header flash

Monday, January 31, 2011

:: TAK SEMUA ORANG BERNASIB BAIK ::

Aku bukan peminat rancangan Idol...
Malaysian Idols aku x minat...
American Idols pon aku xminat...
tp aku tgk la final.. pastu aku jadi peminat juara dia... { kelly clarkson, Carrie Underwood, Jordin Sparks, David Cook }.... hehehehehe ;p

tapi memandangkan skrg cycle 10 baru nak bermula {ceh... aku menukarkan Idol menjadi ANTM dgn menggunakan terms cycle hekhekhek..} maka kat star world tu pon duk ulang dan ualng dan ulang dan ulang dan ulang dan ulang dan ulang.. sampai kan satu tahap..xnak tgk pon audition dia tp terpaksa jugak tengok sbb dia duk ulang tayang kan....

bila tgk... ada dua kisah yang meruntuh hati...

yang memula.. {aku xigt audition kat mna.. klu x silap.. kat New Orleans} ...ada sorang ni..medical assistant... pompuan.. umur berapa xigt.. tapi dia pregnant msa umur 19 tahun... yang lelaki tinggalkan dia.. so dia sensorang la meneruskan kehidupan... msa bby umur brapa bulan ntah.. doc detect anak dia kne infection herpes virus.... so mmg doc dah cakap la the virus attack the babay brain.... doctor nak gugurkan..tapi dia xmau.. she wants to keep her baby.. so btol.. bila dia delivered.. baby tu mmg lembam la... tapi cute sgt.. huhu~~ dia nyanyi lagu Carry Underwood Temporary Home... mmg best.... J-Lo sampai nangis sbb memahami jiwa seorang ibu yang mempunyai anak yang kurang upaya... T________T ... pesanan untuk remaja diluar sana.. yang terlibat secara aktif dgn kegiatan sexual bebas.. beringatlah... perbuatan itu berdosa.... dan effect dia kalau bukan pada kamu untuk suffer sekarang.. mungkin pada masa hadapan ... Allah itu maha berkuasa....

kemudian semalam... tgk pulak yang audition kat Wisconsin.... ada sorang ni... namanya Chris Medina, dia biasa2 jek... tapi ada kisah pilu... chris medina dah bertunang dgn Julianna... bercinta 4 tahun.. engaged 2 tahun... canik Julianna ni... mmg cun abes... dan episod sedih bermula bila Julianna accident and had brain injury...dai jd paralyzed... totally paralyzed.. sgt menyayat hati tgk keadaan dia.. aku bukan nak cerita tentang chris medina yang sanggup tunggu and jaga fiancee dia.. sbb itu mmg sgt la superb.. xsemua lelaki akan wat mcm tu...
cuma aku bertambah pilu.. bila fikir,,,, mcm mna perasaan Julianna tu... dari gadis yang cantik jelita lincah..tiba2 jadi paralyzed mcm tu? sungguh besar dugaan yang dia dapat... xboleh nak imagine klu terjadi pada aku... sesungguhnya.. nikmat Allah itu akan daang dan ditarik pada bila2 masa sahaja... sama2 kita berdoa agar kita sentiasa dilindungi di bawah rahmat-Nya..

ok..itu cerita di Amerika.. mcm mna pulak dgn kisah Muhammad Hairuman... terkena renjatan lektrik ketika membersihkan ladang kelapa sawit sehingga kena potong kaki dan tangan? sanagt berat dugaan itu... dan sangat bersimpati pada beliau... mencari rezeki dgn mengambil ubah membersihkan ladang.. malang tidak berbau terkena renjatan lektrik dan merubah seluruh liku hidup beliau... sama2 kita menghulurkan bantuan.... klu dia yang kerja nak curi cable elektrik..aku xheran...

