header flash

Sunday, August 1, 2010

:: GAYA HIDUP SIHAT KEMUDIAN JADI XSIHAT::



IT'S WEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Apa yg seronok psal weekend ialah bangun pagi xpyh pikir nak kene pegi kerja.... hikhikhik... boleh sambung tidur lama-lama lepas Subuh... ahahahaha.... tettttttttttttttt!!!! salah... itu bukan gaya hidup yang sihat.... hehehe..

ooo.ada gaya hidup sihat & xsihat ek?

uiskh... mestilah adaa....

gaya hidup sihat...selepas smayang Subuh....msg Kecik... "Kecik..!! Nak aerobik x pagi ni?"...

akan berterusan sihat klu Kecik reply "Nak...tunggu aku amik hang kat umah" hehehehe..

dan...dalam 20 minit bersiap2..Kecik akan tiba di depan pintu pagar umah..

destinasi cinta kami ialah di Sg. Kerian... ada dataran ala2 Taman.. setiap weekend ada senamrobik disitu...disamping sesuai untuk jogging dan bersenam.. sihat bukan gaya hidupku?? hehehehe..


biasanya sebelum start senam robik.. kami (aku + kecik) akan jog anak dlu dlm seround dua.... (aku seround, kecik 2 round ahakz ;p )... pastu kami akan bersenam robik beramai2... dlm 40 minit gak r senam robik tu... pastu kami akan pegi buat sit up sebanyak 100 kali... wahahaha... xnak pcaya xpelah... kami xkisah... hahaha...


selepas aktivit mengeluarkan peluh.. biasanya kami akan duk bersantai jap bagi peluh kering.. msa mcm nilah amik peluang untuk buat kerja berdosa (bergossip ahakz ) ataupon buat kerja ilmiah (ajar dan belajar benda untuk mngajar kat students).. feeewit!! dedikasi x?? weekend pon still xtinggal kerja hahahaha...


*tgh ajar kecik Genetik...



TAPI...
weekend akan jadi xsihat jika...
kecik xleh teman jog.. sbb aku pon xkan kuar sensorg..so akan tarik selimut dan tidur dgn cara yang amat tidak sihat...*tp kecik kuar jek jog sensorg klu aku xleh teman dia... wahaha.. i'm bad!! ;p

atau

kami siap senam robik peluh mencurah-curah.. tapi aktiviti mengeringkan peluh dilakukan dikedai mamak... sambil mengeringkan peluh... sambil mengunyah roti pelanta + roti kosong.... kekadang tersasul smpai abes nasi lemak sebungkus... cess!! baru bdn nak sihat bakar-bakar lemak..dah tambah lemak lagi banyak bergelen2...adoyai...

atau lagi tidak sihat...

mengeringkan peluh di Old Town White Coffee... enriched choc ice + nasi lemak memang cukup untuk melingkupkan gaya hidup sihat sebelum itu.... ini biasa terjadi dan selalu terjadi....... ia akan menjadikan purse bertambah slim..huhuhu~~

dan akan bertambah tidak sihat...bila lepas balik..mandi bagi segarkan badan... kemudian sambung tidur bangun pukul 12.00 t'hari... mmg sesia jek huhuhuhu

conclusion : kamu pilih la gaya hidup sihat yg sy tunjukkan... yg tak berapa nak sihat atau yg sgt tak sihat tu... jgn tiru... salam... dan selamat beramal =)



p/s : bukan selalu boleh gi senaman mcm ni..depends... klu ada aktiviti kat skolah, kem or kuar dating dgn Mr. AF... xdpt la nak bergaya hidup sihat.. that's why.... dlm sbulan skali je kot boleh gi snaman2 mcm ni huhu~~

*kecik = Nor Zaina Abu Bakar..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...