header flash

Friday, December 31, 2010

:: WELCOMING 2011 ::


Wah..tup tap tup tap...
dah nak masuk 2011 dah kita ek..
rsa macam baru je sambut 2010..
dah makin tua rupenya.... hohohoho...

erm.. xmau cerita banyak..
tapi secara ikhlas..aku agak gentar nak menempuhi 2011...
sebab akan ada satu perkara besar yang akan berlaku..
ya!! aku akan bergelar Puan Seri inshaallah... {hahahaha.. over sungguh panggilan itu..}

jadi..lantaran dari itu.. skrg aku tgh kelam kabut utk buat persiapan..
ada la beberapa hal yg xsettle lagi dan berasa sgt kalut kerana masa-itu-mengejar-kita....
hohoho.. bila terfikir... rsa nak tdo pon xmau nak settlekan smua hal...
tapi..bila tak fikir... elok jek santai2 boleh berfb , gi tgk wayang, gelak2 golek2...
hohoho.. lumrah alam...
tamat cerita personal..

kita masuk cerita kerjaya..
aku xtau.. apa nasib tahun depan..
xpayah jadi guru tingkatan... xde dah mngajar subjek pelik2... concentrate on BIO, SCIENCE and BI.... big grin =)))))))))
jawatan pon xbanyak... just jd s/u ko... ummph..berazam nak menjalanakan tugas dengan secemerlang yang boleh.... xnak menaghampakan kak sal (pk ko) yang telah menaruh kepercayaan pada aku... ceeewahhhh!!

ok... happy new year smua...mana2 azam yang xtercapai tahun depan.. xpe.. bawak masuk ke tahun 2011....hehehe.. azam aku mcm biasa r.. nak jadi cikgu yang baik.. nak belajar masak.. nak maintain kurus... hahahaha... azam nak sambung master tu kne tgk situasi dlu.... mudah2an dipermudahkan... inshaallah... =)

dan pada yang kurang bernasib baik pada 2010... jgn sedih.. igt.. semuanya adalah takdir... mcm aku... xdpt 7e...alih2 tgk aku dapat satu tarikh yang best.... jeng jeng.. tunggukan masanya tarikh itu direveal.. hikhikhik...

smoga kita akan lebih bahagia, lebih gembira.. dan lebih beramal pada tahun yang baru ini....

once again... HAPPY NEW YEAR!!!! =)


p/s : if i'd be granted with a wish that i can turn back time... there's nothing i want to change.. because i just love my life the way it is...even i'm not having a super fancy time... travel around the world.. live in the elite-circle life...but it's sweet and lovely by it's own way....and i know... i'm still inspiring others.... hahahahaha....

mr AF...01.01.05..sape yg tlompat2 dapat sms ek? ngeeeeeeeeeeeeee

Sunday, December 19, 2010

:: BIARKAN BUNGA ITU LAYU..... PERCAYALAH ::


cerita S.A.TU

saya suka baca novel....
tapi terbatas untuk novel BM and BI saje...
sebab... bahasa lain aku xtau.... T_________T

masa sekolah rendah... klu novel BM jek mestilah terbitan novel creative.... {xbyk novel production dulu2}
klu novel BI... mestilah Enid Blyton... {kekadang beli sbb cover dia cantik... bacanya x hehehehehe ;p }

naik skolah menengah... mabuk R.L. Stine... FEAR SREET....
ada member layan Christopher Pike...tapi aku xlayan...
layan R.L. Stine... bukan ape... member aku tu BI power....
boleh r nak layan Christopher Pike yang tebal tu..
aku ngelat... baca yang nipis2 jek,.. agagagagaga.... {ikhlas mengaku keburukan diri ;p }

tapi yang x boleh lupa.... masa form 4...
fanomena novel BIARKAN BUNGA ITU LAYU melanda sekolah...

ada pernah skali tu.. msa prep... 4 orang dalam kelas aku duk ngadap baca novel tu..
dah ala2 jadi novel KOMSAS... hahahahaha....
tapi.. sampai sekarang.. aku rsa novel tu novel paling best yang pernah aku baca...
info lanjut... baca kat SINI..
sampai sekarang still terbayang2 novel tu...




cerita D.U.A

kami mesti ada buku nota fizik sendiri..
alaaaaaaaa..... buku log biasa jek... pastu balut dgn wrapping paper yang sama untuk satu kelas...
warna hijau pucuk pisang...keseragaman.... {one for all, all for one!! kononnyalah hehehehe }
tapi nota aku isi xberapa banyak.. xminat fizik la katakan.... huhu~~ mintak ampun ye cikgu rashidah mat..... T______T
yang paling ingat... kat page paling belakang...
ada lirik lagu....
lagu Siti Nurhaliza...
lagu Percayalah....
tukang tulis : Ain Zhafarina... peminat siti no 1... hahahahaha...


