header flash

Thursday, August 25, 2011

:: CHEESE TART ::


menggiurkan x?
hahahaha... maka disebabkan ramai yang tergoda..
maka..aku menggagahkan diri untuk menaip dikala badan xbermaya di bulan Ramadhan untuk tatapan kalian semua.......
hahahaha..terharu x? terharu x?

senang yang amat....!!
xpadan dengan nama dia yang berbunyi macam grand nak mati...hehehehe..

Wednesday, August 24, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #4 ~sighhhh ::

revealing one of my baju raya... 3 minggu baru siap jahit manik seciput tu hahahaha...(jumlah jam hanyalah 8 jam).. anyhow..i'm still proud of myself.... ;p

raya ni bagi sampul kosong boleh x? aku ni dah boleh masuk ketegori asnaf dah.... wuhuhuhuhu~~~...

Monday, August 22, 2011

:: LIKU-LIKU HIDUP ::

Dengan tanpa sebab..
aku berfalsafah...
dan biarkan aku syok sendiri...
hahahaha...


setiap pagi sambil drive pergi kerja...
perjalanan itu membawa pelbagai pengetian pada aku..
setiap orang menuju ke destinasi masing-masing...
sama seperti hidup.. setiap orang mempunyai matlamat...
bezanya cepat atau lambat..senang atau berliku untuk mncapai matlamat tersebut...
dan dalam kes ini... destinasi itu disama ertikan sebagai matlamat...


kita keluar rumah dgn satu matlamat...
smpai di tempat kerja sebelum punch card merah...
tapi kadang -kadang... kita dah keluar awal..
tp xsempat nak sampai awal..
orang yang keluar lagi lambat dari kita akan sampai dulu...

KES I
sewaktu di traffick light yang jalannya 2 lane...
kita di belakang lori...dan datang orang yang terkemudian daripada kata..
duduk di lane di sebelah lagi.... bila lampu hijau...
dia berjaya memotong lori yang lambat pick up itu...

Tuesday, August 16, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #4 ~ nak cantik?? ::

setiap wanita ingain kelihatan/menjadi cantik...
termasuklah diri aku....

menggunakan pelbagai produk....


untuk wajah....


untuk badan.......

Monday, August 15, 2011

:: PANDAI MASAK?? ::

|| INI ADALAH KISAH AKU... KISAH BENAR...TIADA YANG BOHONG MELAINKAN YANG BENAR-BENAR BELAKA.. MEMANDANGKAN IA ADALAH KISAH AKU..MAKA KEBENARANNYA ADALAH 100% APABILA MERUJUK KEPADA AKU... ||



ditujukan khas kepada gadis2 diluar sana yang tak pandai masak...seperti aku suatu ketika dulu..


saya anak yang manja dimanjakan...
tapi jangan kamu sesuka hati memanggil aku spoil brat... kan xpasal benjol dahi!! {garang ni ;p}
1st time aku pegang pisau mengupas timun adalah ketika aku berdarjah 5..
sebelum2 tu haram xpernah....
naik darjah 6 baru diberi kepercayaan untuk mengupas bawang.. itu pun sampai menangis-nangis tersedu sedan gara2 penangan bawang merah... bersekolah menengah baru la pandai mengupas buah pauh siam...


itu sejarah....

jadi korang boleh memahami situasi aku yang memang betul tiada skill2 penggunaan pisau... xmacam2 rakan sekampun aku..darjah 2 boleh kupas mangga makan cicah2 kicap+gula... hal ini bukan ape.. ini kerana saya anak yang dimanjakan.. mak saya tak bagi saya main pisau...takut luka tangan...

Wednesday, August 10, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #3 - Land Warrior ::

cili yang xtau bila masak... dari hijau terus hitam.... buta warna ke ape cili ni xtau kaler merah  huhu~~

si kerinting yang cilik..pedas berapi.... !!!

Tuesday, August 9, 2011

:: TERHARU ::

**ini entry edisi cepat ringkas dan padat...

ingat lagi x in my prev entry i said that saya sangat mengagumi ex PK Pentadbiran saya?
saya jadikan dia idola saya selain dari Tun M...

nak dijadikan cerita...
pada Hari Guru yang lalu...
beliau telah mesponsor jamuan makan untuk guru2 di sekolah saya [beliau dah naik pangkat jadi Pengetua di sekolah berhampiran]
maka...selaku S/U KGKT...saya diarahkan oleh bos saya untuk membuat suatu surat penghargaan dan menghantarnya kepada beliau...
tapi since saya ni kurang mahir bab2 jadi S/U atau dalam erti kata lain..kurang arif dalam edisi membuat surat..
mka saya mendecidekan diri untuk menghantar kad ucapan terima kasih..

Monday, August 8, 2011

:: ORANG KEDUA ::

assalamualaikum... dan salam sejahtera..
rasa macam orang baik2 dan sopan2 jek kan..
start2 menulis bagi salam...
bukan main terjah sesuka hati (macam yang kebiasaan aku buat)

jadi korang x rasa hairan ke nape tetiba hari ni aku jadi orang yang berhemah bagi salam bagai?
erm.. aku rasa korang xpayah hairan...
sebab aku pun most of the time tak berapa nak memahami diri aku sendiri...
jadi aku xhairan la kalau orang lain pun xmemahami aku...
what to expect rite???

jadi... daripada aku menambah kekusutan korang dgn intro aku yang berselirat ni... (aku sendiri xtau hala tuju penulisan aku hari ini..jadi aku ambil tindakan..tunggu dan lihat jek sampai ending nnt dia nak jadi cerita macam mana.. hohoho~~)

lebih baik aku teruskan kepada perkara yang aku rasa macam pelik dengan diri aku...

sejak dari dulu...
aku cuka orang kedua...

Friday, August 5, 2011

:: KAU PERGI ::

ini cerita sedih...
cerita yang mengganggu emosi sejak hampir sebulan yang lalu...
cerita yang boleh membuatkan saya bangn pagi dan berasa malas nak pergi kerja gloomy
cerita yang mebuatkan hati ramai orang menjadi sayu dan serba salah...
tapi xde apa yang boleh dilakukan untuk membaikpulih keadaan...
sebab puncanya bukan pada aku... bukan pada kamu...
tapi puncanya pada individu bernama Siti Fatimah.....


kamu kenal siapa Siti Fatimah?
bukan.... bukan SITI FATIMAH - PUTERI RASULULLAH SAW ..
kalau Siti Fatimah R.A.. kamu boleh bacanya kisahnya diSINI .....

Ini Siti Fatimah yang lain...
Siti Fatimah yang ini..
kenapa individu ini telah membuatkan saya berasa gloomy?

Thursday, August 4, 2011

:: SALAM RAMADHAN ::

alhamdulillah....
sudah masuk hari ke 4 umat islam berpuasa....
sudah masuk hari ke 4 kita menimati bulan penuh barakah...
semoga kita semua tidak melepaskan peluang di bulan RAMADHAN..
bulan yang penuh keampunan..bulan yang penuh ganjaran.... =)



well...for me...
Ramadhan pada tahun ini adalah yang teristimewa sejak 26 tahun bernafas di bumi Allah..
alhamdulillah... pada tahun ini aku berpeluang untuk berpuasa sebagai isteri....
xde apa yang istimewa berpuasa sebagai isteri melainkan boleh kutip pahala free... hikhikhik...

Wednesday, August 3, 2011

:: WORDLESS WEDNESDAY #2 - New Look ? ::

Tungguuuuuuuuuuuuuu..... !!!!! ~~  (✿◠‿◠)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...