header flash

Wednesday, December 21, 2011

:: HATI SEKEPING I/C ::

ramai orang dah tau aku kehilangan I/C.. atau dalam bahasa Melayunya Kad Pengenalan...
(ini I/C En. Google)


selaku seorang individu yang baru pertama kali kehilangan anak IC.. maka..
perasaan kelam kelibut itu tidak dapat dipisahkan lagi dgn jiwaku yang tulus mulus ini... ;p

maka...
segenap pelusuk tempat aku cari...
PURSE TU TAK PAYAH KIRA LA BERAPA KALI AKU DUK GELEDAH.... SAMPAI LUNYAI JADINYA...TAPI TAK JUMPA-JUMPA... {ini ayat penting..sila igat!} 
sedangkan secara logik akal... purse itulah habitat bagi IC aku... aku xsimpan kat tempat lain...

Monday, December 5, 2011

:: TELUR DADAR SUPER SOFT ::

Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
penat nak mati.....
berpeluh2.....
banyak sungguh habuknya.....
penat giler mengelap habuk2 kat blog aku nih..
gara2 lama sgt xbkak hahahaha...
sungguh ironi bukan? hehehehehe...


ok.. entry ringkas...
saya nak berkongsi petua...
petua untuk hasilkan telur dadar yang super soft yummilicious....
hehehehe....



Saturday, October 15, 2011

:: REAL STEEL ::

ehemm....ehemmmm.... {betul kan suara... }
hurmmmmm.... suara dah kmbali kepada tune normal...
bukan apa... bukan batuk selsema or what so ever...
saja membetulkan suara...
ironi kepada dah lama aku tak tulis review filem dalam blog aku... hikhikhik...

jadi.. berdasarkan kepada intro.. maka dapatlah korang meneka {sila ambil mood intonasi pidato... hehehehe}
bahawasanya..
pada malam ini...
berdirinya jari jemari saya di atas key board ini.....
adalah untuk membentuk bait-bait kata...
untuk mengkisahkan al kisah...
sebuah filem yang berjudul .... REAL STEEL...



xpernah tgk review filem ni sblm ni..
tapi terbaca dalam paper...
and nampak nama Hugh Jackman...
jadi menggedikkan diri nak tengok..
tambahan pula.. memang hari ini encik suami merangka satu lawatan sambil belajar ke Juru Autocity... ada car show apekebenda ntah....
jadi alang2 dah melangkaui sempadan penang kan.. kita langkau la beberapa derap langkah jek melebihi juru itu...hehehehehe...
dan hasilnya...
2 THUMBS UP untuk cerita ini... !!!!! {rasa macam nak plus 2 toes up!! jugak... hehehehe}

Wednesday, October 12, 2011

:: SEDIH ::



since today is Wednesday...
it,s supposed to be wordless wednesday...
but since today i'm emotionally hurt...
there's no pic could represent my feeling....
and i have to write it here.. just to chill myself off....
i'm sorry (for those who uneasy with my story}.. but  writing is the best therapy for me to overcome uneasy feeling...

Tuesday, September 27, 2011

:: MOTHERHOOD or WOMANHOOD ::

student : teacher!! teacher pregnant ek?
aku : uik.. nape? muka saya nampak berseri-seri ke?
students : teacher nampak gemuk..
aku : .......... (dalam ati nangis T________T )


hahahaha.. itulah students.. jujur dalam memberi komen.... and sifat keperihatinan depa tu membuatkan hari2 berlalu berbunga indah.... students2 ni mmg eksaited pelik kalau cikgu2 depa pregnant.. hahaha... tp dalam kes aku xlah..sbb aku xpregnant lagi... tapi pantang.. pantang kalau aku x MC.... bertalu2 sms aku akan dapat lepas waktu sekolah.. semunya berbunyi2 ala2 macam ni...
 "teacher!! teacher dah pregnant ek? yeay!! kami dah nak dapat adik!! "

Monday, September 26, 2011

:: AKU,KUCING & IKAN ::

aku tak suka kucing...
tak suka tak bermaksud benci..
tak suka bermaksu kurang gemar...
kalau nampak kucing tu xdenya aku nak gi terkam gosok-gosok...
kalau nampak kucing nak pegi ambik dukung belai gosok cium..itu tersangatlah bukan diriku...

tapi ada satu kucing yang aku suka sangat!!!!

hahaha....ada ke orang yang tak suka doreamon??/

ok..balik kepada persoalan pokok... iaitu aku tidak gemar akan kucing...
aku pun xtau kenapa aku xsuka kucing...
yang pasti aku rasa kucing tu xbersih...

:: DIARI RAMADHAN 2011 ::

orang dah berdam dam dum bunyi mercun menyambut kemeriahan syawal..
aku baru nak bukak cerita diari ramadhan..
tapi dah cerita aku... rsa nak tulis.. aku tulis je la kan..
klu aku nak tulis diari Rejab 2011 pun ..xde salahnya aku rasa hahaha....

alhamdlillah..
di tahun 2011 ni aku masih lagi diberi kesempatan untuk melaksanakan ibadah di bulan Ramadhan hingga ke akhirnya....
dan tidak putus2 doa diaminkan agar masih dipanjangkan umur untuk bertemu ramadhan di tahun hadapan.. i'allah...

secara pukul ratanya.. (istilah kelantan untuk purata hehehe)



 IFTAR

dari segi masak2...
aku menunjukkan improvement...
sekali pun aku xjejakkan kaki ke bazaar ramadhan... or kedai2 yang jual lauk pauk...
semuanya hasil air tangan aku... lalalalala`~~

maka..disebabkan aku rajin masak.... {puji diri sendiri}
maka Mr. AF telah berbesar hati untuk bawak aku kuar bukak puasa seminggu sekali kat luar..
katanya "bagi chance puan isteri berehat santai".. ngeeeee... thanks a lot!!!

