 dan brangan mampu merubahnya..last2 naik ats muka aku sdiri... ceh.. org tak hargai langsung usaha aku... neither grateful nor thankful... pusing2 aku lak yg ditempelak.. ces!! ini tidak boleh jadi.. through my observation... org lain hanya berdiam diri.. so aku pon nak berdiam diri jgak ah.. skolah nak tonggang tbalik ke, aku nak diam jgak ah... hehehe.. hanya nak bertindak mengikut arahan tnpa byk persoalan... watch and ignore.. sorry guys..this is the lesson that i've learned... and one more thing..aku jgak nak bercucuk tanam.. tapi kali ni bukan di kebun ataupun farmville.. aku nak bercucuk tanam di badan aku.. aku nak tanam tebu di pinggir bibir... hahahaha... sbb apa yg aku blajar..klu pndai ckp..kerja xjalan.. org sanjung jugak... lg disanjung bbanding org yg buat keje sparuh mati.. hahahaha.. aku dah mula konfius dgn diri sendiri... ni azam ke nawaitu jahat dah ni?? pape je lah.. asal hidup aku bahagia ahakz ;p

4) tahun dpn jgak.. aku nak jadi cikgu yang baik.. aku nak kontrol tahap marah aku.. skrg ni aku cpt nak marah.. so kira thn dpn nak amik kursus anger management r.. so budak2 bua prangai pon aku nak cool jek..xmo amik hati sgt..xmo nak pk berat2 sgt.. cooooooooooooooooool.... yg ni aku mmg nak sgt2... hehehe

5)aku nak berjimat cermat.. hhehehe.. plan nak kawen ke ape ke..mmg la ada.. tp benda yang xpasti.. hanya merancang... cuma yg pasti..aku rancang mcm mna pon.. klu xde duit.. mmg xkan jalan punyalah.. so.. nak bjimat ni pon masuk dlm azam gak...

6) aku nak jadi rajin.. nak kurangkan sikap btangguh..ada keje je, siapkan terus... xmo simpan2... barulah boleh produktif.. ehehehehe... xkira kerja ataupon peribadi... klu kat umah, xmo bg umah bsepah.. hehehe... ummph.. azam yg ni la plg berat... ahahahaha....

7) erm.. azam yg ke empat..aku akan terus generate azam dari masa ke semasa... hehehe...

cukup utk kali ini... HAPPY NEW YEAR... ADIOS 2009..AHLAN WASAHLAN 2010 =)




P/S: NEW YEAR ni maka cukup 5 tahun aku bersms dgn MR AF.. ehehehe...

Tuesday, December 15, 2009

:: KAGET ::

HUHU..sejak cuti ni mmg aku lgsg xpost blog or bkak blog... so hari ni tgatal tgn bkak..tkejut aku tgk ada comment dahsyat2 kat page aku... musykil aku..sape lak yg bg komen dahsyat (maki hamun tut tut tut )..dan yg herannya... bukan tuju kat aku pon..adoyai.. pening dan sungguh tkejut... huhu~~ dan ikhlas sebagai pemerhati..aku rsa org yg tulis komen tu pengecut..dia sebut nma org yg dia marah tu je.. but he/she didn't introduce him/herself... huhu~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...