header flash

Saturday, January 9, 2010

:: CAUGHT IN THE ART ::


seni itu indah.. dan seni itu sukar ditafsir... sebab tu aku dlu slalu ala2 membebel bila markah seni aku xdpt A.... orang kan slalu kta seni tu abstrak..sukar ditafsir... sbb tu bg pendidikan seni... spatutnya smua org dpt A xkira walau dia conteng mcm mna pon.. sbb itu adalah seni... hoh.. berbelit knyataan aku nih... tapi aku harap korang faham la apa yang aku nak ckp... seni tu sukar utk ditafsir..apatah lagi untuk digred...

al kisah... aku ada cerita panjang tentang seni... secara jujur...aku boleh ckp aku xde seni.. sebab tu kat jari aku xde siput (org tua2 kata kalau kat hujung jari alor jari berputar mcm siput..tandanya org tu kreatif dan berseni )... aku xde seni memasak apatah lagi seni kulinari... seni mngemas umah mmg xde... seni grafik pon xde..sbb tu korg tgk blog aku mcm hampeh jek.. berterabur mcm ntah ape2... seni menggubah bunga mmg xpyh cerita r.. salji kot malaysia klu aku tetiba pndai gubah bunga.... aptah lagi seni interior design....seni mempertahankan diri jgn ko mimpi.. sni.... ok!! stop it.. smua org dah clear dah yg ko tak berseni.. xpyh nak explain pjg2 dah..ahahahaha...

hanya satu seni yang aku amat mahir2@pakar@professional.... iaitu seni mensepah-sepahkan umah... ok..xpyh explain panjang..xmembanggakan langsung... FULL STOP!!

TAPI... msa skolah rendah dlu..aku pernah masuk pertandingan melukis peringkat negeri.. tp xmenang la... ahahaha...aku pon xtau mcm mna aku boleh terpilih.. naik skolah mnengah bakat seni aku tak berkembang spenuhnya... cuma aku sgt adore dgn kwn aku... Kak Wan... tgn dia sgt2 seni... aku sgt suke tgk hasil seni dia dan kdg2 aku menjoin dia membuat benda2 comel especially greeting cards and bookmarks.. hasilnya... dia buat adorable gile..aku punya takat tak sakit mata memandang je huhu~~.. ok la kan.. tgn aku kan xde siput.. huhu``

klu waktu seni... mmg ske sgt mewarna..dan aku akan sma spesies dgn Che Bit... tak cukup kertas..smpai baju skolah and tudung skolah skali diwarnakan... sbb tu klu time hari ada waktu Seni... kami mesti pkai tudung khas iaitu tudung yang dah sedia diwarnakan.. ehehehe... org tak berseni ni mmg comot... agagagaga...

dan hari ini..aku dapat satu berita mengejutkan ... aku berkemungkinan besar perlu mngajar Pendidikan Seni tingkatan 1RK dan 2 RK.... uhuhuhu~~ rsa duniaku tonggang terbalik bila dikhabarkan berita ini... means akan berlaku perubahan jadual... aku xajar sivik 5T (kelas kesayanganku ) dan 5 PSV dah... xtau la.. aku rsa mcm dilelong gila2 ah... dah r sebelum ni ajar morak & sivik... ni pulak dilelong ajar PSV... rsa mcm looser... sobsobsob... tapi seperti biasa... aku akan think positive... untuk mensedapkan hati sendiri... dan menghiburkan hati sendiri... aku patut rsa bangga sebab diberi penghormatan untuk mengajar kelas RK... bukan satu kelas..tapi dua kelas RK lagi.. tapi tu la..ajar seni... kalau soh ajar Sains tu mingkin la aku happy... ni seni..dah r bukan opsyen dan aku xberseni... klu aku opsyen seni mmg aku mlompat lompat mcm katak dah... tapi sbb terpisah dgn opsyen tu rsa terlelong ... ummph.... tapi aku redha... rileks ape ajar seni kan?? kan?? xde PEKA... xde ULBS... xde masuk PMR...ok... i'm going to reciting mantra :: SENI ITU INDAH!!! SENI ITU INDAH!! SENI ITU INDAH!!! ::

WISH ME LUCK WITH THE ART and even I'M ABSOLUTELY COUGHT INT THE ART ... i hope i can produce a brand new Picasso... =)

that's all the art of my finger for today... ahahaha..nak jgak sebut art.. *wink ;p

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...