1st week : BM Tom Yam


Thursday, August 25, 2011

:: CHEESE TART ::


menggiurkan x?
hahahaha... maka disebabkan ramai yang tergoda..
maka..aku menggagahkan diri untuk menaip dikala badan xbermaya di bulan Ramadhan untuk tatapan kalian semua.......
hahahaha..terharu x? terharu x?

senang yang amat....!!
xpadan dengan nama dia yang berbunyi macam grand nak mati...hehehehe..

Wednesday, August 24, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #4 ~sighhhh ::

revealing one of my baju raya... 3 minggu baru siap jahit manik seciput tu hahahaha...(jumlah jam hanyalah 8 jam).. anyhow..i'm still proud of myself.... ;p

raya ni bagi sampul kosong boleh x? aku ni dah boleh masuk ketegori asnaf dah.... wuhuhuhuhu~~~...

Monday, August 22, 2011

:: LIKU-LIKU HIDUP ::

Dengan tanpa sebab..
aku berfalsafah...
dan biarkan aku syok sendiri...
hahahaha...


setiap pagi sambil drive pergi kerja...
perjalanan itu membawa pelbagai pengetian pada aku..
setiap orang menuju ke destinasi masing-masing...
sama seperti hidup.. setiap orang mempunyai matlamat...
bezanya cepat atau lambat..senang atau berliku untuk mncapai matlamat tersebut...
dan dalam kes ini... destinasi itu disama ertikan sebagai matlamat...


kita keluar rumah dgn satu matlamat...
smpai di tempat kerja sebelum punch card merah...
tapi kadang -kadang... kita dah keluar awal..
tp xsempat nak sampai awal..
orang yang keluar lagi lambat dari kita akan sampai dulu...

KES I
sewaktu di traffick light yang jalannya 2 lane...
kita di belakang lori...dan datang orang yang terkemudian daripada kata..
duduk di lane di sebelah lagi.... bila lampu hijau...
dia berjaya memotong lori yang lambat pick up itu...

Tuesday, August 16, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #4 ~ nak cantik?? ::

setiap wanita ingain kelihatan/menjadi cantik...
termasuklah diri aku....

menggunakan pelbagai produk....


untuk wajah....


untuk badan.......

Monday, August 15, 2011

:: PANDAI MASAK?? ::

|| INI ADALAH KISAH AKU... KISAH BENAR...TIADA YANG BOHONG MELAINKAN YANG BENAR-BENAR BELAKA.. MEMANDANGKAN IA ADALAH KISAH AKU..MAKA KEBENARANNYA ADALAH 100% APABILA MERUJUK KEPADA AKU... ||



ditujukan khas kepada gadis2 diluar sana yang tak pandai masak...seperti aku suatu ketika dulu..


saya anak yang manja dimanjakan...
tapi jangan kamu sesuka hati memanggil aku spoil brat... kan xpasal benjol dahi!! {garang ni ;p}
1st time aku pegang pisau mengupas timun adalah ketika aku berdarjah 5..
sebelum2 tu haram xpernah....
naik darjah 6 baru diberi kepercayaan untuk mengupas bawang.. itu pun sampai menangis-nangis tersedu sedan gara2 penangan bawang merah... bersekolah menengah baru la pandai mengupas buah pauh siam...


itu sejarah....

jadi korang boleh memahami situasi aku yang memang betul tiada skill2 penggunaan pisau... xmacam2 rakan sekampun aku..darjah 2 boleh kupas mangga makan cicah2 kicap+gula... hal ini bukan ape.. ini kerana saya anak yang dimanjakan.. mak saya tak bagi saya main pisau...takut luka tangan...

Wednesday, August 10, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #3 - Land Warrior ::

cili yang xtau bila masak... dari hijau terus hitam.... buta warna ke ape cili ni xtau kaler merah  huhu~~

si kerinting yang cilik..pedas berapi.... !!!

Tuesday, August 9, 2011

:: TERHARU ::

**ini entry edisi cepat ringkas dan padat...

ingat lagi x in my prev entry i said that saya sangat mengagumi ex PK Pentadbiran saya?
saya jadikan dia idola saya selain dari Tun M...

nak dijadikan cerita...
pada Hari Guru yang lalu...
beliau telah mesponsor jamuan makan untuk guru2 di sekolah saya [beliau dah naik pangkat jadi Pengetua di sekolah berhampiran]
maka...selaku S/U KGKT...saya diarahkan oleh bos saya untuk membuat suatu surat penghargaan dan menghantarnya kepada beliau...
tapi since saya ni kurang mahir bab2 jadi S/U atau dalam erti kata lain..kurang arif dalam edisi membuat surat..
mka saya mendecidekan diri untuk menghantar kad ucapan terima kasih..

