header flash

Monday, May 30, 2011

:: FACTS ABOUT LIFE ::

Written by a 90 years old Regina Brett, of the Plain Dealer, Cleveland , Ohio.. { we can learn something from others' experiences rite?? bak kata pepatah... orang tua lebih dulu makan garam}






 Make sure you read untill the end!!!!!! 



"To celebrate growing older, I once wrote the 45 lessons life taught me. It is the most requested column I've ever written.


1. Life isn't fair, but it's still good.
2. When in doubt, just take the next small step.
3. Life is too short to waste time hating anyone.
4. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends and parents will. Stay in touch.
5. Pay off your credit cards every month.
6. You don't have to win every argument. Agree to disagree.
7. Cry with someone. It's more healing than crying alone.

Sunday, May 29, 2011

:: GEBU-GEBU FLUFF FLUFF ::

macam best jek kan bunyi tajuk entry..
rasa geram-geram nak cuddle2 xnak lepas jek....
tapi biasalah.... semua benda bunyi macam best...
in reality xseindah bunyi..
sama macam kes aku..
best jek sebut gebu...
tapi dalam hati menggebu perasaan cuak...
dah ada dua tiga pasang baju yang ketat..
dan natijahnya ptg tadi...
sebelum masuk tengok Kung Fu Panda...
sempat juga merembat sehelai jeans baru... {persediaan nak pergi bercuti hehehe}
dan yang sadis..

kamu nampak x nombor dalam bulatan itu...?? owh...sungguh sadis T_____T

Saturday, May 28, 2011

:: SENYUM MANISKU IKHLAS ::

Aku update blog..xsemestinya aku xde kerja..
Aku xupdate blog..xsemestinya aku sibuk..

Aku tersenyum bergelak ketawa..xsemestinya aku gembira suka hati..
Aku muram bersedih..xsemestinya aku sedang berduka...

Thursday, May 26, 2011

:: KEBENARAN ::



walau ringkas tetap berbekas di hati....

Wednesday, May 25, 2011

:: GANGGUAN ::

xnak percaya... 
xboleh.... sebab benda2 makhluk halus ni memang ada...
tapi kalau percaya...jangan percaya sangat...
nanti boleh membawa kepada khurafat dan syirik..
cukuplah sekadar percaya untuk meningkatkan keimanan...

:: TOAST CARAKU ::

pernah tak dikala waktu hampir tengah malam...
dalam pukul 10 lebih macam tu....
time-time mata dah tunjuk signal nak tidur...
tapi perut tetiba wat signal perlu diisi..
pernah tak korang alami situasi macam aku ni? pernah tak? {tanya banyak kali menunjukkan aku tanya dengan penuh beria-ia dan seikhlas hati meminta jawapan} ;p
maka..bagi seorang ALIEN yang macam aku ni....
bila perut dah bagi signal..
maka tuntutan perut perlu diberi keutamaan....
maka..perlulah menapak ke dapur dan masak...

Friday, May 20, 2011

:: KUIZ KASUT ::

pada masa ini..
ada 4 bundle skrip jawapan untuk diperiksa.... {ada lagi 2 paper x exam lagi.. fuhhh...fuhhh...}
tapi...xde mood ah nak tanda...
sebab saya takut bila saya takut... hati saya pecah berderai.....
sedih dgn jawapan students yang sadis huhu~~..
jadi.. since bundle script saya letak kat tepi.. maka cerita pasal script pun kita letak tepi jugak...

cerita yang saya nak letak kat tengah2 skrg ni ialah pasal kasut....
maka entry ini lebih khusus untuk human beings yang berchromosomes XX... 
sebab orang lelaki kasut dia xbervariaty....x mcm kasut untuk golongan hawa.. {ye ke?? }

:: REAL vs MANGA ::

dikala laptop yang kaler "pink" demam dan dihanar ke klinik... {segala bahan nak wat kerja dalam laptop pink.. haiiyoooo...}
menghamburkan rasa tensi sbb xboleh wat kerja dengan mengetuk2 keyboard laptop "purple"..

terjumpa benda ini... macam menarik.. ce tengok.... hehehehe...

Thursday, May 19, 2011

:: MALANG? ::

Entah apa silapnya..
Entah apa salahnya..
Team roket SMAI seperti kena sumpahan malang jek..

Tuesday, May 17, 2011

:: I'M ONE OF THEM.. ADDICTED ::

aku peminat "The Social Network "..
berkali-kali wat ulang tayang cerita ni...
saya sungguh angau kagum pada mereka berdua...
dan even xde anak lagi..
saya berangan nak didik anak saya biar layak masuk Harvard.... hohohoho...
berangan je la.... ~~~


anda pengguna FB?   (giler xlink ayat ni dgn ayat di atas... hahaha..gasaklah... ) ;p
Apa fakta menarik yang korang tau ttg FB?
here ada beberapa fakta yang menarik..bukannya auta....

Monday, May 16, 2011

:: QUE SERA SERA ::



When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be. 



[Doris Day]


yup!! that's quiet true...
whatever will be..will be...
i never dream to be a teacher...not even a bit.. 

Sunday, May 15, 2011

:: MONDAY BLUES NO MORE (^_^) pt 2::

ada pengumuman baru nak dibuat...
hari tu aku dah berceritera bahawa hari2 duk mnyanyi lagu awie rafael part 


"Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday".. lalalalala..

