header flash

Friday, July 30, 2010

:: JAY BARUCHEL ::


mamat ini tidak hansem...apa tah lagi macho... or kacak bergaya.... tapi bagi saya dia sweeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttt sangat....

sy xprasan sgt dgn kehadiran mamat ini dlm filem Hollywood.. sy hanya menyedari kehadiran beliau sewaktu menonton cerita She's Out Of My League baru-baru ini.. dan tadi..sewaktu sy menonton cerita The Sorcerer's Apperantice... saya dapati..mamat ini sekali lagi memegang watak yang hebat atau dlm erti kata lain.. watak agak utama.... hehehe.... sgt comel keletah beliau ...

so td sy Googling tentang beliau... maka..saya dapati.. banyak dah filem Hollywood yang dia dah blakon... termasuklah cerita yang comel menggeletek hati, How To Train Your Dragon... beliau menjadi suara latar utk Hiccup... Sungguh comel... *wink ;p

sebelum mengakhiri entry ini.. bolehla kiranya sy membuat rumusan bahawa skrg ini.. untuk menjadi watak hero di Hollywood...ciri badan gagah perkasa bukan lagi taruhan utama.. mamat yang berwajah manis dan berbody cekeding and jalan ala2 invertebrata ini telah membuktikan sebaliknya... nilai hero bukan letak pada kesasaan body.... hehehe... sekian sahaja lalutan saya untuk malam ini... ;p


P/S : kalau masih belum menonton lagi ketiga2 filem yang disebutkan di atas { The Sorcerer's Apperantice, She's Out Of My League & How To Train Your Dragon}.. silalah menonton..sebab anda tidak akan rugi jika anda sukekan filem genre sweet2 komedi =)

Thursday, July 29, 2010

:: BERBEZA TAPI SAMA ::

Saya penggemar televisyen.... hahahhaha.. mcm pelik jek intro aku nih.... ahakz... tp xpe,,nak teruskan jugak... ehem..!! Saya penggemar televisyen..dari kecil lagi sy membesar bersama-sama dengan televisyen.. mungkin kerana faktor sy keseorang di rumah memandangkan kakak dan abang saya berada di asrama seawal saya darjah 1... maka.untuk mengisi masa yang tersangat lapang..saya suka menonton televisyen.. tapi, perubahan berlaku seiring dengan perubahan zaman dan umur....masa di hostel..saya kaki bilik tv... sanggup ponteng semayang berjemaah semata2 nak tgk nding drama cina Cold Blood Warm Heart kat bilik study... penah kena denda oleh warden sebab menonton cerita hindustan Bichoo secara haram sbb CD bwk dari umah, bukan dari warden ;p ataupun bersesak2 di bilik TV Sri Ixora KMPP semata nak tgk Edisi Siasat yang "HOT" dlu tuh... hahahaha... byk lagi ah cerita2 berkaitan dgn menonton televisyen mahupun CD cerita Jepun + Korea + Omputeh..tak larat nak wat flash back dah..

tapi sekarang sy dah menginjak tua... eh bukan... sy menginjak dewasa... dan saya bekerjaya... menyebabkan masa untuk diluangkan untuk menonton televisyen adalah terhad dan limited.. hikhik.. saje nak kasik otak anda berselirat ;p... saya sambung.. memandangkan saya sudah bekerjaya.. maka masa untuk menonton televisyen adalah terhad.. kadang-kadang... terlena depan tv... sob sobsob.. ~~ hidup sebagai orang dewasa sgt tidak mengujakan.. unless apabila dapat gaji ahakz...

disebabkan oleh masa yang terhad.. saya hanya mengikuti beberapa series dengan sangat serius... sejak dari episod satu season 1 sampai sekarang... xtinggal satu pisod pon.... ngehngehngeh.... tipu..kekadang ada gak tertinggal satu dua episod... akibat daripada terlena depan tv sebab keletihan... dan saya akan emo bila terjaga huhu~~