Monday, August 8, 2011

:: ORANG KEDUA ::

assalamualaikum... dan salam sejahtera..
rasa macam orang baik2 dan sopan2 jek kan..
start2 menulis bagi salam...
bukan main terjah sesuka hati (macam yang kebiasaan aku buat)

jadi korang x rasa hairan ke nape tetiba hari ni aku jadi orang yang berhemah bagi salam bagai?
erm.. aku rasa korang xpayah hairan...
sebab aku pun most of the time tak berapa nak memahami diri aku sendiri...
jadi aku xhairan la kalau orang lain pun xmemahami aku...
what to expect rite???

jadi... daripada aku menambah kekusutan korang dgn intro aku yang berselirat ni... (aku sendiri xtau hala tuju penulisan aku hari ini..jadi aku ambil tindakan..tunggu dan lihat jek sampai ending nnt dia nak jadi cerita macam mana.. hohoho~~)

lebih baik aku teruskan kepada perkara yang aku rasa macam pelik dengan diri aku...

sejak dari dulu...
aku cuka orang kedua...

Friday, August 5, 2011

:: KAU PERGI ::

ini cerita sedih...
cerita yang mengganggu emosi sejak hampir sebulan yang lalu...
cerita yang boleh membuatkan saya bangn pagi dan berasa malas nak pergi kerja gloomy
cerita yang mebuatkan hati ramai orang menjadi sayu dan serba salah...
tapi xde apa yang boleh dilakukan untuk membaikpulih keadaan...
sebab puncanya bukan pada aku... bukan pada kamu...
tapi puncanya pada individu bernama Siti Fatimah.....


kamu kenal siapa Siti Fatimah?
bukan.... bukan SITI FATIMAH - PUTERI RASULULLAH SAW ..
kalau Siti Fatimah R.A.. kamu boleh bacanya kisahnya diSINI .....

Ini Siti Fatimah yang lain...
Siti Fatimah yang ini..
kenapa individu ini telah membuatkan saya berasa gloomy?

Thursday, August 4, 2011

:: SALAM RAMADHAN ::

alhamdulillah....
sudah masuk hari ke 4 umat islam berpuasa....
sudah masuk hari ke 4 kita menimati bulan penuh barakah...
semoga kita semua tidak melepaskan peluang di bulan RAMADHAN..
bulan yang penuh keampunan..bulan yang penuh ganjaran.... =)



well...for me...
Ramadhan pada tahun ini adalah yang teristimewa sejak 26 tahun bernafas di bumi Allah..
alhamdulillah... pada tahun ini aku berpeluang untuk berpuasa sebagai isteri....
xde apa yang istimewa berpuasa sebagai isteri melainkan boleh kutip pahala free... hikhikhik...

Wednesday, August 3, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #2 - New Look ? ::

Tungguuuuuuuuuuuuuu..... !!!!! ~~  (✿◠‿◠)

Thursday, July 21, 2011

:: KECIL HATI ::

beberapap urnama tidak menitipkan kata2 di sini...
cewahhh!! pembuka kata yang sungguh puitis...
tapi btol la... dah lama xmenaip..
tapi xde la sampai beberapa purnama.. sepurnama pun xsampai... hehehe...
banyak benda dalam kepala yang dirangka-rangka untuk dititipkan di sini..
tapi entahlah...
jari dipengaruhi emosi..
jadi malas nak menaip..

Thursday, July 14, 2011

:: ARE YOU AN EMPLOYEE? ::

**A Lesson For Every Salaried Employee**



A butcher watching over his shop is really surprised when he sees a dog coming inside the shop. He shoos him away. But later, the dog is back again. So, he goes over to the dog and notices it has a note in its mouth. He takes the note and it reads "Can I have 12 sausages and a leg of lamb, please".

The dog has money in its mouth, as well. The butcher looks inside and, lo and behold, there is a ten dollar note there. So he takes the money and puts the sausages and lamb in a bag, placing it in the dog's mouth.

The butcher is so impressed, and since it's about closing time, he decides to shut the shop and follow the dog.

Wednesday, July 13, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #1 - Music of my heart ::

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Music of my heart.... 

Monday, July 11, 2011

CINTA MUDA

lagu latar : Nidji - Indahnya Cinta

c/o
Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda
Cinta paling indah






sang suami bertungkus lumus study....
sang isteri goyang-goyang kaki tengok drama korea GOONG...


terasa seperti kembali ke 5,6 tahun yang lampau...
zaman masih bergelar mahasiswa/siswi..
bezanya....
sekarang... duduk sebumbung...
dulu....
seorang di perlis...
seorang di Penang...
laporan live menerusi SMS....
tp situasi hampir-hampir sama..
si bf duk study..
si gf layan drama Korea.... hehehehe...

Saturday, June 25, 2011

:: CERITA LUCU ::

semenjak..dua menjak..tiga menjak...empat menjak..... [ok..korang sambung sendiri sampai berapa banyak menjak korang nak hehehehe]... cerita x berapa nak menghiburkan hati kan... padahal kata blog suka-suka sahaja.... mandom btol la penulis blog ni.... huhuhu~~ [bagi chance korang kutuk aku ahakz]

jadi.. pekata kali ni aku bercerita tentang cerita-cerita lucu.... untuk menghiburkan hati....



