header flash

Wednesday, August 4, 2010

:: KOSONG ENAM EMPAT KOSONG ::

6.40 am dikaca mata En. Google

ini cerita fakta.. involved a few names and figures...

1) saya berkawan dgn kak bani
2)kak bani berkawan dgn saya
3)saya dan kak bani bekerja di sekolah yang sama
4)saya dan kak bani mengajar subjek yang sama ( biologi + sains)
5) saya dan kak bani sama2 tinggal di parit buntar
6) saya selalu menumpang kak bani ke sekolah (jika kesihatan kurang cemerlang )
7) kak bani kadang-kadang shj menumpang saya..
8)sekolah SMAI hebat/dikenali dgn pantun
9) sudah berdekad SMAI mengungguli pantun daerah Kerian (hiperbola.... fakta kurang tepat..abaikan ) ;p
10) kak bani menjadi pembantu kak pah untuk melatih team pantun SMAI
11) team pantun perlu duduk satu rumah untuk sesi latihan
12) team pantun SMAI menyewa rumah di Taman Pekaka, Nibong Tebal, depan USM Trans Krian.
13) untuk peringkat kebangsaan.... kak pah dan kak bani latih 5 orang students + 2 ex team pantun yg skrg belajar di form 6.. form 6 xleh join pantun dah...

AND THE STORIES GOES...

1) pada 29 Julai 2010.. saya terbangun lewat.. pkul 6.40 pagi baru terjaga... terkejut terlompat2 mcm katak sebab kalut... baju batik xioron lagi... xnak pkai baju batik..ktanya pengarah PPD nak dtg skolah hari ni.... so dlm kelam kabut itu...terdengar hp menyanyi2 ... kak bani called... mintak tolong amik budak kat tmn pekaka bwk pi skolah sbb kak bani demam...mc... dan pd msa itu..pkul 7.00 pagi... sy mandi pon blo.//maka dgn rsa bersalah ckp kat kak bani... xdpt nak menolong.... huhu~~..smpai sksolah pkul 7.35 pagi... merah!!!!! cesss!!! gara-gara bangung lewat dan baju batik punya psal.... klu xpyh iron baju batik... konfem smpai awal sikit... tapi rsa bersalah sgt2..sbb xdpt nak membantu dikala kak bani dlm kesusahan.... mintak maaf ek kak bani...

2) pada 4 Ogos 2010... saya siap sgt cepat... pkul 6.30 dah siap.... kebetulan mak cik + pak cik saya (mok zah + ayah yie) ada kat umah saya sbb sepupu saya konvo... jadi.. sbb dah teriap awal.. maka sy pon bertolak awal ke sekolah... 6.40 pagi.. toyol sudah menderum meninggalkan pagar umah.... semasa memandu... terdengar hp menyanyi2... tapi handbag jauh disuatu sudut ..susah tangan nak menggagau sambil memandu.... maka.. berkata dlm hati "kat traffic light pasni r tgk sape call".... tapi... sudah ketentuan Illahi... setiap traffic light pada pagi itu... HIJAU!! so sy xboleh nak stop... last2.... dah smpai kat traffic light bagan serai baru la berjumpa dgn traffic light yang merah.. msa tu lah baru boleh nak terbongkok-bongkok menggagau hp... dan berjaya untuk membaca sms "NIZA....NAK MINTAK TOLONG BWK BUDAK GI SKOLAH.... KAK PAH KNE PERGI KURSUS KAT PPD"..... ohlalalala..... menggelabah muka.... baru nak call... lampu dah hijau... so dah masuk pagar skolah... menapak nak gi ofis baru boleh called kak bani.. ckp yg sy dah smpai kat skolah dah... terlebih awal la pulak..... aduiiiiiiiiiiiiiiiii..... sekali lagi rsa bersalah membuak2... tidak dapat membantu kawan di kala kesusahan.... huhu~~sekali lagi rsa bersalah sgt kat kak bani.. mintak maaf byk2 ek kak bani....

smpai skrg...masih rsa bersalah... mcm mna nak tebus ek??

sekian,

insan yg berasa dirinya bersalah
-hasniza-



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...