header flash

Sunday, November 28, 2010

:: BILA DOA MAKBUL ::


akibat frust xleh nak kawen 7e....
maka berdoa secara senyap2 di dalam hati...
"ya Allah.. biarlah bulan 11 0r 12 ni aku kne pergi kursus induksi.. baru lah hati xsedih xdapat kawen pon "

konon nak merawat hati terluka lah....
pergi kurusus 2 minggu untuk bersuka ria..
sbb secara logk akal dlu.. mcm xmungkin ah aku nak kne induksi hujung tahun ni sbb aku panggilan ke-4...
bulan 8 pon baru kump ke dua pergi..
sekali.. doa aku dimakbulkan Allah..
dapat induksi hujung tahun ni....
even 3 hari (gov nak cut cost)
tapi aku dah merasakan kelam kabut giler...
mna nak siapkan asgment.. mana nak study... mna nak tanda paper, mna nak main dgn kanak2 comel... mna nak tgk tv.. mna nak jalan2.. mana nak santai2... huhuhu~~
huhu~~ kan bagus klu akhir tahun depan panggil induksi.. xde ah kelam kabut mcm skrg T________T

tapi... syukur dapat induksi.. dah 2 tahun kerja xsah lagi jawatan ni... sy nak masuk penjawatan berpencen.....


p/s : kepada kawan2 yang melangsungkan perkahwinan dalam bulan 11 dan 12 ni... saya ingin mengucapkan selamat pengantin baru, semoga berbahagia ke akhir hayat....
ohhh!!! sungguh aku jeles T_____________T


Thursday, November 25, 2010

:: 25th HORMONE ::

ini bukan entry scientific..
nak bercerita secara Biology tentang endocrine system dlm badan..
saya ulangi.. TIDAK!!..
ini sma jugak macam entry lain...
temanya ialah merapu.... hikhikhik...

25th hormone bukanlah bermaksud hormon yang ke 25 dalam badan..
lagipon..logically...ada sistem numbering ke utk hormone2 ni...??
tipu ah klu ada... alphabetically boleh r nak susun... numbering x kot...

ok.. stop bergaduh psal benda ntah ape-ape..
membazir masa dan juga tenaga untuk mengetuk key board..

25th hormone maksudnya hormone apabila berumur 25 tahun...


ini adalah bg diri aku lah..diri org lain aku xtau la kan..
sebab bg aku.. ketara sgt perubahan hormon bila masuk umur 25 ni...
kulit kejap berminyak.kejap kering, kejap menggelupas..kejap berjerawat tu xpayah cerita ah..
mmg sebelum umur 25 pon dah mmg mcm tu... hahahaha...

yg paling ketara bila umur 25.. minat dan nafsu sudah berubah...
klu msa zaman umur 18 tahun dulu...
suke sgt baca URTV, Galaxy, Lime, Cleo, Eh! dan yg sama waktu dengannya...
tp skrg.. bila umur masuk 25... dah xberapa nak pandang dah majalah macam tu...
yang menarik hati ialah Anjung Seri, Laman,
pastu berangan umah cantik2 ada landskap best2...
dan yang paling xboleh tahan ialah katalog pinggan mangkuk.... xleh nak layan Vantage...Corelle dgn Akojaya pon dah boleh wat kecur air liur.... huhu~~ then sudah pandai untuk beli Tupperware.... untuk apa kegunaan..diri sendiri pon xtau... plastik je pon.. mahal lak tu.. huhu~~ T___________T

hormon 25 tahun juga turut merangsang nafsu secara berleluasa jika terpandang perabot.. tgk set sofa....kecur air liur...
tgk dining set.. kecur air liur..
tgk wall paper cantik2.. kecur air liur....
tengok kepala paip yang indah berkilat2.. kecur air liur...
tengok tiles yang beraneka corak... kecur air liur...
tengok barang elektrik + elektronik... kecur air liur...
tengok kabinet dapur... kecur air liur.....
tgk sinki yang pelbagai design.... kecur air liur...
6 perkataan je yang berlega-lega dalam rongga tenggorak....
" BILA LA NAK BELI RUMAH NI??"...
huhu~~ sungguh xsabar....
auwwwwwwwww.... memang tersangatlah tidak sabar.......