Tuesday, June 21, 2011

:: PELANGI PETANG ::

kumeniti awan yang kelabu....
kutempuhi... lorong yang berliku...
mencari sinar yang menerangi..
kegelapanku....

gambar sumbangan Google

ok... beberapa bulan ni... aku seolah2 dirudung zaman gelap...
zaman gelap di sini membawa maksud kulit menjadi semakin gelap  merasakan cuaca seakan2 mendung gelap kelabu maka rasa suka nak tidur..... hikhikhik.... rasa nak tidur 18 jam sehari... tapi mana boleh kan... kita kan kakitangan kerajaan... kena la pergi mengerah tulang empat kerat demi mendapat secebis dua gaji...  tapi bila tiap2 pagi mata rasa berat nak bersiap2 nak berlawa2 pegi skolah... mula la otak memikir macam2... dan semestinya terbayang2 pelangi petang....

Wednesday, June 15, 2011

:: WABAK ::

Aku dah mula rasa confuse...
Semakin hari semakin xde daya rsanya..
Dah telan multi vit for energy booster,,Dah teguk 100 plus.. tp still mcm xde efek..
Masih lagi layu longlai...

Sampaikan otak terfikir benda xlogik,,
Adakah cuaca mempengaruhi emosi? Sebab seminggu dua ni cuaca redup mendung hujan renyai2..

Korang boleh faham kam situasi mcm ni kan,, rasa lemah jiwa raga je klu cuaca mcm ni,,

Sunday, June 12, 2011

:: PERMAINAN EMOSI ::


Semalam...perlawanan merebut piala FA..
Diantara Kelantan dan Terengganu,,,
Sangatlah menyakitkan jantung,,,
Sebab jantung bekerja dengan lebih..
Dub dab dub dab..
Tahap saspen dia ekstra dsripada biasa..
Tambah2 aku yang lalang ni..
Xtau nak sokong sape...

Wednesday, June 8, 2011

:: KEK BATIK CREPE EXCLUSIVE ::

jom masak-masak buat kek!!!
erk..ajak masak ke ajak buat kek? hehehe....

hari ni nak kongsi resipi KEK BATIK CREPE EXCLUSIVE...

actually namanya kek batik jek..
saje jek.. sebab masuk blog aku..
aku bagi nama grand sikit... ahahahaha...
cantik x rupa kek batik aku? rasa meleleh x air liur?
hehehehe....
klu rasa berminat... amik la resipi kat bawah... hehehe...

Tuesday, June 7, 2011

:: LANGKAWI TRIP 2011 ::

**INI ADALAH ENTRY YANG PANJANG..SEKIRANYA MENYAYANGI MATA ANDA,TAK MAU DIA LENGUH MEMBACA + MELIHAT GAMBAR2... JANGAN BACA... TAPI KALAU NAK DAPAT INFO TENTANG NAK PERGI KE LANGKAWI...TERUSKAN **






penat-penat sakit sakit badan masih terasa...
tapi... aku cuba untuk melunaskan kerja yang masih belum disettlkan.
dari pagi tadi aku cuba untuk mendraft paper work untuk kelas tambahan Biologi  & juga paper work untuk pertandingan Drama Bahasa Inggeris... kesudahannya... aku melangut jek depan laptop..xtau nak taip ape.. jari jemari seolah membeku untuk menari-nari di atas keypad menyusun kata-kata...


aku pun try la membuka blog... dan tanpa aku suruh... tgk hasilnya... jari jemari aku begitu rancak menekan punat-punat perkataan untuk menyulam kata-kata di atas lembaran blog picisan ini... cewwwahhh..ayat sastera sungguh... sebab itu aku rasa... menjadi seorang blogger juga merupakan satu gifted... sebab bukan semua orang boleh menulis dengan panjang lebar untuk benda yang ciput sahaja pointnya seterusnya mempusing pusingkan dan menyelirat-liratkan neuron-neuron pada pembaca ahahahaha.... {sesi mempuji diri sendiri ahakz ;p }


berbalik kepada cerita... aku baru sahaja pulang dari berhoneymoon kali ke dua bercuti dari Pulau Langkawi.. actualy ini kali kedua menjejakkan kaki ke tanah helang ini selepas 4 tahun yang lampau... 


Wednesday, June 1, 2011

:: CHOOOOOTTTTIIIIIIEYYYYYYYYYY ::

Oyeah!!! Oyeah!!!! {sambil menari dangdut}

Semua paper mid year exam dah siap ditanda..
Markah dah siap kira,,rasa macam nak terjun bangunan melihat markah2 mereka
Semua markah dah masuk dalam SAPS..
Segala benda yang nak kena key in TOV segala bagai kat SAPS dah update..
Latihan drama untuk musim cuti dah abes,,
Kelas tambahan untuk cuti sekolah dah selesai dilaksanakan..
 A BIG GRINNNNNNNNNNNNNNNNNNN BEBEH wahahahahaha...


Sekarang saya mau packing..
Mau bersantai-santai menikmati keindahan cuti..

Tinggal tepi dulu kerja2 yang tak siap lagi..

Monday, May 30, 2011

:: FACTS ABOUT LIFE ::

Written by a 90 years old Regina Brett, of the Plain Dealer, Cleveland , Ohio.. { we can learn something from others' experiences rite?? bak kata pepatah... orang tua lebih dulu makan garam}






 Make sure you read untill the end!!!!!! 



"To celebrate growing older, I once wrote the 45 lessons life taught me. It is the most requested column I've ever written.


