header flash

Sunday, November 14, 2010

:: KISAH PILU... EH BILLU...::

huhu~~ kr mood sedih pilu..
bukan perkara ajaib sebab tiap2 minggu kan rasa pilu macam ni...
sebab biasalah..
esok Isnin... maka kena kembali bekerja.... T_______T


tapi malam ni terlebih pilu sbb tadi...
menonton cerita hindustan kat ZEE....tajuk dia BILLU....
hero dia SHAH RUKH KHAN.... pujaan hati dahulu kala { zaman2 hormon gatal umur 14-15 tahun... ;p }


sedih la jugak kisah dia...
kisah ttg persahabatan.... erm... kisah psal org susah pon ye jgak..
{klu KOMSAS ni..dah failed dah aku ni jwb bahagian soalan tema... huhu~`}
mungkin boleh baca >>SINI<<

tapi..rupe2nya... cte ni tiru cerita tamil..
klu tamil.. pelakon dia Rajinikanth...

erm..aku yakin..ramai orang akan jadi mcm ni
"erk... ko layan cerita tamil???"

dan malam ni..aku menjawab dgn yakin..
"ha'ah..aku layan cerita tamil... cerita hindustan aku layan... cerita jepun aku layan... cerita korea aku layan.. cerita omputeh laaaaaaaaaaaagi la aku layan..... tinggal cerita melayu, indon & filipina jek aku xberapa nak layan...." sekian....

btol la.. allergic kekadang dgn filem2 melayu or indon or filipina nih.
ntah... I just dont like to watch them...

ok... sambun dgn cerita hindustan dgn cerita tamil..
actually... aku lg suka tgk cerita tamil...
sebab... cerita tamil ni dia punya latar cerita lebih dekat dgn latar masyarakat yang sebenar... jd dia punya feel klu susah tu... mcm susah betol.. klu kaya pon..kaya secara realiti.. bukan kaya over...
klu hindustan ni dia dah dekat dgn latar masyarakat kayangan dah.... semua pakai baju cantik2.. semua rumah cantik2... semua tempat cantik2....

cuma.. klu cerita tamil ni.. bagi aku... tak sedap nak dengar sikit nak banding dgn cerita hindustan...
ntah... telinga aku dgr mcm best jek bahasa hindustan tu.... compare to bahasa tamil..
dan of course lah... klu time lagu-lagu tu... lagu hindustan la lagi best.. feeling dari hujung rambut hingga hujung kaki even xfaham pon maksud dia ape.... hehehehe.... klu cerita tamil..time lagu tu la aku akan amik kesempatan untuk gi minum air ka.. gi buang air ke.. gi masak air ke.. hehehehe......

tapi bukan nak kata.. even pengarah melayu or sesapa je la suka nak kata..
"cite hindustan/tamil tak habis2 nak mnyanyi turun2 bukit"
eceh...ada nada peleceh di situ....
tapi korang pernah tgk tak hasil filem melayu yang nak wat part mnyanyi mcm cte hindustan/tamil tadi..
haram xjadi ape... mcm ntah... sakit mata jek tgk.. huhu~~
bukan nak kata.. part lagu2 dlm filem tamil/hindustan ni...
aku salut ar kat pengarah and penari2 diorg..
penuh smgt.... penuh iltizam even fokus kat hero dgn heroin jek.. tapi penari ats bumbung {contoh} menari dgn penuh smgt ....
xnmpk la ke"badutan" mcm yg org kita buat....


tapi xsemua cte hindustan aku suka or tgk.. sama jugak dgn cerita tamil...
tambah2 skrg ni... cerita diorg ni laaaaaaaagi sexy ngalahkan filem mat salleh...
sakit mata nak tgk kain sejemput yg duk tutup tubuh bergelek2 tu...
haish..benci sungguh dgn filem2 hindustan dgn hero baru yang byk nak bukak baju tunjuk dada dgn heroin baru yang kekadang aksi mcm haiwan nak mengawan...
klu hero zaman2 dlu macam shah rukh khan, aamir khan, salman khan, anil kapoor, akshay kumar, hrithik, rani, kajol, aishwaryai... akkuk layan r....
tapi...klu cerita hindustan tu hero dia SRK... aku mmg akan tgk...
dan klu cerita tamil tu hero dia Rajnikanth.... memang aku akan tgk... hehehehe...



owh..sudah melepasi jam 12.00 mlm rupenya,..
patutlah mata sudah kuyu..sunnatullah rupenya,,,,
hehehe.. k lah.. ending tergempar mcm ni jelah...
aku nak tidur.... nak mimpi shah rukh khan....
baru esok pegi kerja dgn penuh smgt keceriaan.... ahakz ;p




p/s : en tunang jgn marah... u la i punya SRK.... hikhikhik...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...