dan yang paling parah bagi aku bila berumur 25 tahun....
sgt tergedik2 jiwa bila lalu kot area yang jual strollers, buggies, walkers, car seat, baby cot...
and terus gugur jantung bila tgk carters'.... huhuhu~~ xlarat nak kutip jantung ;p


tapi itulah... hormon 25... yang mengujakan....yang membuatkan aku banyak menyimpan cita2..
hingga satu tahap ia boleh mengakibatkan kemurungan dan tension....
sebab bila difikir secara logik tanpa dipengaruhi oleh hormon 25......
"ada ke duit untuk mencapai impian itu ?.."
T__________________________T

Monday, November 22, 2010

:: AKU & MONKEY ::

3 hari berturut2..
asyik pergi tempat yang ada monyet....

1) LYE HUAT GARDEN
2) ZOO TAIPING


3) BOTANICAL GARDEN


actually... aku ada sejarah dgn monyet....

menurut mak aku... msa dia tgh mengandungkan aku 2 bulan...
msa tu kat kg pandan, kuantan...
mak aku duk jemur kain..
then datang seekor monyet menyergah..
terkejut manusia mak aku...
sampai terbawa2 dlm mimpi....
so mak aku makin risau... kot2 aku terkena kenan moyet ke ape kan...
sampaikan msa lahirkan aku tu.. mak aku gabra abes....
seb baik la keluar2 menjenguk bumi ni sebagai seorang bayi yang sempurna siat tubuh badancomel anggun jelita.... alhamdulillah.... {potong yang mana tidak berkenaan klu rsa xpuas ati dgn statement aku tu hehehe... aku x kisah... ;p }

tapi.. ada la benda2 yang kekadang mengibaukan memori mak aku terhadap kejadian terkejut tersebut..
sebagai contoh...
1) masa aku umur dekat2 2 tahun.. klu belek2 buku..ada jek gambar monyet.. aku akan terexcited lebih2 sambil tunjuk2 dan ulang sebut "nyet!! nyet!! "... maka aku kta... klu alih page lain.. aku turn smula page tu kat gmbr monyet and tengok dgn sungguh excited dan kagum...

2) klu bawak pergi zoo msa kecik2 { 4-6 tahun}... sungguh teruja bila smpai kat sangkar monyet... ulang la berpuluh kali pegi zoo pon..aku tak jemu nak jd peminat monyet... huhu~~

3) msa darjah 3.. pergi kuantan..taman tuntum... monyet bawak lari selipar aku.... hahahaha...

4) msa darjah 5.. aku berlakon untuk drama bahasa inggeris bagi pertandingan sekolah rendah sampai peringkat negeri.. dapat no 2 lagi... dan watak aku adalah sebagai "monyet".... hakhakhak...

erm..ada byk lagi la trivia aku dgn monkey... tapi aku mngantuk.. xlarat nak recall... tp ingat!! jgn nak kutuk-kutuk aku sesuka hati.. sebab klu ikut kalendar cina... dia kta

" Monkeys are fun and loving persons who are always cheerful and energetic. They are very clever. Give a monkey a boring book to read and he'll turn it into a Musical. Better yet, he'll invite everyone to see it free! That's how talented, creative and generous monkeys usually are. "

Friday, November 19, 2010

:: RULES OF ENGAGEMENT ::


hooreyyy.... hooreyyyy...
yippiie....... yipppieee.....
kehappyan yang tersangat melanda diri...
sebab asgment kumpulan dah siap ... yg part aku la... {abaikan asgment indivdu dan juga bhn2 yg nak kne study.....baru hidup happy ahakz }

lgpon..esok adalah last day bekerja utk tahun ini secara rasmi...
sebab ada jugak yg kne pergi ke tempat kerja untuk perkara yang tidak rasmi..
seperti.. bertugas semasa paper PSV SPM...
kne pergi skolah untuk kemas2 bilik guru sbb diorg nak renovate nak jdkan lebih grand dr istanabudaya {wahahahahaha..... aku tipuuuuuuuuu ;p }

jd ,memandangkan esok cuti...
maka berkahir tugas sebagai guru...
bermula tugas sebagai penganggur bergaji... ahakz...

jd..ada la beberapa petua atau peraturan aku nak share dgn korang klu jadi cikgu....

