header flash

Wednesday, March 17, 2010

:: COMEL ::


huhu~~.. hari ni dgn bersemangatnya bawak Ezry nak pi tgk cte Alice in Wonderland 3D... bukan takat nak tgk kat GSC...tapi siap nak bwk masuk IMAX.. ye la kan.. untuk nephew kesayangan.. mestilah aku nak bg dia pengalaman yang indah... supaya bila dia tua nnt..at least dia ada la jgak sedikit memori psal aku... hehehe.. msa mcm mna aku mengingati memori bersama pak cik2 dan mak cik2 aku... hehehe...

mcm biasa.. ayah aku tlg htr kat LRT Bkt Jalil... naik LRT smpai Hang Tuah mmg xde problem... tp yg menyesakkan fikiran aku bila terfikir nak bwk Ezry gi Berjaya Times Square ialah bila nak naik monorel... ya allah...!!! sgt999999999999999999999 sesat... klu aku ..aku redah je jln kaki kaot bwh tu... tp sbb Ezry kan kecik lagi.. kesian la dia nnt penat... jd sebab itulah aku memerlukan khidmat pertolongan Siti... maka.. pengembaraan ini turut melibatkan Cik Siti... hehehe...

seperti dijangka.. mmg sesak amat dlm monorel tu.. klu aku sorg.. mmg tak sempat ah nak pegang Ezry... dgn org duk btolak2... seb baik la satu stesen jek.. klu x ada jugak si Ezry tu lemas di celah2 himpitan org.... smpai kat Imbi jek..skali lagi bertolak2 nak kuar.. dah pintu tbukak je terus org dr luar serbu nak masuk... overall... aku mmg benci naik monorel actually!!!

smpai2 jek..terus meluru carik bubble lift tu.. nak naik tingkat 10 cpt2... tkut dah start dah cte Alice ni... tp elok smpai kat dpn IMAX... rsa mcm pelik amat.. rsa mcm imax tu... hidup segan mati xmahu.. (erk.. btol ke peribahasa aku tu? ).. yg ditayangkan cuma satu cte jek..ape cte ntah..xigt tajuk.. igt nak bwk je Ezry masuk..tp 13PG lak.. sah2 Ezry xlepaas... tgk kat situ penuh poster cte How to train your dragon jek... tu pon esok baru release.. adoyai... timing xbtol sungguh la...

so kami bertiga bergegas gi GSC kat bwh tu... tgk je la 3D kat GSC pon... tapi queue pnyalah pnjg.. berlingkar2... tgk kat skrin.. Alice 3D selling fast.. hati dah berdebar dubdabdubdab... mulalah rsa mcm.. klau lah turun umah awal.. klulah tadi smpai2 terus queue kat sini... tapi duk main kalau.. smpai bila akan rsa sedih dgn hidup kan.. so kne lah belajar redha dgn qada' dan qadar... (sedikit tazkirah di sini... hehehe )... so msa tgh beraur berlingkar-lingkar tu... tetiba rsa ada tangan kecik duk tarik2 baju aku... tgk2 Ezry,,ala-ala berbisik... "Cik Sue.. jom tgk cerita elephant ni... Ezry x ske cte Alice... tu cerita girl "... ai pulak... aku pon tgk kat poster..ada la poster filem Khankluay 2 - Jumbo Gajah Biru.. smbil dlm hati.. "Uik!! cerita ape ni.. xpnah tgk pon promo filem ni..." mmg aku xtau pon wujud cte ni... tapi mna boleh.. dah tekad nak tgk Alice.. so aku ckp la kat Ezry... klu cte Alice dah sold out.. baru tgk cte elephant... dan dgn spontan Ezry berkata "biarlah cte Alice tu sold out ".. ceh...hampeh... aku beria2 dia lak blh doa mcm tu... huhu~~

elok smpai kat kaunter.. mmg btol.. yg 3D tggl pkul 6.50... huish..xpsal aku nak tunggu.. so.. dgn yakinnya..aku beli cte Jumbo tu.. ye la kan.. aku nak bwk Ezry... so kira hikmha la kan.. aku bwk dia tgk cte yg dia nak tgk... so masuk la.. dlm pangung tu ada la kot dlm 20 orang.. 90% adalah kanak2 kecik... another 10% adalah parents/aunts/uncle/... hehehe... tp bila tgk.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! cantik giler animation dia... dan yg paling best..diselitkan dgn unsur2 keAsia Tenggaraan la... dah cte Siam kan... hehehe... tp comel la.. aku rsa xrugi la byr tiket... comel sgt99999999999999999.... !!!!