saya sangat suka cerita Ugly Betty sebab dia laju & banyak isu jika nak dibandingkan dengan Yo soy Betty La Fea... sy sgt menyampah dgn cerita itu.... tp pada msa itu sy terpaksa tgk smbil rsa meluat dlm hati sbb slow yang amat... saya suke Ugly Betty kerana... tidak melebihi 20 patah perkataan.. ces.. igt ni peraduan cabutan berutah ke ape... hahaha... saya suka Ugly Betty kerana saya rsa ada banyak persamaan antara saya dan Betty... 1st of all.. mestilah sbb saya dan Betty adalah sama2 hodoh... dan kami menjadi mangsa beauty discrimination dimana lelaki suke membuli wanita2 yang kurang cntik untuk membuat segala kerja dan tugasan manakalayang cantik rupawan dilayan mcm princess..apa kerja pon xpyh buat... tapi dapat pelbagai kata pujian dan yang sewaktu dengannya... huh!! tp xpe.. orang mcm kami akan membuktikan kami akan berjaya dengan hasil usaha titik peluh sendiri...dan cinta datang dengan keikhlasan hati.. bukan hanya sekadar memandang kecantikan luaran.. hati mesti mau baik!! ceewah!! so motivated... *kenyit mata sambil lidah terjelir

cerita seterusnya yang saya selalu tgk ialah Desperate Housewives... walaupon sy masih single mingle bukanya housewife... tapi saya suke tgk cerita ini.. sy selalu berangan nak jadi isteri yang cantik mcm Gaby (bab materialistik tu dah sama dah ahakz ).. nak jadi isteri yang perfect pandai masak, pandai kemas umah macam Bree... tapi saya kne terima hakikat.. most of the time.. kita akan jadi mcm Lynnette apabila menguruskan umah tangga dalam keadaan yang sebenar hehehe... dan sy mmg agak clumsy ala2 Susan.... hehehe.. complete!! semua ciri menepati diri saya.. sbb tu saya suke tgk cerita ini di samping ayat2 narrator dia yang banyak memberi pengajaran tentang life... even bukan dari budaya yang sama.. tapi kita boleh menagambil iktibar.... =)


weeeeeeeeeeeee...ANTP memang saya suke... bukan ape..sy suke tgk bila mereka amik gambar... mereka kelihatan sangat cantik di dalam setiap gambar itu even hakikatnya, di luar mereka xdelah cantik sangat.. saya sangat mengagumi kesan make up dan fotografi dalam rancangan ini.. saya follow dari sycle 1 sampai la skrg..cycle 13... dan setiap episod..saya akan berkata dalam hati "aku klu make up mcm ni.. tambah2 fotographer pro ni lak yang amik gmbr..mesti blh jadi cantik jugak..." waka waka eh eh.... hahaha...



Latest..sy mengikuti cerita ini...GLEE!!! amazingly superb!! suke cerita ni sebab dia buat lagu cover version menjadi sgt best dan menjadidkan setiap liriknya sangat bermakna.... bila tgk cerita ni..secara tak langusng akan turut berkaraoke sama sama ada secara zahiriah (boleh dgr suaraku yang sumbang ikut menyanyi) atau secara kupendam dalam hati (nyanyi dalam hati) or pasca karok (lepas tgk, search lagu dan lyric dlm you tube and nyanyi) hikhikhik.... and lagi satu... hidung Rachel besar mcm hidung saya... hahaha... itulah chemistry yang wujud ahakz ;p


keempat-empat series ini berbeza Genre dan jalan cerita.. .tapi merka ada satu persamaan ... HOMOSEXUAL!!! setiap cerita dia tas mempunyai satu watak yang HOMOSEXUAL.... dan usually gay....ini adalah cara "mereka" untuk menyerapkan unsur homo kedalam jiwa masyarakat.... sesungguhnya gejala cinta sejenis ini memang parah termasuk di negara kita sendiri..

UGLY BETTY -mark
DESPERATE HOUSEWIVES - lee & bob, catherine & robin
ANTM - miss J. Alexander (auww)
GLEE - kurt hummel

even saya peminat setia cerita-cerita ini...dan saya datang dari girl boarding school... saya tidak menyokong dunia homo ini.... sekian wassalam =)

p/s : actually ada lagi series yang sy tgk secara serius seperti MERLIN, CSI, 10 THINGS I HATE ABOUT YOU & 90210.. tapi xde watak homo..so tidak berkait untuk diceritakan dalam entry ini...

Wednesday, July 28, 2010

:: MOVIE MARATHON pt. I ::

saya sukasangat tgk TV... and kekadang.... TV pon suke tgk saya... (kes tlena depan tv la nih)... hehehehe.... nak wat mcm mna.. badan letih kan... gaya busy ala PM.... ;p

seperti ramai yg sedia maklum..hari tu sy sgt menyampah dgn ASTRO MOVIE.. sebab duk ulang tayang cite lama jak... sampai kekadang tu siap boleh hafal dialog.. paling parah.... sambil tidur pon boleh tau scene mana pd masa tu.. okey..itu melampau... hahaha.. klu tido..mna la sy nak nmpk & dengar scene mna yg disiarkan msa tu.. hehehe.. tapi.. keseluruhannya.. boleh la dibuat kesimpulan... sy rsa tension melampau sehingga mencapai tahap diluar kawalan..sy call ASTRO centre..and cut the Movie package... hahahaha.... sy rsa sangat suka hati....