1) jangan merajuk dgn students.... klu students xbuat kerja or ape... jgn merajuk.... wat malu jek.. budak wat xlayan jek.. paling maju pon htr wakil sorang pi jumpa cikgu mintak maaf... dan wakil tu biasanya ketua kelas or penolong ketua kelas.. yang wat kita sakit ati tu xde effect pon kat hati dia.... paling galak dia buat... mngumpat hal cikgu merajuk dgn kawan2 pastu gelak berjemaah.... klu budak 20 orang..17 org yang wat hal.. boleh la klu kita nak marah secara berapi.... tapi klu murid 20 orang... yang wat perangai sorang pastu cikgu pon nak merajuk xmo masuk kelas xnak mngajar sampai syllibus pon xabes.. itu xpatut r.... kesian kat yg lain2.... sebab sorang smpai diorg jd mangsa xleh belajar....

abes... klu ada sorang kat dlm kelas tu wat kita sakit hati.. nak wat mcm mna?

2) petua no 2.. jgn la pulak sebab sorang tu wat cikgu sakit hati.. maka cikgu pon halau keluar dari kelas.. JANGAN!!!!! jangan sekali2 halau diorg keluar kelas.. ini berdasarkan pengalaman sendiri tahun lepas.. aku halau budak tu kuar soh berdiri kat koridor... last2 dia hilang ghaib xtau pegi mana..last2 aku nak mngajar pon xleh nak ksentret..sb risau ke mna la budak tu pegi merayau.... klu jadi pape.. mmg teruk nak menjawab dgn pentadbir, ibu bapa, lembaga pengarah segala bagai....

jadi.. langkah terbaik ialah. ko wat bodo jek dgn budak yg mnyakitkan hati tu.... lancarkan perang saraf... wat2 dia xwujud je dlm kelas... tp on the same time... jeling2 la jugak latihan dia.... tgk dia blh jwb ke x.. klu ada dia xboleh jwb.. explain smuala.. tp secara general.. jgn tunjuk sgt kita explain tu utk dia.. nma pon perang saraf nak pulaukan kan... tp pulau main2 dah r.. jgn r pulau btol..kesian dia nak belajar.... smpai satu tahap dia pon sedar la kita xske nak layan dia... and dia ppn akan wat prangai2 comel la utk mnarik perhatian kita.. ala.. budak2... pusing2.. smua nak bermanja dgn cikgu.... nak mnumpang kasih sayang.... and hati kita ni pon bknnya keras sgt.. sminggu dua pastu... ok la tu..xde dah nak marah.. so bila time hati dah ok dgn students tu.. panggil dia..slow talk elok2... mayb kot2 terkesan kat hati dia... berurbah jd insan berguna budak tu... hehehehe....

ececeh.. pandai jek aku bg nasihat... budget diri mcm bagus.. pdhalnya.... hampeh gak... hahahaha.... xpe lah.. sma2 belajar..sma2 share ilmu.... azam aku thn depan. nak memperkemaskan teknik latihan kat budak2..aku slalu jugak bg latihan..pastu bila time nak kutip failed!!.. iskh.. cuti ni kne mendalami teknik nak bagi pelajar siapkan dan hantar homework nih... klu ada petua share la dgn aku jugak... sbb thn depan azam aku nak bykkan latihan.. 2 tahun ni aku byk explain..mcm xjalan jek.... huhu~~...

sekian..wassalam... =)


p/s : mesti korang heran... tajuk rules of engagement... tapi entry tulis rules of teacher... wahahahaha... rules of enggagement ni atr my fav series la...so ini blog aku..aku punya psal r nak bagi tajuk ape...ngeeeeeeeeeee ~~

Tuesday, November 16, 2010

:: BERKORBAN APA SAJA ::

selamat menyambut HARI RAYA AIDILADHA esok...
kepada yang berkorban.. smoga mendapat keberkatan..
kepada yang mengerajakan haji di tanah suci...semoga mendapat haji mabrur..
kepada yang lain-lain..selamat hari raya maaf zahir dan batin....
tapi..korang perasan x..
bila melibatkan ibadah korban...
ada "sesetengah' individu yang mengaut untung berlebihan..
tapi xtau siapa.. sbb xtau masalah berpunca dari mana...
cuba kita tgk...
klu korban... lembu biasanya... harga lembu naik mendadak...
ok la klu alasannya untuk korban mesti dapatkan lembu yang terbaik...
tapi bila tgk msa kat tempat sembelih tu..
keadang boleh tertukar dgn bapak kambing {ironinya}
isi xdak .. tulang je lebih....
tapi harga mahal melambung....
lagipon.. bukankah lagi afdah klu untuk ibadah.... harga macam biasalah... xpayah la melambungkan harga..
bukankah lebih mulia jika berkorban untuk ajlan Allah.. tinggi pahalanya...
apa agaknya spekulasi disebalik tabir??? pemilik lembukah? atau orang tengahkah??