1. Life isn't fair, but it's still good.
2. When in doubt, just take the next small step.
3. Life is too short to waste time hating anyone.
4. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends and parents will. Stay in touch.
5. Pay off your credit cards every month.
6. You don't have to win every argument. Agree to disagree.
7. Cry with someone. It's more healing than crying alone.

Sunday, May 29, 2011

:: GEBU-GEBU FLUFF FLUFF ::

macam best jek kan bunyi tajuk entry..
rasa geram-geram nak cuddle2 xnak lepas jek....
tapi biasalah.... semua benda bunyi macam best...
in reality xseindah bunyi..
sama macam kes aku..
best jek sebut gebu...
tapi dalam hati menggebu perasaan cuak...
dah ada dua tiga pasang baju yang ketat..
dan natijahnya ptg tadi...
sebelum masuk tengok Kung Fu Panda...
sempat juga merembat sehelai jeans baru... {persediaan nak pergi bercuti hehehe}
dan yang sadis..

kamu nampak x nombor dalam bulatan itu...?? owh...sungguh sadis T_____T

Saturday, May 28, 2011

:: SENYUM MANISKU IKHLAS ::

Aku update blog..xsemestinya aku xde kerja..
Aku xupdate blog..xsemestinya aku sibuk..

Aku tersenyum bergelak ketawa..xsemestinya aku gembira suka hati..
Aku muram bersedih..xsemestinya aku sedang berduka...

Thursday, May 26, 2011

:: KEBENARAN ::



walau ringkas tetap berbekas di hati....

Wednesday, May 25, 2011

:: GANGGUAN ::

xnak percaya... 
xboleh.... sebab benda2 makhluk halus ni memang ada...
tapi kalau percaya...jangan percaya sangat...
nanti boleh membawa kepada khurafat dan syirik..
cukuplah sekadar percaya untuk meningkatkan keimanan...

:: TOAST CARAKU ::

pernah tak dikala waktu hampir tengah malam...
dalam pukul 10 lebih macam tu....
time-time mata dah tunjuk signal nak tidur...
tapi perut tetiba wat signal perlu diisi..
pernah tak korang alami situasi macam aku ni? pernah tak? {tanya banyak kali menunjukkan aku tanya dengan penuh beria-ia dan seikhlas hati meminta jawapan} ;p
maka..bagi seorang ALIEN yang macam aku ni....
bila perut dah bagi signal..
maka tuntutan perut perlu diberi keutamaan....
maka..perlulah menapak ke dapur dan masak...

Friday, May 20, 2011

:: KUIZ KASUT ::

pada masa ini..
ada 4 bundle skrip jawapan untuk diperiksa.... {ada lagi 2 paper x exam lagi.. fuhhh...fuhhh...}
tapi...xde mood ah nak tanda...
sebab saya takut bila saya takut... hati saya pecah berderai.....
sedih dgn jawapan students yang sadis huhu~~..
jadi.. since bundle script saya letak kat tepi.. maka cerita pasal script pun kita letak tepi jugak...

cerita yang saya nak letak kat tengah2 skrg ni ialah pasal kasut....
maka entry ini lebih khusus untuk human beings yang berchromosomes XX... 
sebab orang lelaki kasut dia xbervariaty....x mcm kasut untuk golongan hawa.. {ye ke?? }

:: REAL vs MANGA ::

dikala laptop yang kaler "pink" demam dan dihanar ke klinik... {segala bahan nak wat kerja dalam laptop pink.. haiiyoooo...}
menghamburkan rasa tensi sbb xboleh wat kerja dengan mengetuk2 keyboard laptop "purple"..

terjumpa benda ini... macam menarik.. ce tengok.... hehehehe...

Thursday, May 19, 2011

:: MALANG? ::

Entah apa silapnya..
Entah apa salahnya..
Team roket SMAI seperti kena sumpahan malang jek..

Tuesday, May 17, 2011

:: I'M ONE OF THEM.. ADDICTED ::

aku peminat "The Social Network "..
berkali-kali wat ulang tayang cerita ni...
saya sungguh angau kagum pada mereka berdua...
dan even xde anak lagi..
saya berangan nak didik anak saya biar layak masuk Harvard.... hohohoho...
berangan je la.... ~~~


anda pengguna FB?   (giler xlink ayat ni dgn ayat di atas... hahaha..gasaklah... ) ;p
Apa fakta menarik yang korang tau ttg FB?
here ada beberapa fakta yang menarik..bukannya auta....

Monday, May 16, 2011

:: QUE SERA SERA ::



When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be. 



[Doris Day]


yup!! that's quiet true...
whatever will be..will be...
i never dream to be a teacher...not even a bit.. 

Sunday, May 15, 2011

:: MONDAY BLUES NO MORE (^_^) pt 2::

ada pengumuman baru nak dibuat...
hari tu aku dah berceritera bahawa hari2 duk mnyanyi lagu awie rafael part 


"Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday".. lalalalala..

{itu sebab tunggu maharaja lawak hikhikhik}


tapi sekarang ada penambahan ceritera...
bertambah lagi satu reason kenapa aku dah x monday blues dah..
tapi keenly waiting for monday.... hahahaha...
jawapannya...

