header flash

Saturday, June 25, 2011

:: CERITA LUCU ::

semenjak..dua menjak..tiga menjak...empat menjak..... [ok..korang sambung sendiri sampai berapa banyak menjak korang nak hehehehe]... cerita x berapa nak menghiburkan hati kan... padahal kata blog suka-suka sahaja.... mandom btol la penulis blog ni.... huhuhu~~ [bagi chance korang kutuk aku ahakz]

jadi.. pekata kali ni aku bercerita tentang cerita-cerita lucu.... untuk menghiburkan hati....





cerita 1
pada suatu hari pada 3 minggu lepas.... hampir 20 minit aku duk menggeledah meja mencari eraser nak padam something..... habis dalam setiap drawe aku geledah.... sangat tekun mencari sebab aku dengan yakin nampak eraser tu atas meja aku beberapa minit sebelum itu...geledah punya geledah... macam aku cakap kat atas la..almost 20 minit... teiba terpandang something kat tangan aku... rupanya2,eraser terletak elok jek dalam genggaman tangan aku.... selama aku duk cari... eraser tu ada dalam tangan aku rupenya.... hahahahahaha....lawak x? lawak x? gelak la...gelak la.. ok fine!! xmau gelak aku cerita cerita yang lain pulak...

cerita 2
ini lebih kurang sebulan yang lepas....  selama 3 hari berturut2... masuk kelas BI... bila keluar... dah separuh jalan nak sampai staff room..baru perasan tertinggal segala barang [buku rekod mengajar, kotak pensil, alat ABM] dalam kelas tersebut.... dan 3 hari jugak la... budak2 kelas tu secara x langsung menejadi runner aku pi htr barang2 yang aku tinggal dalam kelas.. 3 days in a row.... lawak x? lawak x? ok... aku cerita cerita seterusnya kalau itu xberapa lucu klu korang rasa...

cerita 3
ini minggu lepas... kena bertugas sebagai penjaga masa untuk acara sukan.... memandangkan hari panas terik, maka berkeinginanlah hati untuk memakai topi takut kulit yang dah sedia xberapa nak cerah ni menjadi cerah makin mendung ahakz... maka melangkah laju ke meja di staff room... mencari handbag sebab kunci kereta dalam handbag la kan... skali tengok2 handbag xde kat meja... ok..sedikit kelam berasa di dalam hati... cuba mengcoolkan diri even hati dah berpeluh.... sebab dalam tu ada handphone, purse,kunci kereta of kos dan beberapa utas barang kemas dan juga cincin kawen .. maka berkejar ke toilet...kot2 aku tertinggal di situ masa ambik wuduk.. sampai2 kat toilet tgk toilet sunyi dan sepi tanpa sebarang kewujudan objek bernama handbag..... hati merembeskan peluh dengan kadar yang lebih tinggi.... maka mula membuat trekking... pergi melangkah laju-laju ke lab... kot2 tertinggal msa mengajar... tapi hampa..xde.... melangkah pantas-pantas ke office... kot2 tertinggal msa membuat urusan kat sana.. tp skali lagi hati hampa.... tapi try acting cool...xde lagi tnya orang.. tp dah nak nagis dah bila fikir kalau handbag tu di rembat oleh orang.... hati luluh..langkah longlai... menapak dengan layu menuju ke staff room.. sungguh senak jiwa rasanya..dah r puasa.... tapi menuju pelbagai destinasi dalam 30 minit gak... entah macam mana... terjenguk kat bilik sembahyang..... tersergam indah jek handbag aku kat situ.... hohohohoho...... happy yg xdapat nak cakap macam mana... tapi perasaan lega lagi banyak daripada happy... rasa syukur tu xpayah cerita r..memang tak terbayangkan dengan kata-kata... hahahahaha... lawak x? lawak x??? k... baca next story..


cerita 4
hari yang sama dengan cerita di atas..usai tugas menjaga masa.... maka bergegas untuk pulang.... dan elok sampai kat depan pagar umah... baru terperasankan.... iPad aku ertinggal kat atas meja kerja... waaaaaa.. menggelabah..... aku bukanlah hari2 bawak iPad... hari tu aku bwk sebab nak betulkan ETR kat SAPS.. aku xbawak iPad pergi kerja sesuka hati...risau nanti takut2 sesedap hati je sesetengah mulut  kata aku main2 semasa menjalankan tugas.... xtau nape.. maybe sebab iPad tu besar..orang mudah nampak kot...padahal kita duk wat kerja... tapi yang duk ngadap handphone//smart phone tu xde plak orang nak amik kisah... sedih ok.... T____T [eh..pehal ko bukak cerita sedih ni..kata cerita lawak... hampeh la lu....]... ok..ok..sekarang sila gelak ke atas kelucuan cerita aku tertinggal iPad kat sekolah.... gelak la..gelak la.....  ok..cerita seterusnya lagi lawak....


cerita 5
beberap kali berlaku.... masa bawak kereta otak jadi kosong..rasa hanyut.... sampai kat traffic lite..aku stop...even lampunya hijau..... pastu baru prasa pelik bila tgk kereta lain gerak... seb baik setiap kali aku wat mcm tu..xde kreta kat belakang...so xdela free2 makan hon.... tapi yang lagi nasib baik ialah aku stop bila lampu hijau.... kalau buatnya lampu merah aku jalan macam mana?? xke pendek umur jadinya.. lawak kan? sila gelak sepenuh hati....

cerita 6
ini pun kisah dah hampir sebulan yang lampau... plang dari kerja jam 5.00 petang.... singgah la kat stesen minyak berdekatan... dah rasa dekat dgn umah..so aku x buckle up... sampai kat jalan dekat dah dengan umah.. tengok kereta  ala2 beratur... bila tinggal 3 kereta depan aku... tgk ada polis wat road block.. aku tau ni aku xpakai seat belt..tapi aku boleh jek wat bengong...xde perasaan nak xtarik pun seat belt.. skali polis tu ketuk cermin,... sound aku tak pakai seat belt... aku sengih jek... cakap dari depan tu sikit jek.. pak cik polis tu membebel2 tp lepaskan aku jugak bila aku cakap aku dr petrol station depan tu jek..kelam kabut lupa nak pakai... bila dah lepas polis tu... aku still xde perasaan...macam xde apa yg berlaku... tp bila fikir..sebab baik xkena saman.. klu x melayang rm300.... pastu baru rsa menggelabah....hahahaha... lawak x? lawak x??


ok..aku tau...semua cerita kat atas tak lucu pun...actually aku sikit pun xrasa lucu dengan cerita2 aku kat atas tu... makin sedih ada la.. xtau la napa otak aku jadi macam xberfungsi dengan normal..... hohohoho... this is not funny...this is pathetic... ada petua tak untuk mengatasi masalah aku ni? or tau x apa punca otak aku jadi macam ni....?? tu baru sedikit cerita tu.. banyak lagi situasi2 yang hampir serupa macam ni..tp aku dah lupa.. [see...mmg RAM aku xbtol huhuhuhu~~]...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...