Suasana sepi begini
Panahan rindu menusuk hati
Tak mungkin kau sedari
Lantas ku titip puisi kasih
Agar gelora tidak merintih
Sengsara pun menyisih
Dengarkanlah suara hati
Moga dikau mampu mengerti
Cinta hadir tanpa ku rasa simpati
Korus
Percayalah
Kasihmu lama tersulam
Di ruang paling dalam
Terlalu jauh tak terselam
Ku akui
Dugaan datang jua pergi
Rela ku menghadapi
Dengan harapan suci
Doa bersemi
Kasih
Usah bak suria kau hadir
Persis ombak memukul ke sisir
Bimbang cinta terusir
Kerna rindu pastikan lahir
Airmata setia mengalir
Berjanjilah ia tak mungkin kan berakhir
Oh oh...
Percayalah...

cikgu ngajar.. aku duk wat konsert untuk diri sendiri...
{mintak maaf yek yang duk berdekatan...suara saya yang xbest telah mengetuk gegendang telinga kalian ;p }





apa kaitan cerita S.A.T.U dengan cerita D.U.A ???

saya suka novel Biarkan Bunga Itu Layu... dan suka imagine lagu Percayalah as it's OST....

sekian cerita saya.... oh lupa... kebanyakan novel saya pinjam kawan2 pnya jek... baca novel pinjam ni, nikmat dia lebih sikit.. macam makan orang belanja r... roti kosong pon rasa sedapppppppppppppppppppp jek.... ahakz ;p sampai sekarang suka pinjam novel orang hehehe...





p/s : klu x baca cerita tu lagi.. baik cari sampai lubang cacing... best.. xmenyesal!!!!!

:: via FACEBOOK FOR...??? ::

aku tau....
sminggu dua ni..ramai yang berbulu mata dengan kemengadaan aku duk update status kat facebook...
ok.. update status kat fb xde la mengada sgt...
yang mengadanya bila nak tempel kat bawah tu... "via facebook for ipad"..
hahahaha...
memang aku xde ipad... tp Mr AF yang ada..
hari tu pinjam jek.. dah bg smula pon kat tuan dia... dah sminggu lebih dah bagi..
dah tu... pehal smalam update status smalam still ada "via facebook for ipad" ?

ok.. ini yang aku nak cerita....
actually.... xwujudpon official facebook for ipad...
klu mcam iphone ke, blackberry ke... mmg ada official..
tapi utk ipad xde..... {huh!! yang aku xde tu ada lak yang official... T____T }
tapi aku saje gatal2 gn duk search.. jumpa la makhluk ni....


see.. MACAM2 ADAAAAAAAAAAAAAAAA !!!
tapi...aku xpnah la guna iphone or bb... sbb aku guna ipad... aku amik yang ipad je la kan...
so..

klu rsa nak update guna iphone.... KLIK SINI
klu rsa nak update guna blackberry... KLIK SINI
or nak update guna ipad....KLIK SINI



jadi tunggu apa lagi... bookmark la entry ni.. baru senang nak update status... kasi berbulu mata kawan2 yang pernah wat mata korang berbulu... ntah2 diorg pon guna yang ni je jgak..hehehe...