bagaimana pulak bila kita tengok orang2 yang kerja jadi tukang cuci kat shopping complex.. yang kebanyakannya pendatang asing.. tinggal kampung halaman untuk dtg mencari rezeki.. gaji berapa jek.. mcm mna pulak bila tgk orang2 yang kerja buat jalan.. {yang tenaga buruh kasar ni la.. yang kontraktor dia xpayah kesian.. dah byk duit}... matahari tegak atas kepala.. duk main dgn tar yang panas.. aku yang duk dlm kereta beraicond ni pon dah tak berapa nak tahan... xboleh imagine klu aku yang kne wat kerja macam tu... dan gaji pon xdelah lumayan sgt... betapa peritnya mereka nak dapatkan duit nak sara anak bini.... rasa sayu hati bila tgk pendapatan ibu bapa murid yang miskin ni.... kalau yang kat skolah aku tu.. majoriti rm500 ke bawah pendapatan sebulan... sangat bersimpati bila memikirkan nasib mereka... aku byr bill saja pun dah lebih RM500.... huhu~~...

setiap orang mempunyai nafsu..sama macam aku... bila tgk kedai2 yang banyak... brand2 yang best.... rsa gatal tapak tangan.. then mulai rsa jeles.... nape gaji aku ciput? nape ada orang ada duit banyak tp duit aku sikit...?? rasa semua benda xmencukupi... itu bila tgk or fikir ada orang yang lagi kaya... dalam hati.. "seronoknya dia ada duit banyak.. juta2... klu bukan juta2..ribu2 pon dah banyak dah aku rasa..."... tapi.... bila tersedar oh betapa tidak bersyukurnya aku..sbb bila kita renung balik.. syaitan saja bagi bayangan yang best2 pasal duit banyak... betul ke ada duit banyak tu best??? aku rsa jiwa kacau jek kalau ada duit banyak..tambah2 kalau laki aku ada duit banyak.. mula la rasa mcm risiko nak bermadu tu tinggi... mesti ada orang yang nak sapu minyak pengasih kat laki aku kalau dia kaya.... huhu~~ jadi sebenanrya... hidup bersederhana dan membantu orang yang lagi susah daripada kita itu yang yang lebih menggembirakan.. ketenangan emosi dapat.... pahala pon dapat.... =)

p/s : jangan terpedaya dengan janji2 manis boleh dapat duit banyak dgn cara yang senang... kalau betul boleh dapat... mmg sah2 kurang berkat... sbb duit yang berkat.. datang dari cara menggunakan tulang empat kerat.... makin susah, makin penat membanting tulang untuk mencari rezeki.. makin berkat duit itu {kalau masa kerja tu tak lupakan Allah la }.. insha-Allah... dan... igt... rezeki/harta yang allah bagi pada kita hari ini adalah untuk dikongsi dgn mereka2 yang lebih memerlukan... jangan lupa itu..... jangan hanya igt diri sendiri.... renung2kan dan selamat beramal... =)

Saturday, January 15, 2011

:: FACEBOOK SHUTTING DOWN ??::

hello... hello....
assalamualaikum....
pertama sekali..saya ingin menyusun 10 jari.. memohon ampun dah maaf kerana membiarkan kalian menanggung rindu untuk membaca entry saya.... wahahahaha... sungguh aku PERASAN TAHAP DEWA hakhakhak...

ummph..xkira..ada org rindu ke x pada entry2 aku... ada suke ke x nak baca entry2 aku... aku nak menulis jugak..... ada aku kisah?? [ni kalau Ezry yg cakap mcm ni.. mmg dah kne cubit dah ni.... hahahahaha]

pertama sekali..klu korang xtnya pun... aku tetap nak cakap jugak... seminggu dua sejak skolah bukak ni..hidup tersangatlah busy/// banyak la sungguh urusan yang nak kne buat dan siapkan..... sampaikan nak bertegur sapa dgn rakan seperkejaan pun xde masa.... kawan2.. bukan saya sombong..tapi saya busy.... T_____________T tapi aku rsa..korang pon xsempat nak bertegur sapa dgn aku jugak sebab korang pun busy mcm aku jugak.. kesimpulan... semua cikgu2 kat SMAI dalam keadaan busy...

ok.. malam ni nak bercerita pasal FB.... sungguh nak basi cerita aku nih... FB dah nak tutup..baru aku nak bercerita... hahahaha...



xtau kenapa... manusia macam mabuk sgt pada FB ni..... termasuklah aku.. hahahaha.... bangun pagi2..celik2 mata... amik phone... bukan tgk jam.. tp on FB dlu.. pastu dah beberapa minit baru tgk jam pastu baru menggelabah nak bangun..... hakhakhak....

