header flash

Saturday, June 25, 2011

:: CERITA LUCU ::

semenjak..dua menjak..tiga menjak...empat menjak..... [ok..korang sambung sendiri sampai berapa banyak menjak korang nak hehehehe]... cerita x berapa nak menghiburkan hati kan... padahal kata blog suka-suka sahaja.... mandom btol la penulis blog ni.... huhuhu~~ [bagi chance korang kutuk aku ahakz]

jadi.. pekata kali ni aku bercerita tentang cerita-cerita lucu.... untuk menghiburkan hati....



Tuesday, June 21, 2011

:: PELANGI PETANG ::

kumeniti awan yang kelabu....
kutempuhi... lorong yang berliku...
mencari sinar yang menerangi..
kegelapanku....

gambar sumbangan Google

ok... beberapa bulan ni... aku seolah2 dirudung zaman gelap...
zaman gelap di sini membawa maksud kulit menjadi semakin gelap  merasakan cuaca seakan2 mendung gelap kelabu maka rasa suka nak tidur..... hikhikhik.... rasa nak tidur 18 jam sehari... tapi mana boleh kan... kita kan kakitangan kerajaan... kena la pergi mengerah tulang empat kerat demi mendapat secebis dua gaji...  tapi bila tiap2 pagi mata rasa berat nak bersiap2 nak berlawa2 pegi skolah... mula la otak memikir macam2... dan semestinya terbayang2 pelangi petang....

Wednesday, June 15, 2011

:: WABAK ::

Aku dah mula rasa confuse...
Semakin hari semakin xde daya rsanya..
Dah telan multi vit for energy booster,,Dah teguk 100 plus.. tp still mcm xde efek..
Masih lagi layu longlai...

Sampaikan otak terfikir benda xlogik,,
Adakah cuaca mempengaruhi emosi? Sebab seminggu dua ni cuaca redup mendung hujan renyai2..

Korang boleh faham kam situasi mcm ni kan,, rasa lemah jiwa raga je klu cuaca mcm ni,,

Sunday, June 12, 2011

:: PERMAINAN EMOSI ::


Semalam...perlawanan merebut piala FA..
Diantara Kelantan dan Terengganu,,,
Sangatlah menyakitkan jantung,,,
Sebab jantung bekerja dengan lebih..
Dub dab dub dab..
Tahap saspen dia ekstra dsripada biasa..
Tambah2 aku yang lalang ni..
Xtau nak sokong sape...

Wednesday, June 8, 2011

:: KEK BATIK CREPE EXCLUSIVE ::

jom masak-masak buat kek!!!
erk..ajak masak ke ajak buat kek? hehehe....

hari ni nak kongsi resipi KEK BATIK CREPE EXCLUSIVE...

actually namanya kek batik jek..
saje jek.. sebab masuk blog aku..
aku bagi nama grand sikit... ahahahaha...
cantik x rupa kek batik aku? rasa meleleh x air liur?
hehehehe....
klu rasa berminat... amik la resipi kat bawah... hehehe...

Tuesday, June 7, 2011

:: LANGKAWI TRIP 2011 ::

**INI ADALAH ENTRY YANG PANJANG..SEKIRANYA MENYAYANGI MATA ANDA,TAK MAU DIA LENGUH MEMBACA + MELIHAT GAMBAR2... JANGAN BACA... TAPI KALAU NAK DAPAT INFO TENTANG NAK PERGI KE LANGKAWI...TERUSKAN **






penat-penat sakit sakit badan masih terasa...
tapi... aku cuba untuk melunaskan kerja yang masih belum disettlkan.
dari pagi tadi aku cuba untuk mendraft paper work untuk kelas tambahan Biologi  & juga paper work untuk pertandingan Drama Bahasa Inggeris... kesudahannya... aku melangut jek depan laptop..xtau nak taip ape.. jari jemari seolah membeku untuk menari-nari di atas keypad menyusun kata-kata...


aku pun try la membuka blog... dan tanpa aku suruh... tgk hasilnya... jari jemari aku begitu rancak menekan punat-punat perkataan untuk menyulam kata-kata di atas lembaran blog picisan ini... cewwwahhh..ayat sastera sungguh... sebab itu aku rasa... menjadi seorang blogger juga merupakan satu gifted... sebab bukan semua orang boleh menulis dengan panjang lebar untuk benda yang ciput sahaja pointnya seterusnya mempusing pusingkan dan menyelirat-liratkan neuron-neuron pada pembaca ahahahaha.... {sesi mempuji diri sendiri ahakz ;p }


berbalik kepada cerita... aku baru sahaja pulang dari berhoneymoon kali ke dua bercuti dari Pulau Langkawi.. actualy ini kali kedua menjejakkan kaki ke tanah helang ini selepas 4 tahun yang lampau... 


Wednesday, June 1, 2011

:: CHOOOOOTTTTIIIIIIEYYYYYYYYYY ::

Oyeah!!! Oyeah!!!! {sambil menari dangdut}

Semua paper mid year exam dah siap ditanda..
Markah dah siap kira,,rasa macam nak terjun bangunan melihat markah2 mereka
Semua markah dah masuk dalam SAPS..
Segala benda yang nak kena key in TOV segala bagai kat SAPS dah update..
Latihan drama untuk musim cuti dah abes,,
Kelas tambahan untuk cuti sekolah dah selesai dilaksanakan..
 A BIG GRINNNNNNNNNNNNNNNNNNN BEBEH wahahahahaha...


Sekarang saya mau packing..
Mau bersantai-santai menikmati keindahan cuti..

Tinggal tepi dulu kerja2 yang tak siap lagi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...