P/S : klu suatu hari nnt tgk aku "via facebook for iphone "... tu maksudnya aku guna i4 btol.. tgh tunggu tax smartphone turun nih.... hehehe... lg best klu dapat masa hantaran kan... ehem!!! {sambil sengih angkat2 kening kat Mr. AF } ngada2 hahahahaha.... xnak lah... mesti my mom membebel huhu~~

Wednesday, December 15, 2010

:: TAKDE TAJUK... ::

OK... entry ni xpenting pon...
tapi ada orang buat correction untuk entry ASAL USUL aku...
ye..ada minor error utk info yang diberi... xtau lak ada org nak check... ngeeeee... ;p


sedikit info pasal Kg. Pak Badol..
mengikut alamat... Kg. Pak Badol, 16400 Melor, Kota Bharu...
tapi klu check peta.. kampung Pak Badol dia masuk dalam daerah Bachok...
kalau sekolah ada petandingan pape.. dia masuk dalam Daerah Bachok..
a bit memeningkan la.. tp.. itu lah keistimewaan Kampung Pak Badol... erm.. itu kategori istimewa ek? hehehehe... layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn......

then ni info yang aku xigt..
masa aku umur 3 tahun dah balik Kelantan dah.. umah dah siap..
tapi balik kejap.. tapi kakak ak sempat amik UPSR kat SK Pak Badol....
pastu ayah aku kne kerja kat KL lagi...
so balik semula masa aku umur 5 tahun lebih...
kali ni abang aku lak amik UPSR kat SK Pak Badol.... =)

ok..tu je correction and info tambahan. ... hehehe...

tadi... masa merayap kat Popular i0i Mall Puchong...
mak aku nak cari buku untuk cucu dia...
duk merayap tu.. aku terpandang ni...

wah!!! so excited.... itu my 1st pic dictionary..
merangkap kitab masa umur 6 tahun...
suke gile buku tu... sbb rasa terer bi msa tu...
dia words in english jek.. xde translate bm...
so rsa terer r bila guna buku tu... ngeeeeeeeeeeee......
cuba bayang... diambang umur 25 tahun....
korang terjumpa buku yang korang pernah guna masa belum mumayyiz dulu...
gambar yang sama.. words yang sama.. beza dia ni edition ke berapa belas dah...
rasa sgt teruja {dan kembali muda hakhakhak}.. rasa dan2 tu nak beli..
untk kegunaan anak2 aku nnt...
hehehe...anak2 wajib baca buku yang emak dia baca..
tapi rsa mcm kurang waraas..so xbeli.... hehehehe...


skrg ni..KFC dan ada mc'flurry sendiri..
nama dia Crusher..... best jugak.... hehehe...



p/s : untuk tatapan korang.. gambar erina masa mula2 balik umah dari hospital... sma besar dgn remote ASTRO jek.... hehehehe.... alhamdulillah skrg membesar dgn sihat dan cerdas...





Tuesday, December 14, 2010

:: ASAL USUL ::

ASSALAMULAIKUM w.b.t...

jawab!!!! xjawab bdosa.... hehehehe.. {tgk..smgt kan aku betapa xnak bagi korang tanggung dosa free.... hehehehe ;p }

acually dah lama dah aku nak wat entry ni.. tp ntahla..mcm xde jodoh...
bila aku nak wat entry ni.... dan2 tu banyak komitmen lain yang perlu diselesaikan... ceewah... bagus punya ayat aku bagi.. hehehe....

jadi malam ni.. sementara xtau nak watpe... aku pon mengumpul setiap titk semangat yang ada untuk wat entry ni.... demi untuk korang.... ceeewah!!! hahaha... sila terharu skrg... ;p

al kisah..ilham nak wat entry ni timbul bila smua orang asyik duk tanya..

"nieza, ko orang mna?"
"eh, x duk kelantan dah ke?"
"xbalik kelantan ke cuti?"
"ko orang kelantan ke orang terengganu?"

sesungguhnya... aku pon rasa fade up nak jawab soalan mcm ni berulang kali...
aku rsa dah detail dah aku explain..tp ramai jugak yang mcm xleh nak simpan dalam memory setiap detail yang aku cerita... fine.. aku faham siapalah diri ini untuk menumpang tempat sedikit di memorimu....... T___________T

tapi!!! untuk memujuk hati yang konon sedih... mungkin faktor penceritaan lisan adalah lebih senang untuk dilupakan berbanding penceritaan melalui penulisan.... aku kembali senyum dan semangat nak tulis... harapnya... lps korang baca ni..korang boleh ingat dan xpayah dah tnya soalan berulang... dan yang lagi bagus... korang boleh tolong explain pada mereka2 yang xbaca entry picisan ini.... hehehehehe....

