header flash

Monday, December 31, 2012

::LAPAN BELAS SEBELAS DUA BELAS::

tajuk entry ini kalau ditulis dgn angka awkan menjadi 18.11.12 merangkap tarikh hari ini...


ini adalah catatan peribadi..suatu tarikh yg sedikit sebanyak akan mencorak masa depan aku...

oh.. Putra... semoga segala urusan dipermudahkan....

siapa Putra??
dimana Putra????

nantikan suatu waktu bila aku sedia nak share... hehehehe..

Wednesday, August 1, 2012

:: SETENGAH TAHUN PERTAMA ::

Assalamualaikum....
{uhuk uhuk... kong!! kong!!} ---> batuk... banyak sangat habuk kat blog aku nih...
berabad x upadate la katakan... hehhehe...

boleh dianggap setengah tahun la jugak aku xupdate blog ni..
so kali ni aku nak upadate scara pukal..
summarize apa yang terjadi dalam hidup aku untuk setengah tahun yang pertama ni...

{hoi!!! cikgu mna ajar 1 Ogos ni dikira setengah tahun??!!! }
erkk... halal bihalal la telajak sebulan dua tu... hehehe... ;p
jadi bila diupadate secara pukal..maka sah2 la panjang.. jadi baca atas risiko sendiri.. aku xakan betanggungjawab ok? deal?? kalau setuju boleh proceed.. klu xsetuju..sila pi ngendap blog org lain.. aku no hal punya... xkecik ati pun... ;p


ini gambar xde kaitan dengan ini entry...ini digoogle untuk hiasan semata-mata..


ehem..sebagai pembuka entry...
aku dahulukan dengan ucapan
ALHAMDULILLAH...!!! ALHAMDULILLAH!!! ALHAMDULILLAH!!!
diatas segala nikmat dan rezeki yang Allah telah kurniakan kepada aku...
dan juga kerana masih dipanjangkan umur untuk bertemu dengan Ramadhan kali ini {masih belum terlambat kot kalau aku nak ucap Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak kepada korang semua}...


Tuesday, May 22, 2012

:: DETECTIVE ::

klu sebut detektif... smua orang imagine individu yg hebat menyelesaikan misteri...
xpun pandai menyiasat sehingga mendapat jawapan...
antara watak2 detektif yang terkenal ialah Pink Panther and detektif Conan...
tapi kau bukan nak cerita psal depa.. tapi aku nak tanya korang...
pernah main detektif2 tak msa muda2 or kata lain zaman sekolah dulu??

cara bermain dia ringkas dan senang jek..
tapi ada sorang perlu mengorbankan diri....
atau dalam erti kata pengorbanan ibarat lilin membakar diri demi menyinari orang lain...
xfaham? ok.. meh nak explain....

contoh situasi... zaman aku sekolah..... duduk hostel.. brutal itu second name r kiranya... hahahaha... {ni pengalaman dulu2 la ni}
kita tak tau macam mana cikgu disiplin asyik tau jek setiap gerak geri kita...asyik kantoi jek kat mna sorok barang haram... asyik kantoi jek kalau ponteng sembahyang berjemaah...
yang kita mengumpat dia pun dia tau..
jadi sah2 la kita tau dia ada pasang kaki dalam kalangan geng2 kita kan..
pendek kata ada tali barut dalam kelompok persahabatan kita...
ada talam bermuka2... {rasa nak pelempang jek muka dia muahahahaha}

Monday, May 7, 2012

:: RESIPI APAM POLKA DOT a.k.a APAM COMEL ::

Hai hai hai...!!!!
kita bersua lagi dari dapur masakan saya....
hehehehe..

comel tak apam ni?
berkenan tak? hahahaha....

ok..meh saya kongsikan resipinya...
*(saya langkau resipi-resipi yang lain yang tersimpan kemas dalam draft semata2 ramai kawan2 beriya2 nak wat apam comel ni hehehehe... balasannya... sila pos utk saya bila dah buat tu ahahahaha) ;p