ok..aku ulang semula persoalan aku tadi... tak tau kenapa... manusia macam mabuk sgt pada Facebook... aku pon heran.. aku rsa aku xde la mabuk sgt... sbb suatu masa dulu aku pon pernah mabuk mcm ni jugak di Friendster.... tapi orang x bising.. bila Facebook ni..satu Malaysia bising... padahal..xde la berbeza sgt pon Facebook dgn Friendster or Myspace... tapi.. bila time Facebook..dia jadi makin kalut... aku heran.. korang xheran ke??

pada pendapat aku.. [aku yang bukan genius & yang bukan IQ 200]... jadi..pendapat aku adalah tidak ilmiah..tapi hanya melaui observation...

1) Facebook berbeza sikit dari Myspace or Friendster yang lebih mensasarkan golongan belia remaja.. {masa tu aku remaja..so mmg addicted....}.. jd pada masa tu... golongan yang telah melebihi tahap remaja tidak terlibat sgt dgn social network nih.. jadi kehangatan myspace & friendster hanya dirasai oleh golongan2 muda remaja.... masa tu.. klu anda berumur 27 tahun and ada myspace or friendster.. golongan rmaja seperti kami akan berkata ... " iskh..xpadan tua... ada hati nak berfriendster... miang la tu.... " ;p

jadi.. bila Facebook melibatkan semua golongan termasuk sesuai digunakan oleh org yang telah berumur pon.... maka.. banyak la berlaku pertelingkahan pendapat dalam tu.... orang muda2 ni suka cakap x berlapik... macam aku {eh.. muda ke??? auwwww } ... jadi.. satu lagi kelebihan FB ialah kita boleh komen pada stauts org itu [maap ye..saya terbawak2 istilah Friendster.. "status"... ] sedangkan.. Fster or Mspace hanya boleh komen pada bahagian testimonial... jadi.. bila boleh komen pada bahagian status.. maka sudah menjadi tabiat manusia tak kira muda atau tua akan gatal untuk menyampuk.. dari sinilah yang selalu jadi benda xbest.... dari duk mnyampuk..last2 jadi gaduh or perang mulut... kadang2 tu.. di alam realiti diorg xkenal pon.. alih2 pi bgaduh alam dunia FB ...sungguhlah xbertamadun manusia macam ni.... dah r menempel kat FB org..pastu nak cari gaduh...xkisah r.. gaduh sesama cousin ka.. gaduh dgn mak sedara ka...gaduh dgn budak kelas sebelah ke.. gaduh dgn budak skolah sebelah ka.. sama saja... tripple bodoh aku bagi kat manausia mcm tu.... hahahaha amik ko anugerah terbaik dari aku.... ;p


2) faktor kedua aku rsa faktor zaman.... Myspace and Friendster wujud pada awal2 tahun 2000.. masa tu.. xsmua orang terdedah pada internet... biasanya org muda belia mamcam aku jek yang terdedah pada internet..tapi hari ini zaman makin berubah... dari budak umur 3 tahun sampailah dan bongkok tiga.. smua tau nak guna internet dan smua ada excess pada internet... sbb tu FB mempunyai pengguna dari pelbagai peringkat golongan umur....

a) kalau budak yang bawah umur 9 tahun... ada FB bukan ape.. tapi sbb nak main game...


b) budak2 sekolah skrg mmg ramai yang ada FB... bukannya sbb apa..sbb skrg smua org boleh excess internet..zaman aku skolah dlu mna ada streamyx... internet kat pon pakai dial-up.. sikit punya bising baru boleh connceted... sumpah tension yang amat... patut FB boleh diguna dgn cara yang berfaedah.. boleh sama2 bincang wat kerja skolah.... ni x... bila FB jek..duk update status cinta lautan api sanggup aku renangilah... esok nak exam.. mlm ni duk update status hati sedih si dia xreply sms la ape lah.. iskh..berbulu jek mata aku tgk.. xpadan seluar dalam pon beli guna duit mak ayah..ada hati nak bercinta segala bagai... kalau la adik aku perangai macam tu... [kalau aku ada adik]... aku hantuk jek kepala dia kat dinding.. kasi tune tu kembali normal.. biar igt nak study bukan nak menggedik.... kadang2 diorg add cikgu cikgi mcm aku nih kat fb dia.. [kes students la nih] pastu dgn xmalunya duk luah rsa cinta la..upload gambar berkepit-nasib-baik-x-bercium-jek kat FB...upload gambar rambut kaler kunig oran sgala jenis kaler ada... mmg otak kat kepala lutut betul la.. xde rsa malu langsung.... xde rasa hormat kat org lagi tua... yang lagi parah... adik beradik dia pon ada dalam friendlist, mak bapak dia pon ada dalam friendlist, mak cik pak cik dia pon ada dlm friendlist... iskh... mcm mna benda ni boleh terjadi?? xde orang nak tegur ke??? apa guna mak ayah ada FB klu FB anak pon xleh nak pantau?? kalau pape hal.. smua tuding jari salahkan Mark Zucherberg... What the fun sungguh la manusia skrg ni....