tetiba rsa dah mls nak menulis... so kesimpulannya.. sape yang ada anak umur 12 tahun ke bawah... boleh la nak bwk anak2 anda tgk cte Jumbo ni... ok...sekian.... xlarat dah mnulis... tata~~

Thursday, March 11, 2010

:: MUAFAKAT ::


(gambar dari En. Google yang hansem )

sempena esok ada sambutan MAULIDUL-RASUL peringkat sekolah.. jadi.. sesuai sangat lah tajuk entry sy yg berbunyi ala2 arabik dah islamik sikit.... hehehe...

skali lagi.. ceritanya pendek..tapi penuh dgn contoh kemuafakatan....

hari ni hari kedua Kejohanan Ping Pong Peringkat Daerah Kerian... so selaku AJK Pendaftaran dan AJK Hadiah... aku kne tunggu dari seawal2 kejohanan..sampailah selewat-lewat kejohanan... semalam kategori lelaki..hari ni kategori perempuan lak... nak dijadidkan cerita...

sebelum pertandingan final... kami berehat sambil mkn2 dlu.. tetiba... langit berubah warna..dari cerah jd kelabu gelap... klu aku kta hitam tipu r... mlm baru hitam... dan hujan turun dgn selebat-lebatnya.... guruh brdehem-dehem.. (ada ke kiasan mcm ni?.. layan je lah... ) dah la dah pkul 5 lebih... maka.. aku pon berasa cuak utk mendrive balik umah sdiri... i xbrani la you hujan lebat..jalan tu penuh dgn bapak treler....

so.. I pon meminta izin utk pulang dgn mnumpang Kak Bani.... kak bani pon kta.. "OK!!"... --> (Muafakat 1)

kemudian dtg Kak Miza yg merupakan jurulatih olahraga... "Kak Bani... htr org balik blh x.. org dg dgn motor ptg ni".... Kak Bani pun kata... "OK!!!".... tetiba aku dpt idea... "Ha!! Kak Miza bwk la toyol saya.... tinggal motor akak kat skolah ".... dan idea itu diterima pakai... --> (Muafakat 2)

pastu kreta aku parking kat balakng... kunci umah ada dlm kreta... so.. nak pergi ke kereta aku tu... Shimah tumpangkan aku... Myvi dia parking sblh bilik guru je... so xdelah aku kne redah hujan tu kan... --> (Muafakat 3)

Alang-alang dah pgi dkt kreta... aku ubah parking kreta aku tu... sbb nnt xkan Kak Miza nak kne pi redah hujan pi kat kereta aku lak kan..so aku pon alih kreta aku ltk sebelha bilik guru --> (Muafakat 4)

Masa tu hujan dah renyai-renyai... tnya Kak Miza... konfem ke dia nak balik naik kreta aku.. mna la tau kot sanggup redah hujan menaiki motor.... dia ckp... motor dia dah pass kat students... maybe sbb kesian kat students tu nak tggu bas dlm hujan --> (Muafakat 5)

pastu minyak kreta aku xbrapa nak penuh dah... so Kak Miza dgn rela hati nak tlg bwk toyol aku gi isi minyak ..tp duit aku la.. tp sanggup nak tlg stesen minyak tu bagus amat la kan hehehe--> (Muafakat 6)

pastu ada students nak tumpang aku balik... tapi sbb aku balik dgn kak bani.. so dgn studetns2 tu skali kak bani tolong tumpangkan --> (Muafakat 7)...

sekian.. dalam msa xsmpai sejam.. byk nilai kemuafakatan berjaya diterapkan... ekian terima kasih... kisah kemuafakatan ini bersambung lagi esok bila Kak Bani akan mai amik aku pi sekolah... ye la.. toyol duk umah Kak Miza... hehehe.... semoga muafakat ini berterusan dan muafakat ini membawa berkat... amin ya rabbal 'alamin......... =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...