Bahan-bahan
  • 3 biji telur Gred A (dari peti sejuk)
  • 3/4 cawan susu cair
  • 1 1/2 cawan gula halus
  • 2 1/4 cawan self-raising flour 
  • 1 sudu kecil essence vanilla 
  • 1 sudu kecil ovalette 
  • filling coklat (ikut suka la nak guna filling apa.. ikut citarasa sendiri)
  • pewarna 
  • paper cup kecil ( 50-80)
  • loyang yang ada lubang-lubang tu

Cara-cara membuatnya 

Friday, May 4, 2012

:: LUPA DIRI ::

sepatutnya banyak kerja yang kau buat...
xkiralah.. kerja kerjaya atau kerja surirumah...
tapi aku xde mood..
xde mood yang amat...
jadi duk tgolek bermalas-malasan dgn rumah macam tongkang pecah...
mengadap laptop and aku bersantai.....
jari aku jek yang bergerak menari-nari hehehe...
*(actually aku -plan nak buat Truffle tapi tup2 susu cair yang ada tu dah expired seminggu... malas dah nak kuar sbb baru jek balik dari membeli barang2 keperluan..sungguh putus nafsu.... nak pi kerja pun rasa malas ni huhuhu~~ T___T )**

alkisah hari ni aku nak bercerita...
kisah benar...
jadi dalam bahasa ringkas tepat dan padat...
entry ini adalah edisi "MENGUMPAT"...
tapi ustaz kata... kalau bercerita untuk dijadikan iktibar...
xpe.... hehehehe...

al kisah cerita ni tentangapa yang berlaku pada si A (saudara aku...)
si A ni xdelah jutawan... xdelah orang kaya raya ke ape...
tapi alhamdulillah... dia kerja kerajaan (kerani ) and agak senanglah berbanding dengan adik beradik dia yang lain....
berdekatan (or bersebelahan lebih tepat) dengan rumahnya adalah rumah seorang abangnya yang merangkap saudara aku la jugak...si B
si B ni kerja kampung... pendapatan xmenentu... tanggungan ramai...
jadi selaku adik..  si A  yang kerja kerani ni pun tidak melupakan tanggungjawabnya untuk membantu sesama saudara...

Wednesday, May 2, 2012

:: TRIP KE CAMERON HIGHLAND ::

hehehe...
almost 4 bulan baru aku terhegeh-hegeh nak post entry...
nak wat mcm mna..
busy mcm mak datin kan...
anyway.. beter late than never rite...
hikhikhik..

ok.. entry ini untuk mereka yang mencari2 maklumat untuk ke Cameron Highland...
actually bagi aku..Cameron Highland xdelah menarik sangat..
tapi kena la pergi jugak sbb baru boleh imagine kan..kan...
nanti xdelah meleleh air liur bila orang bercerita pergi Cameron Highland...

aku dah 3 kali pergi..
kali ni pegi sbb nak bawak encik suami..
encik suami xpernah jejak kaki lagi ke Cameron Highland...
so boleh la layan kan untuk celebrate bidrthday dia...
lagipun mmg dari dulu lagi dalam impian aku nak tiup2 lilin kat Boh Tea tu..
dan alhamdulillah termakbul impian.. hehehehe..

:: CANTIK ITU SUBJEKTIF ::

hai sayang!!!!
mmuah mmuah mmuah!!
rindu sangat.... !!!
rindu sangat sangat!!!!!

ok!! sudah selesai sesi melepas rindu pada blog...
almaklumla..skian lama xupdate hehehe...

ok..perkataan "CANTIK" sememnangnya sinonim dengan wanita alias perempuan...
sebab orang lelaki kita xkata cantik..kita kata "KACAK"...
tersangat bapuk ok klu kita kita lelaki itu cantik.....
hahaha....aku sudah mula merapu... ok...cut the crap!!!

orang perempuan sanggup buat apa saja untuk kelihatan cantik....
mcm dulu lah aku pernah tulis dalam entry "BEAUTY IS PAIN"....hehehe..

ok..sebelum masuk ke point2 entry ni....
aku nak tanya... korang nampk lukisan kat bawah ni cantik ke tak?


aku yakin..ada yang akan kata cantik..ada yang akan kata..xcantik langsusng....
ha!!! itulah maksudnya subjektif!!!!



al kisah aku dapat ilham nak tulis ni bila mana aku tengok sekarang ni fesyen tudung & fesyen make up...

