header flash

Tuesday, June 22, 2010

:: HAPPY FATHER'S DAY !!! ::


kebetulan tahun ini..saya berada di samping my abah sewaktu hari bapa... jadi.. sy dan kakak saya saja suke2 merancang utk celebrate secara kecil-kecilan... dia lagi la.. celebrate my abah + her husband merangkap abg ipar ku.. kami buat grill2 jek.. nak bbq bakar-bakar....kami xsuke asap.... hikhik....

sebab cerita ni pon dah kira belated..sbb ianya berlaku pada 19 June yang lampau.. maka..saya hanya mebiarkan foto yang bercerita.... a picture can tell 100 stories... so i let these few pictures tell u the rest of the stories....







actually...ada lagi beberapa menu ..tp saje..malas ah nak tunjuk semua.. kan nnt meleleh2 lak air liur korg... cukup takat meleleh tgk yg ni jek... hikhik... i rest my case.. *wink ;p



my abangnda xde... xpe lah..dia still xmasuk dlm golongang yang diraikan.. dia fly2 ke Shanghai... =)

Friday, June 18, 2010

:: ALHAMDULILLAH.... SAYA PUN X SANGKA ::


esok..genap seminggu saya menjadi tunangan Mr. AF... what??? dah seminggu... tapi baru nak post entyry? ehek hek hek... andaikan sy sorang yang busy... sbb tu lambat post entry.. lgpon.. mcm xbest ah post entry cerita btunang awal2.. nmpk mcm "nok nyohor do'oh".. (kalau x faham sila tnya org kelantan apa maksudnya ini ) ;p

tanggal 12 Jun 2010.. jam 11.40 pagi kot... lebih kurang r..akhirnya.. hubungan cinta x terlarang kami telah melangkah maju setapak ke hadapan setelah hampir 5 tahun.... 5 tahun ok!! sikit punya lma aku tunggu... hahaha... k..saya malas nak tulis cerita jiwang2 memualkan diri..apatah lagi bagi orang2 yang nak baca...

tapi..sesungguhnya... saya amat bersyukur kerana majlis berjalan sangat2 lancar dan agak meriah... saya pon xsangka nak jadi meriah mcm tu.. syukur alhamdulillah dan terima kasih banyak2 pada mereka yang turut menjayakannya...

tapi bg sesetengah org.. mungkin rsa mcm melampau r... siap ckp mcm kawen la ape la.. ok... seperti yang aku cakap earlier... aku pon xsangka nak jd meriah mcm tu... aku pon x sangka atas dasar apa diorg nak perli2 mcm tu..

walau apa pon..saya hormat..pendapat setiap org berbeza.. klu x..xdelah kes org bertengkar mulut selama hayat ini hehehe..

apa-apa pun.. saya inign bertetima kasih kepada

1.ma & abah saya kerana telah merancang majlis ini... dan telah mengluarkan dana yang agak lumayan untuk menjayakannya... bukan apa... mak saya berhasrat untuk membuat perkumpulan sanak saudara... jadi ini lebih kepada family gathering.. smua tetamu yang hadir adalah adik beradik mak & ayah, anak2 saudara mak&ayah, sepupu sepapat mak&ayah... paling jauh pon.. pak saudara & mak saudara mak&ayah.. sebab itu saya kata.. majlis ini merupakan majlis perkumpulan saudara mara terdekat... xdenya nak gi jemput semua orang serata alam... dan tidak dilupakan.. jiran-jiran tetangga yang berhampiran dgn umah mak cik saya..sesuai dgn ajaran agama... =)

2.mok yah & ayah lah merangkap adik & adik ipar ayah saya... kerana sudi mensponsor umah untuk dijadikan tapak majlis.. sebab sy yg teringin nak bertunang di kampung.. sbb mcm sy ckp tadi..sy nak berkumpul sanak saudara... klu buat di KL atau di Parit Buntar.. berapa kerat je yang boleh datang.. apalah erti sesebuah majlis tanpa kehadiran sanak saudara... sekali lagi diucapkan terima kasih kepada mok yah dan ayah lah anak beranak... sebab secara xlangsung... diorang dan keluarga turut penat mcm diorang yang wat kenduri =)