kita mulakan dengan tarikh 28 Februari 1985.... aku dilahirkan di kampung pandan 1, kuantan, pahang..... msa tu ayah aku kerja kat kuantan.... so satu family duk kat situ.... lahir pon bidan kampung yang sambut.... nenek2 and moyang xdpt dtg... so dari kecik..ayah aku yang jga aku dan mak aku.... hehehehe... saya anak abah... lalalalalala..... so dah tau fakta ni.. jangan nak tnya soalan pelik bila ic aku -06- okey..... hehehehehe..

msa aku umur 2 tahun sampai 5 tahun... ayah aku pindah kerja kat KL... so satu family duk kat Dato' Keramat.... msa tu KRU xde lagi....klu x mesti aku dah belakon dalam cerita Merong Mahawangsa hahahahaha...... giler ntah ape2 merapu..... DISH!!! tumbuk muka sendiri ;p

maa aku umur 6 tahun... barulah mak ayah aku balik kelantan.... masa tu rumah dah siap... our mansion is at Kampung Pak Badol.... phheewitt...tetiba speaking hahahaha...
ok... aku membesar sebagai kanak2 di Kampung Pak Badol.. Melor... bersekolah rendah di Sek. Ren. Kebangsaan Pak Badol.... rumah aku tu dekat la dgn Sekolah Rendah & Sekolah Menengah Pak Badol... boleh anggap sebagai sebelah padang sekolah la... masa tingkatan satu... aku masuk Sek. Men. Sains Pasir Puteh.... masa di tingkatan 5... kerajaan Malaysia telah meluluskan projek untuk membesarkan Sekolah Menengah Kebangsaan Pak Badol... dan membayar pampasan kepada mak ayah aku.... sebab kiranya government nak ambil rumah dan tapak tanah tu la kan.... satu kampung tu government ambil dan bayar.... jgn nak kta amik rampas buta2 lak.... x.. dia bayar pampasan.... tapi xmeriah la bayaran dia.... kalaulah PETRONAS ke.. SIME DARBY ke yang amik kan... aku xkerja dah skrg.... hahahahahaha..... mcm tanah aku lak ;p

di sinilah bermula episod duka sekeping hati remaja..... {masa tu aku umur 17 thn kan..remaja la kan? } .. mak dgn ayah aku plan nak wat rumah kat sebidang tanah yang xberjauhan dari tapak rumah yang diambil tu... tapi... memandangkan masa tu kakak aku dah berumur 26 tahun dan bekerja di KL... dan bangnda aku msa tu berumur 24 tahun dan berada di UK dan akan balik bekerja di USM Trans Krian... maka mereka berdua mensarankan mak ayah aku supaya xpayah la wat rumah kat Kelantan... tapi duk dgn diorang..... alasannya... :: diorg susah nak cuti nak balik melawat mak ayah kat Kelantan.....:: bersetuju dgn cadangan tersebut.... mak ayah aku pon bersetuju menerima pelawaan abang aku yang menuruh mak ayah aku duk dgn dia kat Nibong Tebal..... sbb dia pon xkawen kan.. and dia anak lelaki kan.... jadi... apabila orang amibil rumah tu... dan abang aku pon duk study lagi kat UK... lagi 2 tahun nak balik.. jadi mak ayah aku pon menyewa dulu rumah teres setingkat di Pasir Tumboh.. masa aku masuk 18 tahun... aku nak kne tukar ic lama kepada mykad... jadi.. dalam alamat tu xkan nak letak alamat umah sewa kan.... so letakla alamat umah nenek aku yang kat Besut tu.... so that's why alamat dalam mykad aku adalah alamat Jertih, Terengganu. dah terjawab persoalan sekarang?? tapi dalam hati kecilku... sedih... xde alamat umah tetap macam2 orang lain... padahal sebelum2 ni..hidupku aman makmur di rumah hak milik mak ayah sendiri... T___________T

bila abang aku balik dari UK... maka kami pon mencari la rumah di Nibong Tebal... on the way nak pergi tu... singgah umah mertua kakak aku kat Ipoh...Msa tu la ayah abang ipar aku cakap carilah rumah sewa area Parit Buntar, sebab kat situ area Melayu ramai sikit.... sbb kami mmg buta langsung... Nibong Tebal pon hanya dengar nama jek... Parit Buntar lagilah..langsung xpernah dengar.... tapi hati kecilku berdetik..
"eh, macam pernah dengarlah ada orang duk kat Parit Buntar...."
rupe2nya, Mr AF duk kat Parit Buntar.. masa tu kami kawan2 biasa jek.. baru 4,5 bulan berkenalan kat Friendster... hehehehe ;p {skrg korang dah tau kat mna kami jumpa... hikhikhik}