Monday, April 9, 2012

:: MOVIE MARATHON : TITANIC 3D, MIRROR-MIRROR, THE VOW ::

asaalamaualaikum....

semalam... aku mencipta sejarah dalam  membuat movie marathon...
sejarahnya sbb semalam aku buat marathon 3 movie dalam masa sehari...
yang selalu aku buat sebelum2 ni 2 movie jek sehari...
hehehehe...


hehehe... bukan selalu aku rajin nak hapdate blog pepagi cenggini...
tapi dah eksated tahap gaban kan.... nak wat mcm mna ....
semangat nak share review... baru korang tak terlepas dari menontonnya kat panggung hehehe...
ni mata bengkak2 lagi ni bahana menangis dalam panggung semalam...
jadi aku langkau segala entry yang ada dlm draft (trip ke cameron & Singapore,resipi Oreo Cheesecake, Puding Caramel, etc..) semata-mata nak post entry ni hehehe....

Thursday, April 5, 2012

:: SEMANGAT KESUKANAN ::


minggu lepas sekolah aku menjadi tuan rumah bagi kejohanan bola jaring daerah..
alhamdulillah...semuanya berjalan lancar dan sempurna...
cuma....
selepas seminggu sebelum itu tak hujan...
alih2 pada hari pertama kejohanan..hujan turun dengan lebatnya....
dan telah mentransformasikan padang sekolah aku kepada kolam berkubang...
disebabkan oleh semangat kesukanan yang tinggi..
para kontinjen kisah ape...
kolam berkubang ke...ape ke...
diorang tetap bermain dengan penuh semangat...

Monday, April 2, 2012

:: TITANIC 3D ::

AUWWWWWWWWWWWWWWWWWWW.......!!!!!!
tak sabar nak tengok Titanic bersama-sama suami tercinta..
itulah cte favourite aku... hehehehe..


smpai skrg... klu dengar je lagu "My Heart Will Go On".. xkira la.. dalam radio ke, CD ke, mp3 ke,mp4 ke, karaoke ke...
aku  jadi macam kuch-kuch hota hai sikit...
goosebumps and rasa sayu... hahahaha... emosi terlampau kan...??!!!!

sekitar sebulan yang lampau..

Wednesday, March 28, 2012

:: PEMALAS TEGAR ::

semua orang malas...
tapi pemalas tegar ni dianggap yang menjuarai carta la..



yang aku tau ada 2 ciri...

1) malas nak isi minyak kereta dan pam tayar kereta... minyak selagi tak nyala lampu maka dia takkan pegi stesyen minyak tu... dan selalunya jarang dia pergi sbb dia akan guna taktik menggunakan khidmat encik suami...

Friday, March 16, 2012

:: MAHER ZAIN : NUMBER ONE FOR ME ::

For my Mom... 15032012
Happy 57th Birthday Ma!!!
semoga diberi kebahagiaan dunia dan akhirat di samping keluarga tercinta.. hehehe..

You are number one for me.... {macam kena jek dengan lagu baru Maher Zain ni hehehe..}


YOU ARE NUMBER ONE FOR ME

I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed

:: WANG HANTARAN ::

hehehe...
lepas aku post pasal  PETUA MENCARI CALON ISTERI....
ramai gak la kawan2 yang duk msg... sembang-sembang..kutuk-kutuk..gelak-gelak.. hahaha
tapi ada jugak yang kata petua tu macam mendiskriminasi antara orang kaya dgn orang miskin...
aku pun hairan pastu tanya la kenapa...
dia kata... "orang miskin..usahkan toilet nak cantik.. rumah pun nasib baik ada"
maka..aku pun jadi pelik..
adakah bila rumah buruk maka secara automatik dia akan menjadi kotor?
kita cuci sapu lap rumah buruk  tu, rumah itu tetap akan jadi kotor kah??
kalau kita dududk kondo... xpernah lap sapu semua.. kekal bersihkan rumah itu??
inilah mentaliti orang kita...
mengaitkan nilai kebersihan dengan taraf ekonomi...

