header flash

Friday, October 29, 2010

:: BILA SEMANGAT ::

actually aku igt mlm ni nak wat entry psal asal usul aku..
alih2... mood terganggu disebabkan oleh cimbclicks yang wat hal...
aku dgn penuh smgt kesukanannak bayar bil..
alih2 cimb wat hal... nak transfer fund boleh...
tp bila nak pay bill dia jd mcm ni...

kemana hilangnya button submit??
UPDATE :: sebenarnya bukan system down.. tp system menjadikan aku jakun... hahaha {gelak malu} actually.. bila kita dah click my fav list.. kita kne tekan skali lagi dalam box yang dah tertulis nama fav list kita tu.... {mna nak tau..xde instruction pon.. len kali upgrade system.. upload skali instruction....huhu~~}

tp kan.. korang pernah x jd mcm aku ni...
meaning... bila kita tgh mgt nak wat pape...
or kita nak siapkan benda tu cepat..
MAKA...
bermacam-macam dugaan dan halangan yang datang...

ni pengalaman aku dlm bulan ni...

1) awal bulan ni aku kne jga PMR...so terpaksalah aku tinggalkan kelas dalam 5 hari.. 5 hari itu jumlah yang byk...tambah2 bila nak kejar syllabus... so dtg skolah jek.. elok msa Sains... aku rushed pegi lab physic... elok budak masuk... nak on projector {atau dipanggil juga sbgai LCD} xboleh... sbb rupe2nya plug dlm lab tu xberfungsi... sebelum2 ni ok jek.. dekat 10 minit msa terbazir... so bwk budak pindah pegi lab bio... skali lagi nak setting projector... projector xmo on....biasa aku duk guna elok jek... ok..sabar..sabar... cool..rilex...chill out.. {semua tu nasihat untuk hati}... dgn pantas kak zue {lab ass} mai bawak projector baru.. ok..dia on.. skali connect cable kat lappy.... tup!!! terus gelap monitor... lappy aku terus log off... hohohoho..memang mencabar keimanan.. last2... setelah terkorban hampir 30 minit daripada 60 minit waktu yg aku ada.. aku meneruskan pembelajaran hanya guna white board and marker... sesia aku stay up sampai pkul 2 pagi wat power point baru yang serba ringkas sesuai dgn kelajuan nak kejar syllabus... dan bukan main nak menghargai masa.. last2 30 minit terbuang macam tu jek T______________T...

2) 2 minggu lepas...ada byk benda aku nak kne submit... report program Tadarus...data ponteng SEPT, JULAI-SEPT... soalan exam akhir tahun Biology F4 paper 1,2 & 3 { mcm hampeh..JPN wat soalan subjek teras jek... subjek elektif..cikgu2 kne wat sdiri...grrrrr }... so.. ink printer kat rumah kurang meriah...{lgpon.. hal berkaitan kerja..guna je la ink hak kerajaan... save nak mati ;p } so nak print kat skolah... time kita nak cepat tu la.. printer kat lab kak Zue asyik nak kertas tersangkut.... pegi bilik media... aligment printer gelong... xcantik ah report yg aku wat penat2 tu... nak gi kat lab ICT... segannnnnnnnnn..... nak print kat ofis.. smua depa pgi taklimat ape ntah... print kat lab KBSM...siap print report..dia jd gelong jgak.. kertas asyik nak tsangkut... last2.. kemabli print dia lab kak zue.... tapi.. letak kertas satu-satu... mmg melecehkan... even ianya adalah laser printer... huhu.. T_____________T

itu pgalaman yg aku baru alami la.. sblm2 ni ada byk lagi... beli kek nak celebrate bday cik anis diyana... simpan dlm peti umah aku..pastu lupa bwk gi skolah.. lps skolah cepat2 balik umah... balik dgn kak bani.. smpai depan umah.. baru tringt.. kunci umah duk dlm toyol... hohoho... giler rsa mcm nak nangis... gi USM Trans Krian amik kunci dgn abangnda... seb baik msa tu dia xpgi smyg jumaat lg huhu...see... betapa berhalangannya bila kita nak cepat or bersemangat nak wat sesuatu....T_______T

banyak lagi lah pengalaman aku.... aku rsa xlarat aku nak tulis semua... lgpon dr aku duk imbau smula kenanga2 lampau.. baik aku gi tanda paper exam budak2 ni.... ok.. babai.. tetiba dtg smgt nak tanda paper Sains... harapnya.. xdelah halangan yang muncul seperti pen merah aku tetiba cicak bawak lari and so on.... huhuhuhuuu~~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...