header flash

Thursday, February 17, 2011

:: ALHAMDULILLAH... FROM CIK TO PUAN ::


ALHAMDULILLAH....
itulah yang betul2 memenuhi hati dan minda saya sekarang...
alhamdulillah kerana semuanya telah berjalan dengan lancar...

||0220|| -majlis akad nikah berjalan lancar... dengan dinikahkan oleh abahnda sendiri dan dgn sekali lafaz... saya telah sah menjadi isteri orang...




1202011 -majlis resepsi berjalan dengan lancar....

alhamdulillah sekali lagi... dan terima kasih kepada
  • ibu bapa,
  • kakak2 dan abang2 {campur family Mr. AF...dah jadi ramai hehehe} untuk segala sumbangan secara langsung atau ak langsung
  • sanak saudara dan rakan2 yang telah meluangkan masa unutk menghadiri majlis kami dan memeriahkannya...
  • kepada yang tidak dapat hadir... terima kasih diucapkan untuk doa2 kalian semua.. hanya Allah yang mamapau membalasnya..


erm..kehidupan aku xbanyak berubah sejak berubah status dari cik kepada puan...
masih sama mcm dulu2 jugak aku rasa...
bezanya.... hati lebih tenang...
sebagai contoh ...semalam gi tengok midnite "No string attached" kat Gurney.....
sampai umah dkt2 pkul 1.00 pagi.....
tapi.... sampai pintu umah dengan hati yang tenang...
kalau dulu sebelum kawwn..zaman bercinta dating-dating dulu...
kalau kuar dgn Mr AF dan melewati angka 7 petang...
hati akan gabra dubdabdubdab gundah gulana sbb dah tau mesti telinga ini akan dihadiahi ceramah percuma oleh ibu bapa...
tapi skrg... hati boleh tenang dan santai xkira pukul berapa...
cuma.. xsyok ah tgk midnite.. mengantuk aku.... hahahahaha.....

erm... dari segi keluarga mertua..alhamdulillah.... setakat ini mcam boleh masuk jek...
sempoi jek adik beradik Mr AF.... tapi tu la..awal2 lagi kan..aku pon segan2 kontrol2 lagi.. hehehe.... tapi aku pernah terbaca kat blog someone...
katanya... hubungan dgn mak mertua ni xde la compliated.. rumus dia senang saja...

1) syurga suami di bawah telapak kaki ibu..
2) syurga isteri di bawah telapak kaki suami..

pandai2 la aku kne adjust... hehehehe....









p/s : tapi skrg klu ada banyak kerja yang nak kena buat.. saya xperlu risau.. sebab saya ada pembantu untuk menolong saya buat kerja2 sekolah... hahaha... so encik engineer.... apa pendapat saudara? senang x beristerikan seorang cikgu? betul x bila kawen dengan cikgu si isteri ada banyak masa untuk uruskan rumah tangga?

Guru skrg makin byk kerja,mengalahkan engineer or pekerja yg bekerja shift.. kesian kan? huhuhuuhu..tabahlah wahai isteriku.. =') i luv u... -> jawapan encik suami...bagi memenuhi tuntutan kehendak skema jawapan si isteri ;p

Sunday, February 6, 2011

:: PSYCHO ::

kepala sangat berserabut....
rasa masa sgt99999 la pantas bergerak...
pengurusan sudah settle..
tapi xboleh tgk depan mata..
jadi selagi xboleh tgk siap dpn mata... hati saya gabra..


BAJU : hari khamis ni lah baru blh tgk mcm mna rupenya.... minggu lepas sy pergi..baju xsiap lagi.. dan bila try out.. sy nmpk sy gemuk gedempol... terus aku rasa mau demam T__________T oh Zoul (pak andam saya) tolonglah fahami kegundahan hatiku ini yang berlagu gabra.... hohoho... harap la sgt ko sempat alter baju tu jd cantik seterusnya menjadikan pemakainya pon cantik {even hakikat tuan badan mmg xcantik }

MAKE UP : yang ni nak taknak..masa kejadian la baru blh tgk.... hohoho.. unless aku sanggup bayar lebih suruh dia make up skrg utk tgk mcm mna hasilnya.. hohohoho...

BUNGA TELUR : kegusaran mencapai mak aku fed-up nak jawab bila aku hari2 duk tnya.. "telur bila nak rebu?" ...hoho.. mak aku mesti nak rakam jek jwpn dia "mlm tu la baru rebus.. nak suruh busuk telur tu rebus awal2?"... bonda..fahamilah..saya sgt gusar ....