:: PETUA MEMILIH CALON ISTERI ::

Assalamualaikum....

dah bunyi mcm orang tua kan aku nih..
siap nak bagi petua bagai...
actually aku ni muda lagi..
petua ni yang arwah nenek aku cakap... {al-fatihah untuk arwah Hjh. Zainab binti Che Mat}

tapi of courselah kita perlu melihat kepada 5 panduan memilih calon isteri yang ditetapkan oleh Islam..
1) Pilihlah yang baik agamanya
2) Pilihlah dari keluarga yang baik-baik
3) Pilihlah dari rupa parasnya.. (beauty lies in the eye of beholder~~ )
4) Pilihlah yang pandai menjaga kehormatan
5) Pilihlah dari keluarga yang subur

Nak baca huraian lanjut bolehla ke SINI

(gambar isteri En. Google)

ok.. berbalik kepada petua arwah nenek aku...
actually ini bukan petua arwah nenek aku..
tapi katanya petua orang dulu-dulu..

menurut beliau..
orang dulu-dulu.. kalau nak memilih calon isteri...
ibu bapa akan tengok tandas & bilik air rumah perempuan itu..

Thursday, March 8, 2012

:: HALANGAN ITU MUNGKIN PEMBAWA REZEKI ::

kadang-kadang kita merancang...
tetapi rancangan kita tak berjalan seperti yang kita kehendaki...
sebab.. Allah adalah sebaik-baik perancang...
dia tau apa yang terbaik buat kita...
dan semuanya itu rezeki....





ok..aku nak berkongsi pengalaman..
tapi aku sure ramai orang yang alamai situasi mcm ni...

korang berkenan satu kasut ni... tapi kat kedai tu xde saiz.. maka pulang dgn hati hampa tak lena tido..
minggu depan pergi lagi... saiz ada!!! happy..!! then pada masa tu ada less 30%!!! bertambah happy...!!!

pergi nak beli baju... masuk satu kedai... xde saiz.. kdai lain xde yang berkenan... maka terpadam sudah nafsu untuk membeli baju...sebab tension dgn saiz badan yang gemuk!! maka membawa diri merayau2 tanpa hala tuju sambil dipujuk suami bahawa anda tidak gemuk tapi saiz baju tu tak ikut standard ISO sampai ke satu kedai... jupe baju yang sgt best dan harga pun xmencekik darah sgt!!! see.. klu masuk kedai yg ada baju lawa dan terus dpt..xdpt dah r baju yang superbest dgn harga yang sgt best itu!! see... nampak x point yang aku cuba sampaikan...

Wednesday, March 7, 2012

::WORDLESS WEDNESDAY : TERHARU ::

beberapa hari yang lalu..

persahabatan xmengenal usia... semoga berkekalan dunia akhirat... 

hari ini... 07032012... my cosin, Zulhilmi @ Adik Ju telah diumumkan sebagai TOP 5 STPM 2011 Kebangsaan merangkap pelajar tebaik bagi Negeri Kelantan.... yang mengharukan... hari ini hari ke-45 mak cik saya meninggal... brita ini pasti lebih bermakna jika mak cik saya masih ada...kegembiraan hati seorang ibu... sewaktu beliau terlantar sakit (kanser ovari).. tiada apa yang lebih merisaukan beliau kecuali tentang Adik Ju, anaknya yang paling muda  apabila ketiadaan beliau nanti.. T___T  al-fatihah untuk Arwah Mok Long... semoga damai di sana... Adik Ju telah buktikan bahawa dia mampu mencorakkan masa depannya sekarang...berkat dari doa Mok Long dan Ayah Long + kaum keluarga... ~~


sedutan dari TV 9

Friday, March 2, 2012

:: ALMOST DIABETES ::

asalamaulaikum...