{itu sebab tunggu maharaja lawak hikhikhik}


tapi sekarang ada penambahan ceritera...
bertambah lagi satu reason kenapa aku dah x monday blues dah..
tapi keenly waiting for monday.... hahahaha...
jawapannya...

Saturday, May 14, 2011

:: HARI LAGHA ::

saje nak hapdate cerita hari ini... 


memula sekali... dengan bangga tahap lubang idong kembang tutup muka...
nak umumkan... team pantun sekolah aku dah menang peringkat negeri..
mereka akan berjuang di peringkat kebangsaan nanti..
so minta jasa baik tolong doa team sekolah aku... 
apa peranan aku?? xde pape... hanya tukang doa di dalam hati bersama-sama =) 




ok.. cerita aku pulak... 

:: SANTAU ::

Hari ini hari sabtu..
Maka sekarang ini pagi Sabtu..
Jadi korang mesti hairan kan pehal lak entry " seram"..
Padahalnya bukannya aku menulis di malam Khamis sewaktu segala TV duk siar cerita hantu ( geleng2 kepala.. Mak tak suke cerita hantu tau..x kuasa mak nak tgk TV hari Khamis nyah!!!!)

Ok..cukuplah intro merapu meraban.. Kita beralih kepada tajuk kita... SANTAU... (xde kaitan dengan filem santau okeyh... aku xtgk pun cte ni huhu~~.. pinjam gambar dr en. google jek... ) ;p

Monday, May 9, 2011

:: MONDAY BLUES NO MORE (^_^) ::

Setiap hari Ahad..bila nak tdo malamnya..
Hati jadi resah...
Jantung berdegup kencang,,
Emosinya seperti budak hostel yang perlu kembali ke hostel selepas pulang bermalam/cuti sekolah..
Bezanya..
Budak hostel merasainya bila nak kena balik ke hostel yang paling kerap pun sebulan sekali..
Tapi bagi orang dewasa...

:: HAPPY MOTHERS DAY ::

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever.


A mother is the truest friend we have,
when trials heavy and sudden, fall upon us;
when adversity takes the place of prosperity;
when friends who rejoice with us in our sunshine desert us;
when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts.


Who fed me from her gentle breast
And hushed me in her arms to rest,
And on my cheek sweet kisses prest?
My Mother.

Who ran to help me when I fell,
And would some pretty story tell,
Or kiss the place to make it well?
My mother

Before a day was over,
Home comes the rover,
For mother's kiss - sweeter this
Than any other thing

Sunday, May 8, 2011

:: LALALALALALALA ::

cerita ini melibatkan hari Jumaat & Sabtu
gambar ini bukan aku punya.... ahmad google yang punya... !!!

Tajuk bunyi macam happy kan??
Mcam hati dengan senang hati duk menyanyi-nyanyi "lalalalalalala" lagu Elmo's world tu..
Tapi benar bak kata pujangga..
Don't judge a book by it's cover.. [pujangga kot omputeh? Bolehla... Hehehehe]
so..sama la dengan kes entry ini..
Don't judge an entry by it's title..
Sebab untuk entry ini..tajuk macam happy...
Tapi ceritanya penuh tragedi... T_______T

Friday, May 6, 2011

:: PERPISAHAN INI ::


Aizat sangat best...
liriknya sangat tulus... 
membuat hati terasa sayu...
bila memikirkan tentang seseorang..
yang pernah hadir selaku sahabat..
suka duka gurau senda bersama..
tapi kini tidak mengakui diri ini sebagai sahabat lagi...

Wednesday, May 4, 2011

:: SCREAMYX ::

adakah anda pelanggan streamyx?
bagaimana prestasi streamyx di kawasan kejiranan kalian?
bagi aku... ada ups and ada down-nya...
bila time yang server down tu la jiwa raga akan menjadi mau SCREAMYX....

[hahaha... aku curi term ini dari prakmate aku masa matrik KMPP, anem aziz]

Tuesday, May 3, 2011

:: CHESSSSSSSSSS ::

ok... lepas "arghhhhhhhhhhhhhhhhh"
now "chessssssssssssssssssssssss"....
tekanan emosi sangat ke aku sekarang ni entri duk berkeluh kesah jek?
hahaha...xde lah.. saje jek...
intro kene gimik....
lagipun aku dah menanam azam baru...
aku nak jadi orang berhemah...

Sunday, May 1, 2011

:: ARGHHHHH ::

Kenapa aku sungguh bodoh??
Kenapa la aku mangkuk sangag pegi tukar URL blog?.
Nape la aku xterfikir utk keep jek URL tu.. Nak ubah ke ape..aku create la blog baru..
Oh..oh..oh.. Sungguh mangkuk diri ini...  

Hilang semua benda yang aku tulis selama ini..
Yang akuntulis dengan niat bila waktu tua bila aku baca aku akan tersenyum mengingati life2 sewaktu muda remaja otak senteng,,,
Tapi sekatang semua lesap... Iskh..iskh.. Kebongekan aku dari dulu sampai sekarang xdapat nak hilang lagi,,,
Hohohoho... Sedih meratapi... T_____________T




P/s : if i could turn back time... =(.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...