c) bila orang2 brumur jumpa FB... biasalah.. orang bekerjaya.... kat status tu reti nak update merungut pasal kerja jek.. iskh.... sminggu sekali or sbulan skali merungut xpe gak... ni tiap2 hari... duk merungut jek.aku yang tukang baca ni pon ra tension..dah ko nak merungut..watpe ko pilih kerja tuh.. berenti gi amik degree lain..carik kerja lain... [jangan nak amik KPLI/DPLI... aku marah.... ].. pastu... biasalah.... sama2 nak up.... smua cerita dia paling best..cerita org xpernah nak best.. manusia mcm ni lah yang wat FB jadi huru hara.... biasnya orang yang berumur ni..dia xpernah terdedah dengan Myspace or Fiendster.... jadi ia mabuk tahap kronik..tu yang smpai satu tahap makan tidur FB tu... anak bini xkisah...laki anak tunggang langgang bini duk mabuk FB.... pastu mula la gaduh sampai bercerai berai... salah sapa??? Mark Zuckerberg jugak la yang salah....mana boleh salahkan diri sendiri... golongan2 mcm aku ni xde maslah byk sgt dgn FB sbb kita dah exposed dgn social network sebelum2 ni...

2. bila semua golongan guna FB.. maka setiap saat dan waktu kita akan dgr org sebut tentang FB... maka.. masuklah pulak individu yang xberapa tau pon pasal FB ni... tapi gatal nak join jugak sbb smua orang join.... pastu kerja xde benda lain ah... nak upload gambar sendiri xreti... pastu mula ah duk usha jek gambar org.. paastu duk mngata macam2.... sebagai contoh.. si A ni budak baik...kawan dia tag dia dalamgambar kawan2 dia yang lain pergi karaoke... offismate la katakan..[si A xpegi sbb xsuka benda2 macam tu]..tiba2 si yang buta-buta-alang-FB ni kawan sekolah rendah si A..dia pon bukak pic si A... tgk gmbr yang konon2 gi karaoke... terus heboh satu kamoung si A ni kaki clubbing la.. {cerita mesti kasi panas...}.. maka tu yang jd bertambah masalah dalam dunia FB ni...

3. masalah paling ketara bila manusia yang kurang bersosial tapi konon nak bersosial secara maya... maka dia pon join la FB.. last2 end up kerja dia jd stalker.... dia xde kawan... xde org nak say hi or send message segala bagai.. tp dah ada FB... buka je la hari2.. last2 lerja dia duk tgk org update status and update photo je la.. xke stalker nama nya tuh.. pastu mngumpat.. sungguh xde life.. aku bagi manusia jenis ni anugerah "YOU ARE THE LOOSER"... xpayah nak stalk orang.. baik ko gi ngaji Quran.. lagi banyak pahala dapat....

