header flash

Sunday, November 7, 2010

:: LIFE AS WE KNOW IT ::

ini entry rojak.. cerita campur2....

1) dalam tempoh 2 hari... aku tgk 3 movie.. hehehehe... RED, TAKERS & LIFE AS WE KNOW IT.... between RED and TAKERS.... RED lagi best... even dua2 action movie... tapi RED lagi best sbb dia ada comedy... hahahaha.... "old my ass" hakahakhak... lawak2... gi la tgk... xrugi...

TAKERS pon best gak..tp tu la..fully action... aku kan jiwa romantik... so mcm kurang kena dgn jiwa la.. tapi layan la jugak.... hehehehe...

and yang paling best bagi aku yang jiwa jiwa romatika serba bagai ni... of course la LIFE AS WE KNOW IT yang mengungguli carta.... tambah2 aku memang peminat Catherine Heigl.. dia sgt cantik bagi aku... andainya aku ni lelaki...klu Megan Fox nak ngorat aku pon aku xlayan..sebab aku nak ngorat Catherine Heigl.. hahaha..tetiba.... tp bila tgk cte aku... yang terdetik dalam hati... "bertuahnya Fergie BEP dapat husband hansem...."..... hohohoho... sangat cair okey bila melihat watak Messer dalam cerita tu.... auch.... terlupa kejap tunang ada kat sebelah... pastu bila tersedar... pandang rupe tunang kat sebelah... "wah..tunang aku pon hansem mcm Messer" WAHAHAHAHAHA...... > sape lagi nak puji tunang aku klu bukan aku sendiri hehehe < ;p
sophie {nama watak budak dlm filem ni} sgt comel and adorable.. saya harap nnt anak sy comel dan cerdik mcm sophie... rsa xsabar nak ada anak.. especially anak pompuan.... mesti nak pakaikan dia cantik2... auww.... {adakah ini kesan hormon bila berumur 25 tahun ? }

2) memang terdetik and memasang niat nak bagi SMART TAG sebagai hadiah anniv kepada en tunang.... tapi... sgt hampa sbb xtau kat mna nak beli makhluk tu.. bukannya ada jual kat stesen minyak mcm TnG...so dlm perjalanan ke Gurney... aku pon meluahkan kehampaan xdpt nak beli SMART TAG... elok nak naik brigde... kat tengah2 lorong tu tetiba ada orang bukak kotak... "SMART TAG ADA DIJUAL DISINI"... wahahaha... mcm lawak.. terus jerit panggil org yang jual tu ckp nak beli satu.... hehehehe.... boleh pulak... mcm mimpi pon ada rsanya... hehehe... tapi nasib ah en tunang.... dpt SMART TAG yang harga RM120 je lak... sbb klu ikut plan B... nak belikan Adidas Porsche... ahakz ;p

3) hari tu aku bosan lalu men'jJEREJAK"kan kaki ke sebuah pulau yang telah diberitahu namanya sebentar tadi.. hehehehe... saje bosan... mengimpikan nak pergi ke satu destinasi yang mna boleh bersantai-santai dan posing diambil gambar... lalu merancang satu aktiviti untuk ke sana bersama adik2 kesayangan sejak dari zaman sekolah.... tapi atas beberapa faktor... faktor cuacalah penyumbang paling besar... maka.. plan bersama-sama adik kesayangan terpaksa dibatalkan.... dan diteruskan bersama ibu bapa {bilik dah booked.. rugi r klu cancel}... maka.. kebetulan ibu bapa sampai ke parit buntar sehari sebelum itu.. maka aku membuat tawaran paksa-rela diorang kne pergi pulau tu dgn aku hahahaha... maka... berangkatlah kami bertiga.... dan part yang paling best..

sewa satu bilik mcm sewa satu pulau... xde orang... pegi spa pon aku sorang... makan kat restoran tu pon kami 3 orang jek.... mandi kat kolam pon aku sorang....seb baik nyet-nyet xturun mandi bersama huhu~~

{rindu giler kat ezry,erina and erisya.. mesti seronok klu diorg mandi pool.. memang fav diorang T____T..... nnt cik sue bwk ek pegi pulau tu.. kita naik boat sma2... hehehe } ... bila mcm tu... rsa mcm xsabar nak ada family sendiri.... bercuti2 satu family.... wow... syurganya.... hehehe..

makanan kat sna ok la.. not bad.. harga pon standardla... cuma kat jerejak ni la baru aku merasa makan sate berharga RM1 secucuk.... hahahaha..tapi sedappppppppp!! nasib baik.... hahahaha
tapai hidangan xcomplete la.. chicken chop xde mash potatoes..xde coleslaw.. satay xde nasi himpit.... huhu~~ staff restaurant semua budak kolej perhoelan dari bandung, Indonesia... diorg praktikal kat sini... wah.. hebat.. ada x students u kita gi praktikal kat indon? ;p


dan yang xsangka semasa di Jerejak... aku jumpa Che Bit @ Rabihah... ketua kelas aku dlu.. merangkap.. jiran meja sepertiduran seperngarutan serba bagai.... hahahaha.... so sweet ah klu dikenang masa lampau... part paling best.. wat kubu ats meja.... hahahaha.... che bit... u're the best class monitor i'd ever had la..

. che bit pergi sna sbb ada kursus human brain ape ntah.... and dia wakil MIROS.... she'd success in her own way... dah ada master.. wuhuhuhu.. aku jeles dgn mung bit.... huhu~~.... jeles2 manja je la..jeles untuk dijadidkan inspirasi...bukannya la jeles nak santau or tikam bunuh2... ;p

cuma nawaitu nak pergi posing xkesampaian... sebab aku yg jd photographer.... tp jadilah.... dapat berendam and spa pon tu dah nikmat sgt.. hehehehe.... tp Mr AF cakap..xpe..next time pergi dgn dia.... {lepas kahwin maskdunya di sini} and dia jd photogrpaher.... posing smpai memory camera penuh.... hahahahaha....

ok..itu shj ceritera selama beberapa hari ni... nak out... nak wat kerja yang tak terbuat sbb asyik berjalan-jalan.... huhu~~ makin dekat dgn cuti sekolah.. makin sesak kepala otak..tambah2 dgn kurusus induksi.. satu ape pon xsentuh lagi... waaaaaaaa....waaaaaaaaaaaa....

p/s : sy sudah rsa tension smpai xtau nak wat ape....nak tdo pon xberapa nak lena T_________T


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...