tapi tidak berkekalan..esoknya tu sy dah mula rsa boring + mati kutu sbb selama hampir 5 tahun... channel movie lah jd pilihan sy.... maka.. disebabkan sy mempunyai rakan2 yg sgt supportive... maka mereka menyupport saya dgn cara menaja DVD.... hikhik... maka...kutu saya tak jadi mati... kembali idop.. erk..!! faham? ;p xfaham xpe lah...xpenting..


ULASAN PERTAMA { THE BACK UP PLAN }
rating :

secara peribadi.. cerita ini ok la.... tp xkena dgn jiwa saya... sesuai untuk ditonton oleh mereka-mereka or pasangan-pasangan yang baru kawen dan sedang mengimpikan nak dapat anak... sbb cte ni more focus kepada perasaan sweet2 + gabra2 nak menyambut kedatangan orang baru.. bagi saya yg xtersenarai dlm kumpulan sasaran.. berasa agak bosan.. maka dlm 2,3 kali jugak sy pause dan tidur... pause tidur.... smpai la abes mvie ni...



ULASAN KEDUA { WHEN IN ROME }
rating :

filem ini membuatkan jiwa saya xtenteram sbb sy sgt9999999999 nak menonton filem ini di panggung wayang... tapi apakan daya.. msa tidak mengizinkan... maka.. sy dgn hati yg sebal.. menonton DVD sahaja... bila menonton DVD...sy berasa amat bersyukur kerana tidak mebazirkan wang saya untuk menonon filem ini.. tidak seperti yg diharapkan... sy ingat bila tajuk WHEN IN ROME maka 90% jln cerita adalah di Rome dan berlatar belakangkan kota Rome yang artistik dan romantik klassik gitu.. tapi rupenya hampeh... dan lawaknya xbrapa nak lawak.. tapi lawak gak ah sikit... ada la jgak sy gelak.. tp masih lagi menerima nasib yang agak malang bila ada jugak la 2,3 kali saya pause utnuk tidur... pastu sambung balik... cerita komedi romantik yang xberapa nak komedi dan xberapa nak romantik...
.


ULASAN KETIGA {LEAP YEAR }
rating :


Cerita ini sangat besttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt !!!!!!!!!! plot yang menarik + mendebarkan... scenary yang sgt cantik..rsa mcm nak book flight pegi Ireland time2 tu jugak... seb baik beberapa minit lepas tu kembali waras dan akur bahawasanya aku xcukup duit untuk ke sana... wuhuhuhuhu....sgt sedih...ok.. cut the craps!!! tp cerita ini sgt best dan menarik... smua scene adalah terbaek bagi sy.... tp effek latar belakang bukan sahaj mempengaruhi jiwa aku.. malah kecik zai sama... menyebabkan kami beria-ia pergi ke MATTA Fair semata2 untuk usha package tuour Europe...supaya kami boleh menabung dari sekarang.... hehehe... dan disebabkan filem ini jugak sy jatuh cinta dgn lagu "U'VE GOT ME - Colbie Caillat" ...bagi mereka yang berada dlm mood bercinta... saya sarankan..anda tonton filem ini bila di kuar di panggung berhampiran anda nanti....ahakz... hehehe... ;p

ada beberapa lagi filem yang sy nonton sepanjang minggu tu...tapi xlarat ah nak tulis dah.. maybe akan kuar part II hehehe.... tapi secara keseluruhannya... sy nak wat kesimpulan : SAYA SUKAKAN FILEM GENRE KOMEDI ROMANTIK... *(filem melayu not included ) ;p...

Tuesday, July 20, 2010

:: MAMPUKAH??? ::

hari ni aku dah pi amik baju2 raya dari umah Taylor Swift... hahaha.... bukanlah... dari umah Taylor Lautner... wahahahaha.. bukan jugak... aku gi amik kat umah tailor je lah.... tup!!! dah siap baju raya... hooorey....hooorey...!! purse rabak nak bayar upah time hujung bulan nazak mcm ni xpyh crita ah... seb baik xmeleleh air mata jek msa bayar upah.. ahakz ;p (taylor sy ini sgt best perkhidmatannya... harganya berpatutuan..jahitannya kemas dan best..!!xmcm yg tailor cina yg sp pgi hari tu yang cekik-darah-nak-mati-tapi-jahitan-xkemas-langsung tu....