4. masalah paling kronik ialah bila orang bodoh join FB.... Kategori orang bodoh ialah yang jenis suka upadate status .." @...... now"... mmg mangkuk... klu dah now tu org tau la dia duk kat tempat tu skrg.. xde org kat umah.. tu yang pencuri gi pecah rumah segala bagai tu... pastu.. aku pon pernah skali terkategori sebagai pengguna FB yang bodoh.... saje nak suka2... Amik gambar dgn duit.. member nak byr ape ntah..xleh deposit cash.. so bwk la duit RM 3000 tu.. sebagai orang paranoid mcm aku.. mna pernah nak bwk cash ribu2... takut kne rompak segala bagai.. so bila tgk dui ribu2 depan mata... apa lagi.. nap la gmbr skeping dua..pastu upload... pastu baru terasa kebodohan diri.. pastu esoknya delete... [terima kasih pd yang bagi nasihat] ..even aku pon xtau apa bahayanya smpai skrg.. sbb smua org tau duit tu dah xde kat tgn aku dah... tp aku rsa amik gmbr dgn duit tidak la appopriate... xpe..belajar dari kesilapan... tp upload photo xde la sebodoh update status... "hari ini dapat bonus 4 bulan" sah2 org tau ko byk duit.. takat nak gebaang tp nak belanja seringgit pon kedekut..xpayah...!!! lgpon satu FB tau ko dpt bonus 4 bulan..pasni silap2 ko pegi kat ATM...dah ada org tunggu dgn pisau kat belakang... salah sape ni? salah Mark Zucherberg ke??

hahaha... mengata orang..tapi aku pon sma jugak..ske jek update status kat FB.. cerita macam2... kadang2... xe benda nak share pon wat2 penting utk share... hahahaha.... yang penting.. jgn sampai org tau ada kat mna.. duk watpe.. itu bahaya.... klu nak sebut yang past tense xpe.. jgn duk cerita yang present or future tense.. " minggu depan pergi Korea 3 minggu....".. bersorak la perompak and penyamun baca ko punya status nih.... tp..sy sgt ske bila org update psal pergi makan..sbb sy akan sibuk nak bertanya klu nmpk sedap.. untung2 suatu masa..dapat jugak prut aku merasa... hahaha.. makan itu hobiku.... ;p

dan sedikit peringatan.. mungkin ramai yang xmbil berat.... tapi klu pasni terbaca sila la ambil berat... FB ada peraturan dia.. peraturan dia xde la byk dan panjang berbelit2.. simpl sahaja..

1) klu orang komen pada status anda.. sila reply walau hanya dgn ikon =) o perkataan k... jgn ignore terus.. itu namnya tidak bradap... mcm orang bercakap dgn ko tp ko xjawab.... sungguh kurang ajar kan??

2) klu reply comment or post comment pada org.. cuba elakkan dari GUNA HURUF BESAR MCM NI DAN SEBOLEH2NYA JANGAN GUNA TANDA SERU MCM NI !!!!!!!!!!!!!!!!!! ... kenapa? senang jek... cuba imagine apa perasaan klu korang tetiba dapat sms dari someone.. tulis semua huruf besar pastu letak tanda seru banyak2... sentap x ko rasa?? life is simple.. cuba kita imagine kita di tempat dia... barulah dunia aman.. even di dalam FB..

ok..berbalik pada tajuk.... korang percaya ke FB akan tutup? huh.... jgn percaya..tipu jek smua tu... biasalah.. org tgh maju..mcmc2 cerita la keluar.. sma mcm Friendster dlu ah... penuh imbox dapat msg kta friendster nak tutup.. hahaha..sakit perut aku bila ada org percaya... come on..ini company juta2 beb... SMUA ORG NAK MANIPULATED ISSUES...jgn jadi IQ 20 untuk percaya.... hehehehehe... [sekali betul tutup.. malu aku dowh... hahahahaha]


We will never use any of the following methods to tell you information, or ask for you to take an action:
  • Your Wall
  • An inbox message from a friend—in other words, chain letters.
  • Messages spread through Applications—if an application is telling you that Facebook is about to shut down, report it.

Since there's been a lot of wrong information about Facebook spreading around, we'd like to clarify a few things for the record:

  • We are not shutting down accounts that are not "active" enough.
  • We are not going to start charging you to use Facebook.
  • We will never ask you to send us your password or login information.
  • We will never put the responsibility on YOU to send information to your friends. If we have information we need to share, it's our job to get the word out.
  • When we do communicate to you about the site (with the exception of posts made on this blog) it will always be from a collective Facebook. You won't hear from me, personally, or from Mark, or from Dustin, or from any of the Facebook bloggers you've seen here.

So the next time you see a chain letter, chain wall post, or chain anything, report it to our User Operations team, and tell all your friends to ignore it. We could make a joke here about passing this entry on to ten of your friends, but that's not cool.