pada 28 Februari yang lampau...
genaplah saya berumur 27 tahun... tapi saya masih nampak mcm 25 kan? kan? hakhakhak..
maka dgn ini.. dapatlah saya simpulkan bahawa ini adalah entry yang pertama diusia yang baru ahakz...

hurm... 
macam saya cakap sebelum ini... 
maka saya pun berhenti berharap la untuk dpt surprised2 bagai ni... 
redah dan pasrah dah ikhlas cenggitu... hehehehe...

dalam pukul 12.40 malam...
encik suami masuk ke bilik...
tada!!!!!!



comel jek  Mr AF masuk bawak cuppy cakes ni..
sambil pakai topi "Happy Birthday" (stock aku beli msa birthday dia hari tu)
sambil nyanyi lagu happy birthday...diiringi kilat sabung menyabung petikan gitar oleh beliau sendiri hikhikhik....

Sunday, February 26, 2012

:: REDHA & IKHLAS ::

tak berapa lama lagi...
umur saya akan meningkat menjadi lebih matang..
dan jika dipanjangkan umur, beberapa hari lagi saya akan menjadi lebih tua....

well..ada apa dgn umur...
"if u are not growing, u are dead" - Hasniza Ibrahim.

kekadang aku musykil dgn manusia ini...
takut sgt bila bertambah usia...
kenapa? takut tua? sebab bila tua akan mati?
erk... xbelajar agama ke msa sekolah dulu..
mati itu kan pasti.. tua ke, muda ke.. klu sudah ajal pasti akan dijemput juga mengadap-Nya..

[sama seperti yang berlaku semalam..satu perkhabaran yang mengejutkan..semoga para pembaca entry ini menyedekahkan al-fatihah kepada bekas pelajar saya, Mohd Zulfahmi b. Chakri yang telah dipangil bertemu dgn Maha Pencipta semalam, Sabtu, 25 Februari 2011 di usia 19 tahun pada hari ini, 26 Februari 2012... semoga damaimu di sana.. amin...

agak terkejut pada pagi itu apabila terjaga dari tidur dan mendapat 10 sms dari students & rakan sekerja yang memaklumkan kejadian tersebut.. saya mengenali arwah tapi tidak terlampau rapat kerana arwah hanya berada di kelas saya, 4T 2009 selama 2 minggu sebelum masuk ke kelas 4 Sains.. tetapi arwah merupaka ketua tingkatan kelas 4T maka ada lah komunikasi di antara kami pada masa itu.. apabila arwah masuk ke kelas 4 Sains, hubungan kami agak jauh kerana saya tidak mengajar arwah..tetapi setiap kali berjumpa arwah akan tetap tersenyum manis kepada saya... dan ketika sekolah saya itu dilanda musibah histeria yang teruk.. arwah adalah antara beberapa pelajar yang ditugaskan untuk mengetuai bacaan al-quran setiap pagi.. arwah seorang pelajar yang sgt baik,sopan dan berkarisma..arwah juga seorang atlet yang cemerlang... sekali lagi..semoga damaimu di sana... amin.. ]

Wednesday, February 22, 2012

:: WORDLESS WEDNESDAY : ADDICTED ::


Encik Suami telah menjadi pembaca tegar blog Zack Zukhairi... hikhikhik..saya suka!!! dulu saya ajak baca sesama bukan main liat beliau ini..skrg ni, dia lak duk gelak2 bercerita pada saya... buat2 lupa la tu yang bini dia ni dah khatam +  hafal entry2 si zackzukhairi ini hehehe...


p/s: lepas ni klu blog saya dihiasi ilustrasi bergambar.. itu hasil kerja tgn encik suami yang terinspired daripada zackzukhairi... ;p