GOODIE BAG : pon xboleh nak wat lagi... even sy dah serahkan tugas pada Mr. AF... tapi hati saya still lagi gatal untuk menumpang rasa gusar.. oh Mr. AF... fahamilah... hai saya gundah selagi xtgk siap dpn mata...

LAGU2 : even sy dah ada deejay yang sangat la berpengalaman.... tapi aku still masih risau dgn list2 lagu dan bersusah hati untuk mencari2 lagu yang dikehendaki hati....

ATURCARA : yang ni pon xsiap lagi..nama2 perenjis... apa nak buat.. itu dan ini masih xdicidekan 100%.... dan hati saya gundah,,,

GUESTS ACCOMODATION dan yang berkaitan pon menyucuk2 hati saya... padahal yang urus semua mak ayah saya... tapi..hati saya tetap gatal untuk berasa gusar.... hohoho...

KESIMPULANNYA,...saya mmg gundah gulasa gusara gusaran..... sebab benda kecik2 pon saya nak detail dan perfect.. dan saya akui..saya agak cerewet.. bukan siki..tapi banyak... nampka jek aku sengih2... tapi aku nak semua benda in detail dan of course saya harap semuanya sempurna {lagu iringan : insha Allah }

jadi.. seperti biasa.. bila dalam keadaan tertekan..saya akan buat terapi minda... bendanya simple.. pergi beli barang2 dapur kat Econsave... hahahaha... shopping barang dapur merupakan terapi minda... sbb ko boleh isi mcm2 barang sampai penuh troli.. sungguh puas mengambil barang... dan time bayar dia xlebih RM200.... hahahahaha.. indah kan perasaan itu... borong segala bagai.. tp xsampai RM200 {ini tidak bersesuaian klu korang shopping diapers or susu anak or bilangan tanggungan ramai.... sbb yg tu belanjanya tinggi }..... klu shopping baju.. RM200 tu paling byk pon 2 helai baju..... huhu~~ .... jadi.. saya anggap shopping barang dapur adalah terapi minda {setakat hari ini}... tapi terapi minda saya agak kurang menjadi hari ni...sbb sy dipsycho oleh seorang mak cik ni...

Lokasi : tempat jual bawang besar

aku berdiri disebelah mak cik ni sambil memilih2 bawang.. bawang skrg kan xdela cntik... aku amik satu... satu.. mak cik kat sebelha aku ni. amik satu.. dia campak smula...amik satu dia campak smula... pastu dia tilik2 masuk plastik..pastu amik satu..campak semula..amik satu campak semula... so bagi aku yang xreti nak menilai bawang ni..aku pon .."owh.. bwg ni xelok kot... mak cik ni amik letak (campak) semula... " ..rasa terganggu tau nak pilih lama2... so aku amik 3 bijik then berlalu kat mak aku.. mak aku tgk pelik.. 3 bijik je aku amik.... "bawang x ok " aku inform mak aku... pastu mak aku pandang aku dgn muka xpuas ati.... aku pon tunjuk kat mak aku tempat bawang besar tu.. tlongo aku... tinggal ,4 bijik je bwng tadi.. semua mak cik tu dah amik kat dia.. cisss!!!!!!!!!!!! mak cik tu psiko aku.......!!!! tension jek aku.. apa kejadah dia duk amik campak amik campak klu last2 smua bawang tu dia nak beli gak.. hohoho..sumpah.!!!.aku terpsiko amat dgn mak cik tu... huhu~~



p/s: mintak maaf la klu entry aku lately byk duk cerita pasal hal nikah kawen....

Saturday, February 5, 2011

:: YANG SEMPURNA pt. 2 ::

erm... nape tetiba hari ni menulis lagi ni...??

kronologinya seperti ini....

bangun2 pagi.... perut berasa lapar...
lapar bukan sebarang lapar...
lapar yang craving for nasi SABA.....
hohoho...seawal subuh aku dah mngidam nak makan nasi SABA...
dan..aku tau.. xkan dapatnya.... unless aku start kereta pegi Cyberjaya... T______T

jadi.. apa yang terlintas... sbb smalam tlupa nak tulis...
saya kalau boleh... nak hidangkan nasi SABA untuk para tetamu yang diraikan...
tp apakan daya.... memang tak boleh... SABA xde di kawasan yang berhampiran....
jadi.. terbuku rasa di hati.... T__________T

saya juga kalau boleh mau tema yang putih.... suci dan murni... baju putih..pelamin putih.... smua putih... then there's a member of mine cakap.. 'klu mcm tu.. ko pakai telekung sembahyang.. tamu2 pon ko suruh pakai telekung sembahyang jugak..."... huhu.. baiklah.. T____T
kita suntik sedikit warna disitu.. tapi putih tetap ada.... hehehehe...