aku banyak menghabiskan masa kat USM la kan.... time cuti jek baru balik umah.... biasanya mak aku banyak kat KL.... sbb kat sana ada cucu.. cucu sulung lak tu... faham2 je la kan... malas nak hurai panjang lebar... hehehehe... jadi biasanya masa cuti..aku akan balik ikut kedudukan mak ayah aku aku... klu mak ayah aku ada kat KL..aku balik kat KL... klu mak ayah aku balik Besut or Kelantan... aku pon ngikut diorang sama.... dalam hati orang nampak aku rsa normal... memangla kat umah kakak aku... aku ada bilik tidur sendiri... {share2 dgn tamu la kan}... kat umah abang aku laagi la.. mmg dapat bilik complete... mcm hotel gitu... tapi jauh di sudut hati..aku still rasa kekurangan... rsa mcm sedih bila fikir... duk umah bukan umah mak ayah sendiri... even bahagia jek aku duk umah kakak aku and abang aku... tapi suatu masa dan ketika..akan timbul suara hati mcm rsa xbebas.... rsa mcm kekurangan...rsa mcm mnumpang tu mestilah ada.... rsa mcm nak duk umah mak ayah sendiri... jadi sebab tu... bukan sekali dua aku suruh mak ayah aku wat rumah sendiri.... tapi mak ayah aku gelak jek... ceh...orang beremosi... diorang gelak lak.... T______________T

tapi... rsa yang paling banyak dalam hati ialah rasa terhina... terhina dengan pandangan individu... bila diorang tanya... "mak dgn ayah duk mana?"

maka aku dengan tulus ikhlas jawab...

"mak ayah aku duk kat KL... kat umah kakak" or "mak ayah aku duk kat Parit Buntar, kat umah abang"..

automatik... diorang akan wat pandangan seolah2 menghina "mak ayah ko merempat ke tinggal kat umah anak2".. serius.... aku sgt tercalar hati dgn pandangan2 mata manusia itu.... tapi banyak bersabar jek.. and banyak pendam rasa dalam jiwa dgn pandangan masyarakat yang nak menghakimi even xcukup mengenali........

setelah hampir 6tahun mempunyai hidup yang agak ganjil dari orang2 lain.... bila dah kerja ni... aku rsa sgt gembira dgn life macam ni.. rasa sgt bersyukur dengan segala ketentuan Allah... rasa sgt bersyukur mak ayah aku xikut idea ngeng aku soh mak ayah aku wat rumah baru... sebab bila dah bekerja ni... hanya Allah yang tau betapa sibuknya..even cuti susah amat nak balik melawat mak ayah.... nasib baik la mak ayah aku slalu travel antara umah kakak aku dgn umah abang aku... jadi selalu jumpa la.. boleh kata paling lama xjumpa pon sbulan.... xboleh bayang kalau mak ayah still ada umah kat kelantan... memang kering air mata r duk tunggu rumah sambil tunggu anak2 balik melawat..... ;p

sekarang bila dah berumur lebih dari 23 tahun... dah pandai berfikir secara waras dan kurang tercalar dengan keserongan pandangan masyarakat.... even mak ayah aku xde rumah sekarang, tapi aku sangat syukur kerana ALLAHbagi rezeki yang cukup untuk mak ayah aku..siap boleh tolong anak2 yang dah kerja hikhikhik~~... klu rumah sewa aku tu... dari a-z smua mak ayah aku yang beli... alhamdulillah... rezeki aku..kawen nnt complete kemudahan satu umah... thanks ma dan abah... dan apa yang pasti... aku sangat bersyukur kepada ALLAH kerana bagi kesempatan untuk dibesarkan dalam sebuah rumah yang cantik... walau apa yang orang nak kata... tapi aku tau... xsemua orang mempunyai rezeki untuk memiliki rumah sepertimana yang mak ayah aku pernah sediakan untuk kami sekeluarga dahulu....


