header flash

Tuesday, April 19, 2011

:: ALIEN ::

According to science..
Brain is the most important organ in human because it controls all the body activities..

Tapi..according myself...
Perut aku adalah pengawal segala aktiviti aku,,

Kalau perut lapar... Minda dan emosi di luar kawal...

Kalau aku lapar...xkira lapar sikit or lapar banyak...
Memang sah lagi sahih lagi konfem..
Satu kerja pun aku xleh buat... Unless aku stop dulu wat kerja tu dan pergi makan...
Kalau aku teruskan jugak buat kerja dalam keadaan lapar...
Sah2 kerja tu akan xmenjadi...akan ada la banyak silap... Dan part paling nazak..
Ada kemungkinan kerja dan barang2 yang aku guna untuk buat kerja tu akan berterabur dicampak2 dihempas2...
Sungguh tidak bertamadun perilaku macam ni...otak xboleh nak berfungsi dengan waras...
Jadi utk elak jadi orang xbertamadun... Aku akan stop dan pergi makan....



Kalau aku lapar..xkira lapar sikit or lapar banyak...
Memang sah lagi sahih lagi konfem... Emosi aku akan berada di luar kawal...
Mula la kalau ada salah sikit aku nak mngamuk lebih2... Suis marah tu senang je nak turn on..
Mulut akan otomatik jadi mcm bertih jagung,,, pot pet pot let..
Dan... Aku ni mulut boleh tahan 'laju'...
Tapi dalam keadaan normal..aku masih mampu mengawal tutur bicara sopan santun anggun bergaya..
Tapi kalau korang xpercaya dgn statemet aku tu..
Pekata time aku lapar... Ko buat pasal dgn aku.. Try me la kalau nak menguji hipotesis.. Hahahahaha...memang kat mulut ni meluncur je kemarahan tanpa sempat otak nak selaraskan dengan nilai dan etika pengucapan awam...
Jadi..memandangkan aku xmo terkeluar istilah2 memaki hamun di depan khalayak ramai... Maka.. Kala lapar je.. Aku gi makan... Ngeeeeee...
Dan sebagai langkah berjaga2.. sebelum aku masukm kelas utk belajar or mengajar...Aku akan pastikan perut mencapai kapasiti yang sepatutnya..sebab taku nnt kan xpasal2 aku jd incredible hulk.. Makan students...glemer lak aku masuk paper Metro nanti hahahahaha... Na'uzubillah...


That's why..
Kalau time aku banyak kerja... Aku akan banyak makan,,,
Kalau time aku sedih...aku akan banyak makan,,,
Time aku happy..... Aku akan banyak makan...
Pendek kata,,tiap2 masa aku akan banyak makan,,,
Nak wat macam mana..otak aku dikawal oleh perut.. Ahakz..
Maka lemak2 dan kolestrol2 dalam badan sgt menyayangi daku,,
Sebab aku sentiasa menambah ramaikan kawan2 mereka dalam badan aku huhu~~~



Jadi.. Aku ini manusia normal or ALIEN sebenarnya??? ;p


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...