header flash

Monday, August 23, 2010

:: KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN.. MUNGKINKAH?? ::

menurut ibunda... ini adalah lagu faveret si erina tomei manyak syakap bebel2 nenong nenong... huhu...umur x masuk dua tahun lagi dah pandai layang lagu jiwang huhuhu~~..xsabau tunggu dia dtg nak pasang lagu ni kuat2 hikhikhik..


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan


secara peribadi...

lirik dia sgt best..

kekadang rsa gak ada kne mengena...

kira hebat ah penulis lirik ni.. boleh memahami kata hati ramai rakyat malaysia...

atau dari pengalaman beliau sendirikah? huhu~~

mungkin..kekadang itu... perpisahan akan lebih membawa kebahagaiaan...

sejauh mana kita nak pertahankan...

semuanya telah ditentukan..

kita harus belajar untuk let it go..

biasanya benda ini berlaku pada pencinta setia..

sebab klu yg jenis player..

dia senang jek.. rembat yg mna ada..

dah ada gf/bf... pasang spare

pastu pilih jek yg mna rsa terbaik.. takde masalah psal dilema kebahagian dlm perpisahan... sbb bg dia mmg xde dilema ah... mmg dia ske perpisahan tu.. org mcm ni... memang dibenci oleh aku.. heh emo... ok.saya kuarkan statement ini "SAYA, HASNIZA IBRAHIM.. MEMBENCI GOLONGAN2 PLAYER & GOLONGAN YANG SUKE PSG SPARE ..XKIRA LELAKI OR PEREMPUAN... dgn ucapan... GTH!! ".. uiskh... mmg sy anti...

biasanya..ada bebrapa faktor yang mnyebabkan ramai org berada dlm dilema kebahagian dlm perpisahan ini..

1) apabila hubungan yang terjalin adalah lama... contohnya.. 3 tahun, 5 tahun or 8 thn dan lebih.... bila dah makan msa bertahun2 ni.. sudah tentu dah jd berat hati untuk decide... iskh..btol ke x? btol ke x? sbb rsa syg dgn msa yang telah dicurahkan dgn penuh kasih sayang { included gaduh2}... rsa mcm klu nak break off.. mcm membazir waktu.. dan persoalan2 lain muncul.. mampukah nak jumpa pengganti lain?? mampukah nak hilangkan rsa kasih dan sayang? mampukah nak lupuskan segala kenangan dan memori jika bertemu org baru??

2) bila hubungan telah diketahui oleh ramai pihak... kawan kawan, family dan sanak-saudara... klu anda dikelilingi oleh mereka2 yang memahami xpe.. amat bermasalah jika dikelilingi oleh mereka2 yang yg tidak upportive.. seperti meblame anda jika break off even dah terang lagi bersuluh si dia tu kepala xleh pakai... atau mungkin anda akan berasa risau dan sedih apabila family berduka lara di atas perpisahan itu... atau anda berasa malu sbb dah bercinta sudah lama.. kemain dan beria..alih2 putus..sudah pasti akan ada ramai mulut-yang-xtau-atau-lupa-tentang-jodoh-di-tangan- Allah akan bersokseksoksek... geng jahiliah depa ni.... ;p biasanya ni bagi org yang putus tunang.. mcm2 teori r si jahiliah ini akan berkata.. "tu la..tunang lagi lama-lama... kan dah x jadi.." hello.. klu dah xde jodoh.. nak wat mcm mna..let's say diorang kawen awal..and jodoh mereka x panjang ktakan... xpsal dah pegang status janda... so putus tunang is better la..at least still anak dara... ada la tu yg dia perasan psal xserasi..sbb tu diorg xmo teruskan..klu teruskan jugak.. meaning mengamblekan masa depan la...

3) bagi mereka yang dah berkahwin..pompuan especially.. berpisah adalah benda terakhir yang harus difikirkan... tapi klu dah pasangan tu main sepak terajang tiap2 hari..tiap2 minggu... xpon dah terang2an ada skandal, siap kne tangkap basah lagi..... and anda xnak bermadu... nafkah xbagi.. pastu siap pau duit bini.. mesti akan terfikir untuk berpisah... cuma.. agak dlm dilema bila memikirkan akan hilang tempat bergantung dan juga msa depan anak2... sebelum mengambil langkah kebahagiaan dalam perpisahan... berdoalah... berdoa agar dipanjangkan jodoh.. berdoa agar dilembutkan hati pasangan anda mna tau dia tetiba berubah menjadi suami mithali.. igt..doa org yang teraniaya adalah makbul.. dan berdoalah agar dia diberikan hidayah... berdoalah untuk kebaikan semua.. dan langkah terakhir... beristikarahlah....

sama jugak untuk individu2 yang lain... sebelum membuat sbrg keputusan.. beristikarahlah..


p/s :There’s no need to miss someone from your past because there’s a reason why they didn’t make it to your future. When one door closes another door opens; but we so often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.

fuyyoo.. mcm pakar cinta lak... hehehe... sebagai peringatan kepada diri sendiri....

1 comments:

Syima Emi said...

niza, mmg lagu tu sgt best kan.. edry kru yg buat lagu n lirik dia. sgt best. aku mcm berkhayal je bila dengar lagu ni..wakakakakakak...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...