header flash

Wednesday, October 12, 2011

:: SEDIH ::



since today is Wednesday...
it,s supposed to be wordless wednesday...
but since today i'm emotionally hurt...
there's no pic could represent my feeling....
and i have to write it here.. just to chill myself off....
i'm sorry (for those who uneasy with my story}.. but  writing is the best therapy for me to overcome uneasy feeling...



bangun pagi dengan perasaan yang tidak best untuk ke tempat kerja...
ditambah tdo yang kuran lena akibat memikirkan suatu urusan yang semestinya bkan kehendak hati...
orang mintak tolong.... tapi kalau kita rasa kita tak mampu nak menolong... tidak berhakkah kita utk menolong? actually... rasa bersalah tidak dapat menolong itu yang menyumbangkan kepada kecelaruan perasaan... mintak maaf kawan2... tahun ini saya betul2 tidak dapat membantu... dn ini pertama kali ku menghampakan kalian.... sungguh sayu rasa hati... tapi kadang2 saya perlu mengikut rentak jiwa... and clearly my heart say NO... I'M NOT JOINING THIS YEAR...

kecelaruan jiwa ditambah lagi dgn renungan dan senyuman sumbing individu2 yang jauh di hati...
walaupun mereka kategori jauah di hati... tapi since aku berjiwa sensitif... rasa sedih...
nape perlu perlakuan itu?? apa salah aku? terus rsa nak menyendiri..... tp cuba sedaya upaya memujuk hati... xkan disebabkan beberapa org... harus menggadaikan persahabatan dan perhubungan dgn beramai2 orang? saya sayang kawan2 sekerja saya.... sungguh..sgt ikhlas....

bila balik.... rasa sedih menguasi fizikal.. hilang segala mood yang plan nak masak berbagai2 aneka juadah....
terus tertutup keinginan... tersadai dalam emosi...nak menangis xkuar air mata... tp hati rasa pedih... dan perit....

cuba mengubati jiwa dgn memakan secukup rasa... dah abis ayam sepinggan..dah abis kek sepotong... dah abis choc shake segelas... barulah muncul bibit2 ceria...tapi xbanyak..baru sikit.... on the way balik... terlihat seorang pak cik yang kudung kaki... mengayuh basikal...dalam kegelapan malam... terus hati kembali sayu... rasa berdosa... aku menghabiskan duit berpuluh2 ringgit semata2 untuk makan kerana rasa sedih... tapi pak cik tu bersusah payah mencari duit untuk makan menyara diri... sungguh rasa diri ini hina... sungguh rsa diri ini berdosa...  T_____________T

rasa insaf menyelubungi diri... melenyakan rasa sedih sebelum itu... dalam kita berduka... ramai lagi orang yang lebih kurang bernasib baik daripada kita... jangan kerana seseorang memandang hina pada kita...memusuhi kita,..maka kita berduka lara sehiingga kita terus lupa pada nikmat Allah...sesungguhnya nikmat Allah itu tidak terhitung banyaknya... biar apa orang nak kata...asal ALLAH tak kata.. sekian   ~~~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...