tapi..orng skrg kaya raya.... letak la harga rm1000.00 satu bahagian pon...
berduyun jugak yang korban....sbb itu tuntutan agama....dan sanggup berkorban apa sahaja...

jeng jeng jeng... kepada sesiapa yang suka mengabil kesempatan terhadap tuntutan agama...
insaflah.....


p/s : sekali lagi... maaf zahir dan batin.... nak sambung jahit manik... hehehehe ;p

Sunday, November 14, 2010

:: KISAH PILU... EH BILLU...::

huhu~~ kr mood sedih pilu..
bukan perkara ajaib sebab tiap2 minggu kan rasa pilu macam ni...
sebab biasalah..
esok Isnin... maka kena kembali bekerja.... T_______T


tapi malam ni terlebih pilu sbb tadi...
menonton cerita hindustan kat ZEE....tajuk dia BILLU....
hero dia SHAH RUKH KHAN.... pujaan hati dahulu kala { zaman2 hormon gatal umur 14-15 tahun... ;p }


sedih la jugak kisah dia...
kisah ttg persahabatan.... erm... kisah psal org susah pon ye jgak..
{klu KOMSAS ni..dah failed dah aku ni jwb bahagian soalan tema... huhu~`}
mungkin boleh baca >>SINI<<

tapi..rupe2nya... cte ni tiru cerita tamil..
klu tamil.. pelakon dia Rajinikanth...

erm..aku yakin..ramai orang akan jadi mcm ni
"erk... ko layan cerita tamil???"

dan malam ni..aku menjawab dgn yakin..
"ha'ah..aku layan cerita tamil... cerita hindustan aku layan... cerita jepun aku layan... cerita korea aku layan.. cerita omputeh laaaaaaaaaaaagi la aku layan..... tinggal cerita melayu, indon & filipina jek aku xberapa nak layan...." sekian....

btol la.. allergic kekadang dgn filem2 melayu or indon or filipina nih.
ntah... I just dont like to watch them...

ok... sambun dgn cerita hindustan dgn cerita tamil..
actually... aku lg suka tgk cerita tamil...
sebab... cerita tamil ni dia punya latar cerita lebih dekat dgn latar masyarakat yang sebenar... jd dia punya feel klu susah tu... mcm susah betol.. klu kaya pon..kaya secara realiti.. bukan kaya over...
klu hindustan ni dia dah dekat dgn latar masyarakat kayangan dah.... semua pakai baju cantik2.. semua rumah cantik2... semua tempat cantik2....

cuma.. klu cerita tamil ni.. bagi aku... tak sedap nak dengar sikit nak banding dgn cerita hindustan...
ntah... telinga aku dgr mcm best jek bahasa hindustan tu.... compare to bahasa tamil..
dan of course lah... klu time lagu-lagu tu... lagu hindustan la lagi best.. feeling dari hujung rambut hingga hujung kaki even xfaham pon maksud dia ape.... hehehehe.... klu cerita tamil..time lagu tu la aku akan amik kesempatan untuk gi minum air ka.. gi buang air ke.. gi masak air ke.. hehehehe......

tapi bukan nak kata.. even pengarah melayu or sesapa je la suka nak kata..
"cite hindustan/tamil tak habis2 nak mnyanyi turun2 bukit"
eceh...ada nada peleceh di situ....
tapi korang pernah tgk tak hasil filem melayu yang nak wat part mnyanyi mcm cte hindustan/tamil tadi..
haram xjadi ape... mcm ntah... sakit mata jek tgk.. huhu~~
bukan nak kata.. part lagu2 dlm filem tamil/hindustan ni...
aku salut ar kat pengarah and penari2 diorg..
penuh smgt.... penuh iltizam even fokus kat hero dgn heroin jek.. tapi penari ats bumbung {contoh} menari dgn penuh smgt ....
xnmpk la ke"badutan" mcm yg org kita buat....