antara baju raya aku adalah yang berasal dari kain hantaran majlis pertunangan hari tu.... and tambah la kain sendiri beberapa helai lagi... kene beli almari lagi satu la pasni nampaknya... (2 minggu lepas...sy buat pemeriksaan ke ats wardrobe sy.. sy dapati..saya ada 80 pasang baju kurung +kebaya+yang sewaktu dgnnya... huhu~~ mmg boleh rotate baju 2 bulan skali pi kerja sbnrnya ) ;p

ok..back to the topic..salah satu daripada baju raya aku tadi ..kainnya plain... so nmpk plain sgt999....so sy bercita2 untuk menjahit manik untuk menaikkan serinya... tapi mampukah saya???? kita tunggu jawapannya pada hari raya nnt...klu dlm gambar nakpak berseri baju raya itu.. maksudnya saya mampu... klu tgk dlm gmbr nmpk baju itu tidak berseri-seri..maksudnya saya xmampu lah tu.... hehehe..xpe..baju berseri ke x...yg pasti yg maintain berseri-seri ahakz.. kidding maa... jgn simpan dlm hati smpai muntah lak baca kenyataan tadi tu ;p

sekian..sy mau mnonton desperate housewives... sambil otak berputar ligat memikirkan nak sulam manik design mcm mna... (sbb aku haram xreti nak jahit manik pon sbnrnrya huhu~~ ) and nak beli manik kaler ape.. brapa paket nak kne beli... arghhh.... tak aman fikiran mlm nih.. sminggu ni sibuk..lepas balik PSKPP nnt ah baru pi beli manik2 yg diperlukan... besarkah modalnya ek?? $$$$$$$$$$$$

En. Google... xkan sponsor gambar sje kot? =(

Wednesday, July 14, 2010

:: AL-FATIHAH ::


got a shocking news... my-quiet-close friend had passed away in an accident at Marang, Terengganu... at first.. i really hope that it was just a rumor but then i'd been confirmed by her close reletives that it's really true she had passed away... on 13th July 2010...

i knew her at KMPP on 2003... she was in the same lecture with me.. H4... but diff prac... i was in P2 and she is in P3... what make us closed was we were in the same block .. Ixora... even i was at the 4th floor and she was at the 3rd floor... but most of the time.. i hang out at her room... in the same lect meaning that we can study together.. but one thing for sure... we r not really studying.. but more to gossiping and do some crazy things together.. moreover... she is really was a happy go lucky girl.. super extreme talkative.. can't shut her mouth even for 2 sec.. that's is why..when she's gone.. i can sense that whoever who close to her will have to struggle hard to defy the loneliness and emptiness by her absence..

i should post this entry earlier but i cannot get my mind right on the track + my eyes was blurred with tears whenever recalled all the memories with her... jog together... walk together to the lect hall... gossiping around.. doing the block stuff together (i'm the sorority president and she was the treasurer ).. watching TV together..and most of all.. we were always sister-fight when it came to borrow lisa's chemistry tutorial.. haha... it's really nice memories but now since she has gone.. i'll live with that memories for the whole of my life...

leaving the matrik.. i lost contact with her... until a few month ago... she found me on FB and we start to reconnect... but since i was busy and so do her... we r not really close like we used to 5 years ago... i felt nothing bout this situation.. until yesterday.. when i got the text... feeling breaathless... if only i knew she'll leave me this early... i would spent more time with her... but who am i to questioned the fate... sy perlu redha dgn qada' dan qadar... sesungguhnya ajal dan maut itu ketentuan Allah... we'll never know when and where... until "that" time arrive...so do her.. she for sure dont know that she'll leaving us so soon... but at her facebook... the tagline for her profile pic HIDUP : MENCARI MATI YANG SEMPURNA... i've read this and expect nothing and i dont know.. what she felt while she was typing that sentence.. .. the lesson that i got... appreciate the every single existence in our life because we never know when they r leaving us or we are leaving them..

to you yatie...... damailah di sana... kuredhai dan kuhalalkan kesemuanya.... smoga rohmu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... even we r only knew each other for only a year... but the memories remain in my heart forever... al-fatihah...


p/s : just got news from someone who really close to her

1) since dia digilis oleh lori.... hanya kepala dalam keadaan sempurna.... yg lain hancur... =(
2) arwah sudah menerima surat kelulusan dari tabung haji untuk menunaikan haji pada tahun ini.... semoga niat ikhlasnya untuk ke tanah suci itu membawa keberkatan untuknya di sana.. amiinnnnnn..

