header flash

Monday, August 8, 2011

:: ORANG KEDUA ::

assalamualaikum... dan salam sejahtera..
rasa macam orang baik2 dan sopan2 jek kan..
start2 menulis bagi salam...
bukan main terjah sesuka hati (macam yang kebiasaan aku buat)

jadi korang x rasa hairan ke nape tetiba hari ni aku jadi orang yang berhemah bagi salam bagai?
erm.. aku rasa korang xpayah hairan...
sebab aku pun most of the time tak berapa nak memahami diri aku sendiri...
jadi aku xhairan la kalau orang lain pun xmemahami aku...
what to expect rite???

jadi... daripada aku menambah kekusutan korang dgn intro aku yang berselirat ni... (aku sendiri xtau hala tuju penulisan aku hari ini..jadi aku ambil tindakan..tunggu dan lihat jek sampai ending nnt dia nak jadi cerita macam mana.. hohoho~~)

lebih baik aku teruskan kepada perkara yang aku rasa macam pelik dengan diri aku...

sejak dari dulu...
aku cuka orang kedua...


ORANG KEDUA???
ok.. ok... jangan salah faham... jangan memandai2 nak wat tafsiran sendiri.. kan tak pasal kena dtg jauh2 jumpa aku mintak maaf... tp tu lah..aku nak explain pun tak pandai...

situasinya selalu berlaku kalau tengok cerita/drama... aku mesti selalu akan suka watak kedua... means bukan watak hero.... uik!!! nape hero jek? naoe bukan heroin?? erm..sebab kebanyakan drama.. kalau ada 2 orang lelaki suke kat heroin..mesti dua2 baik (drama korea...tp kalu drama melayu..terang lagi bersuluh berhighlight segala bagai yang akan menunjukkan betapa jahatnya lelaki sorang lagi yang bukan hero tu)...memang dari dulu lagi ni..sejak dari zaman ramaja...




adui..aku xreti nak tulis untuk explain..
aku kena ubah pedagogi...
kita guna diagram....
ok??

cerita Autumn in my heart

aku suka watak mamat ni...


berbanding watak hero....



cerita METEOR GARDEN...

aku teramat suka watak Hua Zhe Lei  berbanding si Dao Ming Shi



sama jugak bila cerita BOYS OVER FLOWER (Korea )
aku teramat-amat la suke watak mamat ni ...


















berbanding watak mamat ni....


ermmm.. cerita BRILLIANT LEGACY...
watak mamat ni

lagi menyejukkan jiwa berbanding watak heronya



errrmmm... asyik sebut cerita korea kan (kalau nak list out kan semua..xlarat).... meh tgk drama melayu lak...
drama paling glemer... NUR KASIH...

aku suka watak fizz fairuz

berbanding remy ishak

dan yang lagi meusyikilkan aku... di saat seluruh Malaysia tergila2kan Seth Tan dalam drama NORA ELENA... boleh pulak aku suka watak mamat ni..

hahahahaha...haru kan diri aku ni??

ok..stop psal drama... kita imbau nostalgia sejarah negara...

Angkasawan Negara...
di saat warga Malaysia duk kecoh2 meminati Sheikh Muszaphar Shukor ...

aku pulak separuh mati suka jejaka ini...

hehehehehe.... weirdo kan aku??

dan kebetulan... encik AF merupakan Pen. Ketua Pengawas masa dia sekolah dulu...... kira orang kedua la tu kan? kan? HAHAHAHAHA....


abes segmen merapu...
kita masuk ke diskusi yang lebih serius...
yang lebih menjurus kepada sifat kewanitaan..

majoriti wanita xkan suka apabila diduakan...apatah lagi ditiga or diempatkan...
aku sungguh kagum dgn orang perempuan yang sanggup dimadukan... alhamdulillah...payung emas untuknya...
aku?? huhuhu~~ xsanggup rasanya...
usahkan bermadu.. klu orang bercinta pasang 2,3,4 pun aku dah bengang...
tak kisah r lelaki or perempuan..
klu jenis player ni mmg mengsengkelkan hati aku.....sekelumit pun xde dah perasaan respect aku pada dia...
tambah2 bila selalu dgr yang si player ni cakap..
terpasang lebih dari satu sebab xtau nak pilih yang mana...dua2 (atau mengikut bilangan spare part masing2) sayang...

ceh!!! tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! kalau betul sayang..xde logiknya nak pegi sayang orang lain...
sebab tu...i couldn't agree more with what Johnny Depp said...


If you love two people at the same time, choose the second one, because if you really loved the first one you wouldn’t have fallen for the second.




hurm.... mungkin Apek Khairul Fahmi Che Mat (keeper Malaysia)  mempraktikkan apa yang Johny Depp cakap dalam isu putus tunangnya......


baca cerita di SINI



 tapi sayang seribu kali sayang... pasni kalau apek saved goal malaysia dari 2000 000 serangan pun...xde lekat dihati aku dah... sebab sudah hilang rasa respectku pada beliau... once kamu curang...sampai bila2 pun saya xkan respect kamu dah....


sekian... i rest my case...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...