tapi xsemua cte hindustan aku suka or tgk.. sama jugak dgn cerita tamil...
tambah2 skrg ni... cerita diorg ni laaaaaaaagi sexy ngalahkan filem mat salleh...
sakit mata nak tgk kain sejemput yg duk tutup tubuh bergelek2 tu...
haish..benci sungguh dgn filem2 hindustan dgn hero baru yang byk nak bukak baju tunjuk dada dgn heroin baru yang kekadang aksi mcm haiwan nak mengawan...
klu hero zaman2 dlu macam shah rukh khan, aamir khan, salman khan, anil kapoor, akshay kumar, hrithik, rani, kajol, aishwaryai... akkuk layan r....
tapi...klu cerita hindustan tu hero dia SRK... aku mmg akan tgk...
dan klu cerita tamil tu hero dia Rajnikanth.... memang aku akan tgk... hehehehe...



owh..sudah melepasi jam 12.00 mlm rupenya,..
patutlah mata sudah kuyu..sunnatullah rupenya,,,,
hehehe.. k lah.. ending tergempar mcm ni jelah...
aku nak tidur.... nak mimpi shah rukh khan....
baru esok pegi kerja dgn penuh smgt keceriaan.... ahakz ;p




p/s : en tunang jgn marah... u la i punya SRK.... hikhikhik...

Saturday, November 13, 2010

:: GAINING ENERGY...or... GAINING WEIGHT ::

badan lemah longlai lesu tidak bermaya....
dari seawal tahun hinggalah sekarang yang musim hujan langit mendung { cuaca yg menambah kelesuan}..
asyik rsa nak tidur jek...
dlu pon aku pernah rsa mcm ni....
tp bila aku amik multi-vit.... aku jadi cergas bertenaga revive "do do do the dew" [sila nyanyi mcm iklan dlm tv] ;p

so aku pon mendicidekan diri untuk amik multi-vit as my supplementary...
dan.... aku terus menjadi kembali cergas...
rsa mcm smua benda boleh buat dgn kemajuan maximum...
kecuali nak bangun pi kerja di kala cuaca dingin kerana hari hujan renyai2 di luar...nikmat sungguh rsanya memeluk bantal... only God know how I wish it's a weekend.... T______T

k..sambung cerita kembali bertenaga...
ye..aku kmbali bertenanga...
tapi... pada masa yang sma..
aku menjadi berselera...
ditubir mata hanya membayangkan keindahan makanan-makanan berat..
aku ulang.. makanan-makanan berat..
takat kerepek pisang ,kacang kuda, karipap kecik, aku x heran.... makan abes sealang pon xde effect ape kat perut....
yg tnampak.. keindahan cheesy6... whoopers, nando's.. paling koman pon dinosaur kat pasar mlm tu... huhu~~..

dan inilah sebab kenapa aku stop amik multi-vit suatu ketika dahulu..
tapi skrg...
aku perlukan tenaga....
tapi.. mcm mna nak kurangkan nafsu makan ni??
helppppppppppp.... takut nnt msa bersanding...
orang akan kata..
"wah... Mr AF kawen dgn Doraemon...."... T_________T

:: En. Google pon ske Doraemon... penuh gambar Doraemon dlm collection beliau... ::

Wednesday, November 10, 2010

:: INSPIRA ::


cantik!!

tp mesti akan juga akan kuar bunyi2 negatif pasni..
sbb dia cap PROTON..
dah adat.. mesti ada org komplen...
and paling best...
komplen berapi2..
tin sardin segala bagai...
tengok2 dia beli jugak....
hahahahaha...

papepon..tahniah utk proton.... diatas kerjasama dgn mitsubishi...dan menghasilkan objek yang membanggakan =)


p/s 1 : kepala berserabut sbb kerja stuck atas alasan2 bodoh dari diri sendiri.... cuba menyakurkan tekanan keluar dari kepala dgn melaser orang... hohoho..sungguh tak mulia perbuatan diri ini...

p/s 2:ada nawaitu nak tulis psal proton... tp.. bz sgt.. tggu lps induksi nnt la.... hehehe....