Sunday, July 11, 2010

:: GERHANA YANG MENGUJAKAN ::


hehehe..tadi berjaya jgak menonton Twilight Eclipse....selepas berbagai pancaroba dan onak duri... hahahaha...sape yg tau..tau r...sape yg xtau... diam2... xpyh sibuk2 nak tau... ouch!! a bit harsh ;p papepon...thanks kepada abangnda kerana membelanja tiket... dan kepada encik tunang/Mr AF/ En Gen-2 putih yg mnyibuk nak ikut tetapi kemudian merangkap driver ahakz ..xlupe... thanks for the treat at the Black Canyon.. =) dan sy ingin membuat early wish di sini... "HAPPY BIRTHDAY: to EN. HAIDI IBRAHIM 1207".. ok..sekian sahaja iklan...sambung cerita betul... ;p

sy bkanlah pengikt setia novel Twilight...sy hanya pengikut setia movie Twilight... so seperti biasa... bila sy tgk sy akan berdebar-debar...sbb sy xtau hujung pangkal and xtau sinopsis or mcm mna hala tuju filem itu... sungguh mencabar Adrenal gland to secrete Adrenaline.. hahaha..sudah keluar ayat sci fi di situ...pengaruh filem ah nih... ahakz ;p

overall...for me..Eclipse is the best compare to the previous two before..sebab apa... sebab Eclipse disuntik dgn element2 lawak..especially apabila melibatkan watak Edward dan Jacob... part2 jealous2 gitu... hehehe... Jacob akan wat2 muka xpuas ati time Bella duk romantik2 dgn Edward.. Edward lak akan xpuas ati bila Bella duk baik2 dgn Jacob.. tp yg lawak bila Edward xpas ati Jacob asyik xpakai baju tayang body sexy auww auwww.. "he doesn't have any shirts" wahahahaha.... and part yg plg lawak xtahan jugak msa Bella kesejukan.. so Edward xleh nak membantu utk membekalkan haba... so Jacob masuk... Edward marah.. tp nak wat mcm mna..dia tau dia "cold"... so nak xnak dia terpaksa redha bila Jacob dgn penuh bergaya + sarcastic kta "I'm hotter than you " wahahahaha.... ok..tu jek synopsis yang ak nak citer... klu rsa bminat nak tgk..anda boleh tgknya... either goes to cinema,or... wait another couple of weeks for the CD/DVD or download it from internet... you choose ur style =)

yg pasti... Edward adalah pencinta yang tulus tanpa roh... manakala Jacob adalah pencinta yang real.. mmg susah r pasni Bella nak decide... xsabar menantikan kemunclan the next sequel... apapon... Jacob mmg hot ah.. msa aku tgk td.. penonton2 perempan tegar... teenagers lah.. msa kemunculan pertama Jacob kat skrin... diorg terjerit xleh nak kawal emosi... iskh iskh iskh... generasi sekarang... wat mcm tgk konsert lak dia... tau r jacob terhangat di pasaran.... hahaha... tetiba rsa jealos sebentar pada Taylor Swift... sebab dia pernah berjaya jd marka si "Jacob" jap.. iskh.... nape lah diorg clash.... klu x mmg sweet2 couple ah... huhu~~

sebagai pengakhiran... aku xde nak ckp ape dah... cuma nak karkan persoalan... nape tajuk dia Eclipse ek?? klu eclipse.... werewolves xleh nak transform kan? tp sesuka hati jek td werewolves transform... owh..mayb Eclipse tu menggambarkan hati Bella kot...ntahla... that's why aku kta persoalan...klu ada sape2 yg rajin nak tolong explain...dialu-alukan... hehehe... adios amigos =)

Tuesday, July 6, 2010

:: EMCEE..MC...CRK ::


Semalam.... 5 julai.... setelah hampir 2 bulan selepas bulan Sains dan Math SMKAI.... dan... dalam senarai jawatankuasa... saya ditugaskan utnuk menjadi emcee... huh..dengan penuh debar dan semangat membara....petang ahad tu dah awal2 lg dah siap iron baju...mlm tu dgn penuh tekun kilat kuku..dgn harapan... bila pegang mic... semua mata silau dek panahan kilauan kuku saya.... hahahaha... sungguh tidak kelakar... actuallu aku dah lma xkilat kuku.. last msa pagi btunang tu.... lgpon i baru beli nail buffer baru... yg lama bg kat cik CT... fuyyoooo... maid zmn skrg pon pkai nail buffer Body Shop you!! ahakz ;p

