header flash

Monday, October 25, 2010

:: RAJA PERTAMA DI UTARA ::

2013.. wajib KEPUJIAN subjek sejarah untuk SPM...!!!!
erk..baru cadangan... xkonfem lagi...
elok la kaji btol2 dlu.....
dah bosan dah dgn sistem pendidikan Malaysia yang kadang2 nampak macam "hangat-hangat tahi ayam".. wujudnya individu yg nak nama lebih dari kepentingan hasil pembelajaran.. [ok..aku pon xfaham dgn ayat berbelit aku tu hahahaha]

ok..sambung dgn entry ini...
nak bercerita tentang raja..
bukan raja2 kesultanan melayu...
tapi raja la jugak..
maka ini bukan sejarah penting....
tapi penting la jugak... [dah start dah ayat pening]
maksud aku... xpenting bagi semua orang..
hanya penting bg pemuja-pemuja raja burger...


BURGER KING dah ada di utara..!!!!!
baru je bkak.... 6 Oct 2010 di Ocean View Jelutong... Penang...
yeay!! yeay!! yeay!! --> contoh jeritan excited pemuja BK sambil menari dangdut hehehe...
biasanya balik KL singgah kat RnR Sg Buloh la klu nak melepaskan nafsu terhadap BK..
skrg..semakin dekat destinasinya hehehe..

so last Saturday..
on the way balik umah dari Gurney..{lps smyg maghrib kat gurney bru btolak pulang}
singgah la kat BK Ocean View tu....
dah lma craving for the Whoopers... (*^ -^*)

skali daa.... nak parking tepi BK tu pon penuh..
dah dapat parking yg agak jauh untuk menapak.. {xde la jauh sgt...tp org byk lemak mcm aku mmg malas nak menapak hahahaha}
naik2 sampai kat depan pintu jek..dah disambut dgn barisan manusia yang nak mengorder...
4 kaunter.. empat2 sampai ke pintu...
aduih.. giler ah terlaris di pasaran...
tp seb baik la service dia agak mantap...
dlm 20 minit jek beratur even org ramai mcm ulat... {erk..ulat ramai ke? pepandai la korang tafsir sendiri huhu~}

tp disebabkan dlm kedai tu dah sesak...
maka tbantutla nawaitu nak mamam sambil on wifi pastu update status kat FB
"at BK.. I ❤ Whooper"
hakhakhak.. {sgt anoyink kan prangai macam tu hahahaha.....}

maka..kami mendicidekan diri untuk menikmati Whooper kami di atas tembok sambil menghadap laut... nma pon lagi Ocean view kan...
tp sebelum membawa diri ke sana...
intai dlu atmosphere di sana...

1)xde la gelap sgt....
2)ramai orang bersantai-santai di situ..especially family...bukan couple2 shj..

bukan ape.. risau gak.. kan tgk syok2 makan burger..skali kne serbu...
waaa.... menangis xberlagu seumur hidup huhu....
{bonda dan ayahnda...anaknda pandai menjaga diri... huhuhu~ ini pukul 8.00 mlm}

so dah pilih port yang sesuai..
iaitu betul2 di depan tiang lampu...
dikelilingi oleh org ramai....
maka.. kami pon...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .


menikmati rezeki di depan mata...
dlm 15 minit jek... licin semua...
pastu masuk dlm kereta..
kembali meneruskan perjalanan pulang ke rumah... hehehe


p/s : nape la dr dulu lg xbkak BK kat utara nih?? spatutnya dah lma bukak kat Penang and Ipoh... bukannya xlaku.. terhangat di pasaran lagi...pasni kne perbanyakkan lagi.. lagi bagus klu bukak kat Parit Buntar yang indah nak permai ni... hehehehe.... so.. utararians... if u r craving for BK... go and grab one at our "nearest" branch... hehehehe... promote jgn xpromote hehehe...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...