Sunday, November 7, 2010

:: LIFE AS WE KNOW IT ::

ini entry rojak.. cerita campur2....

1) dalam tempoh 2 hari... aku tgk 3 movie.. hehehehe... RED, TAKERS & LIFE AS WE KNOW IT.... between RED and TAKERS.... RED lagi best... even dua2 action movie... tapi RED lagi best sbb dia ada comedy... hahahaha.... "old my ass" hakahakhak... lawak2... gi la tgk... xrugi...

TAKERS pon best gak..tp tu la..fully action... aku kan jiwa romantik... so mcm kurang kena dgn jiwa la.. tapi layan la jugak.... hehehehe...

and yang paling best bagi aku yang jiwa jiwa romatika serba bagai ni... of course la LIFE AS WE KNOW IT yang mengungguli carta.... tambah2 aku memang peminat Catherine Heigl.. dia sgt cantik bagi aku... andainya aku ni lelaki...klu Megan Fox nak ngorat aku pon aku xlayan..sebab aku nak ngorat Catherine Heigl.. hahaha..tetiba.... tp bila tgk cte aku... yang terdetik dalam hati... "bertuahnya Fergie BEP dapat husband hansem...."..... hohohoho... sangat cair okey bila melihat watak Messer dalam cerita tu.... auch.... terlupa kejap tunang ada kat sebelah... pastu bila tersedar... pandang rupe tunang kat sebelah... "wah..tunang aku pon hansem mcm Messer" WAHAHAHAHAHA...... > sape lagi nak puji tunang aku klu bukan aku sendiri hehehe < ;p
sophie {nama watak budak dlm filem ni} sgt comel and adorable.. saya harap nnt anak sy comel dan cerdik mcm sophie... rsa xsabar nak ada anak.. especially anak pompuan.... mesti nak pakaikan dia cantik2... auww.... {adakah ini kesan hormon bila berumur 25 tahun ? }

2) memang terdetik and memasang niat nak bagi SMART TAG sebagai hadiah anniv kepada en tunang.... tapi... sgt hampa sbb xtau kat mna nak beli makhluk tu.. bukannya ada jual kat stesen minyak mcm TnG...so dlm perjalanan ke Gurney... aku pon meluahkan kehampaan xdpt nak beli SMART TAG... elok nak naik brigde... kat tengah2 lorong tu tetiba ada orang bukak kotak... "SMART TAG ADA DIJUAL DISINI"... wahahaha... mcm lawak.. terus jerit panggil org yang jual tu ckp nak beli satu.... hehehehe.... boleh pulak... mcm mimpi pon ada rsanya... hehehe... tapi nasib ah en tunang.... dpt SMART TAG yang harga RM120 je lak... sbb klu ikut plan B... nak belikan Adidas Porsche... ahakz ;p

3) hari tu aku bosan lalu men'jJEREJAK"kan kaki ke sebuah pulau yang telah diberitahu namanya sebentar tadi.. hehehehe... saje bosan... mengimpikan nak pergi ke satu destinasi yang mna boleh bersantai-santai dan posing diambil gambar... lalu merancang satu aktiviti untuk ke sana bersama adik2 kesayangan sejak dari zaman sekolah.... tapi atas beberapa faktor... faktor cuacalah penyumbang paling besar... maka.. plan bersama-sama adik kesayangan terpaksa dibatalkan.... dan diteruskan bersama ibu bapa {bilik dah booked.. rugi r klu cancel}... maka.. kebetulan ibu bapa sampai ke parit buntar sehari sebelum itu.. maka aku membuat tawaran paksa-rela diorang kne pergi pulau tu dgn aku hahahaha... maka... berangkatlah kami bertiga.... dan part yang paling best..

sewa satu bilik mcm sewa satu pulau... xde orang... pegi spa pon aku sorang... makan kat restoran tu pon kami 3 orang jek.... mandi kat kolam pon aku sorang....seb baik nyet-nyet xturun mandi bersama huhu~~

{rindu giler kat ezry,erina and erisya.. mesti seronok klu diorg mandi pool.. memang fav diorang T____T..... nnt cik sue bwk ek pegi pulau tu.. kita naik boat sma2... hehehe } ... bila mcm tu... rsa mcm xsabar nak ada family sendiri.... bercuti2 satu family.... wow... syurganya.... hehehe..

