header flash

Tuesday, October 19, 2010

:: BUDGET SYSTEMATIC ::

mengikut pemerhatian aku...
orang yang tulisan dia cantik.. sebijik2.. kemas... adalah seorang yang sistematik dalam pengendalian tugas hariannya.

tulisan aku buruk. maka korang faham2lah... T_______T


tapi... kita mesti bertabah {chinese suke guna term ni hakhakhak}
jd.. aku pernah cuba untuk mengubah tulisan aku supaya jd lawa...
tapi....aku xmampu nak ubah tulisan aku supaya jadi lawa..
even aku dah cuba tulis dgn kadar kelajuan 1 huruf seminit..
tapi ia tetap tidak cantik cantik...baiklah T________T

maka aku perlu berubah ke plan B...
xkan sampai tua aku xblh jadi sistematik kan sbb tulisan aku xlawa..
maka aku mem"budget"kan diri aku supaya menjadi sistematik... kononnya...
macam mna aku wat?? hahaha... sgt simple...
korang pon blh ikut klu nak ikut....
sgt99999999 senang...

korang listkan semua kerja yang korang kne wat....
semua sekali.. klu terlampau byk..
korang listkan mengikutkan kepentingan..
for example.. kerja2 yang perlu disiapkan pada hari tu..
or dlm minggu tu...
or dalam bulan tu...
it's really helping to keep u organize and put you right on the track..

besides...
kekadang kita rsa kerja kita byk sgt9999999..
so mkn dah xlalu... konon pressure kan..
tp bila list out.. selalunya akan jadi mcm ni..
"eh!! x byk pon kerja aku..."
msa tu.. terus craving for pizza, KFC, Seoul Garden serba bagai sebab rsa terlepas dari bebanan kerja melampau hahahaha..

ini adalah contoh..

OMG...!!! banyaknya nak kne settlekan within 2 weeks....
huhu~~

ni yang tetiba rsa nak list benda macam ni nih... hehehe...
auwww....auwww... xsabar nak kawen... hehehe..
tapi kami kerja mkn gaji jek...
xde bisnes2 nih... maksudnya..
kami xde duit melimpah ruah..
so tahun berapa nak terlaksana semua ni pon xtau....
tapi xpe.. skrg2nya.. bila pk pon hati dah mampu senyum..
tp sgt berzam nih nak jejak kaki ke tempat2 tu sblm "menutup mata"
pasni nak cari tin Milo banyak2... nak kumpul duit... hahahahaha....
dan harapnya umur kami panjang.. aminnnnnnn...

dlm2 byk2 benda.... list pengurusan kewangan yang aku xpernah buat.. hahaha... dah tau dah.. konfem membazir dakwat pen jek and tenaga jek klu aku wat..aku xkan patuh... huhuhu~~.. pastu..teringin nak wat "whislist".. tapi aku xwat ah..pasni kne cop ngengada dgn orang {sbb aku pnah cop org yang wat whishlist sbgai ngengada hahaha}... apa? list brg nak shopping? yg tu aku xpnah wat list.. sbb nnt penat nak bwk kertas byk2.. listnya byk sgt... hikhihik..


tapi sebab nma pon bajet sistematik.... maka... xdela perfect 100%.. mesti ada cacat celanya... most of the time... inilah yang terjadi..
"mna aku letak list yang aku wat tadi"
huhuhu~~ i'm so pathetic rite T__________T


p/s:semoga kalian jugak berjaya membudgetkan diri kalian sistematik sebagaimana aku wat... hahahaha



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...