Saturday, May 14, 2011

:: HARI LAGHA ::

saje nak hapdate cerita hari ini... 


memula sekali... dengan bangga tahap lubang idong kembang tutup muka...
nak umumkan... team pantun sekolah aku dah menang peringkat negeri..
mereka akan berjuang di peringkat kebangsaan nanti..
so minta jasa baik tolong doa team sekolah aku... 
apa peranan aku?? xde pape... hanya tukang doa di dalam hati bersama-sama =) 




ok.. cerita aku pulak... 

:: SANTAU ::

Hari ini hari sabtu..
Maka sekarang ini pagi Sabtu..
Jadi korang mesti hairan kan pehal lak entry " seram"..
Padahalnya bukannya aku menulis di malam Khamis sewaktu segala TV duk siar cerita hantu ( geleng2 kepala.. Mak tak suke cerita hantu tau..x kuasa mak nak tgk TV hari Khamis nyah!!!!)

Ok..cukuplah intro merapu meraban.. Kita beralih kepada tajuk kita... SANTAU... (xde kaitan dengan filem santau okeyh... aku xtgk pun cte ni huhu~~.. pinjam gambar dr en. google jek... ) ;p

Monday, May 9, 2011

:: MONDAY BLUES NO MORE (^_^) ::

Setiap hari Ahad..bila nak tdo malamnya..
Hati jadi resah...
Jantung berdegup kencang,,
Emosinya seperti budak hostel yang perlu kembali ke hostel selepas pulang bermalam/cuti sekolah..
Bezanya..
Budak hostel merasainya bila nak kena balik ke hostel yang paling kerap pun sebulan sekali..
Tapi bagi orang dewasa...

:: HAPPY MOTHERS DAY ::

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever.


A mother is the truest friend we have,
when trials heavy and sudden, fall upon us;
when adversity takes the place of prosperity;
when friends who rejoice with us in our sunshine desert us;
when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts.


Who fed me from her gentle breast
And hushed me in her arms to rest,
And on my cheek sweet kisses prest?
My Mother.

Who ran to help me when I fell,
And would some pretty story tell,
Or kiss the place to make it well?
My mother

Before a day was over,
Home comes the rover,
For mother's kiss - sweeter this
Than any other thing

Sunday, May 8, 2011

:: LALALALALALALA ::

cerita ini melibatkan hari Jumaat & Sabtu
gambar ini bukan aku punya.... ahmad google yang punya... !!!

Tajuk bunyi macam happy kan??
Mcam hati dengan senang hati duk menyanyi-nyanyi "lalalalalalala" lagu Elmo's world tu..
Tapi benar bak kata pujangga..
Don't judge a book by it's cover.. [pujangga kot omputeh? Bolehla... Hehehehe]
so..sama la dengan kes entry ini..
Don't judge an entry by it's title..
Sebab untuk entry ini..tajuk macam happy...
Tapi ceritanya penuh tragedi... T_______T

Friday, May 6, 2011

:: PERPISAHAN INI ::


Aizat sangat best...
liriknya sangat tulus... 
membuat hati terasa sayu...
bila memikirkan tentang seseorang..
yang pernah hadir selaku sahabat..
suka duka gurau senda bersama..
tapi kini tidak mengakui diri ini sebagai sahabat lagi...

Wednesday, May 4, 2011

:: SCREAMYX ::

adakah anda pelanggan streamyx?
bagaimana prestasi streamyx di kawasan kejiranan kalian?
bagi aku... ada ups and ada down-nya...
bila time yang server down tu la jiwa raga akan menjadi mau SCREAMYX....

[hahaha... aku curi term ini dari prakmate aku masa matrik KMPP, anem aziz]

Tuesday, May 3, 2011

:: CHESSSSSSSSSS ::

ok... lepas "arghhhhhhhhhhhhhhhhh"
now "chessssssssssssssssssssssss"....
tekanan emosi sangat ke aku sekarang ni entri duk berkeluh kesah jek?
hahaha...xde lah.. saje jek...
intro kene gimik....
lagipun aku dah menanam azam baru...
aku nak jadi orang berhemah...

Sunday, May 1, 2011

:: ARGHHHHH ::

Kenapa aku sungguh bodoh??
Kenapa la aku mangkuk sangag pegi tukar URL blog?.
Nape la aku xterfikir utk keep jek URL tu.. Nak ubah ke ape..aku create la blog baru..
Oh..oh..oh.. Sungguh mangkuk diri ini...  

Hilang semua benda yang aku tulis selama ini..
Yang akuntulis dengan niat bila waktu tua bila aku baca aku akan tersenyum mengingati life2 sewaktu muda remaja otak senteng,,,
Tapi sekatang semua lesap... Iskh..iskh.. Kebongekan aku dari dulu sampai sekarang xdapat nak hilang lagi,,,
Hohohoho... Sedih meratapi... T_____________T




P/s : if i could turn back time... =(.....

Friday, April 29, 2011

:: PERNAH X ? ::

thanks en google untuk kata2 semangat ini...



di kala langit mendung hujan renyai-renyai...
dikala suhu berasa dingin....

pernah kah korang berasa hati tiba-tiba sayu tanpa sebab?
pernah tak korang rasa diri korang tidak cukup bagus untuk diri sendiri?

Thursday, April 28, 2011

:: MAKAN LUAR ::


Depan umah aku ada pasar malam...Betul2 depan..
Jalan dalam 70 langkah jek...
Tp pasar malam biasa jek..
Bukanlah pasar malam besar2an..
Tapi... Sesak jugakla kereta duk parking depan tu..
Kira agak ramai la jugak orang datang menyumbang duit...