3.kak + abg edi + abg haidi... semua ini adik beradik saya.. disamping sumbangan dana.. mereka turut menyumbangkan tenaga sama ada secara langsung ataupun xlangsung... mereka juga merupakan fotographer termantop... sebba tu gambar2 sangat best dan meriah sampai orang tgk pun terpegun dan terpukau... padahal hakikatnya xdelah grand mna...gambar jek wat nmpk grand.. thanks a lot... mucho gracias... =)

4. ayah yie.. kerana telah sudi untuk menjadi pengerusi majlis.. tidak lupa pada mok zah untuk tajaan solok lada dan anak beranak kerana hadir memeriahkan majlis..

5. kak ta.. sangat9999 berterima kasih di atas gubahan hantaran yang sgt cantik..sampai saya mmg mabuk nak amik gambar hantaran-hantaran tu... saya tak sangka akan dpat hasil yangg begitu cantik... itu taraf artis dah tu.. hehehe.. thanks sgt2 kak ta sebab sudi menolong menggubah.. nnt kawen mmg saya book kak ta lagi.. *wink =)



7. kak nani.. sepupu abah... dtg menolong aktiviti masak memasak dan jugak bekalan makanan untuk breakfast rombongan Mr. AF.. =)


8. kawan2 yang dtg dari perak, kecik, shimah, kak bani & kak pah... thanks sbb menghabiskan duit utk minyak kereta dari perak ke terengganu untuk memeriahkan majlis.. terima kasih tak terhingga kepada Juhaida... mcm kenduri kat umah dia lak.. tolong masak2 and kemas2 semua barang... thanks jue.. anda sahabat terindah =)

9. lupe lak.. terima kasih kepada Mr. AF dan family kerana sudi nak masuk meminang hehehe....

11. terima kasih kepada pok muda and family kerana bertungkus lumus datang w'pon awal sehari sbb ada urusan.. terima kasih sgt2... nnt jgn lupe..adiah kawen yg best... hahahaha ;p

11. secara general.. terima kasih kepada semua yang hadir.. ikut hati saya nak taip nama setiap orang... tapi xlarat... kepada semua spupu2 yang hadir... mak cik pak cik yng hadir... rakan taulan dan saudara mara... terima kasih banyak2... kehadiran anda benar2 memeriahkan majlis sampai ada org bbunyi dgn tidak puas hati ahakz ;p semoga ikatan silaturrahim akan berkekalan..

sebagai penutup bicara... saya berharap ramai orang mendoakan agar hubungan ini berakhir di jinjang pelamin... kepada yang hadir... terima kasih banyak2.. sesunggunya yang baik itu datang dari ALLAH s.w.t dan yang buruk itu datangnya dari saya, manusia yang bukan maksum.. alhamdulillah.... saya pon x sangka bila akhirnya majlis ini menjadi sangat2 meriah dari sudut mata hati saya.. =) sesungguhnya..saya tak pernah terfikir ia akan jadi mcm tu... sekali lagi.. syukur ke hadrat Illahi...


p/s : klu anda rsa majlis saya meriah sbb tgk saya upload gambar banyak2 di FB... saya mintak maaf... sy memang jenis suke upload gambar byk2 ahakz ;p

Thursday, June 17, 2010

:: TOY STORY 3 vs MY STORY ::

11 tahun yang lepas... aku igt lagi.. Kakak aku nak dating dgn abag ipar aku kat KLCC... akak bawak aku skali... and kami tgk cte Toy Story 2.... itu 11 tahun yang lampau la... toy story 1 aku layan CD je msa darjah 5...

