header flash

Friday, June 18, 2010

:: ALHAMDULILLAH.... SAYA PUN X SANGKA ::


esok..genap seminggu saya menjadi tunangan Mr. AF... what??? dah seminggu... tapi baru nak post entyry? ehek hek hek... andaikan sy sorang yang busy... sbb tu lambat post entry.. lgpon.. mcm xbest ah post entry cerita btunang awal2.. nmpk mcm "nok nyohor do'oh".. (kalau x faham sila tnya org kelantan apa maksudnya ini ) ;p

tanggal 12 Jun 2010.. jam 11.40 pagi kot... lebih kurang r..akhirnya.. hubungan cinta x terlarang kami telah melangkah maju setapak ke hadapan setelah hampir 5 tahun.... 5 tahun ok!! sikit punya lma aku tunggu... hahaha... k..saya malas nak tulis cerita jiwang2 memualkan diri..apatah lagi bagi orang2 yang nak baca...

tapi..sesungguhnya... saya amat bersyukur kerana majlis berjalan sangat2 lancar dan agak meriah... saya pon xsangka nak jadi meriah mcm tu.. syukur alhamdulillah dan terima kasih banyak2 pada mereka yang turut menjayakannya...

tapi bg sesetengah org.. mungkin rsa mcm melampau r... siap ckp mcm kawen la ape la.. ok... seperti yang aku cakap earlier... aku pon xsangka nak jd meriah mcm tu... aku pon x sangka atas dasar apa diorg nak perli2 mcm tu..

walau apa pon..saya hormat..pendapat setiap org berbeza.. klu x..xdelah kes org bertengkar mulut selama hayat ini hehehe..

apa-apa pun.. saya inign bertetima kasih kepada

1.ma & abah saya kerana telah merancang majlis ini... dan telah mengluarkan dana yang agak lumayan untuk menjayakannya... bukan apa... mak saya berhasrat untuk membuat perkumpulan sanak saudara... jadi ini lebih kepada family gathering.. smua tetamu yang hadir adalah adik beradik mak & ayah, anak2 saudara mak&ayah, sepupu sepapat mak&ayah... paling jauh pon.. pak saudara & mak saudara mak&ayah.. sebab itu saya kata.. majlis ini merupakan majlis perkumpulan saudara mara terdekat... xdenya nak gi jemput semua orang serata alam... dan tidak dilupakan.. jiran-jiran tetangga yang berhampiran dgn umah mak cik saya..sesuai dgn ajaran agama... =)

2.mok yah & ayah lah merangkap adik & adik ipar ayah saya... kerana sudi mensponsor umah untuk dijadikan tapak majlis.. sebab sy yg teringin nak bertunang di kampung.. sbb mcm sy ckp tadi..sy nak berkumpul sanak saudara... klu buat di KL atau di Parit Buntar.. berapa kerat je yang boleh datang.. apalah erti sesebuah majlis tanpa kehadiran sanak saudara... sekali lagi diucapkan terima kasih kepada mok yah dan ayah lah anak beranak... sebab secara xlangsung... diorang dan keluarga turut penat mcm diorang yang wat kenduri =)

3.kak + abg edi + abg haidi... semua ini adik beradik saya.. disamping sumbangan dana.. mereka turut menyumbangkan tenaga sama ada secara langsung ataupun xlangsung... mereka juga merupakan fotographer termantop... sebba tu gambar2 sangat best dan meriah sampai orang tgk pun terpegun dan terpukau... padahal hakikatnya xdelah grand mna...gambar jek wat nmpk grand.. thanks a lot... mucho gracias... =)

4. ayah yie.. kerana telah sudi untuk menjadi pengerusi majlis.. tidak lupa pada mok zah untuk tajaan solok lada dan anak beranak kerana hadir memeriahkan majlis..

5. kak ta.. sangat9999 berterima kasih di atas gubahan hantaran yang sgt cantik..sampai saya mmg mabuk nak amik gambar hantaran-hantaran tu... saya tak sangka akan dpat hasil yangg begitu cantik... itu taraf artis dah tu.. hehehe.. thanks sgt2 kak ta sebab sudi menolong menggubah.. nnt kawen mmg saya book kak ta lagi.. *wink =)



7. kak nani.. sepupu abah... dtg menolong aktiviti masak memasak dan jugak bekalan makanan untuk breakfast rombongan Mr. AF.. =)


8. kawan2 yang dtg dari perak, kecik, shimah, kak bani & kak pah... thanks sbb menghabiskan duit utk minyak kereta dari perak ke terengganu untuk memeriahkan majlis.. terima kasih tak terhingga kepada Juhaida... mcm kenduri kat umah dia lak.. tolong masak2 and kemas2 semua barang... thanks jue.. anda sahabat terindah =)

9. lupe lak.. terima kasih kepada Mr. AF dan family kerana sudi nak masuk meminang hehehe....

11. terima kasih kepada pok muda and family kerana bertungkus lumus datang w'pon awal sehari sbb ada urusan.. terima kasih sgt2... nnt jgn lupe..adiah kawen yg best... hahahaha ;p

11. secara general.. terima kasih kepada semua yang hadir.. ikut hati saya nak taip nama setiap orang... tapi xlarat... kepada semua spupu2 yang hadir... mak cik pak cik yng hadir... rakan taulan dan saudara mara... terima kasih banyak2... kehadiran anda benar2 memeriahkan majlis sampai ada org bbunyi dgn tidak puas hati ahakz ;p semoga ikatan silaturrahim akan berkekalan..

sebagai penutup bicara... saya berharap ramai orang mendoakan agar hubungan ini berakhir di jinjang pelamin... kepada yang hadir... terima kasih banyak2.. sesunggunya yang baik itu datang dari ALLAH s.w.t dan yang buruk itu datangnya dari saya, manusia yang bukan maksum.. alhamdulillah.... saya pon x sangka bila akhirnya majlis ini menjadi sangat2 meriah dari sudut mata hati saya.. =) sesungguhnya..saya tak pernah terfikir ia akan jadi mcm tu... sekali lagi.. syukur ke hadrat Illahi...


p/s : klu anda rsa majlis saya meriah sbb tgk saya upload gambar banyak2 di FB... saya mintak maaf... sy memang jenis suke upload gambar byk2 ahakz ;p

5 comments:

cik pink said...

hai...kita pun nak hampir jadi tunangan..su 13 jun...tema kita samlah..hijau..su pun redha je org cakap majlis cam nak kawin jer..padahal segalanya wat sendiri...

HASNIZA IBRAHIM said...

wah...sama kaler.... hehehe.. tahniah for ur engagement... yup.. kita hnya nak wat yg terbaik utk majlis kita... bukan aim nak grand or what so ever... xpe lah org nak ckp ape pun..aslkan kita puas hati.. our guest puas ati... =)

iman said...

owh ada blog rupernye..okay la meriah tapi its actually gabungan kerjasama semua ahli kerluarga...ada berkat di situ :)

Syima said...

Tahniah nieza.... really happy you..semua kawan ramai yg dah mula start new life..

intan azuzarina said...

cik nieza & partner...congrats on ur engagement..selamat menempuhi alam manis pertunangan k..semoge berbahagie smpi ke jinjang pelamin k..kte doakan..aminnn =)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...