header flash

Sunday, February 6, 2011

:: PSYCHO ::

kepala sangat berserabut....
rasa masa sgt99999 la pantas bergerak...
pengurusan sudah settle..
tapi xboleh tgk depan mata..
jadi selagi xboleh tgk siap dpn mata... hati saya gabra..


BAJU : hari khamis ni lah baru blh tgk mcm mna rupenya.... minggu lepas sy pergi..baju xsiap lagi.. dan bila try out.. sy nmpk sy gemuk gedempol... terus aku rasa mau demam T__________T oh Zoul (pak andam saya) tolonglah fahami kegundahan hatiku ini yang berlagu gabra.... hohoho... harap la sgt ko sempat alter baju tu jd cantik seterusnya menjadikan pemakainya pon cantik {even hakikat tuan badan mmg xcantik }

MAKE UP : yang ni nak taknak..masa kejadian la baru blh tgk.... hohoho.. unless aku sanggup bayar lebih suruh dia make up skrg utk tgk mcm mna hasilnya.. hohohoho...

BUNGA TELUR : kegusaran mencapai mak aku fed-up nak jawab bila aku hari2 duk tnya.. "telur bila nak rebu?" ...hoho.. mak aku mesti nak rakam jek jwpn dia "mlm tu la baru rebus.. nak suruh busuk telur tu rebus awal2?"... bonda..fahamilah..saya sgt gusar ....

GOODIE BAG : pon xboleh nak wat lagi... even sy dah serahkan tugas pada Mr. AF... tapi hati saya still lagi gatal untuk menumpang rasa gusar.. oh Mr. AF... fahamilah... hai saya gundah selagi xtgk siap dpn mata...

LAGU2 : even sy dah ada deejay yang sangat la berpengalaman.... tapi aku still masih risau dgn list2 lagu dan bersusah hati untuk mencari2 lagu yang dikehendaki hati....

ATURCARA : yang ni pon xsiap lagi..nama2 perenjis... apa nak buat.. itu dan ini masih xdicidekan 100%.... dan hati saya gundah,,,

GUESTS ACCOMODATION dan yang berkaitan pon menyucuk2 hati saya... padahal yang urus semua mak ayah saya... tapi..hati saya tetap gatal untuk berasa gusar.... hohoho...

KESIMPULANNYA,...saya mmg gundah gulasa gusara gusaran..... sebab benda kecik2 pon saya nak detail dan perfect.. dan saya akui..saya agak cerewet.. bukan siki..tapi banyak... nampka jek aku sengih2... tapi aku nak semua benda in detail dan of course saya harap semuanya sempurna {lagu iringan : insha Allah }

jadi.. seperti biasa.. bila dalam keadaan tertekan..saya akan buat terapi minda... bendanya simple.. pergi beli barang2 dapur kat Econsave... hahahaha... shopping barang dapur merupakan terapi minda... sbb ko boleh isi mcm2 barang sampai penuh troli.. sungguh puas mengambil barang... dan time bayar dia xlebih RM200.... hahahahaha.. indah kan perasaan itu... borong segala bagai.. tp xsampai RM200 {ini tidak bersesuaian klu korang shopping diapers or susu anak or bilangan tanggungan ramai.... sbb yg tu belanjanya tinggi }..... klu shopping baju.. RM200 tu paling byk pon 2 helai baju..... huhu~~ .... jadi.. saya anggap shopping barang dapur adalah terapi minda {setakat hari ini}... tapi terapi minda saya agak kurang menjadi hari ni...sbb sy dipsycho oleh seorang mak cik ni...

Lokasi : tempat jual bawang besar

aku berdiri disebelah mak cik ni sambil memilih2 bawang.. bawang skrg kan xdela cntik... aku amik satu... satu.. mak cik kat sebelha aku ni. amik satu.. dia campak smula...amik satu dia campak smula... pastu dia tilik2 masuk plastik..pastu amik satu..campak semula..amik satu campak semula... so bagi aku yang xreti nak menilai bawang ni..aku pon .."owh.. bwg ni xelok kot... mak cik ni amik letak (campak) semula... " ..rasa terganggu tau nak pilih lama2... so aku amik 3 bijik then berlalu kat mak aku.. mak aku tgk pelik.. 3 bijik je aku amik.... "bawang x ok " aku inform mak aku... pastu mak aku pandang aku dgn muka xpuas ati.... aku pon tunjuk kat mak aku tempat bawang besar tu.. tlongo aku... tinggal ,4 bijik je bwng tadi.. semua mak cik tu dah amik kat dia.. cisss!!!!!!!!!!!! mak cik tu psiko aku.......!!!! tension jek aku.. apa kejadah dia duk amik campak amik campak klu last2 smua bawang tu dia nak beli gak.. hohoho..sumpah.!!!.aku terpsiko amat dgn mak cik tu... huhu~~



p/s: mintak maaf la klu entry aku lately byk duk cerita pasal hal nikah kawen....

1 comments:

liyanaziz said...

selamat pengantin baru, jangan lupa update ek.. =)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...