header flash

Friday, September 17, 2010

:: AKU & SECRET ::

Aku ada satu prob...
tapi xtau aku sorang je ke..
or ramai lagi yang menghadapi dilema mcm aku..

al kisahnya... tentang kek secret recipe..
sangat best...
aku suke smua yg melibatkan bunyi choc... hahahaha {i'm chocoholic}

dah klu aku dah suke..apekebenda yang masalhnya lagi??

aku menghadapi masalah dgn kek secret..
sebab dia punya size sbijik tu besar sgt... brapa kilo ek? 2kg ke? --> aku assume je la..sbb aku googling xjpe jwpn...

ye..saiz dia tersangatlah besar untuk aku yang slim dan xkuat makan ini.. {hak hak hak!!... gelak guling2 bca statement ni }
sebagai contoh..
nak kuar celebrate birthday aku or Mr. AF...
kami hanya keluar berdua or bertiga (bukan syaitan okay yg ketiga tu.... mungkin abag aku join skali or adik dia join skali)
terpkasalah kami beli kek secret yg slice tu utk sambut birthday....
ye la..xkan nak beli sbijik kek yang besaq gedabak tu utk mkn berdua....
sgt2 lah xkne dgn events...
dan bila beli kek slices ni... rsa mcm xspecial..
rsa mcm.. "blergh... lossernya kek birhday kek slice"
huhuhu~~
jadi. kami beralih arah kepada kek Baskin Robin or bkery cottage or mna2 kedai kek yang berdekatan je lah.. secara x langsusng... pelanggan sudah lari.. --> notice this wahai Secret RECIPE

dan situasi kedua..
bila nak sambut birthday ahli keluarga aku yang lain [ abah//ma//kak//abg edi//abg//aku//ezry//erina//erisya ]... selalu menghadapi masalah bila nak beli kek birthday dari secret recipe..
ye ah.. keluarga kami kecik..dan biasanya birthday disambut secara dalaman shj...
dan skali lagi saiz keke mengganggu kosentrasi untk sambutan...
ye ah... kek secret tu sesuai sekiranya ahli yang berada di majlis dan yang berumur 7 tahun ke atas adalah seramai 15 orang atau lebih .. barulah boleh habis...
maka..sah2 family aku x menepati syarat itu.. [setakat hari ini la }
jd.. untuk mengelakkan di bebel oleh bonda dan ayahnyda sekiranya kek xabes.. or xsanggup rsanya melihat bonda dan ayahnda terpaksa mkn kek dgn banyak {even dah tau paras gula mereka tidak normal..} semata-mata untuk membantu menghabiskan kek..
maka..terpaksalah kami menukar pemilihan kek di bakery-bakery.. or cottage-cottage yang menyediakan kek dalam size yang lebih kecil... or terus tukar trend... xbeli kek dah... beli cupcakes or donut2 yang bermacam kaler dan flavour.... hehehe...

jadi aku musyikil...
aku sorg je ke yang ada maslah mcm ni??
adakah aku weirdo???
tapi kalau bukan aku sorang yang menghadapi masalah mcm ni...
aku harap...
Secret Recipe tiak ambil mudah hal ni...
buatla borang survey....
so improvela mna2 part yang patut..
bukan apa.. at least.. bisness korang jugak yang akan jd mantap..
customer x lari semata2 nak cari kek yang size lebih sesuai dgn bilangan ahli jemaah....


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...