Tapi..aku bukan pengunjung pasar malam tegar..

Saturday, April 23, 2011

:: SHARING IS CARING ::

*(entry ini panjang... boleh lenguh mata untuk membaca..apatah lagi jari untuk menaip..sekian)*

aku orang biasa....
gaji biasa-biasa..
life biasa-biasa....
tapi nafsu luar biasa....
semua benda nak...
tapi itulah...dah kata gaji biasa-biasa....
mesti banyak yang susah nak dicapai...
tapi xpe... dunia ni bukan hanya untuk orang yang berduit ramai..
maka..kita yang xde duit ramai ni.. kena la pandai cari...
supaya dapat menikmati hidup macam orang yang mempunyai duit yang ramai... hehehehe...

Friday, April 22, 2011

:: REZEKI HARI INI ::

semalam ada majlis persaraan untuk seorang cikgu kat sekolah..
cikgu ni seorang yang sangat cool....
aku jarang bercakap dengan cikgu ni....... tapi aku hormat cikgu ni....
aku memang xpernah cakap la dengan dia sebelum ni... sebab segan..
tapi masa nak bagi kad undangan ke kenduri kahwin..
aku bagi sendiri kad pada cikgu ni...
masa tu la baru aku bercakap dengan cikgu ni....
dan yang paling buat aku terharu...
cikgu ni pergi majlis kenduri aku.... satu family lagi...
siap beberapa kali lagi amik gambar dengan wife and anak-anak dia..
sungguh aku terharu sebab aku xsangka cikgu tu akan dtg...
sbb jarang bercakap...tapi cikgu tu sudi datang dan mesra macam sentiasa beramah mesra dengannya sebelum ini...macam kenal rapat...
sungguh aku terharu.....rasa macam menyesal aku xmemberanikan diri untuk bertegur sapa dengan cikgu tu sebelum ni...~~ T_______T (aku cerita kat kawan2 aku betapa aku terharu..)

Tuesday, April 19, 2011

:: ALIEN ::

According to science..
Brain is the most important organ in human because it controls all the body activities..

Tapi..according myself...
Perut aku adalah pengawal segala aktiviti aku,,

Kalau perut lapar... Minda dan emosi di luar kawal...

Kalau aku lapar...xkira lapar sikit or lapar banyak...
Memang sah lagi sahih lagi konfem..
Satu kerja pun aku xleh buat... Unless aku stop dulu wat kerja tu dan pergi makan...
Kalau aku teruskan jugak buat kerja dalam keadaan lapar...
Sah2 kerja tu akan xmenjadi...akan ada la banyak silap... Dan part paling nazak..
Ada kemungkinan kerja dan barang2 yang aku guna untuk buat kerja tu akan berterabur dicampak2 dihempas2...
Sungguh tidak bertamadun perilaku macam ni...otak xboleh nak berfungsi dengan waras...
Jadi utk elak jadi orang xbertamadun... Aku akan stop dan pergi makan....

Monday, April 18, 2011

:: SEDIH....BYE2 ::

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
url lama senoritanieza.blogspot telah diregister oleh orang lain dah...
huhu~~.... i'll miss my old url....
sob sobsob....
dan yang lagi menambahkan kesedihan...
tengoklah dia dah wujud sebagai blog ape....

sangat sadis............
xleh nak cakap macam mana....

k..nak out... nak kuar pergi menangis....
huhuhu~~ tipu je part yang nagis tu..... tapi yang sedih tu betul la.... uhukz...

Sunday, April 17, 2011

:: NABIL vs JOZAN ::


saya suka tengok Maharaja Lawak...
sebab nak bergelak ketawa menceriakan hati..
dan sebab itu...sanggup langgan astro WARNA....
abes Maharaja Lawak ni.. aku potong r balik.... hikhikhik....

sekarang baru masuk minggu ketiga....
sebelum start lagi.... hati sudah menanam nekad meminati Nabil dan Jozan...
lawak Nabil memang aku sangat suka..start dari zaman dia Raja Lawak dulu lagi...
Lu Pikirlah sendiri Nabil xpernah miss... (tapi filem Lu Fikirlah + Sifu & Tongga aku xtengok... xsanggup... huhu~~)...
tapi...sejak Nabil asyik wat perangai.... + kuar "gambar" tu... terjadi terkurang resepect dan terkurang minat kat Nabil....

jadi... berikrar pada hati.. nak minat Jozan lagi banyak dari Nabil....
tapi... xboleh la...

Saturday, April 16, 2011

:: PUBLIC TRANSPORT ::



rasa teruja tengok PUDURAYA telah berwajah baru....
ya auww auuwww...
dulu klu sebut Puduraya...
rasa kurang selamat yang amat...
rasa macam nak masuk zon hitam..
dah terbayang asap2 bas + asap2 rokok..
dengan warga-warga pendatang yang memenuhi segenap ruang..
rasa sangat tidak selesa....

tapi..nak wat macam mana...
aku pengguna public transport yang tegar...
sejak zaman study...
berulang Penang- KL..memang aku guna public transport jek...
bila zaman kerja...
berulang Parit Buntar - KL memang aku guna public teransport jugak..
entah la..xske nak drive....