erk..sekian... uikh..pendek sungguh....
erm.. xbest r nak end sekarang....
aku nak tulis lagi... sbb xtau nak wat ape....
jam dah menunjukkan pukul 12.30... aku dah 3x makan nasi...
ni duk tunggu kawan2.. nak gi kenduri umah kak pah... makan lagi... hahahahahaha!!1 {lemak dlm badan aku ketawa T__________T}

ok...ada orang tanya saya macam2 soalan... antara yang saya ingat...

1) kenapa ko xletak gambar ko kat kad...? budget ek?
jawapan : 1st of all... kad saya tu letak gamabr ke x..harga sama jek.. bukan nak kira budget ok... saya kira pasni orang akan buang jugak kad tu... so saya tak sanggup nak pikir bila saya letak gmbr pada kad tu..ada kemungkinan orang terpijak muka saya yang cantik itu...or ada lipas makan pipi sy yang chubby itu... or ada tikus kencing pada wajah saya yang anggun jelita itu... hahahaha.... mmg saya xsuka lah nak letak gambar saya... banner pun sy xletak gambar.. klu dia letak gambar mesti dia edit2 raut wajah saya.. kan nnt ada jugak isu gambar kat banner lagi cun dari live.... hehehehehe....

2) nape ko share majlis? nak save ek?
jawapan : ha'ah..nak save... save budget dan save masa.... yang utama save masa.. budget tak berapa nak save.. lebih kurang jek dgn kenduri sensorang.... tapi masa la yang dapat save banyak.... sbb aku xnak kawen masa cuti sekolah {even aku cikgu.. patut aku la yang meraikan cuti sekolah...}.. tapi since tiap kali cuti sekolah.. penuh dgn kenduri.. so aku xske "crowded"... aku choose weekend.. {natijahnya... kat sekolah aku siap ada in-house training lagi huhu~~}.. jadi bila dah weekend... orang lain pon susah la nak dpt cuti kan... tambah2 weekend kat Kelantan//Terengganu xsama dengan weekend kat Perak.. jadi.. masa adalah sgt terhad... klu buat kenduri dua kali... amboih..xkan la dua kali weekend saudara mara aku nak dtg Perak ni.... jd.. klu kita boleh memudahkan keadaan ..xmenyusahkan orang.... jd... kita pilih la la cara yang menyenangkan itu... dan...xsemua orang bernasib baik macam aku.. ada jugak yang sesetengah orang pihak lelaki xmau gabung even rumah selang sebuah sahaja...... dan aku agak bernasib baik la dapat family Mr. AF yang agak sporting....lagipon... aku rsa share dua belah pihak mcm ni lagi meriah dari share dua beradik.. walaupun gabaung..tapi pengantinnya HANYA KAMI... so we still got the limelight.. klu gabaung dua pengantin... terpaksa share the limelight... so..aku bahagia dgn majlis aku mcm ni... hehehe... jadi... xde dah cerita nak save duit ke ape.. kenduri xshare pon blh nak save duit.. ini melibatkan soal memudahkan semua pihak... dan. xpayahlah sibuk2 nak tolong kira duit aku.... mind ur own business and valued your own money la... [agak pedas... harap maaf hehehe]


ok... kawan saya sudah sampai nak kutip saya untuk pergi kenduri.... hehehe...it's makan time lagi..... !!!! =)

Friday, February 4, 2011

:: YANG SEMPURNA ::


السلام عليك

jawab.... jangan xjawab... kan xpasal2 berdosa... hehehe...

actually..xde niat pon nak mengarang di hari ini..tapi since tadi terbukak blog sendiri {hahahaha.. klu bosan melampau..aku akan bukak and bca entry sendiri.. and it's nice..sbb kadang2 aku pon dah lupa aku pernah tulis2 ttg benda2 tu.... hahahaha}... jadi.. bila terbukak kat blog sendiri..maka terpandang pada daisy ticker path itu.... OMG!!!! it's only a week left before my wedding day..... terus rasa cuak... bukan cuak ape... cuak untuk fikir majlis kenduri nnt.... huhu~~

semua orang impikan majlis prkahwinan yang best2... termasuklah aku..... kalau boleh.. macam2 nak wat masa majlis kawen tu.... usah kata nak jemput Anuar Zain nyanyikan lagu "Keabadian Cinta" secara live....