diringkaskan cerita... elok bgn pkul 5.45 pagi..perut rsa senak... ye..seperti kebiasaannya.. saya diserang dysmenorrhea... penyakit normal... cuma..sejak berumur 25 tahun.. (OMG!!!! tuanya aku!!!! ) PMS semakin menjadi... cramp tu satu kewajiban... cuma ada yg "mengiringi" ni tak tahan..dlu just cramp... skrg... dia ada rsa loya..dia ada rsa pening...dia ada rasa sakit kepala... maka... saya pon amik hp..sms kepada PK1, ckp... xsihat... dan mintak mau mc... beberapa minit kemudian..sms berbalas dgn jwpn yang menggembirakan.. "OK..take care "... maka..saya pon perlu membuat beberapa sms mengejut yang lain.. kepada cik shimah.... ckp psal adiah.. kepada kak bani... ckp psal mtk tlg dia jd emcee sbb sy mc... huhuhu~~..selesai urusan bermsg... sy pon seperti biasa... turun ke dapur, menelan pain killer + ubat selsema sbb sy mau tdo lena.. *(sy telah menyalahgunakan ubat di sini hhu~~)...naik ke atas semula.. mengetuk pintu abangnda, informing beliau sy xpi kerja, masuk bilik, sapu minyak panas kat kaw yg cramp... (menimbulkan misteri di situ bg org yg tak tau psal dysmenorrhea ) ;p.. bkak air cond, amik comforter..selimut.. tidur merengkok..... sungguh nyaman dunia....

jam 2.40...saya terjaga... mata terpisat-pisat.. perut rsa kembali cramp.. effect ubat dah tamat... baru teringat.. nak mc..tp xgi klinik... keadaan cramp yang sgt mengsengkelkan.. mmg sy xde seatom nawaitu pon utk gi klinik..mmg xlarat... (aku dah sakit ni..sbb tu xlarat nak gi kerja.. klu aku larat nak gi klinik.. mmg xde pekdah r xgi kerja...) so..aku membiarkan sahaja hari berlalu.. mmg nawaitu terautomatik tertukar.. dah rsa nak apply CRK je lah... xsanggup nak gi klinik... ye..tiap2 bulan.sy mmg dlm dilema... boleh dikatakan, tiap2 bulan diserang penyakit ini... dan.. ubatnya bg saya ialah mkn pain killer, minyak panas dan tidur.. itu shj.. jd tersangatlah berat hai bila time sakit perlu merengkok ini sy perlu ke klinik utk mengambil mc... pdhal nak berdiri pon xlarat... adakah sy perlu call ambulance utk bawa sy ke klinik?? hish...giler.. ;p sebelum2 ni..sy gagahi juga derap kaki ke klinik berdekatan utk amik mc.. tp muka xpyh ckp r... kelat + ketat.... ye r.. sy perlu baring..bkn perlu ke klinik... sobsobsob... tp kali ni... dah mmg tak tertahan.. maka.. sy sanggup gunakan CRK saya... takat sehari... xterjejas kot Golden Handshake saya... wakakakakaka... besar cita2... ahakz ;p

jadi... tgh hari itu..sy ulangi benda yg sama.. alas perut dgn sedikit makanan... telan pain killer... sapu myk panas... merengkok di atas katil.... mlm..abangnda belikan lauk siap so there's nothing to worry about.... seharian menghabiskan masa begitu sungguh membosankan...benar tidak tipu... barulah sy sedar... betapa indahnya nikmat kesihatan yg ALLAH berikan... dan betapa indahnya suasana weekdays di bilik guru w'pon air condnya xbrapa nak sejuk hahaha... sungguh tetiba rsa rindu nak gi kerja.... wahahahaha... sungguh dedikasi... ;p

ok..sekian saja cerita kurang ilmiah.. sekarang mau sambung dgn cerita ilmiah...

sudah beberapa org rakan2 sejawatan sy yg mengalami senggugut ni telah dikenalpasti mempnyai cyst dlm ovary.. dan ini membuatkan saya sedikit cuak... dr dlu lagi sy risau dgn keadaan senggugut sy... risau gak.. kot2 endometriosis or what so ever la yg berkaitan... tp..ada seorg individu ni kta... doc akan "masukkan" camera... hoh!! mmg sy tak sanggup nak pegi check ah.. tapi kali ini... rakan sejawatan sy menceritakan... doc hnya scan... maka nafsu untuk pergi check sgt membuak2... so COLUMBIA ASIA HOSPITAL TAIPING.... wait for me within these few weeks... sy sgt2 busy..setiap weekend dah di booked dgn agenda2 menarik...lagipon.. En Gen-2 putih pon agak busy utk bwk saya ke sana.... huh~~ tunggu...saya akan smpai sebelum bulan puasa ini... i'allah... doakan semoga sy sihat2 walafiat shj... tiada unsur2 yg ditakuti.... aminnnnnnnnnn =)