P/S : nape saya asyik sebut Friendster?? sbb saya jumpa bakal suami saya di Friendster..ahakz ;p


Monday, January 3, 2011

:: PARANOID ::

Malam ini.. memandangkan nawaitu nak key-in markah 10% koku KPM online tergendala atas sebab2 teknikal pada laman sesawang tersebut... maka... aku bermurah hati untuk bercerita sedikit tentang satu rahsia diriku... {pasni dah xjadi rahsia dah} ;p

berminat xnak tau? berminat x? berminat x? {sila cakap BERMINAT!!!!! dengan sepenuh hati... angkat tangan terlompat2... klu x.. nyah kau dr blog aku... pegi main jauh2... jgn nak nyebok... agagagaga... garang ni... ;p }

maka..dgn ini... aku mengumumkan... bahawa aku seorang yang PARANOID.... maunya sama level PARANOID dgn Lara's mom ( sila baca novel Twenties Girl by Sophie Kinsella.. u won't regret it )...



aku malas nak hurai panjang2..tapi aku bagi la beberapa contoh...

1) kalau aku naik pengangkutan awam seperti bas ekspress... and klu yang duduk sebelah aku adalah lelaki..and dressing nmpk weirdo sikit... aku mesti akan fikir bukan2... seperti
"Ada kemungkinankah mamat yag kat sebelah aku ni adalah pembunuh adik Nurin Jazimin?" sebab sampai sekarang belom tangkap kan... maka dia bebas berlegar2 di mana2 sahaja.... huhu~~

2) kalau aku pergi cucuk duit kat ATM... aku sgt2 risau kot2 ada orang mai acu pisau or pistol kat aku.... hohoho... sbb tu klu pegi kat ATM....hati sgt gundah klu ada orang yang dressing pelik2.... huhuhu~~

3) kalau lalu or masuk kedai emas... aku rsa mcm nak jalan2 laju2... kuar cepat2.... takut kebetlan time aku lalu or masuk tu.. time tu la ada orang masuk merompak kedai tu.. xpsal aku jadi org tebusan ke.. mangsa tembakan rambang ke... hohoho.. pengaruh filem sungguh la aku nih....

4) most of the time, bila aku potong kereta kat depan... or kenderaan yang lebih besar.. aku selalu terfikir... apa akan jadi klu time aku potong tu... tetiba kereta yang dipotong tu hilang kawalan ke..pecah tayar ke.... apa akan jadi pada aku? uiskh.. xsanggup nak bayang.... terlalu dahsyat aksi "stutntnya" klu dalam filem lah.... huhu~~ xpsal aku jd mangsa keadaan.... huhu~~ na'uzubillah... semoga setiap perjalananku selamat pergi dan pulang...

5) sama jugak bila naik pengangkutan awam especially bas ekspress.... mula la terbayang segala kemalangan bas yang kuar dalam berita...... dalam hati hanya mampu berdoa je la perjalanan selamat.... T______T

6) tiap kali nak exam yang melibatkan calculation... tiap kali tu la risau kot2 battery calculator kong masa dalam dewan exam... hoho..tiap2 kali nak exam mcm tu... tapi takat ni xpernah lagi la berlaku insiden berkenaan..sbb tu bila lps kuar exam.. dah lupa psal kerisauan..maka xde effort pon untuk pegi tukar battery calclator tu.... tgk pasni klu tetiba ada exam yang nak kne calculate.. sah2 malam tu aku akan dilanda kerisauan.... mangkuk btol la diriku ini... huhu~~

7) yang ini adalah diinfluence oleh kawan... dia yang menanamkan kerisauan dalam kepala otakkau sbb setiap kali jumpa budak kecik... dia akan cakap.. 'comelnya baby ni.....!! aku ske baby yang comel2 je.... aku takut nnt kalau aku ada anak..anak aku xcomel..aku jd xgeram'.. terus dgn2 aku skali jadi paranaoid akibat pendengaran yang kerap ala-ala hypnotized.. sesungguhnya aku adalah mangsa keadaan.... T_____T saya sentiasa memujuk hati untuk terima jek anak saya mcm mna nnt... semua itu ketentuan ALLAH....