Friday, February 17, 2012

:: REZEKI BELAJAR ::



assalamualaikum w.b.t.

ok..jawab salam aku dulu sebelum nak buat spekulasi... 
sebab xde spekulasi ape pun yang korang boleh buat...
sebab memang betul xde spekulasi...
jangan pasni baca tajuk terus wish
"tahniah sambung master!!!!"
sungguh x allign dgn ceritera sebenar ok...

al kisah...
idea nak menulis ni dtg bila terfikirkan tentang anak2 murid aku...
aku mengajar di Bagan Serai,
sebuah pekan ala bandar, tapi di kawasan pedalaman..
so pusing-pusing pedalaman la jugak kan...

rata-rata anak2 murid aku ni bkan dari family yang kaya raya..
bukan nak kata semua miskin.. sebab ada yang kaya-raya...
anak YB pun ada... tapi mcm aku kata lah.. 
Rata-rata atau dalam erti kata lain, majoritinya...
jadi majoriti anak2 murid aku ni datang dari family kelas sederhana dan mungkin agak miskin..
terkadang bila isi SMM tgk jumlah pendapatan bapa RM500...ibu xkerja, tanggungan 8 orang..
hampir2 meleleh air mata aku.... mcm mna la mereka jalani kehidupan sehari-harian ek? patutla buku rujukan xde langsung... kamus pun xde...  mmg 100% berharap pada buku teks... {tapi aku hangin gak kekadang..org dah bagi pinjam buku teks FOC... tak hargai langsung..bukan nak jaga leklok.. wat mcm roti canai!!} 
bila difikir..aku mmg patut rasa bersyukur sbb even mak ayah aku bukan kaya raya, tp sekurang2nya

Wednesday, February 15, 2012

:: TO THE ONE I ❤ ::

ini video 1st anniversary yang saya buat..
untuk surprisedkan encik suami...
pukul 12 malam smalam....tayang kat TV...
even encik suami xsurprised 100% {sebab saya buat video ni guna laptop beliau, sbb lappy saya xde movie maker... sy lupe nak closed.. dia balik kerja ptg smalam bukak laptop maka nampak la movie project saya..apa lagi la..terjerit la saya... "jangan tengok!! jangan tengok!! " itu refleks ok..mcm sawan pun ada jugak.. padahal boleh jek aku cakap.. oo..itu video montaj sekolah... tapi itulah..susah kan jadi orang jujur macam saya ;p }
ok..sambung.. even encik suami tak berapa nak surprised smalam..
tapi dari raut wajah..saya nampak dia terharu.. ooohhh... saya bahagia... (✿◠‿◠)



 mula-mula igt xmo share video ni.. tapi pastu pk..blog ni kan my time capsule.. so nnt bila tahun ke 10 anniv ke.. boleh terimbau balik.. oo msa 1st anniv beria buat video bagai..dah masuk 10th... tlupa nak wish dah pun... ahakz... ;p erk..harapnya xla jadi mcm tu.... harapnya tiap2 tahun hari isimewa ini akan aku ingati... =)

:: CELEBRATING LOVE ::

hehehe..seperti yang ramai dah tau..
11 Februari 2012 hari tu my 1st wedding Anniversary...
hehehe.. thnaks for all the wishes...
really appreciate them =)

tp xde celebrate mana pun.. sebab dah sengkek..
baru balik dari Singapore.. {cerita lanjut pada entry yang akan datang..stay tuned} ;p --> budget org nk sgt dgr cerita hahahaha..

malam tu..ada la bercandlelightdinner gaya kami...
encik husband buat gaya romantik... paksa soh saya naik atas...
dah paksa2 mcm tu..dah boleh agak la.. hikhikhik ;p
tapi selaku isteri yang solehah saya turutkan saja... hehehe... barulah suami gembira hehehe...
turun2 tgk lampu dah padam..meja makan diterangi cahaya lilin... ada kek,ada kad...hehehe...
syeronok la saya.. pastu kami makan tanpa menghiraukan nawaitu konon nak berdiet..
sambil makan sambil ulang "xsangka dah setahun kita kahwin"... mcam tu lah sampai malam..
borak borak pastu celah ayat "xsangka dah setahun kita kahwin"... so sweet... hahahahaha...