Sunday, July 4, 2010

:: KELAM MALAM ::

Ini cerita lama... tapi aku baru post entry ni..ats sebab2 keselamatan... jadi.. secara tak lngsung... entry ini membawa kisah ceritera lapuk... huhu~~..lapuk xlapuk..baru la jugak..dlm minggu lepas... 230710...



aku duk sensorang kat umah... abangnda ku pergi shanghai seminggu.... seminggu tu... sebanyak 7 hari la bermaksud aku duk umah sensorang... sebab tu aku tak post entry ni awal... nnt org tau aku duk umah sensorang... tidak bagus untuk kesihatan... eh silap... tidak bagus untuk keselamatan.. precaution is better than cure hokkey... hahaha..

sedang aku enak menerewang alam maya... tetiba tup!!! rsa mcm agak gelap sikit umah... tapi xde la gelap kelam... sebab monitor chipinky my lappy masih menyumbangkan tenaga cahaya... dlm hati dubdabdubdab,... ayyok... xde letrik... aku usha kat luar... mna la tau kot2 u mah aku sorg jek yg gelap sbb ada komplot org nak merompak ke kan..skali lagi aku tegaskan... precaution is better than cure.. meaning kita kne sentiasa berwaspada..bersiap siaga bak kata laksamana sunan ahakz.. nak jugak aku selit nma laksamana sunan tu... hehehe....

bila intai kot celah tingkap.. tgk..nun jauh sayup mata memandang kelamnya malam.. jd.. sahihla satu taman or satu parit buntar xde letrik.. kemudian.. aku pon dgn kelamkabut... mencari lilin... ayyok.. aku xigt..kat mna abahku simpan tin lilin.. terbayang-bayang imej tin susu dutch lady yg besar tu... dlm tu lah stock lilin + matches... berbekalkan torch lite ogy..nma manja handphone ku... aku menggeledah stor... dag berpeluh2 panas ni.. tp xjupe... batt ogy lak tup..dah jd merah... hadoiii.... cubaan btol la... tetiba tercame out dgn idea menggunakan lilin2 aromaerapi yg kiut miut tu... berlari-lari aku ke atas... ok..aku bohong di situ... gelap wei.. mcm mna aku nak lari.. langkah satu-satu..penuh hati-hati... kan tergolek terseliuh terpeleot di tengah malam tanpa org di dalam rumah... iskh... kan jd cte panic room lak...

ok..aku pon berjaya dapatkan lilin... nyalakan lilin... sambil ngadap laptop.. nak ol tak boleh r.. xde letrik mna router on... maka aku pon ngadapla chipinky...siapkan kerja2 yang tertunggak... sambil wat keje..badan dan berpeluh2... aku ni mmg xtahan panasa sikit... maka...aku membuat langkah berani dgn membuka pintu umah... sbb aku dgr suara jiran2 bisisng amik angin kat luar... so aku tumpang berani r utk buka pintu...trasa la angin sepoi2 bahasa....grill and gate locked ok.. safety 1st ahakz..

sambil duk mnaip wat keje tu.. dlm otak duk risau 2 benda... klu letrik xde smpai pagi esok.. maksudnya.. aku gi skolah pakai tudung kedut2 ah..baju xrisau... sebab aku ada sock baju yg xpayah iron...kain xkedut.. hehehe... yg kedua aku risau... ogy yg nak kong ni la.. mcm mna aku nak set alarm bgn tdo esok... maunya tlajak pkul 10 baru bangun...so aku pon skali lagi dgn langkah bertatih2 naik ats bilik mak aku... amik dia punya jam loceng... seb baik la ada jam mak... aku mmg xde...gne hp jek.. huhu~~... setelah berpenat lelah membuat persiapan untuk menghadapi pagi esok.. elok aku duk bersimpuh kat dpn lappy... sambil duk terkial2 nak set pkul 5.30 nak bangun... lip lap lip lap!!! lambu kembali menyala..kipas kembali berpusing... tv kembali bernyawa...

alhamdulillah!!! sangat lega.... hidupku yg kelam kembali ceria even di tengah malam... ditemani suara tv menhilangkan kebosanan... ditemanai alam maya utk berborak2 even keseorangan kat umah... dan desir angin kipas + air cond membuat jiwa berasa tenang seterusnya dpt tdo lena... sumpah...aku xleh tdo klu panas.... huhu~~

