header flash

Wednesday, May 25, 2011

:: GANGGUAN ::

xnak percaya... 
xboleh.... sebab benda2 makhluk halus ni memang ada...
tapi kalau percaya...jangan percaya sangat...
nanti boleh membawa kepada khurafat dan syirik..
cukuplah sekadar percaya untuk meningkatkan keimanan...



tapi..jangan sangka benda2 tu xada dipersekitaran kita...
sebab kadang2 mungkin "benda-benda" ni singgah...
mungkin masa tu badan kita lemah.... senang la dia nak singgah..




angap ini sebagai perkongsian ilmiah untuk bersama-sama kearah kebaikan...
benda baik kena share..betul x? hehehe...
ini artikel yang aku jumpa... actually cousin aku post kat FB... thanks aniey@zaidani deraman =)






Tanda-tanda gangguan:  

1) ketika jaga
-Sakit tulang belakang. 
-Sakit kepala luar biasa. 
-Istihadah. (haid lebih 15 hari) 
-Terasa ada benda yang mengekori.
-Takut tidak bersebab. 
-Sakit bahagian rusuk kiri dan kanan. 
-Sesak nafas waktu maghrib 
-Ragu-ragu tentang iman. 
-Pengsan dan sawan tanpa sebab. 
-Sakit anggota badan tertentu tanpa sebab. 
-Sakit tulang empat kerat. 
-Takut menziarahi jenazah. 
-Terasa sesuatu bergerak di tapak kaki. 
-Gelisah ketika mendengar al Quran dan azan.
-Rasa seperti hampir mati.
-Nampak bayang-bayang melintas.
-Sukar lelapkan mata.
-Terasa ada benda menolak ketika memasuki tandas.
-Ada bisikan yang menyuruh melakukan maksiat.
-Sakit bahagian perut tanpa sebab.
-Ketumbuhan ganjil pada anggota badan

 
2) ketika tidur
-Dihimpit sesuatu ketika tidur.
-Bunyi gigi ketika tidur.
-Mimpi bayi atau budak kecil yang disayangi ketika tidur.
-Mimpi binatang berbisa seperti ular, kala jengking dll.
-Mimpi menakutkan.
-Mimpi paderi, salib dan gereja.
-Mimpi tanah perkuburan.
-Mimpi benda kotor, jijik dan sampah sarap.
-Mimpi tersentak jatuh dari tempat tinggi.
-Terdengar suara orang datang menyergah ketika tidur.
-Mimpi benda tajam seperti jarum, pisau, miang buluh.
-Terasa ada menyentap kaki ketika tidur.
-Terasa ada benda ‘meniduri’ ketika tidur.
-Mimpi makhluk yang menyeramkan datang mengacau.
-Mimpi lembaga berdialog perkara yang tidak baik ketika tidur



daripada beberapa tanda di atas..ada x korang rasa korang pernah alami?
kalau rasa ada.. ambillah langkah berjaga2..
tanyalah ustaz2 nak kena baca ayat apa..
minumlah air zamzam...selawat dan berdoalah apa yang patutu...
tapi jangan gi jumpa bomoh mintak tangkal segala bagai... khurafatttttttttttt.....
dan jangan lak nak menuduh nuduh berburuk sangka yang orang tuju...orang tu hasad dengki segala bagai...
itu tidak bagus...
itulah nawaitu utama makhluk2 itu.. untuk melahirkan perasaan berperasangka sesama manusia...
jadi..macam aku cakap tadi.. rujuklah pakar2 perubatan Islam..
supaya akidah tidak terpsong...
sama2 kita doakan yang terbaik sesama kita..
semoga dijauhi daripada makhluk yang tidak berniat baik...{manusia dan selain daripada manusia}
sesungguhnya ALLAH yang maha berkuasa... 
amin =)








p/s : AMARAN!!! Jangan lepas ni wujud cerita kata aku kena gangguna buatan orang segala bagai.. jangan memandai2 nak spin cerita.. ini hanya perkongsian ilmu... dah la masuk blog aku  tak bagi salam.. {errk...mcm mna nak bagi salam nak masuk blog ek?? -> garu2 kepala} pastu sesuka hati spin cerita aku...sokseksoksek kat belakang...klu macam tu, bukan aku je marah.. ALLAH pun marah perangai tak mulia macam tu... uiks.. pehal aku emo tetiba?? adakah simptom2 gangguan?? ;p




sumber dari SINI 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...