makanan kat sna ok la.. not bad.. harga pon standardla... cuma kat jerejak ni la baru aku merasa makan sate berharga RM1 secucuk.... hahahaha..tapi sedappppppppp!! nasib baik.... hahahaha
tapai hidangan xcomplete la.. chicken chop xde mash potatoes..xde coleslaw.. satay xde nasi himpit.... huhu~~ staff restaurant semua budak kolej perhoelan dari bandung, Indonesia... diorg praktikal kat sini... wah.. hebat.. ada x students u kita gi praktikal kat indon? ;p


dan yang xsangka semasa di Jerejak... aku jumpa Che Bit @ Rabihah... ketua kelas aku dlu.. merangkap.. jiran meja sepertiduran seperngarutan serba bagai.... hahahaha.... so sweet ah klu dikenang masa lampau... part paling best.. wat kubu ats meja.... hahahaha.... che bit... u're the best class monitor i'd ever had la..

. che bit pergi sna sbb ada kursus human brain ape ntah.... and dia wakil MIROS.... she'd success in her own way... dah ada master.. wuhuhuhu.. aku jeles dgn mung bit.... huhu~~.... jeles2 manja je la..jeles untuk dijadidkan inspirasi...bukannya la jeles nak santau or tikam bunuh2... ;p

cuma nawaitu nak pergi posing xkesampaian... sebab aku yg jd photographer.... tp jadilah.... dapat berendam and spa pon tu dah nikmat sgt.. hehehehe.... tp Mr AF cakap..xpe..next time pergi dgn dia.... {lepas kahwin maskdunya di sini} and dia jd photogrpaher.... posing smpai memory camera penuh.... hahahahaha....

ok..itu shj ceritera selama beberapa hari ni... nak out... nak wat kerja yang tak terbuat sbb asyik berjalan-jalan.... huhu~~ makin dekat dgn cuti sekolah.. makin sesak kepala otak..tambah2 dgn kurusus induksi.. satu ape pon xsentuh lagi... waaaaaaaa....waaaaaaaaaaaa....

p/s : sy sudah rsa tension smpai xtau nak wat ape....nak tdo pon xberapa nak lena T_________T


:: 1,2,3,4,LIMA!!!!!!!!!!! (7E) ::

ini entry kisah kami berdua...
aku nak privatekan tapi xpandai... huhuhu..
jadi.. klu korang xmo rasa loya.... korang jangan baca... =)



tarikh istimewa.... 7 Nov 2005
siapa sangka... time ada org dagu berjahit boleh dapat girfriend... hehehe
from a friend... we became bestfriend..we became superspecial-friend and now we are enggaged already...
actually... i was planning to get married on this date...
unfortunately... en tunang ada halangan tersendiri...
disamping disokong kuat oleh bonda ku yang tersayang...
alasannya.... musim hujan.. nnt sedara kat kelantan & besut susah nak dtg kenduri tinggal kampung halaman di musim tengkujuh...
dan memang betol...
hari ni hujan lebat di sana...
huhuhu~~~
lgpon..nasib baik xkawen tarikh ni..
byk benda lagi aku xsettle..
ujina HIV pon xgi wat lagi... huhuhu~~
baju pengantin pon xleh nak decide lagi nak kaler ape...
hohohoho.... apatah lagi nak fikir goodies bag serba bagai mak alah tu semua...
duit pon xcukup2 lagi....
huhu~~ xmo ah kawen kne wat loan...
xgrand pon xpe...asal xbyk hutang...
nak guna duit sendiri... ummph..!!!


neway..thnaks jdkan ia tetap istimewa..
happy la smalam..
dapat lupakan kekecewaan.....

surprise you menjadi lah.... hehehe

1) tgk cte TAKERS...


2) masuk panggung pulak.. tgk cte LIFE AS WE KNOW IT

3) dinner at BAYVIEW.... {candle light dinner la jugak sbb ats meja ada lilin.. hehehe}.. siap putar2 macam KL Tower gitu... xtau pon kat penang ni ada restoran putar2 hehehe....

from him =)

from me =)

part paling best... boleh pulak ada geng Silterra {bukan department Mr. AF } berdinner di situ... huhu~~ ... neway thanks tu Fathan, kwn mr AF... jd fotographer... hehehehe... ;p

thanks for everything...
14324 !!!!!



p/s : nnt tarikh kawen xsma dgn tarikh ni... so xleh celebrate dah r 7e?? T_______T

Tuesday, November 2, 2010

:: KERING ::


lately..
....mata kering....
....kulit kering...
...rambut kering....


