header flash

Tuesday, August 10, 2010

:: JADE & PEARL ::


ini cerita hari ahad yg lepas... dah tu..awat yg hari Selasa baru post..?? jawapannya kerana mengalami gangguan Streamyx... ntah demam mcm mna ntah.... 2 hari xleh ol.. sangat sadis ok...tapi smalam i dah call centre..and alhamdulillah...sudah pulih seperti sedia kala... saya akan kembali mengganggu anda semua dgn shout ( facebook + friendster) & entry (blog) yang kurang ilmiah... hehehehe...

seperti yang sy duk post entry sebelum2 ini... say duk maklum..saya B.O.S.A.N.... dan hari ahad juga keluar dgn muka + perasaan + hati yang bosan... keluar atas permintaan Mr. AF... permintaan hati..nak tidur berkelubung dlm bilik sambil dgn lagu Letto - lubang di hati.... ~~

bila kuar dgn separa rela.. maka mulalah xde idea nak gi mna or watpe... so..nasib baik la En. Tunang berpenyabar melayan kerenah..

1) plan nak gi Pulau Jerjak..wat photoshoot.. bila sampai kat jetty... hati yang bermuram durja rsa mcm xberminat.... ckp kat Mr. AF... xmo pi.... kereta pon xturun... wat request nak gi Queensbay....

2) sampai depan Queensbay.... rsa xde mood nak menapak kat dlm shopping mall (perkara yang sgt mengajaibkan ) huhu..maka..wat lintas hormat jek kat depan Queensbay..sbb saya membuat request baru... nak gi USM...

3) Mr. AF nak bawak gi USM guna jln belakang... smpai dpn Vistana.. tetiba dpt ilham nak lalu kot umah orang-orang kaya... maka.. Mr. AF bertindak selaku orang yang menurut perintah... bwk pusing kot Bukit Jalil.. passing by banglo2 mewah... wow!!! mood kembali terangsang melihat umah2 yang tersergam indah...rsa mm main Farmville.... hehehe... bila mood dah kembali sikit... secara otomatik..nafsu makan turut terangsang... rsa mngidam nak masuk Pastamania.... only @ Gurney Plaza... maka... Mr. AF menukar halatuju menuju ke Gurney..

4) tapi on the way tu.. masuk dalam USM kot gate minden... dpt tgk balik tempat dating berbasikal... wahaha... mcm cte korea kan? kan? dapat tgk bangunan DTSP yang ber"kulit" baru... lalu kot school pendidikan. rsa berkobar-kobar nak sambung master..uummph!!! and byk lagi bangunan baru yang naik dlm USM ni.. baru 3 tahun kuar pdhalnya huhu~~.. kena sambung master!! kene sambung master!! --> recite mcm zikir ahakz ;p

5) on the way nak ke Gurney..passing by McD Green Lane... nafsu makan kembali bergegar.... terbayang Big & Tasty... nyum3 !!! kena mkn gak hari ni.... !! hehehe.. bila nafsu mkn dah pulih sebegitu rupa... maksudnya mood dah kembali ok.. tetiba rsa nak menonton The Last Airbender 3D... tp dah tau dah... konfem tiket sold out ni... biasanya kami boking ol... xske nak gi gamble tiket ada ke x... tp mcm di explain di atas..kuar dgn xde perasaan... xde proper plan..xde keinginan nak wat pape pon...

6) sampai Gurney... pegi eratur beli tiket... cerita yang disebut dia atas dah sold out..tinggal yang petang hari jek + yang bukan 3D... xmo ah... nak masuk premier class... tapi citer SALT jek.. (harap maklum...saya benci + anti Angelina Jolie)...xmo ah nak tgk...so.. mendecidekan diri untuk menonton The Jade and The Pearl..cte cina... tapi sebelum masuk panggung... turun pegi McD... tapau Big&Tasty..pastu masuk Pastamania... makan Marinara Fettucini and Big & Tasty.... sgt big nafsu makan kami...and sgt tasty makanan kedua-dua syarikat tersebut... hehehe..

6) lepas makan, pi surau pastu masuk panggung tengok cite yang sudah dibeli tiket itu... seb baik la best cite dia.. lawaksampaiketawadekahdekah.. dah r hero handsome (Mr. AF marah puji hero handsome wakakakaka )... kuar panggung semangat kembali pulih...dah tertutup dah lubang di hati..xleh dah r nak nyanyi lagu Letto... wahahaha... cte tu sgt best...dan dia punya tagline "every girls want to be treated like a princess"... hehehe.. i like!!!!


7) Mr AF ckp nak belanja mkn stik kat The Ship.... so meneruskan perjalanan menuju ke Feringghi... sempat menjenguk ke tapi Pantai.. abes kotor kereta En. Tunang sbb jalan lopak-lopak.... huhu~~ sorryyy!! pastu pegi masuk kapal... makan2... and singgah masjid terapung.. sembahyang...

8) meneruskan perjalanan pulang yang perlu merentas jambatan.... tapi jammed!! sungguh mengannoyingkan duduk kat Penang Island itu..sumpah!! saya benci...!! takat dtg jln2 weekend tu bolehla... elok melewati Padang Kota...ajak Mr. AF singgah.. kami xpernah lagi pi padang kota sama-sama sebelum ini.... singgah kejap.. amik syarat jejak kaki...

9) meneruskan perjalanan pulang... dan selamat smpai di umah.. mood sudah kembali pada normal... maih happy dan tersenyum2 even line internet wat hal... hikhik..

to Mr. AF,,thanks for being the bestest driver and melayan kerenah org xde mood tapi tapi ada lubang di hati.... hehehe... jgn serik..tu baru kerenah sikit2 jek.. seksok nak layan kerenah ibu mengandung lagi leceh.. kena belajar2 ahahahaha.... thank sebab memahami tagline "every girls want to be treated like a princess".... hehehe... love u!!

p/s :
1)thanks kepada pengarah filem The Jade & The Pearl ;p
2) kekadang rsa mcm nak selalu ada "lubang di hati" sbb u see lah... bila mood pulih jek.. nafsu mkn melanda mcm garuda....makin "sihat" la aku nnt huhu~~ xsuke!! xsuke!!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...