(gambar arkib FB kakak aku... msa wedding cousin abg ipar...)

tapi.. kalau boleh..Maher Zain tu aku nak jemput nyanyi lagu "Barakallah" live and unplugged and exclusively.... hohoho.. tapi aku tau...xlulus untuk senarai budget aku...so redha je la alunan dari CD hahahaha...

dan...mesti best kan kalau majlis macam Siti Nurhaliza.. nyanyi live utnuk husband sendiri betapa dalamnya rasa cinta.... mesti terawang-awang aku kalau Mr AF nyanyi lagu "Permata Untuk Isteri " or lagu "More Than Words" ke.... pastu aku pulak nyanyi lagu "Mine"..xpun "Percayalah"... xpun nyanyi lagu Nicky Astria "Aku Tak Akan Bersuara"....pastu kami duet pulak lagu "Two Is Better Than One".... pastu tamu semua pakat tepuk tangan xikhlas sbb pengantin syok sendiri..tambah2 suara xbest..

jadi... untuk majlis aku nnt...xpe lah... aku xpayah nyanyi lah... Mr. AF pon xpayahlah nyanyi... kita nyanyi kat karaoke pon jadilah... kat Neway Quensbay tu pon dah best sgt... bayar RM100... 200 lagu boleh nyanyi.. boleh nyanyi sampai xde suara nak nyanyi dah... semua lagu cinta dalam dunia ni boleh nyanyi...yang penting... tamu xberasa annoyink..hanya pekerja kat situ Neway tu jek rasa nak pecah telinga... hahahaha....

saya teringin jugak time pengantin bersantap.. untuk tamu2 kita hidangkan persembahan tarian kebudayaan.. saya ternampak2 kanak2 cilik menari2..tapi sayang seribu kali sayang.. kat Parit Buntar ni xde...... sob sob sob.. T___________T.... kompang?? kompang saya xnaklah... saya menerima pendapat ramai.. kompang bising... dan mengganggu aturcara majlis.....

saya seorang yang simple... klu boleh wedding saya saya nak buat mcm dinner jek.. tapi apakan daya.. bila membuat headcount {hahaha...pengetua mesti bangga dgn aku... hal nikah kahwin pon aku membudayakan headcount ahakz } ...senarai tamu adalah melebihi kapasitit untuk membuat dinner... jadi.... kita proceed pada jamuan kenduri biasalah... tapi jgn terasa hati kalau tidak dijemput.. sebab saya hanya betol2 menjemput saudara yang dekat2 shj.. meaning.. yang bau-bau bacang pon xjemput.... sbb sy kenduri jauh dari ex-kampung halaman.. {xfaham..sila baca SINI}.. kalau boleh... saya nak jemput semua orang.... kawan sekolah rendah (SK Pak Badol), kawan sekolah menengah (SMS Sains Pasir Puteh), kawan matrik ( Penang), kawan universiti (USM)... tapi memandangkan faktor kejauhan diambil kira... maka saya limitkan jemputan... bukan yang tak diundang itu maksudnya tak disayangi.. tapi saya tak undang sbb saya sayang... situasinya begini.. kamu nun jauh di Kelantan//Terengganu//Johor//dll..... mmg kita rapat msa zaman2 skolah, zaman2 matrik.. zaman2 u... tapi tu dah lama.. klu dikira... paling kurang pon 4,5 tahun xjumpa.. bukan xrindu nak jumpa.. and masa kenduri kahwin ni lah boleh nak jumpa.. tapi... saya mengambil iktibar dari beberapa kenduri yang saya pernah pergi... 4,5 tahun xpernah jumpa.. kita rapat ni dgn dia suatu ketika dulu... so kenduri dia even jauh tetap berkobar2 nak pergi.... bila kita sampai.. ye lah.. pengantin pon sibuk... nak akad nikah lah..nak bersanding lah... nak makan beradab lah.... last2... kita yang datang beribu batu ni.... tersadai tanpa orang nak layan...ye lah.. mak pengantin xberapa kenal kita... pengantin busy... last2 tersadai seorang diri...dpt jumpa pengantin xsampai 5 minit.. sbb kita pon jauh.. xleh r nak berlama2... so.. saya xsanggup nak buat kawan2 yang saya sayangi jadi mcm yang pernah sy rasa.. so.. klu btol nak jumpa... kita jumpa lepas kenduri.. baru lg byk masa boleh spent bersama... baru lah happening.... sbb bagi saya... kenduri adalah hari pengantin meraikan tetamu.. kalau tetamu rasa tak diraikan.... maka objektif xtercapai.. jadi.. kepada kawan2 yang diluar sana... yang tidak dijemput. jangan berkecil hati.... saya mengharapkan doa ikhlas daripada kalian.. doa adalah sebaik2 hadiah... =) tapi klu nak dtg jugak..xpe.... msg saya... sy bagi alamat tempat kenduri... .. ok?? happy2 je semua ok?? hehehehe....

