header flash

Tuesday, September 21, 2010

:: MAHER ZAIN ::

Siapa xkenal maher zain...angkat tangan???

uiskh.... ramai jugak...

xpe..xpe...
jatuh tgn... and ape lagi... googling la "maher zain"
hikhikhik....

ok..
aku pon xde la knal rapat sgt dgn maher zain ni...
jiran pon bukan..sedara?? memang jauh panggang dari api la... hehehe..

ok..serba ringkas tentang Maher Zain.... {banyak2 aku pon xtau... hahahaha}
dia dilahirkan di Tripoli...Lebanon....
ayah dia seorang penyanyi..
jadi sejak kecil dia dah diintroducekan dengan muzik...
bila umur 8 tahun.. barulah dia dan keluarganya berpindah ke Swedan..
bersekolah kat sana....
ada degree Aeronautical Engineering..
tp dia punya passion lebih kearah muzik..
jadi dia pun b erkecimpung la dengan industri muzik..
tapi bukan sebagai penyanyi...tp lebih kepada composing la..pelbagai genre..
dia pon join RedOne Production di Swedan...
ramai la artis fofuler sebab dia..
pastu dia pindah ke RedOne US....
RedOne ni kira production glamour la sebab ramai artis populer bwh label tu macam arwah Micheal Jackson, Akon, Lady Gaga, Enrique Iglesias.. and many more...
tapi bak kata orang..
walaupon dia minat bidang tu... tap hati dia rasa something kurang.. rsa mcm xkena dgn life mcm tu...
so dia pun balik Sweden...
and masa dia balik Sweden...
dia mula mendekatkan diri pada jalan yang lurus...
Selalu berkunjung ke Masjid Stockholm ..
kat sana jumpa la ahli2 jemaah {mcm geng Tablaigh la kot} yang seterusnya menjadikan beliau seperti beliau pada hari ini..

“If I had one thing I’d like to tell people out there it would be that it’s so easy to see the right way if we just open our eyes and look properly; that’s what happened to me.” --> MAHER ZAIN
Lagu dia semua best... antaranya..
6) Alhamdulillah // Thank you Allah
9) Awaken
>> klik pada tajuk lagu utk dgr lagu itu <<

lagu-lagu inilah yang dinyanyikan toyol setiap kali toyol bergerak.. hikhik..duk pusing CD Maher Zain jek.. hehehehe....

p/s : 15 October 2010 ni.. Maher Zain datang Malaysia... tapi sayang... aku kena kahwin dengan Maher Zain weekend tu... eh!!! bukan...bukan.... aku ada kursus kahwin weekend tu... xdapatla nak tgk.. lagipon..cikgu addmath aku selalu pesan.. "utamakan yang terpenting daripada yang penting-penting".... jadi.. kursus kahwin dgn Mr AF lebih penting berbading konsert Maher Zain... unless..aku kahwin dgn Maher Zain..lain cerita la pulak ahakz... hikhik.. tapi.. rakan-rakan sepekerjaan {ZAI,KAK BANI,KAK PAH, KAK MOON, ANIS} semua pergi... huhu~~... bestkan klu tarikh xclash... boleh tgk konsert maher zain.. T__________T

info lanjut..tgk [ SINI ]...



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...