header flash

Tuesday, June 8, 2010

:: CERITA SANG KANCIL ::

gambar sang kancil yang dilukis oleh en google..cantik x? ;p


ini cerita lama.. cerita dua tahun lepas... antara seorang atuk dgn cucu sulungnya yang berumur 3 tahun pd masa itu.... budak umur 3 tahun.. biasalah .. mulut pot pet pot pet... tambah anak sdara aku tu mmg mulut extra pot pet pot pet... oooppps!! sudah terpecah identiti individu yang ingin diceritakan... hehehehe...



ceritanya begini... di suatu malam.. al-kisah si atuk pon membacakan buku as bedtime story untuk cucu sulungnya... tajuk buku tersebut ialah "SANG KANCIL & BUAYA"..



atuk : pada suatu hari... ada seekor sang kancil sedang berjalan-jalan di dalam hutan...



cucu : mana sang kancil atuk??



atuk : ni la sang kancil... -> sambil si atuk menunjukkan ilustrasi gambar sang kancil di dalam story book tersebut..



cucu : ni bukan kancil..



atuk : betul lah... ni lah sang kancil..



cucu : atuk tipu.. sang kancil kereta.. ni bukan kereta...



si atuk hanya tersengeh... erk..actually..aku x igt dah mcm mna ayah aku endingkan cerita ni dgn ezry.. lg pon aku mls nak taip byk2... sebab nak pi trn tgk desperate housewives... hehehe.. tapi.. itu mmg keletah ezry.. kekadang pening and nak tgelak dgn statement2 dia.. tp tu la.. mcm aku cko dlm entry lepas.. anak buah sulung buat apa..smuanya menghiburkan... ngehngehngeh ;p


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...