header flash

Saturday, October 16, 2010

:: BELAJAR BERKORBAN ::

[amaran : ayat tunggang langgang//isi kurang mantap due to pengaruh dadah selsema + penat dgr ceramah]

OK.. seriously..
aku bkan nak cerita pasal ibadah korban..
even raya haji akan menjelma x lama lagi..

"di kesempatan ini..saya ingin mengucapkan selamat berangkat ke Tanah Suci Mekah buat para jemaah haji Malaysia... dgn ucapan..semoga menemui kemabroran... "

ok..stop iklan..

sambung cerita korban yang bukan raya korban..
aku nak cerita psal pengorbanan...
terutamanya apabila menuju ke gerbang perkahwinan...
sesungguhnya..banyak pengorbanan yang dituntut dalam mendirikan rumah tangga...

seperti contoh..apa yang aku alami ini....

nak kawen.. terpaksa pergi kurus kahwin...
dan..dah siap register bayar serba bagai.... termaktub la dlm list...
tarikh kursus jatuh pada 161010 & 171010...

elok settle urusan bayar membayar..
baru tau psal konsert Maher Zain 151010...
maka..melepaslah aku... hai hai bye bye sajelah pada Zaina, Anis, Moon, Kak Pah, Kak Bani & Kak Shimah yang bertolak ke KL dgn penuh bergaya pada siang 151010 menuju ke Stadium MBSA.... T_____________T

sebelum tu.. pada hari Khamis.. call bonda... baru dpt tau... kakak aku nak wat acara tiup2 lilin utk Birthday Ezry.. xdela parti jemput badut segala bagai.. just panggil budak2 di kejiranan tu yang merangkap kawan sepermainan Ezry petang2... kebetulan jatuh hari Sabtu kan.. so sekali lagu aku menggigit bibir... kalaulah dpt join...... T______________T

gmbr dicuri dari FB mama ezry...


itu adalah contoh kecik.. nnt lagi byk pengorbanan yang terpaksa aku wat..
tapi xpe... andai pengorbanan itu akan membawa aku ke arah kebaikan....
aku lakukan dgn hati terbuka... sebab setiap benda yang berlaku..ada harga untuk dibayar...

ini adalah liku2 normal.. aku kena mula belajar untuk mengucapkan selamat tinggal kepada gaya hidup
single-mingle-boleh-pegi-mana-mana-sesuka-hati-tanpa-perlu-fikir-hati-yang-lain secara perlahan-lahan even ianya memilukan....sumpah.. hidup bujang adalah menseronokkan especially bila kita ada geng-baik-punyer-sekepala... so kepada mereka2 yang masing single.. jgn risau..jgn bermuram durja..jangan sedih2... enjoy ur life.. itu adalah sesuatu yang sgt nikmat.. hnya kita2 jek faham perasaan tu mcm mna...

jadi.. aku mngharapkan.. bila "berdua" nnt...life akan menjadi kembali happening.... dan lebih baik... insha-Allah...


AKHIR KATA..

1) HAPPY BIRTHDAY TO YOU EZRY!!.. actually... dah byk kali dah wish bday ezry sbnrnya.. {kek dah lama dah dicerna... cadar tu bila mau pasang? igt hr tu dah pasang..that's why cik su bagi awal...dah ada ben-10 teman..so kena berani la tdo sensorang harapnya} tapi since today is the official date..so.. just wanna wish you... be good son..a good grand son..a good brother..a good nephew... never forget that i love u so much999999 even slalu jerit2 marah

"Ezry!!!!!! lama sgt kat toilet..watpe tu??!!"...
"Ezry!!! jangan kacau adik!!!"
"Ezry!!! toys ni sepah2 nak cik su buang??!!"
"Ezryyy!!! asyik main game jek.. xbaca buku pon!!!"

itu namanya jerit-jerit tanda sayang...
but the truth is..from the depth of my heart... i love you!!!!
{agak2 klu 20 thn dari skrg.. dia terbaca entry ni..dia terharu x? T______T }



...
..
..
..
..

... korang sila BERHENTI takat sini sahaja...
..sebab yang seterusnya untuk Mr. AF..




pergi kursus kahwin dgn you adalah 1000,000,000,0000,000,0000 lagi best compare dr pergi konsert Maher Zain even Ustaz2 penceramah lagi kurang hansem dari Maher Zain.. even seksa lenguh satu badan duk dgr ceramah dari pukul 9.00 pagi sampai 6.00 petang.... and esok ada lagi... huhu~~..tp sy rsa itu adalah indah... because u r there =)

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you



* zillions thanks for singing this song to me... so nice of you lah... frankly speaking... suara Maher Zain lagi best..... hahahaha... but i still love you.. *(blushing) ;p

3 comments:

one mieyla said...

erks... 20 taun akn dtg... still de ag ke blog nie..? agop3...^^

HASNIZA IBRAHIM said...

tu la mieyla.. ore harap ada lagi la..
sbb anra niat wat blog ni..
suapaya boleh dibaca di masa tua...
untuk igt smula kenangan2.... T_____T

LazyGenius said...

cayalah........mcm dpt anugerah 'best entry ever' je!!!;p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...