header flash

Saturday, October 15, 2011

:: REAL STEEL ::

ehemm....ehemmmm.... {betul kan suara... }
hurmmmmm.... suara dah kmbali kepada tune normal...
bukan apa... bukan batuk selsema or what so ever...
saja membetulkan suara...
ironi kepada dah lama aku tak tulis review filem dalam blog aku... hikhikhik...

jadi.. berdasarkan kepada intro.. maka dapatlah korang meneka {sila ambil mood intonasi pidato... hehehehe}
bahawasanya..
pada malam ini...
berdirinya jari jemari saya di atas key board ini.....
adalah untuk membentuk bait-bait kata...
untuk mengkisahkan al kisah...
sebuah filem yang berjudul .... REAL STEEL...



xpernah tgk review filem ni sblm ni..
tapi terbaca dalam paper...
and nampak nama Hugh Jackman...
jadi menggedikkan diri nak tengok..
tambahan pula.. memang hari ini encik suami merangka satu lawatan sambil belajar ke Juru Autocity... ada car show apekebenda ntah....
jadi alang2 dah melangkaui sempadan penang kan.. kita langkau la beberapa derap langkah jek melebihi juru itu...hehehehehe...
dan hasilnya...
2 THUMBS UP untuk cerita ini... !!!!! {rasa macam nak plus 2 toes up!! jugak... hehehehe}



sangat best...
faktor best adalah disumbangkan oleh Dakota Goyo... watak dalam cte itu ialah sebagai Max, anak Hugh Jackman ..

{asal nama Dakota mesti terer blakon kan... Dakota Fanning... Dakota Goyo...huhuhu~~)
expression dia sgt mengkagumkan dalam filem ini...
boleh rasa keexcitedan dia bersama robot2 especially Atom.. (robot tahun 2014...Max jupe kat tempat pelupusan)
sgt comel..
part paling best ialah menari2 ala2 Justin Bieber...
so damn cute!!!! arggghhhhhhh..... comel sgt2... rasa enjoy sgt2 tengok dia dgn robotnya itu...
 rasa mcm nak tumpang menari sama ahakz...

tekniq CGI dia mmg best... alamaklumlah... executive producer dia Steven Spielberg... mmg best...

latar masa adalah pada tahun 2020 {tiru misi Tun M la ni... hehehehe }
awal2 cerita rasa bengang dgn Hugh Jackman yang bangang... reti nak duit..tapi ba wau da wau hah... beli robot mahal2 tp dalam msa satu malam jek dah hancur berkecai..dah r duit xde... pastu mula la hutang sana..hutang sini...

part gusti2 robot memang sgt mengancam jantung... berdebar tahap nak pecah dada..rsa mcm nak fwd jek filem tu...tgk dia menang ke kalah..pastu prev balik and tonton dgn aman senang hati... mmg best ah tgk lawan2 tu...

part dia jumpa anak dia maka bermulalah acara sweet2... nak tergelak jek rasa sbb banyak scene lawak... tp bila dia terpaksa lepaskan anak dia.. maka bermulalah acara meleh air mata... sedih.. huhuhu~~

ending memang best.. bila Atom lawan Zeus... wahaha... satu panggung tumpang bersorak... mcm sama2 duk dalam filem tgk robot2 tu bertarung... hehehe...


overall...aku bagi 5 bintang (nak bagi 10 bintang boleh?).... sumpah!!! best sgt999999!!! xrugi la klu pi tengok... rasa mcm nak masuk tgk skali lagi adalah... hehehehe...

tgk trailer dia...



ni yang dia menari... one of the scene... ;)


ok...dah selesai sesi menaip2 di blog sendiri..sekarang perlu manaip2 SKT yang nak kena hantar hari Isnin... aduih..pening kepala nak tulis SKT...kan bagus klu tulis SKT adalah sesenang menulis di blog... uhukz... ;p




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...