header flash

Monday, December 5, 2011

:: TELUR DADAR SUPER SOFT ::

Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
penat nak mati.....
berpeluh2.....
banyak sungguh habuknya.....
penat giler mengelap habuk2 kat blog aku nih..
gara2 lama sgt xbkak hahahaha...
sungguh ironi bukan? hehehehehe...


ok.. entry ringkas...
saya nak berkongsi petua...
petua untuk hasilkan telur dadar yang super soft yummilicious....
hehehehe....





korang mesti pernah tgk iklan Shiela Rusly yang mayonnaise tu kan..
betul la tu... tambah sedikit mayonnaise...
telur dadar akan jadi soft...


baca betul2.... soft.... bukan super soft....

kalau nak super soft....

dah campur mayonnaise tu... tambah air barang sesudu besar....

mmg akan jadi super soft!!!!
xpercaya...cubalah....

bila tambah air..bukan sahaja menjadikan telur dadar itu soft..malah gebu...

sbb tu aku kadang2 malas nak amik mayonnaise dalam peti...
aku letak jek air... dia jadi lembut jugak...

tapi klu letak dua2 memang sper soft r...
tapi perlu berhati2.. takut nnt terover supersoft... nak balik pon xleh..
hilang daripada nak buat telur dadar... jd scrabble egg jek hahahaha... ;)



**gambar hiasan tersebut dr Google... tiada kaitan dgn resipi ini**

3 comments:

SYANI said...

Baru je buat telur dadar semalam tapi tak letak air. Next time buat nak try petua ni pulak.. Thanks for sharing..

HASNIZA IBRAHIM said...

Hehehe..silalah.. =)

JAWATAN KOSONG TERKINI KERAJAAN DAN SWASTA said...

Terima kasih kerna kongsi resipe sangat sedap ni kat kite...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...