1st time aku bergelap dlm keadaan seorang diri di tgh malam... seb baik bukan khamis mlm jumaat.. maunya goosebumps aku.. hahahahahahantuuuuuuuuuuuuuuu.... erk.. nauzubillah... xmo jumpe.... huhu~~

:: TERKANDAS ::

semalam...sy dan rakan.. bersemangat seia sekata sehati sejiwa nak gi MATTA fair... mencari pakej2 pelancongan yg menarik.... tour europe.... nak amik gmbr best2... hangan2 la katakan... kan bisness mantap ahakz... hahaha..xdelah..saje jln2..cuci2 mata tgk pakej2 yg mnarik.. kot2 ada pakej honeymoon free ahahaha... byk la ko punya hangan2 nak pakej honeymoon free... tp klu ada sesiapa diluar sana berhajat nak menghadiahi saya dgn pakej honeymoon...sy terima dgn ear-to-ear - smile..... sumpah!! xtipu.... hehehe..



dah..sila stopbercerita tgn hangan2.... nnt org yg baca jd hangin... hehehe... sambung cite... maka kami pon dgn penuh bersemangat mnghentak tapak kaki menuju ke setiap booth.... tapi syg seribu kali sayang.... apa pon sy rsa kurang nak menarik... bukan ape... sy rsa mcm sy dah pergi melancong.... melancong ke Taiwan.... 98% booth adalah milik cina.. yg jaga kaunter cina.. brochure dlm bahasa cina... apa satu haram sy xfaham dia tulis... harga je yg sy faham sbb dia tulis ikut no roman... klu yg tu dia tulis kot bahasa cina jugak.. mmg sy xfhm satu habuk pon... dah tu... ada program apa ntah kat tgh2 pisa tu... si emcee pon dgn bahasa cina... sy btol2 rsa kat Taiwan... rsa mcm dah pegi melancong even hanya baru menjengah di MATTA Fair... ada 2,3,4 booth yang dari malay travel agent... pengunjung pon sy boleh nmpk.. xlebih dr 10 orang jek yg malayu... tu pon nampak sebab yg pakai tudung kan... klu yg malay dressing ala2 cina tu... xterperasan la pulak kan... tapi.. sy rsa agak terpinggir la ....

saya bukan racist... tp sy rsa keadaan di situ yg agak racist bagi saya... xsesuai dgn slogan 1 Malaysia.. kita di negara Malaysia.... bahasa kebangsaan adalah Bahasa Melayu... bahasa kedua adalah Bahasa Inggeris... so.. nape perlu guna bahasa Mandarin most of the time..??? msa cabutan bertuah tu kejap jek sy rsa sgt bertuah sbb dia ckp dlm bahasa inggeris maka sy pon fhm la dia kta apa..tapi tuah tu kejap sgt la..pastu dah tukar nd mandarin balik...mungkin penganjur dah tau... rmai pengunjung terdiri dari kaum cina... tapi.. jgn lupa..kita negara majmuk... klu nak wat mcm tu jugak xpe... tp kat setiap Banner tu... tulis dalam bahasa cina terus... biar kami xfaham pon seterusnya kami xtau pon berlangsungnya MATTA Fair msa tu... xpon..kat banner tu jugak..tulis terus... hanya untuk mereka yang berbahasa Cina shj...

w'pon ianya di Pulau Pinang yg majoritinya Cina... tapi ia tetap dalam negara MALAYSIA... tp nak wat mcm mna... mmg penang dah dapat kat DAP... penang sudah tergadai... mna ada 1Malaysia.... yg ada Malaysia Malaysian... terima kasih kpd yg bersekongkol... =') kita terkandas di negara sendiri..... ~~ wassalam...

Saturday, July 3, 2010

:: PELAPIS ::


huhu~~ BRAZIL tewas... dan saya sungguh emo!!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... itu team fav dari 1994... sokong dengan sepenuh hati dengan setiap degupan jantung.... betapa aku penyokong brazil.... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... smlm Brazil kalah... terasa sgt kecewa penuh emosi.... rsa mcm nak marah and sekeh2 smua org yg sokong Holland.... arghhhhhhhhh... tensi!! tensi!!


menang ke kalah.... sy tetap bersama brazil.... dulu, kini dan selama-lamanya... ~~


p/s : jersey brazil xlawa.. sbb tu aku beli Germany...w'pon aku xske Germany pon... huhu~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...