Thursday, April 14, 2011

:: OVER SUKA ::

hari ni topik suka lagi....
ntah pape la aku ni..asyik2 nak sebut suka...
suka..!! suka..!!.suka..!!sukaa...!!!
macam xde words lain atas muka bumi ni...
macamla dalam kamus dewan bahasa tu penuh dengan perkataan suka je...
macam dah xwujud perkataan lain....
tapi nak wat macam mana..
tema untuk minggu ini adalah SUKA...
nak tak nak korang kena la terima..
dah blog aku...suka hati aku la..
nak cerita pasal benda lain.. ko bukak blog sendiri..
pastu tulis sendiri.... huhuhu~~ {ya ampun..teremosi.....}
xlah... saya gurau2 jek.... saya sayang semua pembaca saya.... (entah ada ke x reader aku pon xtau hahahaha )


ok..topik hari ini SUKA...
tapi bukan suka HAPPY.. tapi suka LIKE....

Wednesday, April 13, 2011

:: UPS & DOWN ::

hidup....
bagaikan pentas opera.....
tirai hidup dibuka....
cerita pun bermula......!!!! (nyanyi dengan penuh perasaan head banging segala bagai ok..)


ok.. stop!! lagu Wings itu sebagai intro semata mata... haraf maaf klu suara sumbang hehehehe....


tapi hari ini xde la nak terkeluar topik sangat..masih berkisar pada topik ups and down in life....

benar kata orang tua-tua.. or kata pepatah sebenarnya.....
yang berbunyi sebegini...

"hidup umpama roda....sekejap di atas...sekejap di bawah "


jadi.... dalam umur 26 tahun ni baru aku dapat merasainya... sebelum-sebelum ni xperasan... umur 26 ni..hati dan minda lebih sensitif terhadap persekitaran.....

tapi yang aku nak cerita ni lain sikit..xsama sangat dgn pepatah...

"hidup umpama roda....sekejap di atas...sekejap di bawah "

aku xpernah la lagi berada di atas.. kuli cabuk jek.....
xde la pulak jadi orang super kaya raya.... biasa2 cukup2 makan jek...
tapi..yang aku pernah rasa...adalah saat2 gembira dalam hidup...
hidup sentiasa gembira la pendek katanya.....
bila kita gembira..... hati penuh kegirangan.....
kita akan berasa kita berada on top of the wolrd....
dan bila ditenung dan dinilai semula...
banyak kali sudah aku alami ini..
cuma baru terperasaan bila dah tua..
setiap kali saat-saat gembira... pasti akan disusuli dengan cerita duka....

contoh............
sangat berbahagia dengan kehidupan masa form 5.. saat2 paling gembira dalam hidup pada masa itu..... enjoy tahap gaban dapat kalahkan rasaksasa dgn potong 20..... dan..tup.. bila amik result SPM.. air mata mcm air terjun...... sedih..... hohohohoho.. itu satu contoh la...

xpun.. mat rempit..... masa wat wheely tu.... bangga kembang lubang idong sampai tertukar dgn pipi....sah2 happy tahap top of the world la..skali... bang!!!! terlanggar kucing... jatuh tergolek2... patah riuk calar balar.... of course la menangis xberlagu................

ok..itu contoh yang aku bagi... skrg cuba renung semula benda2 yang pernah kkorang rasai... dapat xkorang detect yang selepas sanagat9999 happy tup tup ada kisah duka lara..ada? ada??

kalau ada xpe...anda normal... klu xde ni yang macam pelik sikit.. baik pergi check DNA.... make sure chromosome cukup 46... mna la tau kot2 anda spesies Kyle XY ahakz....

jadi..ape yang aku nak cakap di sini.....
kita perlu lah bersedia...
disaat kita gembira.. jangan terlalu bergembira...
sebab kita perlu bersedia untuk bersedih...
dan ingat... semakin tinggi tahap kegembiraan kita...
semakin besar tahap kesedihan yang akan menimpa kita...

analoginya seperti ini...
level gembira seperti memnaiki lif...
katakan anda gembira biasa-biasa sahaja.. umpama naik lif ke tingkat 4.. xde la tinggi sangat..
so klu lif itu jatuh terhempas moemntum perlanggaran pun xde la besar sangat...
tapi apa jadi kalau tahap kegembiraan anda umpama naik lif ke tingkat 88 KLCC....
sekali terhempas.. momentumnya tersangatlah besar.....

tapi ape pun... setiap kesukaan dan kedukaan itu semuanya sudah termaktub menjadi takdir kita...
kita perlu meredhai setiap yang berlaku kerana Allah sentiasa menyayangi hamba-Nya....
setiap ujian adalah bukti kasih sayang Allah terhadap kita..
sama ada untuk meningkatkan keimanan... ataupun untuk menjadikan kita manusia yang lebih baik....
apa yang penting.. jangan lepaskan tali Allah....


Orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram. (al-Ra`d:28)

sentiasalah mengingati Allah...disaat UPS or DOWN.... =)



Tuesday, April 12, 2011

::FIREWORK ::

jiwa gundah....
menonton GLEE....
dan dihidangkan dengan lagu ini...
baru terperasaan yang liriknya sangat kena dengan jiwa pada saat ini...



FIREWORKS - KATY PERRY

Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you could open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em all in awe-awe-awe"


Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
It's always been inside of you, you, you
And now it's time to let it through

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on slet your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em all in awe-awe-awe

Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...