header flash

Sunday, October 24, 2010

:: MENCABAR ::

badan sgt penat....
so hr ni xde aktiviti yang memerlukan pergi ke sekolah...
maka xpayah keluar rumah seawal pagi...
maka boleh la bermalas-malas atas katil selepas subuh....
nak bangun breakfast tu sgt MENCABAR ok...

dah lma rsa x buat house keeping...
so ape lagi...
sweeping and mopping Indonesian the floor hehehehe...
tp dikala vitamin M sgt melimpah ruah dalam diri ini..
maka ia menjadi sgt MENCABAR ok...

sesudah siap mengemop..melipat kain... brunch..
maka bersantai-santai sambil menonton
Rules Of Engagement - How I Meet Your Mother - Melodi
tetiba mulut terasa mengidam-ngidam nak makan rojak mangga...
atau dlm bahasa kelantan... "colek pauh"....
maka... dgn penuh kelonglaian....
pegi dapur... amik mempelam Epal yang amik kat skolah sejak hari Khamis hr tu lagi.....
amik peeler dan peel sambil lewa ala-ala malas...
dan..tup!!! peeler makan jari.... giler weih.. isi kat fingertip terkopak... kosong....
apa lagi... darah mengalir tanpa henti... dah la msa tu matahari tepat di paksi-Y..
4 helai tisu wei... penuh darah...
nasib bik ada abangnda tolong jadi doktor...
tp dia pon xreti gak nak balut... sbb btol2 kat fingertip....
sgt MENCABAR.... huhu..
klu kne pisau xpe..dia luka segaris.. ni peel sebahagian isi huhu..
maka..ni jek hasil balutan tercantik yang boleh dihasilkan untuk menutup luka dan darah yang mengalir meleleh-leleh...
mungkin ini balasan org yang xikhlas untuk bg makan kat mulut sendiri huhu T________T


maka tinggalkan aje buah "pauh Epal" tu kat sink... {dlm bahas kelantan xde istilah mempelam = mempele ok.. itu hanya dibuat2 oleh org yg xpandai kecek klate... }
menjeling ke arah peeler dgn tajam sblm pegi tbaring depan tv...
banyak hilang darah la katakan... {cheit!!! nak muntah dgn statement x boleh blah itu hahahaha}

maka... untuk mngii masa dari terbuang bgitu saja..
aku pon amik la paper BI nak tanda..
baru tanda satu script... ada kedengaran bunyi pelik kat luar umah...
so aku pon bangun menjengah ah...
tkejut giler..
pdg rumput dpn umah tu terbakar...
asap berkepul2... angin bertiup kencang...
aku dah cuak..dgn umah2 aku skali blh terbakar nih...
maka teruss call RELA area Parit Buntar ni...
tggu 5 minit tp still xnmpk rupa.. jiran sebelah dah call bomba..
tp sma jugak.. bomba pon xnmpk rupa lagi..
so aku pon call 999... wah..sungguh MENCABAR msa nak tunggu dia sambungkan dgn bomba tu..
3 kali sambung xberangkat-angkat.... kali ke empat baru bomba angkat....
dah siap call bomba... kembali lari keluar umah..
sebelum tu dgn jari berbalut.. agak MENCABAR jugak la nak tkr pakai track suit sbb nak kuar umah ni.....dah penuh dah geng RELA kat luar tu... {weekend kan.. biasala klu pakai seluar 3/4 klu duk dlm umah... hehehehe}..seb baik tudung Ikan Ikin sng dipakai.. klu nak pakai tdg bawal..mmg MENCABAR nak mati ah aku rsa hehehe..

dalam 5 minit pastu bomba sampai... and api berjaya dipadamkan...
alhamdulillah.... terima kasih ye En Bomba + En Rela.... jasamu dikenang...


dah abes semua..masuk umah...
mencuba untuk menanda paper BI..
tapi sesungguhnya.. menanda paper BI sgt la MENCABAR dan menguji kesabaran ..
especially bila baca ayat lintang pukang tu....

maka beralih arah dgn membuat entry ini..
dan ianya juga MENCABAR menaip entry ini dgn jari yang tercedera.... T__________T



p/s: napelah aku hanya pesan Big Apple kat abg aku.. ??? nape aku xjoin dia pgi Jusco Perda jugak... wohohohoho.... dish!! dish!! --> hantuk kepala kat meja huhu~~... [ semalam baru pegi Gurney..hari ni duk umah saje santai2..siapkan mana2 kerja yang patut --> memotivasikan diri ]


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...