then.. klu boleh... utk setiap tamu yang datang... saya nak bagi sebijik kereta... tp apakan daya.. aku xmampu.... aku pon mampu ada Midori sahaja... huhu~~..jd nnt.. terima je la buah tangan dengan seadanya.... itu je yang termampu saya nak bagi.... huhu~~


erm... kita masuk kisah baju.... semua orang nak baju kahwin yang cantik.. berkilauan mempesona segala bagai.... klu aku diberi tajaan..sah2 aku pilih Bernard Chandran..xpon..Rizalman.... hahaha.tapi sebab aku xde tukang sponsor..nak byr bill call Bernard@Rizalman pon xmampu... maka aku redah je la yang mna aku mampu... hahahaha.. dgn tagline :" kecantikan baju tidak menjanjikan kebahagiaan.... ".... {nak sedapkan hati sendiri...} ummph.... part baju and make up ni adalah part redha.. hari tu nnt terima je lah nnt baju tu wat nampak cantik ke.. wat nampak kurus ke.. wat nampak gemuk... make up pon sama.. redha je lah klu cantik..cantik lah.. klu x cantik.. senyum jugak.. sbb senyum itulah penyeri wajah... ececeh.... skrg boleh r cakap.. skali make up xcantik..aku muncung sedepa... hohohoho.... na'uzubillah..... ya Allah,, hiasilah hatiku dgn aura kegembiraan&kebahagiaan... amiiinnnn..

em..msa tinggal seminggu....ada banyak lagi benda2 dan urusan2 kecil yang xsiap.. harap semuanya mampu settle dalam masa 3,4 hari ni.... ummphhhh !!!~~ {dalam hati kecut.. huhu~~} jadi secara overallnya.... majlis saya adalah simple, sederhana...dan saya sgt mengharapkan ia adalah sebuah majlis YANG SEMPURNA.... sempurna apabila pengantin berpuas hati...dan para jemputan berpuas hati.... dan semua yang terlibat berpuas hati..... saya amat mengharapkan doa kalian.... se,oga semuanya berjalan lancar.... dan SEMPURNA.... oh...rasa nervous.... harap semuanya SEMPURNAlah nnt.... huhu~~ bukan apa... untuk majlis nnt... 90% adalah dibawh pengurusan saya & Mr. AF... kami lah yang mencari, mencari, mencari, bertanya pendapat kepada ahli lembaga... dan kamilah yang mengurusakan dan berbincang dgn pihak2 yang bertanggungjawab... erk.. yang bab2 kadi tu...ayah aku yang urus... seganlah la saya... hehehehe.... jadi.. klu majlis ini berjalan dgn sempurnaa..saya amat berpuas hati dan senang hati.. berbaloi usaha saya menguruskan majlis ini..rasa mcm layak masuk The Apprentice jek.... hikhikhik.. tapi... semuanya atas kehendak ALLAH.... sama2 lah tolong mendoakan untuk saya agar semuanya baik2 sahaja dan sempurna... {huhu~~risau sgt nih...}


:: terima kasih kepada ma + abah + kak & abg iapar + abang + saudara mara + sahabat handai atas segala sumbangan tenaga & $$$$$.... ia begitu bermakna... hehehehehe ::




p/s: saya pernah berangan2 (masa sekolah menengah.... cesss!! dah gatal berangan kenduri kahwin hakhakhak) nak Tun Dr. Mahathir & Toh Puan Siti Hasmah menghadiri majlis kenduri kahwin saya... tapi... saya tau semua tu xkan jadi kenyataan.... saya insan kerdil... huhu~~.... yang Dato' Datin kawan dia pon Tun terlampau busy nak attend.. apatah lagi majlis aku..

xpe Tun.... Tun sentiasa di hati.... ceeewaaahhhhh.... hehehe....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...