header flash

Saturday, February 5, 2011

:: YANG SEMPURNA pt. 2 ::

erm... nape tetiba hari ni menulis lagi ni...??

kronologinya seperti ini....

bangun2 pagi.... perut berasa lapar...
lapar bukan sebarang lapar...
lapar yang craving for nasi SABA.....
hohoho...seawal subuh aku dah mngidam nak makan nasi SABA...
dan..aku tau.. xkan dapatnya.... unless aku start kereta pegi Cyberjaya... T______T

jadi.. apa yang terlintas... sbb smalam tlupa nak tulis...
saya kalau boleh... nak hidangkan nasi SABA untuk para tetamu yang diraikan...
tp apakan daya.... memang tak boleh... SABA xde di kawasan yang berhampiran....
jadi.. terbuku rasa di hati.... T__________T

saya juga kalau boleh mau tema yang putih.... suci dan murni... baju putih..pelamin putih.... smua putih... then there's a member of mine cakap.. 'klu mcm tu.. ko pakai telekung sembahyang.. tamu2 pon ko suruh pakai telekung sembahyang jugak..."... huhu.. baiklah.. T____T
kita suntik sedikit warna disitu.. tapi putih tetap ada.... hehehehe...

erk..sekian... uikh..pendek sungguh....
erm.. xbest r nak end sekarang....
aku nak tulis lagi... sbb xtau nak wat ape....
jam dah menunjukkan pukul 12.30... aku dah 3x makan nasi...
ni duk tunggu kawan2.. nak gi kenduri umah kak pah... makan lagi... hahahahahaha!!1 {lemak dlm badan aku ketawa T__________T}

ok...ada orang tanya saya macam2 soalan... antara yang saya ingat...

1) kenapa ko xletak gambar ko kat kad...? budget ek?
jawapan : 1st of all... kad saya tu letak gamabr ke x..harga sama jek.. bukan nak kira budget ok... saya kira pasni orang akan buang jugak kad tu... so saya tak sanggup nak pikir bila saya letak gmbr pada kad tu..ada kemungkinan orang terpijak muka saya yang cantik itu...or ada lipas makan pipi sy yang chubby itu... or ada tikus kencing pada wajah saya yang anggun jelita itu... hahahaha.... mmg saya xsuka lah nak letak gambar saya... banner pun sy xletak gambar.. klu dia letak gambar mesti dia edit2 raut wajah saya.. kan nnt ada jugak isu gambar kat banner lagi cun dari live.... hehehehehe....

2) nape ko share majlis? nak save ek?
jawapan : ha'ah..nak save... save budget dan save masa.... yang utama save masa.. budget tak berapa nak save.. lebih kurang jek dgn kenduri sensorang.... tapi masa la yang dapat save banyak.... sbb aku xnak kawen masa cuti sekolah {even aku cikgu.. patut aku la yang meraikan cuti sekolah...}.. tapi since tiap kali cuti sekolah.. penuh dgn kenduri.. so aku xske "crowded"... aku choose weekend.. {natijahnya... kat sekolah aku siap ada in-house training lagi huhu~~}.. jadi bila dah weekend... orang lain pon susah la nak dpt cuti kan... tambah2 weekend kat Kelantan//Terengganu xsama dengan weekend kat Perak.. jadi.. masa adalah sgt terhad... klu buat kenduri dua kali... amboih..xkan la dua kali weekend saudara mara aku nak dtg Perak ni.... jd.. klu kita boleh memudahkan keadaan ..xmenyusahkan orang.... jd... kita pilih la la cara yang menyenangkan itu... dan...xsemua orang bernasib baik macam aku.. ada jugak yang sesetengah orang pihak lelaki xmau gabung even rumah selang sebuah sahaja...... dan aku agak bernasib baik la dapat family Mr. AF yang agak sporting....lagipon... aku rsa share dua belah pihak mcm ni lagi meriah dari share dua beradik.. walaupun gabaung..tapi pengantinnya HANYA KAMI... so we still got the limelight.. klu gabaung dua pengantin... terpaksa share the limelight... so..aku bahagia dgn majlis aku mcm ni... hehehe... jadi... xde dah cerita nak save duit ke ape.. kenduri xshare pon blh nak save duit.. ini melibatkan soal memudahkan semua pihak... dan. xpayahlah sibuk2 nak tolong kira duit aku.... mind ur own business and valued your own money la... [agak pedas... harap maaf hehehe]


ok... kawan saya sudah sampai nak kutip saya untuk pergi kenduri.... hehehe...it's makan time lagi..... !!!! =)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...