8) sejak tgk citer The Social Network.... {best cte tu.... tgk 100x pon aku sanggup... korang dah tgk blom? klu blom baik tgk... xmnyesal wacakaplu..}... ok sambung cerita paranoid aku.... sejak tgk cte tu... aku dah memasang impian.. klu boleh biarlah anak2 aku boleh masuk Harvard.... then skrg rsa paranoid.. mcm mna nak didik anak2 nnt biar boleh masuk Harvard??? hohoho.. gila kan aku... ;p

9) semua orang mengharapkan majlis perkahwinan berjalan sempurna lancar tanpa sebarang masalah... sama la dgn aku... sbb tu aku jd paranoid mcm mna klu time kenduri kawen aku hari hujan ribut petir sabung menyabung?? dan yang paling aku risau... kot2 hari kenduri tu aku diserang dysmenorrhea... ?? maunya ada korang tgk aku bersanding dgn mulut panjang sedepa.. xpon terbaring atas pelamin sbb sakit perut.... xpon ada smua tamu kne marah dgn penangantin yg emosinya tak stabil akibat dysmenorrhea.... dan.. yang paling aku ketaq skrg... bila aku kira2 tarikh... hohoho... hari kenduri aku mmg jatuh pada tarikh "aku sakit perut"... OMG!!! sape ada petua or ubat utk mengatasi dysmenorrhea ini... huhu~~ T_________________T buat pertama kalinya... saya berharapa agar kitaran sy xbetol..dan hari sakit perut itu jatuh pada hari yang lain...


sekian cerita aku.. ni aku bagi bebrapa contih je la.. klu nak cakap semua.. kan aku tdo lewat malam ni.. patu esok terjaga lambat..pastu pegi skolah lambat..pastu kne mngadap pengetua... iskh... xsanggup nak bayang... so aku tamatkanlah cerita ku disini.... share ni saje nak suka2 jek... so that u'll know me better.... hhehehe ;p



p/s :do you find me weirdo.??.or just paranoid-comel-comel dan ianya normal untuk berfikiran sebegitu???


:: gambar En. Google ::

Saturday, January 1, 2011

:: HALANGAN ::

baru masuk tahun baru...
dah muncul dah halangan2 kecil yang cuba nak menggagalkan azam aku..
ceewah.... ayat.. kalah citer hindustan... huhu..

tapi btol.. buat azam kemain nak jadi cikgu baik..nak perform dgn cemerlang..
last2 tersadai...
minit kokurikulum xwat lagi.. senarai nama pelajar umah sukan Form 2 2010 xsiap type lagi.. hari Isnin kak hamsaton nak dah... huraian sukatan hard copy x dapat lagi.. rancangan mengajar tahunan x wat lagi... buku rekod x isi cantik2 lagi... poket2 terbengkalai lagi... meja kat staff room xkemaskan lagi.. barang dlm stor x angkut lagi... aduihhhh,... lusa dah nak sart kerja.. nampak gayanya.. minggu depan kne strive towards excellent ah... by hook or by crook... kne siapkan before Jumaat... Pengetua nak check hari Jumaat...

pastu..smlm baru cakap azam nak maintain berat badan.. dalam kepala terbayang gi bersenam tepi sungai tiap2 pagi weekend.. alih2 td... instructor aerobic cakap... bulan Januari ni..hari sabtu jek ada.. hari ahad xde.. oh tidak!!!!! hari sabtu byk kne gi skolah.. so maksudnya.. xde la aktiviti aku bersenam bulan Januari ni.. gemokla saya.. T___________________T

tapi.. hari ni ada jugaklah pencapaian cemerlang.. berjaya mengeluarkan peluh2 berpuluh juta liter {metafora} sebab mengemas mengemop memasak... umph.. buat smingu skali pon dah rsa pancit.. kawen nnt kne wat hari2.. mau pengsan sbb kejutan budaya... hohoho...

k lah..sy rsa bebanan dalam otak dah terluah... jd mmg xboleh nak wat kerja.. dah 4 jam mngadap komputer..apa pon xtaip lagi.. huhuhu~~ so nak gi tersadai depan TV... nak layan DVD Playful Kiss...

erm... best jugak... oh Kim Hyun Joong..... angau i.... tapi Kashiwabara Takashi lagi best... hikhikhik...




P/S : La Senza Sale berbaloi2..... esok last day SALE...nak gi memburu lagi.... =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...