header flash

Thursday, September 2, 2010

:: CERITA ANAK-ANAK ::

ini cerita past tense... knapa dia jd past tense? sebab aku xmo guna istilah basi... hehehe... actually sbb lately aku xde mood nak menulis dan juga ada hari2 yg mana kesihatan kurang cemerlang... seperti skrg... masih rsa loya2 ngalahkan org mengandung.... haaish...apa la kne aku nih.... huhu~~

disebabkan ini adalah cerita past tense... jadi saya wat all in one punya ceritalah senang...

30 OGOS 2010

xseperti tahun lepas di mana sy telah membuat surprise delivery kepada si kembar...{ erk... actually apa sgtlah pengertian budak setahun tentang surprise... birthday pon xtau ape maksudnya...blur2 jek tgk org nyanyi ahakz }... actually ia lebih kepada mama + papa + atuk + nenek + abang + nanny si kembar yang super surprise dgn ketibaan Fiza Psheep di depan rumah menghantar sesuatu yang fresh from the oven...


ok.. itu cerita sgt2 past tense... setahun yang lepas...
tahun ini since budak umur 2 tahun dah pandai buat request...

seb baik la harga tu xdelah boleh membuat krisis kewangan... lgpon... paling koman pon stahun gak diorg guna makhluk ni kan... maka... jeng jeng jeng....

hadiah telah di post kepada si tweeny sebulan lebih awal... ye lah.. tricycle ni bukan boleh main lma2.. jap lagi mesti demand nak basikal lak... msa tu... sila minta dgn ibu bapa ye.. hehehehe... sbb harga 2 buah basikal boleh mnyebabkan krisis kewangan bagi cikgu cabuk seperti saya ini... ahahaha.. {penat sy cari mna gmbr si tweeny posing dgn tricycle ini.... tp xjumpa.. so xdptlah nak dilampirkan bersama2... tapi menurut bonda... they love it damn much.. smpai mlm2 pon xnak tdo..nak kayuh2 tricycle ini... hahaha... rsa sgt puas hati.. it's worth every penny hehehe} ...



01 SEPTEMBER 2010

dlm entry sebelum ini pernah aku cerita kan...
si Ezry pengarang jantung berjaya puasa penuh selama beberapa hari..
setakat hari ini... rekodnya ialah 15 hari...
maka..
si atuk dgn nenek merangkap bonda dan ayahnda beta..
telah membeli ini sebagai saguhati...

fuyyooo.....
dpt adiah mcm2...
aku dlu puasa sebulan penuh bonda + ayahnda bagi duit RM30 je... {tahun 1993}
ni rsa nak wat surat claim duit tertunggak rm 170 nih... baru la fair dgn ezry.... tambah2 dgn status kewangan yang kurang stabil untuk membuat persiapan raya.... huhu~~ ;p

bila pk..seronok kan jd budak skrg..
tu baru atuk + nenek bg adiah...
tak kira lagi mama + papa..
tok + wan...
cik sue.... erk... ada ke?? huhu.... buat msa ni..pesanan penaja berkata.. jgn terlampau berharap ek.... ekonomi gawat..hahaha... harap2 muncullah kek ben-10 di hari raya nnt.... {alamak..xorder lagi nih... }

tp btolla..
umur 5 tahun dpt PSP... aku dlu dpt top 3 dlm kelas msa darjah 3 baru dpt Brick Game...
umur 6 tahun.. berkemungkinan besar dpt digi cam as he wish... aku dlu... dpt 8A PMR baru dpt camera.... tu pon jenuh kne hentak2 kaki.... erk.. tipu.... sy cool shj msa wish nak camera tu.... ;p

k lah.. dah byk lak merapu meraban nih..
nak turun carik sweet...or pape yang boleh hilangkankan rsa loya ni...

sebagai penutup bicara.... rebutlah peluang untuk beramal ibadat di malam2 terakhir Ramadhan yang bakal meninggalkan kita..... sungguh sedih rasanya.... I ❤ Ramadhan..


"Allah has favored Friday over all other days, the month of Ramadan over all other months, and the Night of Destiny (Lailatul-Qadr) over all other nights."


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...