header flash

Thursday, November 25, 2010

:: 25th HORMONE ::

ini bukan entry scientific..
nak bercerita secara Biology tentang endocrine system dlm badan..
saya ulangi.. TIDAK!!..
ini sma jugak macam entry lain...
temanya ialah merapu.... hikhikhik...

25th hormone bukanlah bermaksud hormon yang ke 25 dalam badan..
lagipon..logically...ada sistem numbering ke utk hormone2 ni...??
tipu ah klu ada... alphabetically boleh r nak susun... numbering x kot...

ok.. stop bergaduh psal benda ntah ape-ape..
membazir masa dan juga tenaga untuk mengetuk key board..

25th hormone maksudnya hormone apabila berumur 25 tahun...


ini adalah bg diri aku lah..diri org lain aku xtau la kan..
sebab bg aku.. ketara sgt perubahan hormon bila masuk umur 25 ni...
kulit kejap berminyak.kejap kering, kejap menggelupas..kejap berjerawat tu xpayah cerita ah..
mmg sebelum umur 25 pon dah mmg mcm tu... hahahaha...

yg paling ketara bila umur 25.. minat dan nafsu sudah berubah...
klu msa zaman umur 18 tahun dulu...
suke sgt baca URTV, Galaxy, Lime, Cleo, Eh! dan yg sama waktu dengannya...
tp skrg.. bila umur masuk 25... dah xberapa nak pandang dah majalah macam tu...
yang menarik hati ialah Anjung Seri, Laman,
pastu berangan umah cantik2 ada landskap best2...
dan yang paling xboleh tahan ialah katalog pinggan mangkuk.... xleh nak layan Vantage...Corelle dgn Akojaya pon dah boleh wat kecur air liur.... huhu~~ then sudah pandai untuk beli Tupperware.... untuk apa kegunaan..diri sendiri pon xtau... plastik je pon.. mahal lak tu.. huhu~~ T___________T

hormon 25 tahun juga turut merangsang nafsu secara berleluasa jika terpandang perabot.. tgk set sofa....kecur air liur...
tgk dining set.. kecur air liur..
tgk wall paper cantik2.. kecur air liur....
tengok kepala paip yang indah berkilat2.. kecur air liur...
tengok tiles yang beraneka corak... kecur air liur...
tengok barang elektrik + elektronik... kecur air liur...
tengok kabinet dapur... kecur air liur.....
tgk sinki yang pelbagai design.... kecur air liur...
6 perkataan je yang berlega-lega dalam rongga tenggorak....
" BILA LA NAK BELI RUMAH NI??"...
huhu~~ sungguh xsabar....
auwwwwwwwww.... memang tersangatlah tidak sabar.......


dan yang paling parah bagi aku bila berumur 25 tahun....
sgt tergedik2 jiwa bila lalu kot area yang jual strollers, buggies, walkers, car seat, baby cot...
and terus gugur jantung bila tgk carters'.... huhuhu~~ xlarat nak kutip jantung ;p


tapi itulah... hormon 25... yang mengujakan....yang membuatkan aku banyak menyimpan cita2..
hingga satu tahap ia boleh mengakibatkan kemurungan dan tension....
sebab bila difikir secara logik tanpa dipengaruhi oleh hormon 25......
"ada ke duit untuk mencapai impian itu ?.."
T__________________________T

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...