...hati kering...???
erk..xsgt kot...
hati masih lg senang tersentuh...
tapi.. insaf 2,3 minit.. pastu kembali tewas kepada nafsu...

contoh 1...
dikala hari hujan...
nampak orang/students/ayah bonceng anak/satu family{wife,hsbnd,anak} berbasah-basahan naik motor...
rasa sedih.. tumpang keisankan nasib mereka..
hidup sekali seorang...
tapi... terpaksa hidup dlm serba kekurangan..
hati jadi sebak..
rsa bersyukur sekurang-kurangnya aku masih mampu untuk miliki toyol... xpayah kereta mahal2.. asalkan duit lebih boleh "dihulurkan" pada mereka yang perlu...
tapi 2,3 minggu lepas tu.. bila dah hilang rsa insaf...
mula la bercita-cita nak "menghulur" kat bank.. macam :
" stylo ah drive CRV pegi sekolah suatu hari nnt"
... or ...
"bergaya ah drive Murano pegi sekolah".. huhu~~...

contoh 2
selepas shopping barang-tak-berapa-penting-tapi-harga-ratusan-jugak...
or selepas shopping barang-yang-boleh-dapat-dgn-harga-lagi-murah-tapi-gatal-nak-beli-yang-mahal-sebab-branded.
lepas shopping tu.. duk santai2 lepak kat mna2...
mula terfikir...
ada students aku yang pakai kasut koyak rabak sbb xmampu nak tukar baru.. aku?? letak kat kaki beratus2...
bila ada students aku baju skolah yang xbrapa mahal tu pon ada 2 helai jek.. aku? ada jugak la baju yang sehelai mcm boleh beli berhelai2 yang lain T_________T
tapi tu la... insaf kejap...
next time kuar.. nmpk yang bkenan beli aje..xtgk dah harga huhu~~
kan bagus aku klu tetapakan hati agar berwasatiah..xpayah pandang brand... beli yang biasa2... duit yg lebih.... hulur pada students2 yang susah berbanding hulur pada .... dish!! -> tumbuk muka sendiri sbb kalah pada nafsu huhu~~

contoh 3
klu tgh cerita sedih2...
konfem meleh air mata..
org lain steady aku dah curi-curi-lap-mata takut kantoi nangis...
xmacho ah... hahahaha...
tgk cte hindustan xpyh ckp ah...
bca novel pon boleh nagis tersedu sedan.. giler ah feeling... hahaha..
tp yg plg xboleh lawan... drama 1 lithe of tears ah..
mau 10 litre aku nangis... sob sobsob.. sedih.. igt pon dah rsa nak meleleh air mata T___T


poket kering??
erm..selalu la jugak terjadi...
bila rambut kering.. kne beli shampoo mahal2 sikit...
bajet organic..xmo ada chemical..
"rambut adalah mahkota setiap wanita...."
so berlebih sikit apa salahnya kan? kan?

kulit kering?
terpaksa la pergi herba line.. hehehe...
maka..faktor2 kering td turut mnyumbang kekeringan poket...
tapi bila tubuh aku nak kering?? makin membelon adalah huhu~~
bila situasi mcm ni..
selalu je rsa mcm slip gaji tu tipu...
tgk dalam slip..cntik la jugak angka2 tu...
tp bila hakikatnya.. rsa mcm xsmpai sparuh pon...
huhu... mna duit aku hilang?? T_______________T

tapi... xpenah lagi la nazak poket kering giler...
sbb ada abangnda...
dan yang paling pasti aku xkan kering adalah sebab aku ada
mak dgn abah aku...
huhu~~ hujung bulan mak ayah aku sara aku..
sungguh xberguna ada anak aku mcm ni...
orang lain siap boleh repair umah mak ayah diorg kat kampung..
aku? mak ayah yg kekadang duk tanggung huhu~~......

malu dgn diri sendiri... huhu~~~
nak pegi mnyorok bwh comforter...

p/s : kering bukan gersang ok!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...