p/s : aku dah jarang2 balik kelantan dan besut sejak kerja ni.... tapi mak ayah aku selalu jugak balik.... dalam 4,5 bulan skali diorang balik r.... sebab 90% sedara mara aku still duk kat Kelantan and Besut... =)


xkira aku lair kat mna... aku membesar kat mna... skrg aku kerja kat mna... tapi i'm proudly saying saya orang Kampung Pak Badol, Melor ,Kelate.... untuk tontonan kalian... dikir barat glmer time aku bersekolah rendah... Bangkit Asal by Halim Yazid... enjoy peminat dikir barat smua... =)



Sunday, December 12, 2010

:: FUHHH...FUHHHH ::

Fuhhh..!!
fuhhhh !!!
fuhhhhhhhhhhhh....!!!!!



xde pape...saje nak tiup habuk2 and debu2 kat blog...
dah lama xbersentuh...

k..dah bersih.... nak out dulu....
nak menjalankan tugas sebagai s/u koko...
tadaaaa.... =)


p/s : tq kepada mereka2 yang mendoakan sy untuk induksi..even dalam hati... hanya Allah yang mampu membalasnya... kita tunggu je lah resultnya bulan 3 ni.. sebelum itu... mau lupakan segalanya hehehehe...

Wednesday, December 1, 2010

:: DAISO ::

semalam x study.... join atuk & nenek bwk si tweeney naik train chun chun (LRT) ... transit kat SOGO... faham2 je lah kan klu transit kat SOGO... hikhikhik...
hari ni aku bwk ezry tgk cerita Rapunzel...
actually.... klu ezry xnak tgk pon aku paksa tgk..sbb aku yang tergedik2 nak tgk sbnrnya...
hahahaha...
dan..cte tu sgt marvellous... auw.. jiwa kanak2 ku yang terlindung di balik usia matang berjoget dangdut keriangan tadi dalam panggung.. bila dah kuar panggung... jiwa kanak2 terpaksa kembali menyorok di belakang no 25.... xpe..xpe... dalam hati mnyemai niat... nak cari kotak pensel rapunzel... lalalalalala~~~ {call me childish ahakz }

sementara tunggu tayangan tu... merewang2 jap.. and ternampak...
DAISO..... erm..mcm pernah kudengar nama ini...
adakah dari blog zackzukhairi?? atau aku jek yang cuba merelatekan DAISO dgn zack sebab dia duk kat Jepun.. tp papepon..aku pon menerjah DAISO... dan hasilnya.... tadaaaaaaaaaaa~~
susah amat aku nak cari payung 'salji' sebelum ni... tapi kat DAISHO bertimbun... terus sambar... nak wat spare klu payung salji aku yg lama tu wat hal... hehehe... saya suka payung salji sgt 999999 \(*_*)/

balik umah.. utk mengelakkan rsa cuak sebab xstudy.... terus print asgment... at least hati separa lega bila pk asgment dah print.... tggl esok nak bwk gi binding....

sejujurnya..hati sgt TIDAK tenteram bila memikirkan psal induksi... aku xstudy lagi.... waaaaaaaaa. manyak risau.... tapi mcm tu la.. bila hati risau... mula memikirkan pelbagai andaian... pastu otak jadi cramp.. mulalah rsa nak tidur.. xpon rsa nak kuar ukur tanah kat mna2... huhu~~ hasilnya.... apa pon xbaca... msa tinggal beberapa hari je lagi... esok nak kuar gi cari kain baju mak aku kat Jln TAR.... lusa dan nak balik parit buntar... sah2 sehaian joli kat penang dulu.... pastu 8hb dah nak kne lapor diri kat Pangkor {menurut taklimat hari tu la sbb smpai skrg surat xsampai lagi... adududududud}...

tgk kawan2 update status kat fb.. soalan induksi susah.. kne hafal sau persatu segala fakta... aku mna reti nak hafal fakta ni.aku reti pikir logik jek msa nak jawab..so mcm mna nih?? ahhhh..sungguh aku risau... dan ... rsa mau tidur ..sbb otak sudah penat memikirkan betapa risaunya untuk induksi.... ni lah kitar hidup risau aku.... huhuhu~~

p/s: tolong doakan saya rajin belajar.. terang hati baca jek boleh igt semua even baca sekali imbas.... ni baru nak induk si nih... berangan nak sambung master... konfem tunggang langgang idop bila sambung master nnt huhu~~... ya allah.. permudahkkanlah segalanya... aminnnn... =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...