{gambar xde ek.. xmo share.... hehehehe }

so ini adalah aktiviti pada 13 Feb...
xrancang pun..on the way nak pegi cari sandal baru sbb sandal I putus di USS.. hahaha.. giler hebat jalan smpai putus sandal ;p

ok..saya dah malas nak menulis.. tgk gambar je la ek..


Saturday, February 11, 2012

:: HAPPY 1ST ANNIVERSARY ::

~TO THE ONE I LOVE ~

by : Hasniza Ibrahim
From the very first day we met, It seems like I could never forget, The way you gaze at me, The way you smile at me , The wonders of your loving heart, The feeling that we will never be apart. I think about you all the time, And I cant believe that you are actually mine now, And it has been a year,

Wednesday, February 1, 2012

:: BLUEBERRY CHEESE CAKE ::

ha!!!!
malam ni aku nekad....
aku ketepikan dulu hal nak siapkan power point ngajar science {setelah 2 jam aku duk mngadap..rasa nak muntah dah huhu~~}
aku ketengahkan dulu entry yang ditunggu oleh ramai orang.... {cewah!!! bajet mcm Fasha Sandha lak hehehe}
jeng jeng jeng... {gaya cute Ustaz Don}
presenting!!!  blueberry cheesecake...

 recipe....
hehehe...
sebab apa ramai org mintak resipi dgn aku....??
sebab aku ni jenis dummy.... so klu aku buat tu..maksudnya resipi dia sgt senang...
hahahaha....
ok..tanpa berlengah lagi...

Sunday, January 29, 2012

:: PERNAH TAK ......? ::



SITUASI I
pernah tak korang cari barang....tapi xjumpa..
tapi dlm kes ni.. korang 200% yakin korang letak kat situ...
tapi bila cari xde... 
dah humban segala barang kat situ... tp barang yang kita cari tu still xnak menonjolkan dirinya...
sampai korang marah-marah hentak kaki bagai...
sebab membuat kesimpulan ada orang dah alikan barang tersebut.... {biasanya emak yang jadi mangsa sebab mak suka mengemas rumah kan... hehehehe}
sebab korang dgn yakin lagi pasti korang letak barang tu kat situ...
tapi bila nak, dia tiada...lesap begitu sahaja....
maka seharian (atau semingguan) hati dirudum perasaan tension..

then......

Tuesday, January 10, 2012

:: AZAM 2012 ::

oooo..gelak? gelak la..gelak..sila gelak....
aku tau la dah masuk 10 hari dah dalam tahun 2012... tapi aku baru nak post entry pasal azam 2012... sungguh la pathetic kan diriku ini?  tsk..tsk..tsk... T___T
nak buek mcm mano... xsempat nak update blog...sibuk jek manjang huhuhuhu~~~
hari ke sepuluh baru aku sempat nak ishtiharkan  my 2012 RESOLUTION hehehe...

(ini azam n Google)


ok.. dgn pantasnya aku akan mengumumkan azam 2012 adalah inginMENGURANGKAN BERAT BADAN sebanyak beberapa kilo.... kalau mampu sampai 10kg.. mmg suka sgt.... hehehe.. bukan apa.. penat dah telinga ni duk dengar komen2 yang memneri maksud yang sama... iaitu AKU SUDAH GEMUK.... huhuhu~~ xpe.. aku xmarah pun.. malah nak ucapkan terima kasih... disebabkan komen2 anda yang jujur.maka saya penuh dgn iltizam akan merealisisakian azam yang satu ini hehehe.....

tapi....
aku ingin mengunakan method yang betul... senaman dan mengawal kuantiti makanan yang diambil..
bukannya nak amik pil or yang sewaktu dengannya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...