hari ini.. aku bawak anak kakak aku yang juga merupakan anak abang ipar aku merangkap anak sdara aku la.. iaitu tidak lain dan tidak bukan.. ezry... pegi tgk cte Toy Story 3 3D.... hehehe.. rsa mcm hukum karma ahakz.. x.. terasa yang sy sgt tua sbnrnya huhu~~

mcm mna xrsa tua.. rsa mcm tergolong dlm kategori ibu -ibu je bila majoritinya rata2 seorang perempuan dan anak2 mereka... aku harap mereka2 yang terpandang aku tu xfikir aku bawak anak.. klu tak rsa mcm nak meraung... hahahahaha.... ;p

ok la cte toy story 3 ni bagi aku..sbb aku faham.. bg ezry... dia sronok tgk gambar je la... dia mna faham.. apalah yang budak umur 6 tahun nak faham tentang emosi klu xde org nak explain... so dia pon tgk dgn cara dia.. menonton sambil duk mngunyah pop corn and minum air... licin wa cakap lu.. aku xsentuh langsung pon makanan hehehehe...patutla makin membelon si ezry nih.. ;p


aku kat sebelah duk kontrol2 lap air mata especially msa dkt2 nak abes tu... msa andy pgi bg anak patung tu kat budak kecik yg aku dah lupe nma dia ape... huhu~~... comel jek budak tu..gaya mcm erina.. heh!! tetiba menyamakan anak sdara dgn watak kartun ahakz ;p klu tgk dgn sepenuh penghayatan.. boleh rsa betapa smua toys tu sgt happy bila andy main dgn diorg selepas beberapa tahun xmain... ye lor..andy dah besar.. dah grad high school... papepon.. cte Disney smua best!!!!

tgk cte tu.. aku teringat balik segala teddies aku yang terpaksa diberikan kepada anak2 jiran yang kecik sbb nak pindah umah dulu... sobsobsob.. teddies yang aku belai selama berbelas2 tahun... tapi bila pk balik..ceh.. buang karan jek.. mcm la teddies tu btol2 idop mcm cte toys story... erm..klu hidup mcm toys story ok lagi aku rsa..cuba byg klu dia hidup ala2 cte Chunky.. serius.. mesti diorg dtg tikam aku... huhu~~.. ok!! stop that craps!!!

overall.. cte ini best bg peminat2 setia toys story.. Woody tetap tampil berkaliber... Andy jadi hansem.. xsangka noo..msa kecik muka serabai.. hahahaha... cuma.. for me.. xde byk sgt effect 3D dia.. so ak rsa xde byk beza sgt kot ant 3D and biasa... beza yg utama.. harga tiket lagi mahal RM5... hehehehe... klu sorg or dua tahan lagi.. klu 6.. malayang jugak r RM30... bek gi mkn kat Seoul Garden.. hehehe..


p/s : animation yg baru ni best gak... Day & Night.. ganti animation yang clouds buat2 benda and burung bangau hantar tu... hehehe...


Tuesday, June 8, 2010

:: CERITA SANG KANCIL ::

gambar sang kancil yang dilukis oleh en google..cantik x? ;p


ini cerita lama.. cerita dua tahun lepas... antara seorang atuk dgn cucu sulungnya yang berumur 3 tahun pd masa itu.... budak umur 3 tahun.. biasalah .. mulut pot pet pot pet... tambah anak sdara aku tu mmg mulut extra pot pet pot pet... oooppps!! sudah terpecah identiti individu yang ingin diceritakan... hehehehe...



ceritanya begini... di suatu malam.. al-kisah si atuk pon membacakan buku as bedtime story untuk cucu sulungnya... tajuk buku tersebut ialah "SANG KANCIL & BUAYA"..



atuk : pada suatu hari... ada seekor sang kancil sedang berjalan-jalan di dalam hutan...



cucu : mana sang kancil atuk??



atuk : ni la sang kancil... -> sambil si atuk menunjukkan ilustrasi gambar sang kancil di dalam story book tersebut..



cucu : ni bukan kancil..



atuk : betul lah... ni lah sang kancil..



cucu : atuk tipu.. sang kancil kereta.. ni bukan kereta...



si atuk hanya tersengeh... erk..actually..aku x igt dah mcm mna ayah aku endingkan cerita ni dgn ezry.. lg pon aku mls nak taip byk2... sebab nak pi trn tgk desperate housewives... hehehe.. tapi.. itu mmg keletah ezry.. kekadang pening and nak tgelak dgn statement2 dia.. tp tu la.. mcm aku cko dlm entry lepas.. anak buah sulung buat apa..smuanya menghiburkan... ngehngehngeh ;p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...