header flash

Monday, May 9, 2011

:: HAPPY MOTHERS DAY ::

Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever.


A mother is the truest friend we have,
when trials heavy and sudden, fall upon us;
when adversity takes the place of prosperity;
when friends who rejoice with us in our sunshine desert us;
when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts.


Who fed me from her gentle breast
And hushed me in her arms to rest,
And on my cheek sweet kisses prest?
My Mother.

Who ran to help me when I fell,
And would some pretty story tell,
Or kiss the place to make it well?
My mother

Before a day was over,
Home comes the rover,
For mother's kiss - sweeter this
Than any other thing




Hundreds of stars in the pretty sky,
Hundreds of shells on the shore together,
Hundreds of birds that go singing by,
Hundreds of lambs in the sunny weather.
Hundreds of dewdrops to greet the dawn,
Hundreds of bees in the purple clover,
Hundreds of butterflies on the lawn,
But only one mother the world wide over.



My mom is a never-ending song in my heart
Of comfort, happiness, and being. I may sometimes forget the words
But I always remember the tune.



tengah-tengah malam berjiwa-jiwa pulak aku...
1st time menyambut mothers day selaku isteri orang...
bermaksud... aku mempunyai seorang lagi emak sekarang...
emak mertua... =)
semalam dah kuar dinner dgn suami dan my ibu bapa..
tapi disebabkan oleh penangan LALA...
nak makan pun xde mood...
makan dengan tiada perasaan...
sedar-sedar.. dah abis sepinggan chicken chop..dah abis seslice choc mud...
tp perut still rasa xngam menyebabkan dinner sambutan mother's day tidak dirasai kehangatannya...


itu cerita semalam..


hari ini..
menganjurkan luncheon...
sambil menyambut hari ibu...
menu ala kadar... sebab tukang2 masak kan mengalami masalah kecelaruan perut huhu~~..
menjemput mak mertua saya.... dan sambil2 itu.. menjemput ustaz, uma kamal dan angah dir (ibu dan bapa saudara Mr AF) untuk jalan-jalan umah kami.. lepas kenduri xpernah datang lagi... dan kakak ipar aku pun ada sama.. maka meriahlah jadi upacara lunchon hari ibu...




sebelah petangnya... apabila merasa perut seolah-olah sudah recover sepenuhnya...
terasa macam nak pergi jalan-jalan..
rasa macam nak tengok cerita fast & furious (padahal memang teringin sgt9999 nak tgk.. hahaha)
nasib baik ada bangnda... beliau belanja...
dan sungguh menakjubkan... nak parking kat Sunway Carnival pun xboleh... parking full...
apatah lagi nak tengok wayang...
tinggal seat paling depan..
xnak tengok...xboleh..sebab hati dan tergedik2 nak tengok...
maka redah la jugak tengok...
natijahnya... lenguh tengkuk ni... adui la... siap balik umah kena sapu minyak angin lagi... {thanks encik suami...pandai jugak mengurut ye... hehehehe}... bonda dan ayahnda mengelat... dia lari..xduk depan.. kebetulan ada dua seat kosong kat belakang... diorang pi duk kat belakang.. so xdelah mengalami simptom2 sakit urat leher macam aku nih... hehehehe...
best cerita itu.. even aku yang duk melangut kat depan ni pon dapat merasai kehebatannya...
kalau boleh duk tengah xtau nak cakap macam mana ah... best tersangatlah jawapannya hehe,,,


sesudah itu.. merayau2... pegi body shop... mencari white musk untuk hadiah hari ibu (jgn la kata aku sae bg kat mak aku white musk BS jek... sebab mak aku mmg suka.. aku bg perfume lain jek semua dia kta xbest.... DKNY Eternity pun dia suka tapi white musk BS jugak yang my mom paling suka..katanya baunya tahan lama... ) dan disebabkan berniat baik terhadap ibu... ada promosi Hari Ibu di BS.... apa lagi... tanpa niat terbeli lipstick satu.. lipstick lama dah nak abis.. tinggal 1cm jek lagi... hehehe.. alang-alang murah seringgit dua kan.. beli je la kan.. kena bijak merancang ekonomi..betul x? rezeki badan..... hehehe... dan sekarang ni mak aku jadi suka baca novel... aku baru jek beli novel Siti Rosmizah 7 Hari Mencintaiku.... mak aku macam suke Siti Rosmizah... so aku pun beli la Lafazkan Kalimah Cintamu as mother's day gift jugak... aci x mcm tu? aci x? hehehehe....


dan kebetulan juga di sunway ada pameran bantal2 cadar2 towel2... dan terpandang bantal feathers... ho! ho! ho!! itu idaman hati.. baru beberapa hari lepas duk membincangkannya di fb.... ada di depan mata... Jean Perry... 80%.. apa lagi...sambar... hehehe... maka malam ini saya beralaskan bantal baru... fluffy2 ala2 hotel oh i like!!!! so saya nak end up la entry ini..sebab dah terdengan panggilan bantal... hehehe..


kepada Ma...
terima kasih kerana telah menjadi ibu yang terhebat di atas dunia ini..
telah mendidik dan menjaga diriku dengan penuh kasih sayang...
yang senantiasa berada di sisi di kala suka dan duka... {duka tu time nak exam hehehe)
dan ampun maaf anda ada terbuat silap dan salah...


kepada Mak...
terima kasih kerana sudi menerima diri ini sebagai menantu... hehehe..
terima kasih kerana telah menjaga Mr. AF dengan penuh kasih sayang...
terima kasih kerana menjadi ibu yang terbaik untuk Mr. AF...
ampun maaf andai terbuat silap dan salah...


semoga Ma&Mak sentiasa dicucuri rahmat-Nya dan dipanjangkan umur...
saya sayang ma&mak.... {tetiba air mata bergenang huhu~~)
nite... sedih...tapi gembira.... once again..
Happy Mother's Day...


semoga suatu hari nni...aku bisa menjadi ibu yang hebat seperti mereka... aminn.










p/s : yg kot omputeh tu... itu adalah fav quotes yang aku copy jek dari mana2.... tq ye En. Google.... =)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...